O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VÍTE, KDY JE "HODINA ZEMĚ" PDF Tisk E-mail
Pondělí, 25 září 2017
Výsledek obrázku pro hodina země PNGMožná víte, možná jste o ní ještě neslyšeli. Jedná se o každoroční mezinárodní akci zavedenou Světovým fondem na ochranu přírody (World Wildlife Fund, zkráceně WWF). První ročník se konal v roce 2007 v Sydney v Austrálii, kdy cílem organizátorů bylo atraktivním způsobem upozornit na změnu klimatu.


 

 



 

Na hodinu tehdy zhasla světla na slavné budově australské opery, do kampaně se zapojily více než 2 miliony lidí. Během let se tato úspěšná akce rozšířila do celého světa a koná se vždy poslední sobotu v měsíci březnu.

 

 


 

 

HONGKONG

 

 

Klimatický systém Země se razantně mění a dopady pociťujeme stále více i u nás doma. Abychom odvrátili největší problémy, musíme výrazně proměnit naše chování a fungování celé společnosti. Potřebujeme skutečně začít šetřit s energiemi, větší podíl energie získávat z obnovitelných zdrojů a skončit s pálením fosilních paliv, které ke změně klimatu přispívají nejvíc. Protože část času na zlepšení jsme už ztratili, musíme naše domovy připravit na častější povodně, sucha nebo letní vlny vedra, které změna klimatu přináší.

 

Tento rok byl již čtvrtým nejteplejším rokem v řadě od počátku soustavného měření teplot. Rychlost růstu teplot se navíc v posledních letech zvyšuje. Významným dopadem klimatický změn je nedostatek vody. Sucho se stává problémem nejen u nás, ale zejména v rozvojových zemích. Cílem kampaně je tak mimo jiné upozornit na to, jak naše každodenní spotřebitelské chování ovlivňuje životní prostředí po celém světě. Klimatickým závazkem, který mohou přijmout instituce i jednotlivci, jsou tedy i cílené úspory vody. Nejen té, která teče v našich kohoutcích, ale zejména vody spotřebované na pěstování a výrobu potravin.

 

Změna klimatu se dotkne nás všech a k odvrácení jejich nejhorších dopadů musíme svým dílem přispět všichni. Alespoň symbolicky to můžeme udělat právě na Hodinu Země, kdy na šedesát minut zhasneme byty, domy, památky a firmy. Pochopitelně, že sami jako jednotlivci změnu klimatu odvrátit nedokážeme. Musíme se spojit na úrovni jednotlivých obcí nebo měst a hledat řešení, jak naše domovy ochránit před extrémy počasí, a jak snížit emise skleníkových plynů, které jsou příčinou změny klimatu.

 

Svůj díl musí splnit i stát. Česká republika se na podzim roku 2015 aktivně zapojila do přípravy nové mezinárodní dohody o ochraně klimatu v Paříži. Poprvé v dějinách smlouva zavazuje průmyslové i rozvojové země, aby skutečně začaly chránit společné klima. Zároveň ale bohaté země musí přispět na pomoc nejchudším regionům světa odvracet tvrdé dopady změny klimatu.

 

 

Zhasnutím světel chceme vyslat jasný signál – člověkem způsobené klimatické změny jsou problém, o kterém nejen víme, ale také se musíme aktivně podílet na jeho řešení. Tím může být přechod na obnovitelné zdroje energie v obci, či snižování uhlíkové stopy v domácnosti.

   

 

Zdroj: internet

 

 

 

Komentáře (8)add feed
... : *deeres*
Určitě souhlasím s tím, že bychom měli šetřit přírodu, ale je otázkou, jak moc se člověk podílí na klimatických změnách doopravdy. Proměna klimatu tu byla i před průmyslovou revolucí. Období neobvyklých veder a naopak chladu se po staletí střídají. Poslední čtyři roky tedy byly nejteplejšími v řadě od počátku měření. Od kterého počátku, kde všude se měřilo, jak přesné byly přístroje....?
A do toho čtu:
... během deseti let začne malá doba ledová. Slunce totiž přechází do své útlumové fáze.Podle prognózy to bude pátá „malá doba ledová" za posledních devět set let. K tomuto klimatickému jevu došlo ve 13., 15., 16., 17. a 19. století.....

A pokud se opravdu splaší některý ze supervulkánů, tak tu najednou máme prachem zastíněné slunce a už vůbec by pak nezáleželo na velikosti jeho aktivity.

Raději nevědět!
září 25, 2017 09:56
... : Mikin3
Mezi vedci je v tomhle jasno. Masivni spalovani fosilnich paliv zahajene prumyslovou revoluci vliv urcite ma, ted jen co s tim. Podle me mohou nejvic pomoci moderni technologie. LED zarovky, uspornejsi auta atd....
V arktickych oblastech se to projevuje hodne dramaticky - tady na Yukonu sjizdeji kvuli tajicimu permafrostu do rek cele svahy kopcu. Kdyz to clovek vidi, jde na neho hruza.......
září 25, 2017 13:16
... : *deeres*
Vědci mají jasno, jenom si jeden každý myslí něco jiného.
Tady také jedna teorie:
Jako většina témat klimatologie, i ohledně stavu Golfského proudu panují hluboké rozpory a nejasnosti. Část vědců tvrdí, že na jeho zpomalování nedochází, protože mořské proudy jsou z větší části poháněny větry a snížení salinity vody je přeceňované. Větší část vědců oproti tomu bije na poplach, poněvadž dle nich mořské proudy naopak více spoléhají na různou hustotu vod, která z větší části závisí na salinitě - jíž oslabuje zmíněný přísun sladké vody z ledovců. Naposledy loni oznámil profesor Stefan Rahmstorf z Potsdam-Institut für Klimafolgenforschung, že aktuální měření indikuje zpomalení golfského proudu o 15% až 20% v průběhu 20. Století, zejména v jeho druhé polovině.

Tak to by Britové měli radost z takového "oteplování" a nejenom oni, postihlo by to celou Evropu.
září 25, 2017 15:49
... : Sidon
Mně jen vrtá hlavou, kdože zavinil to tání ledovců a jejich opětné zamrzání v celé dlouhé existenci naší planety. A že to byly opravdu doby velkých změn, o tom není pochyb. Podívejte se tady na "Příčiny vzniku ledových dob" -

https://cs.wikipedia.org/wiki/Doba_ledová

Jenže, lidi tenkrát, třeba v takovém ordoviku, ještě na zemi nebyli, ani Čína, či Putin, na které by se to dalo svést. Ani ve čtvrtohorách jich nebylo tak moc, aby mohli mít nějaký vliv na dění v přírodě. To jenom ten dnešní, "přemýšlivý" člověk, je si "jist", že může té přírodě poručit a nebo ji nějak ovlivnit. Hlavně však ví, jak z toho "ovlivňování" přírody, vytřískat nějaký kapitál. Vono vo prachy jde vždycky v první řadě.
Třeba takový Kjótó Agreement byl vcelku záslužný čin, ale po 6 a půl letech jeho uplatňování stačilo, aby si pšoukla sopka Eyjafjallajökull na Islandu, a celých šest a půl roků tohoto "omezování", bylo čudu. Teda spíš v čoudu. No, a že ty spoky si po celém světě pšoukají, jak se jim zachce, to víme všichni. A nakonec ani ti vědci nejsou v tomhle "globálním oteplování", či "změně klimatu", úplně zajedno.
V jednom seriózním časopise jsem se dočetl, že v době, po vzniku naší Sluneční soustavy, mělo Slunce výrazně nižší výkonnost má než dnes, a to o celých 30%. Jak dlouho to bylo, neuvádějí, ale prý dost dlouho. Vědcům vrtá hlavou (mně taky), jaktože se tehdy Zeměkoule nestala jen hroudou ledu?! Nestala! Inu, nebyli by to však "vědci", aby si s tím nějak neporadili, prý to nezmrznutí naší planety má asi na svědomí nějaký "skleníkový" plyn. Takže při veškeré úctě, kterou mám k vědcům, si myslím, že "vševědoucí" nejsou, i když si na to občas hrají. Proto tyhle "apokalyptické" prognózy beru s rezervou.
smilies/cool.gif
září 25, 2017 17:04
... : Mikin3
Zhruba 97% klimatologu je presvedceno o tom, ze je globalni oteplovani realna hrozba a za to muze clovek spalovanim fosilnich paliv.
Stephen Hawking se dokonce obava, ze nejsme daleko od bodu, kde skody na zivotnim prostredi zavini lavinu, kterou uz nebudeme moci zastavit.
Nastesti, na MČČ - maleho ceskeho cloveka - si zadni vedci neprijdou, protoze MČČ vi vsechno lip.
září 26, 2017 06:40
... : doktor
Hlavně se musí připojit ,zatím vzdorující a odmítající ,USA v čele s jejich "úžasným" prezidentem.
září 26, 2017 13:13
... : Myška
Nějak těm 97% klimatologů nevěřím. Oteplování a ochlazování Země probíhalo i v hluboké minulosti, když tu ještě člověk nebyl a nemohl tedy škodlivě působit. Nemůžu si pomoct, ale celý humbuk kolem a boj proti oteplování jen nahrává opatřením, která lidem pouze vytahují prachy z kapes, které se přemístí do kapes firem na globálním oteplování se živících, a výsledek nebude žádný. Stejně se oteplí, aby se zas následně ochladilo.
září 26, 2017 13:26
... : Mikin3
Doktore, obavam se, ze ten "uzasny" prezident nema na takove hlouposti cas. Je v poslednich dnech plne zamestnan vzajemnou vymenou urazek se soudruhem Kimem a hraci americkeho fotbalu.
O globalnim oteplovani prohlasil, ze se jedna o "cinsky hoax". smilies/grin.gif To bylo pred volbami. Ted o tom odmita mluvit...
září 26, 2017 18:22
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]