O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ZNALOST ZÁKONŮ NEOMLOUVÁ PDF Tisk E-mail
Neděle, 19 listopad 2017
Jedny volby skončily a hned nás čekají další. Tentokrát volby prezidentský. Svýho koně mám, ale nejde mi teď o to, kdo zvítězí. Zarazila mě kandidatura několika osob, na základě deseti podpisů senátorů (tak i přípustná kandidatura na základě dvaceti podpisů poslanců, k tomu ale letos nedošlo). Nechci hodnotit (ne)mravnost zákona, kterej zcela automaticky předpokládá, že jeden každej poslanec má nutně shodnej názor na osobu prezidenta, jako dva tisíce lidí, anebo jeden každej senátor má shodnej názor, jako pět tisíc lidí.

 

 

 

 

Zákon je zákon, tak je psáno a tak je teda dáno, i když se mi to nemusí ani trochu líbit. 

 

Současně ovšem zákon praví, že: "Navrhující poslanci, navrhující senátoři nebo navrhující občan mohou podat pouze jednu kandidátní listinu. Kandidát může být uveden pouze na jedné kandidátní listině". https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2012-275#cast   A o to mi jde! Nevím, jak komu, ale mně ta formulace přijde jasná, jednoznačná.  To ale jen do tý doby, než se zjistilo, že někteří senátoři dali své hlasy více kandidátům, tedy podepsali více než jednu kandidátní listinu. Zjevný porušení zákona? Ale kdepak! Nejnovější "výklad" úředníků ministerstva vnitra zní zcela neuvěřitelně:

 

"Ačkoli zákon o volbě prezidenta republiky v § 21 odst. 2 na první pohled jasně stanoví, že navrhující poslanci/senátoři mohou podat pouze jednu kandidátní listinu, je třeba vzít v potaz, že pojem „navrhující poslanci“, resp. „navrhující senátoři“ je legislativní zkratkou pro skupinu 20 poslanců, resp. 10 senátorů a bude-li poslanec/senátor zastoupen i v jiné skupině 20 poslanců/10 senátorů, jedná se již o jiné navrhující poslance/senátory, tj. jinou skupinu, která je rovněž oprávněna kandidáta na funkci prezidenta navrhnout (podat kandidátní listinu)". http://www.mvcr.cz/clanek/muze-tentyz-poslanec-nebo-senator-svym-podpisem-na-kandidatni-listine-podporit-kandidaturu-vice-kandidatu-na-funkci-prezidenta-republiky.aspx 

 

A tak tomu i bude!!! Když je nejhůř, tak se narychlo vyrobí termín "legislativní zkratka" a protizákonné řešení je připuštěno, se zdůvodněním, že: "kdyby se měl Zákon dodržet, byli by někteří kandidáti poškozeni". Konec, jasno, držet hubu, nediskutovat! Přestože formulaci Zákona snad ani zpochybnit nelze, a přesto, že jediným oprávněným, kdo smí vykládat Zákon, je soud a nikoliv správní orgán, tedy ministerstvo vnitra. K čemu Ústava, k čemu zákony, k čemu parlament, k čemu soudy? Stačí přeci "legislativní zkratka".

 

Docela by mě taky zajímalo, co by bylo, kdyby se totéž týkalo třeba kandidatury M. Zemana, nebo T. Okamury, nebo M. Sládka. Dost pochybuju, že i oni by měli nárok na "legislativní zkratku", s tím, že by dodržením zákona byli poškozeni…

 

P. S. Už jen mimochodem, když už jsem u toho ministerstva vnitra. Vzpomněl jsem si na mimořádné matematické schopnosti  jakéhosi p. V. Henycha, který u minulých prezidenských kandidátů svým inovativním pojetím výpočtu procent zcela rozbil dosavadní nedokonalou nauku, že počet setin z jednoho celku může být nanejvýš 100 (čili 100%) a odvážně přistoupil k výpočtům, hranici sta procent vysoce převyšujícím… Nejnovější výpočty v oboru kvantové fyziky jsou oproti tomu zanedbatelnými epizodkami. Předpokládal jsem, že jeho schopností už MV nevyužívá. Omyl! Přestože je to neuvěřitelný, je stále hlavní osobou, zabývající se na ministerstvu vnitra volbami.

 

 

Pozn. red.:

Nejvyšší správní soud seznal pak způsob výkladu a aplikace provedený ministerstvem jako jednoznačně protiústavní a také nelogický. Za účelovou sabotáž (po minulých prezidentských volbách) označila postup ministerstva i právnička Klára Samková. Vedoucí odboru veřejné správy Henych by měl být podle ní superarbitrován pro blbost. Rovněž na Parlamentníich listech pak byla petice za jeho odvolání pro blbost...

V reakci na Henychův postup se vyrojila i řada vtipů. Jeden z nich reprodukoval moderátor Václav Moravec v Rádiu Impuls. Podle něj je průměrné IQ zaměstnanců Ministerstva vnitra 160, protože se kontrolovaly dva vzorky, u jednoho vyšlo 90 a u druhého 70.  A konečně, po mnoha proslovech p. V.H., se v deníku Právo objevila zpráva, že ministr Kubice Václavu Henychovi zakázal mluvit s novináři a nařídil, že veškeré zprávy bude poskytovat výhradně jen tiskový mluvčí.

 

 PEPA - NČ

 

 

Komentáře (1)add feed
... : *deeres*
Jsem zlomyslná a tak to napíši. Iniciály V.H. jsou signifikantní. smilies/grin.gif

Tohle je článek z roku 2007 a všichni víme, jak to dopadlo
https://www.tyden.cz/tema/vratka-uspinena-ale-s-duverou_2054.html

Ne, že bych Třeštíkovou dvakrát milovala,ale tady propíchla pravdu, proč se nestala ministryní kultury. Jenže lidé jí to nevěří a tvrdí, že odstoupila pro neschopnost. Možná byla neschopná, ale hlavně nebyla všeho schopná.
Teď na účet Topolánka šmejdi, šíbři a zloději cpou prachy, v naději, že si ještě na větší přijdou.
Ano, i Ivan Langr něco Topolovi přihodil.Jestlipak mu přispěli i Melčák s Pohankou?
Františka Formánka nikdo prakticky nezná, to je taková šedá eminence, která vrtí politiky. Ale stačí zagůglit a zjistíte, že od roku 2015 dělá zahraničního poradce Sobotkovi.

listopad 20, 2017 09:32
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]