O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

STRACH Z BABIŠE PDF Tisk E-mail
Úterý, 24 říjen 2017
Přejít na obsah
STRACH Z BABIŠE
Strana 2
Strana 3
Strana 4

 

 

 

 

 

  Divíte se snad, že je lidé nevolí, a že volí toho, kdo se to snaží změnit? Pokud by nebylo té obrovské desinformační a dehonestační kampaně proti Babišovi, možná by měl 50%. Jestli to Babiš opravdu změní, nevím. Ale lidé tomu věří. Musí přece věřit v dobro, nemohou se stále jen spokojovat se zlem a nic nedělat, volit stéle stejné diskreditované strany, které tyto lumpárny dělají do poslední chvíle, dokud jsou ve vládě.

 

 

  Je známá taktika k odvedení pozornosti: vytvoří se zástupné nebezpečí. Nevím, proč zrovna Kalousek se stal lídrem všech těch starých struktur, které mají strach, že by je někdo obvinil z okrádání státu, z nekompetentnosti, z korupce. Nicméně jeho ústy to zní zcela jasně a srozumitelně. Strach, strach a zase strach. Občané jsou omylní, on je neomylný, on dělá vždy všechno dobře. Strach z toho, že je někdo konečně „vyhmátne“ a rozkryje jejich zločiny. Musí se vytvořit zástupný strach. Ten se tvoří jednak obviněním Babiše z nedemokratických postupů, které ovšem v jeho programu nejsou.

 

A je to vytváření strachu z Ruska a jeho nebezpečných aktivit, strach ze směřování na Východ, které neexistuje, a za které je považován a propagandisticky rozmazáván každý kladný projev o Rusku. Prostě všude je vytvářen strach z něčeho, co není nebo je velmi slabé proti obludnosti kauz, o jejichž potrestání vlastně jde.

 

 

  Jedině strach z migrantů má nějaké racionální jádro, protože vzniká na základě reálných událostí v západní Evropě. Jenže tento strach vede lidi k odmítání Evropské unie a opět diskredituje ty, kteří se tyto reálné obavy snaží vymlouvat. Je velmi zajímavé, že se jedná ve většině případů o stejné osoby, které vytváří iracionální strach z neexistujících nebezpečí. To je opět podezřelá kombinace, která diskredituje staré struktury. Lidé nejsou zase tak hloupí, aby si tyto věci nedali dohromady.

 

 

  A směřování na Východ? Kde by se vzalo? Pokud se podaří opravdu vytvořit politiku bez korupce a s politiky, kteří jsou vlastenci a skutečně pro náš stát něco dělají, kde by se vzal Východ?

 

Vždyť právě toto je přece podstata západní liberální demokracie – výměna stráží, rozhodování voličů, občanů. Jestli vytvoří Babiš skutečnou transparentní a zodpovědnou politiku, nevím, ale lidé tomu věří. Nemají nikoho jiného (snad ještě Okamuru, Piráty a část ODS), komu by věřili.

 

 

 

Nevíra v instituce

 

  Instituce jsou přece vinny také. Bez nich by se tyto lumpárny dělat nedaly. Proč neexistují instituce, které by lumpárnám zabránily? Změnit tyto instituce je výslednice této nevíry v ně a snaha o vytvoření institucí lepších a účinnějších. Třeba referenda. Nevím sice, jestli jejich vytvoření je vůbec možné, jestli to vše nejsou jen konstruktivistické sny neznalých a amatérsky nadšených reformátorů.

 

Ale kdo může za to, že byli tito reformátoři vůbec vyslyšeni lidmi? Vždyť systém je vinen zároveň s diskreditovanými starými strukturami. Snažil se někdy někdo o nějaké příznivé změny institucí, aby byly transparentní? Piráti a SPD přece nedostali tyto hlasy jen tak z legrace.

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]