O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

POTŘEBUJETE MOTIVACI? PDF Tisk E-mail
Neděle, 01 říjen 2017
Přejít na obsah
POTŘEBUJETE MOTIVACI?
Strana 2
Výsledek obrázku pro david gogginsDAVID GOGGINS, (narozen *1975), je bývalý Navy SEAL* (*Název SEALs symbolizuje oblast nasazení: Sea (moře), Air (vzduch) and Land (země)), bývalý voják USAF Tactical Air Control, který bojoval v Iráku a Afghánistánu, ale hlavně je jedním z nejlepších dvaceti ultramaratonců na světě, ultradistance-cyklistou a iron-manským triatlonistou; je v současnosti držitelem světového rekordu v počtu přítahů během 24 hodin (4.025).

 

 

 

 


Téměř každé ráno vstává ve tři a jde si zaběhat 15 mil (24 km), aby následně dojel na kole 25 mil (40km) do práce, na základnu Nával Amphibious Base Coronado v Kalifornii. Co je však neuvěřitelné - David má astma, a trpí vrozenou srdeční vadou, vyznačující se otvorem v chlopni, což ani operace nemůže opravit. Přesto David trénuje podle pravidla 40 %, pravidla, které se stalo součástí konceptu Navy SEALs pro zvýšení mentální odolnosti: Když vám mozek říká, že už dál prostě nemůžete, že jste totálně na dně všech svých sil, tak ve skutečné jste na dně pouze ze 40 %.

 

Je takovýto koncept vůbec možný?

 

Ano - všechno je ve vaší hlavě. Studie z roku 2008 ukázala, že testované osoby, kterým bylo řečeno, že dostávají podpůrný kofein a bylo jim místo něj podáno jen placebo, uzvedly při tréninku podstatně vyšší hmotnost než ti, kterým byl doopravdy podán kofein (aniž by se jim to řeklo). A David netrénuje na 40%, ale opravdu na maximum. Tvrdí že: „Člověk se buď zlepšuje, nebo zhoršuje. Nikdy nezůstává stále stejný.“ Davidovy názory a postoje se dají použít téměř na všechny důležité životní situace: “Někdy prostě narazíte na zeď, a tam, na místě, se musíte rozhodnout. Můžete jít vpravo, nebo vlevo, můžete otevřít dveře. Každá zeď má nějaké dveře. Je jen na vás, zda se vzdáte, nebo zda budete tak dlouho hledat, až konečně nějaké ty dveře najdete, otevřete je a budete pokračovat dal.”

 

 

Výsledek obrázku pro navy seals body

 

 

 

Když se David hlásil k Navy, tak se mu vysmáli. Při náboru mu přímo řekli: “Vážíš 130 kg, umíš vůbec plavat?” Jenže David zhubnul během 59 dní 45 kg. A už se mu nesmál nikdo. Tak tak ovšem udělal náborové testy, ale k tréninku na SEAL se dostal. Během výcviku si vytrénoval dvakrát zápal plic a kýlu, což ho donutilo výcvik přerušit. Musel začít znovu. A pak zase znovu…Ale nevzdal se. Celkem tedy třikrát musel přežít závěrečný “Týden v pekle”, aby jako člen Class 235 graduoval v roce 2001 jako právoplatný Navy SEAL. Díky tréninku nabral David svaly a v roce 2005 vážil opět téměř 120 kg. (Mj. můžete se podívat na minimální požadavky k přijetí do BUD/S - Basic Underwater Demolition/SEAL - Šestiměsíční přijímací řízení do Navy SEAL programu: Navy SEAL Generál Requirements. (je to ale anglicky).

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]