O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ZMĚNA JE ŽIVOT PDF Tisk E-mail
Neděle, 22 říjen 2017
Výsledek obrázku pro babišVolby dopadly podle mého více než dobře. Modré tsunami, jak označila řada zahraničních médií vítězství hnutí ANO, spláchlo Česko nejen ve všech krajích, ale i napříč sociálními skupinami. Ještě nikdy u nás nevyhrála jedna strana s tak obrovským náskokem před ostatními. Drtivá dominance jedné strany je – vyjma předlistopadové éry - srovnatelná snad jen s časy Občanského fóra.

 

 

 

 

 


 

Ovšem, jako vždy, musíme říct “uvidíme”. Mj. ještě by se mezi své závazky do budoucna měl Babiš dát vyčištění “Augiášova  chléva”, který se nazývá veřejnoprávní média. Ze zákona tam neoprávněně proudí veletok peněz, které by jistě lépe posloužily veřejnosti třeba ve školství. 

 

Jak výrazné vítězství hnutí ANO ve volbách do Sněmovny bylo, ukazuje i analýza složení jeho voličů. Partaj Andreje Babiše téměř ve všech skupinách obyvatel podle vzdělání, zaměstnání a věku.

 

Já to mám s Čapím hnízdem asi takto. Je mi úplně jedno, zda dotaci dostal Petr nebo Pavel. Pro mne je důležité, že dotace přišla z EU k nám domů. A ten někdo k tomu přihodil dalších 900 mil. Kč a kus naší krajiny, která byla zdvastována, špinavá a zničená, dal ji do pořádku a otevřel pro lidi. Jako absolutní ubohost proto považuji skutečnost, že někdo, pravděpodobně z TOP, "žaloval" v EU, že prý něco není dobře. To je ubohost prvního řádu. Myslím, že nikdo z ostatních států EU by takovou trapnost neudělal.

 

Již povolební projev pana Kalouska ukázal, že je plný nenávisti a zapšklosti. Jeho arogantní výrazy dávaly jasně najevo, že v parlamentu bude TOP elementem, který je neschopen jakékoliv konstruktivní demokratické diskuze, který umí jen diskuzi bourat a partnery rozeštvávat. Již jejich moto "NEUHNEME" je toho důkazem toho, že za všechna léta v politice nepochopili, že politika je o jednání, konsenzu a dohodách, kdy mnohdy v něčem musí uhnout každý.

 

Realita je jasná. Voliči již měli plné zuby partajníků, kteí se střídali ve vládách a zašantročili státní majetek. Stačí vzpomenout na Komerční banku a zlatý milionový padák pro člena ODS, na Poldi Kladno, Škodu Plzeň a řadu dalších akcí včetně církevních restitucí. Všechno byly podrazy na voliče, kteří v demokratických volbách volili změnu. Změna je součásti života.

 

 

MAREK

 

 

 

Komentáře (33)add feed
... : Pavlína
Mám jiný názor. Jsem znechucená; dopadlo to mnohem hůř, než jsem vůbec čekala. Stydím se, že vyhrál člověk, který evidentně lže a přitom se nám směje do očí. Osobní prospěch je mu nade vše. I zahraniční média to komentují palcovými titulky "V českých volbách prohrála celá země".
Peklo je prázdné, ďáblové jsou mezi námi.
Ante portam inferam. Howgh.
říjen 22, 2017 20:15
... : Michal
Realita je jasná. Voliči již měli plné zuby partajníků, kteí se střídali ve vládách a zašantročili státní majetek. Stačí vzpomenout na Komerční banku a zlatý milionový padák pro člena ODS, na Poldi Kladno, Škodu Plzeň a řadu dalších akcí včetně církevních restitucí. Všechno byly podrazy na voliče, kteří v demokratických volbách volili změnu. Změna je součásti života.
Svatá pravda.
Co se stalo s presumpcí neviny? Krade každý z nich, otázka je jak moc a jak legálně. Netvrdím, že pan Babiš má naprosto čisté ruce, tak naivní nejsem, jen využil děr v zákonech a vše je legální. To jen závist a nenávist těch,kdož neměli včas ten nápad a prostředky se projevila.
říjen 23, 2017 08:51
... : *deeres*
Jaké zklamání, anonista sice nejsem, ale kdo uměl do pěti počítat, tak mu bylo Babišovo vítězství jasný. Teď je otázka, co dál? Zatím se žádná strana s ním zasnoubit nechce, tak si počkám, která z nich první poběží nakonec chrochtat ke korytu. Nebo se pidistrany spojí a budou se snažit vládu shodit.

V pátek den voleb jsem dostala do schránky noviny Pět plus dva. Vydávají se jednou týdně pro Prahu a okolí a bývají tam zajímavé články. Hned první strana A3 byla Babišova smlouva s občany. Sliby tam byly skvělý, tak jsem si to vytrhla a schovala, protože sliby se slibují a blázni se radují.

Co bylo ve volbách pro mne překvapením, byl úspěch Pirátů. Dost by mne zajímalo, jestli ti, co ho volili, vůbec vědí, co je Bartoš zač. A stejně tak bych ráda věděla, kdo mu připravil a platil kampaň, která byla opravdu skvělá. Protože Bartoš tam byl vykreslen jako velice cool pro mladé.

A, že visel chlapec všude, dokonce na dvou bilboardech při silnici do Turska, kdey bilboardy jsou zakázané. Piráti nic nedbali a instalovali tam hned dva nové.

Jestli se mně něco nelíbí, tak to, že opět tam zasedne nejlepší padákový ministr financí a samozřejmě klikař Benda, který si plat půjde zase odsedět , zatímco zlodějka rohlíků, pilná Němcová přispěje scestnými nápady.

Znechucená nad panem Kalouskem určitě nejsem, já jeho opilecká extempore nemusím poslouchat, mám možnost si ho vypnout, anebo si ho pustit na youtube, třeba jak pozvracel moderátorku v přímém přenosu.

A jestli pan Kalousek si myslí, že je Babiš zloděj, tak co je potom on. Tady najdete čísla, proč kdysi jako ministr financí nám poslal červené složenky.

https://beletris.cz/spisovatelske-listy/stanislav-hudsky/ktery-ministr-financi-nejvic-zadluzil-cr/
říjen 23, 2017 10:42
... : Zdena
Mě zaujala věta moderátorky v televizi, kde uváděla jak by mohlo vypadat složení vlády a poslanecké sněmovny - "kdo s kým a proti komu" - divné, řekla bych, že by měli mít na mysli hlavně dobro republiky a lidí v nich a ne osobní spory a Kalousek je příkladem toho, že je schopen zkritizovat každého kdo nehude jako on, nebo jeho názor nerespektuje. On by protestoval i proti tomu, že plivat proti větru je nebezpečné ... :-)
říjen 23, 2017 11:59
... : doktor
Marku,v mnohém s vítěznou stranou nemohu souhlasit,ale s tvým hodnocením lze souhlasit.Toto je pouze můj názor.
říjen 23, 2017 12:36
... : Bara
Me jen prekvapuje jak ceske noviny zduraznuji, co vsechno pisi zahranicni noviny a co rikaji v zahranicnich zpravach, jak rozebiraji politickou situaci v Cechach a jak se divi. Nepisi nic, nerikaji nic, nediskutuji a nerozebiraji....V den, kdy se uskutecnily v Cechach volby, uvedli ve zpravach jen kratickou zpravu, ze vyhrala strana Ano s nejakym Babisem. Docela me to zajimalo, tak jsem sledovala holandske a nemecke zpravy a troufam si konstatovat, ze ceske noviny strasne zvelicuji....
říjen 23, 2017 13:04
... : *deeres*
říjen 23, 2017 15:55
... : Lenka1
Autor je idiot.

Za cca 20 let to tady bude jak ve Švédsku.

Detailní rozbor toho, co je doopravdy ANO:


Eurokomisařka Věra Jourová – několikrát se setkala osobně s Georgem Sorosem. Mj. prosazuje zku.venou směrnici o zbraních, která je postavena tak, aby se cca každé dva roky revidovala a šrouby se nadále utahovaly. Cílem je kompletní a definitivní odzbrojení obyvatelstva. Aby náhodou nekladlo odpor islámským dobyvatelům.

Martina Dlabajová – je přímo uvedena na seznamu poslanců Evropského parlamentu, které Soros označuje za své „spolehlivé spojence“.

NATOfil Stropnický starší s jeho manželkou Žilkovou, která bagatelizuje hromadná brutální znásilnění bílých žen negry a čmoudy slovy, že "ženy stejně samy časem budou chtít tyto nadsamce".

Stropnického rudozelený synek Matěj Stropnický v tomto (neomarxismu) zajedno.

Č..ák Stropnický starší někdy letos v únoru podepsal slint, kterým podřídil velení naší 4.BRN, tzn. celé poloviny našich pozemních sil, německému bundeswehru. Paralela s válečnou okupací je víc než výrazná.

Adriana Krnáčová – ex-zaměstnanka Sorose – pracovala v Soros centrum Bratislava. Propagátorka homo, LGBT, inkluze a islamizace.

A samotný „spasitel“ Andrej Babiš – estébák, zloděj, všivej křivák, který už za minulého režimu v době svého působení na PZO uzavíral pro tehdejší ČSSR velmi nevýhodné smlouvy a po plyšáku v tom pokračoval. Díky němu na většině zemědělské půdy pěstujeme žlutej sajrajt místo obilí a ničíme si tím sajrajtem motory aut.

Zavedl EET, díky kterému má přehled o tom, kdo, co, za kolik nakupuje a prodává, což jsou v normálním státě informace, které si každá firma střeží jako svoje know-how. Díky těmto informacím dokáže systematicky likvidovat jemu nepohodlnou konkurenci.

V reálu jsme to viděli v přímém přenosu, jak finanční správa pomocí zajišťovacích příkazů neoprávněně a nezákonně poslala ke dnu několik firem, které Burešovi dýchaly na krk. A nic neděje. Pardón, on se jeho šašek Pilný omluvil, takže je to vlastně v poho.

V jeho drůbežárně jsou platy dělníků 12-13 000,- brutto.

Pozval univerzitu Sorose z Maďarska, je blízkým přítelem balkánské řeznice, židovky Albrightové – byl to Babiš, kdo v amerických volbách podporoval Clintonovou a ve francouzských volbách Macrona – a k tomu dštil síru na francouzskou vlastenku Le Penovou.

Osobně se setkal i se samotným davným us-ambasadorem Schapirem (co zde v ČR protlačoval inkluzi islámu a LGBT agendu) na svém Čapím hnízdě.

A obhajování nejnovější zlodějny čobolskýho prašivýho estébáka ze strany autora si ani nezaslouží komentář.

BTW: Má ten duševní impotent vůbec tucha o tom, jak fungují dotace? Že my -všichni - napřed odvedeme do Prdele Brusele prachy, které potom někdo "vyvolený" dostane zpátky? A že za ně musíme (!) postavit nějakou pí..vinu, bez které bychom se v pohodě obešli a ještě (!!) tu pí..vinu částečně zafinancovat ze svého?

Jsem zklamaná a potvrzuje se mi, že holt jsme asi fakt národ totálních debilů a to, co přijde, si plně zasloužíme.




říjen 23, 2017 19:40
... : *deeres*
Ale Leni, vždyť on podepsal smlouvu s občany České republiky a ty mu takhle nedůvěřuješ.

Za velmi důležité považuji:
1. Jsem pro jednotnou Evropu, pro takovou , kde se hraje fér a nikdo v ní není druhořadým členem, Kde v důležitých otázkách nepřehlasují velké státy ty malé. A rozhodně nechci další předávání našich kompetencí do Bruselu.
2.Zavazuji se, že Česká republika v následujícím volebním období nepřijme euro.
3.Zavazuji se, že zvýšíme výdaje na obranu s cílem zajistit bezpečnost našich lidí.
4.Zavazuji se, že budeme v Bruselu bojovat za zastavení ilegální migrace a řešení migrační krize mimo Evropu.
5.Nikdy nevpustíme na naše území ilegální migranty a nebudeme nikdy souhlasit s rozdělováním migrantů podle povinných kvót.

Celé k nahlédnutí na www.facebook.com/AndrejBabis

Slibuje tam toho spousty, ale teď mne napadá, že sice nepřipustí ilegály, ale nikde nepíše, že je proti jednotné azylové politice. Ilegálové se lehko zlegalizují, dostanou jednotné dávky i startovní byty. Dělá se to takhle:
Na výsledek Okamury měla prý vliv také "islamizace Havířova". Moravskoslezský volební lídr SPD Lubomír Volný se domnívá, že se na úspěchu hnutí ve volbách podílela i osobní zkušenost s "islamizací Havířova a přilehlého okolí". Míní tím to, že v Havířově na Karvinsku si ministerstvo vnitra před dvěma lety pronajalo 20 bytů společnosti Residomo (dříve RPG Byty) pro uprchlíky, kteří v Česku již získali azyl. "V bytech, které kdysi patřily Zdeňku Bakalovi, ubytovává ministerstvo vnitra pana Chovance ve 20 bytech už první imigranty, podle nás nelegální imigranty, kteří byli legalizováni českou vládou a jsou to migranti z Iráku, Afghánistánu a Sýrie. A městská rada v Havířově se vysmála do očí asi 8000 občanů, kteří podepsali naši petici za referendum o neumísťování nelegálních imigrantů v katastru obce Havířov. Rada to smetla ze stolů," řekl Volný. seznam -zprávy
To bude řeč asi o těch dvanácti, co tu ani nezůstali. :-)

Ve výčtu ti ještě chybí Robert Pelikán, který je také koblihář, dosud ministr spravedlnosti a má nevlastního bráchu Petra Pelikána, který je arabista a vítač.

říjen 23, 2017 20:40
... : Lenka1
Ten seznam by mohl být delší, ale měla jsem co dělat, abych to dopsala alespoň takhle a nepozvracela se u toho.

S tou legalizací máš samozřejmě pravdu.
říjen 23, 2017 20:59
... : mia I
já jsem byla ve volební komisi, volila jsem Hnutí Starostové a nezávislí (člověk, který jde do politiky a má už praxi a přehled z regionální politiky si myslím není tak úplně mimo realitu jako různí umělci apod.) Ale měla jsem v obálce připravené čtyři strany, pořád jsem nevěděla koho volit.

Proč volili lidi tolik Babiše? Spíš je štval Kalousek co jsem tak vypozorovala. A taky Babišova firma dává práci hodně lidem, odvody platí do republiky, nejdou mimo ČR. Já se o politiku nezajímám, tak Babiše nemůžu hodnotit. Vím, akorát, že jeho firma má skoupeno kde co od Šumavy až po Vysočinu. Vím, že třeba tady má drůbežárnu, obrovské haly a jak ji firma převzala, hned se se malinko propouštělo.

Co ale bych ráda vyvrátila jsou řeči o výdělcích ve vodňanském kuřeti. Já tam několik lidí mně blízkých či známých na různých pozicích mám. To co uvedla novinářka Saša Uhlová nedávno v médiích je zkreslené.

Je jasné, že lidé jako Saša Uhlová, kteří se nikdy neživili rukama budou mít problém všude. Ona také říká, že je tam práce v hale bez oken, v chladu,.. Panebože ta práce přece nemůže být v teple, když se tam pracuje s masem. Nemůže být voňavá, když se drůbež musí vyvrhnout. Už v roce 1975 jsem byla jako studentka střední školy na exkurzi v drůbežárnách Mirovice u Písku, kde se drůbež zpracovávala. Už tenkrát tam byl smrad (pracovnice u linky speciálními háčky vyndali střeva a vnitřnosti), pára (jinak by přece peří nešlo dolů) a nakonec chlad (tehdy se dělala pouze mražená kuřata nikoliv chlazená). Jinak to prostě v takových provozech dělat nelze, to opravdu Babiš neovlivní, jen Uhlové se to hodilo do krámu.

Co se týče výplat, nevím, jak agenturní, ale kmenoví pracovníci tam mají určitě vyšší platy než Uhlová uvedla. Aktuálně nabízí podnik 15 000 hrubého nástupní plat. Co Saša Uhlová neuvedla je další bonus a to , že je tam podniková prodejna, drůbež za daleko příznivější ceny, III. jakost ale jen třeba proto, že má husa zlomené křídlo apod. Na vánoce plat navíc.

Ale ty peníze jsou opravdu zasloužené, protože je tam samozřejmě tlak na výkon a co je ještě docela drsný, je pracovní doba. Dělají se tam začátkem týdne předsměny nebo jak se tomu říká a směna začíná už ve 2 hodiny ráno(!). Lidi sváží z okolí, ale není jich v lokalitě samozřejmě tolik, tak hledají pořád pracovní síly.




říjen 23, 2017 21:02
... : *deeres*
Bubílková mne pobavila: Publikováno: 23.10.2017 08:50

Co říkáte výsledkům voleb?
Jako satirička jsem nadšená. Jako občanku by mě nepřekvapilo, kdyby se k českým volbám přihlásil islámský stát.

Kdo je vítězem voleb?
Podle mě Miloš Zeman. Svým představením s hůlkou se mu podařilo srazit ČSSD do bezvýznamna, odkud ji v devadesátých letech dostával on. Dalším vítězem je Andrej Babiš. Většinovou vládu možná nesestaví, ale jasné je, že voliči mu jeho minulost odpustili. A že by jako premiér měl kancelář na Borech nehrozí, protože v nejhorším mu Miloš může udělit amnestii.

Kdo je poražený?
Všichni, kromě slovního tsunami, tedy Tomia Omamury a historicky prvních dredů ve Sněmovně, Piráta Bartoše. Nejvíc však lituji mladého Stropnického. Je to k vzteku, přiznat se den před volbami ke čtyřprocentní orientaci, kterou důsledně tajil a ve volbách získat jeden a půl.

Kalousek je podle vás co?
Zoufalec, kterého v předstihu politicky zastřelil Čtvrtníček. Dalším poraženým je Filip. Část důchodců mu zjevně zdrhla k Tomiovi a Vojta pochopil, že pokud bude přežvykovat pořád ty samé fráze, ve funkci není věčný. Snad.

Jak byste sestavila vládu?
Mě by pobavilo, kdyby Babiš navrhl, že půjde do opozice, ať vládu sestaví poražení. Ručím vám za to, že do roka by byly předčasné volby a i slušňák Fiala by klel jak dlaždič. Díky Okamurovi místy japonsky.
Vaše Zuzana Bubílková.

říjen 23, 2017 21:38
... : Lenka1
Mio, a opravdu máš pocit, že to, že teda ten plat je v hrubém o dvojku vyšší, což v čistým hází cca 1300,- je takový zásadní rozdíl?

Když sama jsi napsala, že ty ostatní podmínky platí.

Fakt myslíš, že za 15 000,- brutto může chlap uživit rodinu a ženu na mateřský? Fakt je důstojný, abychom tady dělali za takový nuzácký platy? Tím spíš, že majitel je miliardář?

Mně je celkem fuk, jestli tam ti lidi hákujou za 13 nebo 15. Já bych za tohle nevstala z postele - jedině načerno, ať si tady myslí, kdo chce, co chce. A už vůbec bych nedělala takovou pro mě hnusnou práci za pro mě otřesných podmínek.

Psala jsem to jako dokreslení Páně Spasitelova charakteru.

říjen 24, 2017 06:50
... : mia I
Lenko - to jsme se asi nepochopili. Můj názor přece už dávno znáš co se týče platu , který je důstojný za práci a hlavně nutný k tomu, aby člověk v dnešní době uživil rodinu, vytvářel si rezervu pro případ výpadku financí, šetřil si na důchod... To už jsme tu xkrát probírali a shodli se Leni.

Mně šlo o něco jiného. Saša Uhlová vypíchla zrovna Babišovy drůbežárny. Proč? Ta ženská byla zjevně vyděšená něčím, co spoustě lidí přijde naprosto normální. Normální je, že když se zpracovává drůbež, smrdí to. Když doma pařím kuře, kachnu, smrdí, když vytáhnu střeva a čistím žaludek, vrhla bych šavli, však to taky dělával manžel, já až škubala peří . Kuře voní prostě až na talíři. Když zpracovávám maso, chlad prostě být musí ani to ji nenapadlo. Chlad byl, je a musí být vždy, jinak prostě maso i v mírném teple zasmrádne a zvlášť u drůbeže se rychle může pomnožit salmonella. Přišlo jí divný, že neměla čas si odskočit na cigáro, no to už je vrchol, asi si neuvědomila, že je v práci, není na rekreaci. Podmínky jsou tvrdý všude a je to blbý, ale vypíchnout zrovna Babišovy drůbežárny mi přijde účelové.

Píše tam, že plnily tácky s drůbeží a pak to tak nějak nestíhala.No holt je Saša levá jako šavle, protože moje známá tam dokázala vydělat za směnu tisícovku na této práci, před vánoci se chodí na přesčasy a kdo umí vzít za práci rád si zrovna na téhle práci přivydělá. Ty výplaty jsou jinde. Ale jak říkám, kmenoví pracovníci. Jiní známí tam dělali při důchodu, tak se jim to vyplatilo.


říjen 24, 2017 07:08
... : Sidon
V těchhle případech jsou užitečné unie. Kdo jste četli Steinbeckovy Hrozny hněvu, tak víte proč. Je to jedna z knih, která prý ovlivnila americkou historii, protože president Roosevelt povolil, po jejím přečtení, právě ty unie, aby byli dělníci chráněni před nelidskými vydřiduchy. Zase ale třeba takový továrník Henry Ford řekl, že jeho dělník si na auto, na kterém se podílí svou prací, musí vydělat tolik, aby si ho mohl koupit. Taky ho však "převálcovali".
říjen 24, 2017 07:15
... : Lenka1
To, že Sašenka Uhlovic je levičácké střívko, to je věc všeobecně známá. To další chápu taky. Jenom říkám, že za práci v takových podmínkách - které vzhledem ke zpracovávanému materiálu musí být takové jako jsou - by se měly výplaty pohybovat někde úplně jinde.

Nepochybuju ani na vteřinu o tom, že kdyby Bureš mohl, tak jim dá ještě míň. Kdyby sehnal někoho, kdo tam bude hákovat za desítku, tak ti lidi víc nedostanou.
říjen 24, 2017 07:18
... : mia I
Leni já si zase myslím, že pořád navyšovat mzdy není řešení. Víš na kolik s odvody přijde potom takový zaměstnanec svého chlebodárce? To se pak stejně zákonitě odrazí na ceně zboží a navíc všichni víme, jak to vypadá s penězi, které prostřednictvím odvodů proudí do státního rozpočtu. Šla bych cestou nižších daní, snížením dávek určitých skupin lidí atd.
říjen 24, 2017 07:44
... : Josef Kouba
Pouhé 4 následné roky. Dopřejte ANO se předvést, mnoho se podělat za tu dobu nedá. Uvidíme. Ti co nesouhlasí křičí tak, že mám pocit pokud vy bylo podle nich, tak by se toho moc nezměnilo stejně jako za posledních 27 let a kradlo by se dál. Stačí Lytunium jako příklad.

říjen 24, 2017 09:09
... : *deeres*
Já si také počkám, jak se to vyvrbí. Je tam takový pelmel stran, že se může stzát ledacos, včetně nových voleb.
Skvělá zpráva je, že v tradičních stranách nastalo zemětřesení, začal mladý Stropnický a už to jede.
říjen 24, 2017 10:16
... : Milene
Volby jsou pro mne překvapení a zklamání. Prostě mám bohužel jiný názor než většina. Ale nejvíc mne štve, těch téměř 40% lidí, kteří nebyli volit vůbec. smilies/angry.gif
říjen 24, 2017 14:43
... : d@niela
Milá Leni1,

chápu, že ty bys třeba
za tohle ani nevstala z postele - jedině načerno, ať si tady myslí, kdo chce, co chce. A už vůbec bych nedělala takovou pro mě hnusnou práci za pro mě otřesných podmínek.

jistě uznáš, že je podstatně rozdílný, jak kvalifikovanou děláš práci. Jinou náročnost a tím i ohodnocení má kuchání drůbeže, jinou třeba pokladní v sámošce, učitelka, případně účetní... atd. A tak jistě uznáš, že je podle toho rozdílná vejplata.

A podle toho, co píše MIA, tak jsou tamější zaměstnanci celkem spokojení (tedy, pokud pracují. Kdo nestačí, tak asi má míň, kdo zas má na víc, tak nepracuje v drůbežárně...
Ale to určitě chápeš, ne?

P.S. tahle připomínka nemá nic společného s majitelem drůbežárny, ta se vztahuje čistě k práci. smilies/grin.gif
říjen 24, 2017 16:51
... : Lenka1
Dani, nevím, někteří mě občas obviňují z nedostatku sociálního cítění. Já si myslím, že je to naopak. Nepohrdám žádnou prací, každá je důležitá (kromě poslanců EP).

Já si prostě pořád myslím, že i nekvalifikovaná práce by měla být ohodnocena tak, aby za to člověk normálně mohl žít. Že ti zaměstnanci jsou spokojení? O tom dost pochybuju. Nejspíš to bude tak, že se smířili s chudobou. Když celej život nemáš nic, tak ti to přijde normální.

Ale když ti neustále masírujou a lejou do hlavy, že pracovat za 15 000 brutto není ostuda, tak tomu začneš i věřit, obzvlášť pokud nejsi zrovna génius. Kolik je taková normální mzda za nekvalifikovanou práci třeba v Německu?

Když jsme teda jedna unie a jsme si rovni? Nebo ne?

U estébáka je to o horší, protože má sám má peněz jako sraček, drtivou většinu získal když ne přímo nelegálně, tak alespoň amorálním způsobem, neustále jde po krku malým a středním firmám a mám obavu, že pod jeho kuratelou to dopadne tak, že buď budeme všichni nezaměstnaní na pracáku nebo budeme dělat v podobných korporacích za stejně nuzácký platy. Protože jiná možnost prostě nebude.
říjen 24, 2017 19:21
... : polárka
Byla jsem zoufala z vysledku voleb. jsou sad vsichni lidi na hlavu? Vzpominam si na jednu debatu Kalouska a Babise jak se obvinovsli kdo krade vic. Doufala jsem v rozum lidi. Rikas Lenko, ze za dvacet roku to bude stejne jako ve Svedsku? Ja tomu davam tak pet. Vsichni jsou proti migrantum ale vsichni volili cloveka ktery je dokazal obbmut ze je protimigrsntsky, Jo jasne Jourova, Pelikan, Stropnicku Babis na fotce s krvavou Madllou, Jourova na fotce prilepena k Sorosovi, chce se mi z toho brecet. Mam dve zeme a obe podlehly.U nas vyhral Justin protoze slibil lidem volnou marihuanu a v Cesku Babis protoze dokaze uzasn lhat. Jen nenavist lidi ke Kalouskovi ho vyzvedla tak vysoko. A to nestaci......
říjen 24, 2017 21:19
... : polárka
Byla jsem zoufala z vysledku voleb. jsou sad vsichni lidi na hlavu? Vzpominam si na jednu debatu Kalouska a Babise jak se obvinovsli kdo krade vic. Doufala jsem v rozum lidi. Rikas Lenko, ze za dvacet roku to bude stejne jako ve Svedsku? Ja tomu davam tak pet. Vsichni jsou proti migrantum ale vsichni volili cloveka ktery je dokazal obbmut ze je protimigrsntsky, Jo jasne Jourova, Pelikan, Stropnicku Babis na fotce s krvavou Madllou, Jourova na fotce prilepena k Sorosovi, chce se mi z toho brecet. Mam dve zeme a obe podlehly.U nas vyhral Justin protoze slibil lidem volnou marihuanu a v Cesku Babis protoze dokaze uzasn lhat. Jen nenavist lidi ke Kalouskovi ho vyzvedla tak vysoko. A to nestaci......
říjen 24, 2017 21:19
... : Míša šíša
Souhlasím s Lenkou - mzda 15 tisíc hrubého slouží akorát tak pro živoření a není adekvátní tomuto typu práce. Spíše bych očekávala nějaké příplatky za nevhodné pracovní prostředí - zápach, vlhko, chlad (může mít dopad na zdraví).

Mio, zvýšení mezd se přece nemusí odrazit v ceně výrobku. Odvody za zaměstnance jsou nákladovou položkou a o to méně pak zaměstnavatel odvede státu na dani z příjmu. Případně se může smířit s tím, že bude mít zisk o nějaký ten miliónek menší. (To už je vtip - chápu, že to by ho muselo zákonitě hrozně bolet. Každý holt není jako Baťa, který prvně myslel na blaho svých zaměstnanců - stavěl jim domy na bydlení, podporoval jejich vzdělávání atd.)
A Saša Uhlová nevypíchla jenom Babišovu drůbežárnu - to vypíchla média, která se toho chytla a využila to před volbami. Uhlová napsala několik reportáží na toto téma, doporučuji si je všechny přečíst, protože to stojí fakt za to. Člověk si uvědomí, že mnozí dnes pracují za podmínek jak za raného kapitalismu, leckdy mi to připadá už spíš jako otrokářství. Je to hnus, co si musí někteří nechat líbit, aby se jakžtakž uživili. Druhým hnusem je, že je porušován zákoník práce a vůbec nikoho to absolutně nezajímá.
Tady je všech 5 reportáží: http://a2larm.cz/2017/10/jak-jsem-se-nestala-sickou-na-ostravsku/
říjen 25, 2017 08:09
... : mia I
Míšo ale já s tím souhlasím, že za 15 tisíc hrubého si nikdo vyskakovat nemůže. To už jsme tu probírali xkrát jak jsem psala výše a shodli se.

Ale konkrétně v jihočeských drůbežárnách je nástupní plat 15 000 Kč dle nabídky z pracáku. Pro srovnání jsem se podívala na drůbežářský závod Klatovy, tam nabízejí 14 - 17 tisíc hrubého nástupní plat. To jsou částky pro kmenové pracovníky, kteří uzavřou smlouvu přímo s podnikem. Pak tu máme samozřejmě pracovní agentury, ty nabízejí nástupní plat 12 500 Kč za tu samou práci. Jako agenturní pracovnice byla i Saša Uhlová, to je třeba si uvědomit. Agentury podle jména, kam se má zájemce hlásit , jsou ukrajinské.

Je třeba si uvědomit, že toto je nástupní plat a konkrétně ve Vodňanech pak nastupují prémie, příplatky a i rizikové příplatky, které zmiňuješ se tam berou, to vím jistě. Ne ve všech provozech, ale berou. Druhá věc je, že člověk, který se tam nechá zaměstnat musí taky mít zručnost, švih. Saša, která nikdy rukama nepracovala určitě byla pomalá a podle toho to taky asi vypadalo. Ve Vodňanech dělá v drůbežárnách hodně lidí a kvůli penězům tam lidi neodcházejí. Kdyby to bylo tak zlý, tak by se tam nedrželi. Vodňany mají totiž jednu obrovskou výhodu leží uprostřed průsečíku hlavních silnic a je tam přibližně stejně kilometrů do Českých Budějovic, Písku, Strakonic, Prachatic a navíc je blízko Temelínská elektrárna. Je tam obrovská továrna Pottinger ad. Přesto pokud někdo odchází z drůbežáren, není to určitě kvůli platu. Mají tam platy dobré, dovolenou nad rámec zákoníku práce, závodní obědy za hubičku, dostávají na vánoce 13. plat, kartony s drůbeží.. Tam je spíš problém, ty zavčasněné směny na začátku týdne, práce v chladu. To odsud lidi odvádí, prachy určitě ne. smilies/wink.gif
říjen 25, 2017 08:29
... : d@niela
Lenko a vy ostatní - kdo z vás se podíval na ty stránky "Vodňanské kuře" - na jejich pracovní nabídky?
Vy tu diskutujete o něčem, o čem nemáte potuchy - podívejte se laskavě na https://www.vodnanskadrubez.cz/aktualne/pracovni-mista/ - a pak debatujte. Nezastávám se majitele, ne, ale než o něčem píšu, tak si to napřed pořádně ověřím!
vynechte politiku a Babiše - čtěte a uvažujte, krucifix..

mj. píše se tam:
nabízíme rozsáhlou podporu v podobě zaměstnaneckých výhod (benefitů): závodní stravování (cena oběda 15,- Kč), dovolenou nad rámec zákoníku práce (23 dní), příspěvek na dopravu do zaměstnání, příspěvek na penzijní připojištění, možnost čerpání příspěvku ze zaměstnaneckého fondu (na volnočasové, zdravotní, kulturní, sportovní aktivity) a další benefity v souladu s vnitřními předpisy,


platy v rozmezí 18 - 30 tisíc. I méně, pochopitelně, ale možnost zaučení a postupu.
Doháje, za oškubání, vykuchání, naporcování atd. kuřete - a práci "kolem" to snad není málo...



A Lenko - už jsem tě o to žádala mnohokrát - piš slušně, vynech vulgarity

říjen 25, 2017 08:33
... : Lenka1
dani, já jsem si vygooglila pár stránek na toto téma a píšou tam plat x tisíc.

A žo je ten kámen úrazu.

O agenturách se vůbec nezmiňuju, ty by se měly zákonem zakázat.

A pořád tvrdím, že když jsme teda jedna unie a musíme implementovat kdejakou (autocenzura) z Brusele, kterou vymyslí, do našeho právního řádu, momentálně se jedná např. společnou azylovou politiku, tak ty mzdy by prostě měly bejt stejný jako v Německu.

A ten zbytek, o kterém jsem psala, že Bureš Spasitel postupně - když dostane tu moc - zničí veškeré malé a střední podnikání a pak si teprve koncerny začnou klást podmínky, že budeme čučet, tak na tom trvám.

Z naší země se postupně stala kolonie a protektorát bohatých sousedů a naši lidi jim tady otročí za pár šušňů, zisky jsou každoročně v miliardách vyváděny do zahraničí a my se tady dohadujeme, jestli 15 000 je málo nebo ne. A že když to bude o pár tisíc víc, tak je to v pohodě.

Ne, není.
říjen 25, 2017 11:49
... : Lenka1
Proč ty chyby vidím vždycky, až když to odešlu? smilies/angry.gif
říjen 25, 2017 11:49
... : mia I
Leni ale jestli ses dívala na ten odkaz, který dala Míša šíša, tak Saša Uhlová první měsíc ihned po nástupu dostala ve zkušební době veškeré možné příplatky včetně příplatku za prostředí po kterém tak s Míšou voláte. Ze čtení je zřejmé, že je to s prominutím evidentní kopyto , kterýmu se musí všechno polopatě vysvětlit a ještě má hlemýždí tempo. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale když dospělá ženská nepochopí, že se musí maso skládat na tácek ořezem dospodu , aby na tácku vypadalo úhledně, tak takovej člověk je pro mě i za 65,50 Kč základní mzdy drahej. To jako sorry. Copak nevaří, nekupovala nikdy maso??

Když budu soukromník, tak si do kšeftu taky nedám člověka, u kterýho budu muset stát a všechno mu vysvětlovat. To si to radši udělám sama. U nás je třeba cukrárna a dost paní hledá lidi a říkají, že tam nikdo nevydrží. Na druhý straně říkala jedna paní, že dcera tam byla na brigádě moc spokojená. Proč? Protože ta holčina sama viděla práci, sama se práce chytla, nikam se nemusela postrkovat. Na druhý straně tam přijdou holky, který kam je postaví, tam je najde. A tak nějak je to i s tou Uhlovou. Tý vadilo všude něco, všude něco smrdělo atd.

Spíš bych se zaměřila na agentury a na zdravotní průkazy těch agenturních pracovníků a vůbec to, že kdekdo dostane potravinářský průkaz bez zevrubnější prohlídky. To mi přijde závažné z té vodňanské reportáže, plus třeba přestávky na pití, toaletu.. Jak říkám výše, ve Vodňanech je možnost dojíždět za prací do Budějovic, Prachatic, Strakonic, Písku, Temelína, Týna nad Vltavou, Netolic všude je to plus minus půl hodiny jízdy a stejně s trochou nadsázky se dá říct, že půlka Vodňan dělá v drůbežárnách. A dělají tam léta. Proč asi?
říjen 25, 2017 12:12
... : Míša šíša
Dani, pracovní nabídky a skutečná realita mohou být a také bývají naprosto odlišné.
říjen 25, 2017 12:13
... : Míša šíša
Mio, tak žádný učený asi z nebe nespadl a každému trvá zaučení jinak dlouho. Jen kvůli tomu, že není dostatečně manuálně zručný a hned vše nepochopí, nemusí být hned označen za lempla. V takových unáhlených úsudcích jsem se už kolikrát zmýlila - např. z mladé holčiny, o které jsem si myslela že je naprosto tupá a že se práci nikdy nenaučí, se vyklubala velice šikovná a zodpovědná pracovnice. Jen holt potřebovala delší čas na zaběhnutí.
Mimochodem Uhlová si stěžovala, že jí právě nikdo nic neřekl, neukázal, že se sama musela pídit, jak co dělat. Jednoznačně chyba nadřízených. To nemá s Babišem co dělat, je jedno, kdo takový podnik vlastní.
říjen 25, 2017 12:21
... : mia I
Míšo já vím, že žádný učený z nebe nespadl. Ale když chce člověk dělat takovouhle práci, trochu musí mít grif , protože tam jsou na něm závislí další lidé na té lince. Věř, že vím o čem píšu, mám tam zaměstnané příbuzné v provozu, spolužačka ze školy tam dělá v kanclu..
říjen 25, 2017 12:28
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]