O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

MANEKI NEKO PDF Tisk E-mail
Neděle, 05 listopad 2017
Přejít na obsah
MANEKI NEKO
Strana 2

 

O ženě, která milovala svou kočku

Výsledek obrázku pro MANEKI NEKOTřetím příběhem stojícím za zrodem Maneki Neko je příběh o mladé ženě, která milovala svou kočku. Když jednou přišel na návštěvu ženin přítel, kočka se začala chovat podivně, začala se drápat po své majitelce. Muž si to vyložil jako útok a kočku zabil. Ženu přepadl žal, nemohla spát ani jíst.

Muže trápil pocit viny a stav jeho přítelkyně. Nechal tedy u řezbáře vyrobit sošku kočky s nataženou tlapkou, jako když zdraví. Daroval ji ženě, ze které smutek náhle odpadl a začala si opět užívat života.

Maneki Neko se často znázorňuje s ozdobným obojkem, rolničkou a bryndákem. Ve starověké Asii se tyto předměty dávaly kočkám ze zámožných rodin. Rolničku kočky měly, aby se vždy vědělo, kde po domě se pohybují a bryndák je v Japonsku spojen hlavně s ochranou před nemocí a smrtí.

Ve feng shui se rozlišuje mnoho barev a typů Maneki Neko. Bílá kočka symbolizuje čistotu a příchod pozitivních energii, černá odrazuje veškeré zlo, zlatá přináší prosperitu a bohatství, rudá a růžová přitahuje lásku a dobré osobní vztahy, zelená je zaměřená na zdraví a vzdělávání. Pokud má Maneki Neko zdviženou pravou packu, vítá přicházející peníze a štěstí. Pokud levou, vítá lidi a zákazníky. Když má zdvižené obě, chrání domov a obchod.

Význam se liší i podle předmětu, který kočka drží. Drahokam přináší bohatství a moudrost. Modlitební tabulka symbolizuje přání, které dojde naplnění. Kapr je symbolem síly, odvahy a neoblomnosti. Nejčastěji ale Maneki Neko drží japonskou minci koban, která představuje nezměrné bohatství.

Výsledek obrázku pro MANEKI NEKO

 

Záleží i na umístění Maneki Neko. Modrá se umísťuje na sever, zelená na severovýchod, rudá na jihozápad, žlutá na západ a fialová do středu domu. Mohou se také umístit k hlavnímu vchodu, aby vítaly přicházející finance. Často se dávají i do třetích pater domů. V Asii je totiž trojka spojena se šťastným osudem. Umístění ve studovně nebo ložnici zajistí štěstí v životě, v práci i ve studiích. Dvě kočky na pokladně zas zajistí zvýšení tržby v obchodě.

Možná už jste přemýšleli, že si tuto kočku štěstí pořídíte, nebo už jednu možná máte doma. V tom případě vám snad toto pomůže, abyste dobře vybrali a umístili ji tak, aby vám přinesla to, po čem toužíte :).

PAVLA TICHÁ

 

 

 

 

Komentáře (2)add feed
... : doktor
Říká se,že kočka má devět životů,ale když jsem byl ještě kluk bydlel u nás děda a protože byl super děda a chlap,vydyndal jsem na našich abych mohl s ním v pokoji spát.Teta pak mamku přesvědčovala aby to nedovolovala,že starý lidi a kočky berou mladejm kus života a zdraví.Naši byli nevěřící tomáškové a tak jsem u dědy mohl zůstat.
listopad 06, 2017 14:10
... : polárka
miluju kocky! Kocouri byli cely muj zivot mymi nejdrazdimi spolecniky
Kocky jsou zajimavi tvorove.. Je to enuveritelne, jak treba jeden muj kocour zarlil i na deti, ci na manzela. Dokonce o svatbe se mu dostaly do drspku svatebni fotky a on poskrabal obliceje svedku i manzela. Ja jsem na vsech zustala netknuta.
listopad 06, 2017 21:01
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]