O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ONA BYLA DÍVKA CHUDÁ ... 3. PDF Tisk E-mail
Pondělí, 21 srpen 2017
Přejít na obsah
ONA BYLA DÍVKA CHUDÁ ... 3.
Strana 2
Strana 3
 
 
 

    Všechny ty pokusy zavést ženy do armády, vychovat z nich bojovnice a „samostatné“ osoby jsou cíleným záměrem ovládnout od dětství další generace a vytvořit z nich masu nevolníků či otroků. Kryštof Pavelka v článku „Bílí muži na tahu“ v Echu 22/2107 rozebírá a posuzuje myšlenky a postoje, které zazněly na onom setkání. Zajímavý je už pohled autora na sešlost, kde byli, jak on píše, „obvyklí podezřelí konzervativní scény, vesměs lidé z okruhu akce DOST, případně spolupracovníci exprezidenta Klause.“

      No, nějak přehlédl několik žen, a to dosti významných, a další osoby. Například takové zástupce „pražské kavárny“, kteří tam také byli a diskutovali.

      Cituji autora: Náprava údajného útisku bílých mužů ve státě, kde přes devadesát procent obyvatelstva tvoří etničtí Češi, je ovšem jen jedním z témat, která chce tuzemská konzervativní scéna protlačit nejprve do veřejné diskuse a pak především do reálné politiky. Cítí totiž, že éra Donalda Trumpa, Viktora Orbána či britského odchodu z EU by mohla být k jejich receptům na uspořádání společnosti nakloněna příznivěji než liberalismus předchozích dvou dekád.“ 

     Zde autor opakuje jeden ze starých blábolů, původně vnesených na politickou scénu českých zemí českými Němci, pak po roce 1989 převzatých „lidskoprávníky“ a dále omývaných kdejakým „sepisovatelem“. No, tak těch 90 % údajně etnických Čechů se skládá, jak ukázala DNA, ze značeného množství obyvatel, kteří přišli do Čech a na Moravu od doby svatého Václava z okolních zemí a byli posléze „čechizováni“. Jak napsal Friedrich Wilhelm Foerster, německý politik a vědec, ve své práci „Zur gegen-wärtigen Weltlage“ 1938 (K současné situaci ve světě):


     Československá otázka (dnes česká) není z tohoto hlediska jen nějakým libovolným evropským konfliktem, v němž se nepřátelsky střetává celá řada široce rozvětvených zájmů; nikoli, tato otázka se mohla dostat do ohniska světové politiky jen proto, že se v ní svými posledními a nejstrašnějšími důsledky vyjevuje více jak tisíc let světových dějin a evropský chaos několika staletí. Které dějiny a jaký chaos? To se nejlépe vysvětlí jednoduchým obrazem. Za stěhování národů (4. až 7. století) se vylila mohutná germánská vlna přes celou Evropu až do Afriky.
 
      Za touto vlnou následovala slovanská vlna. Pak se germánská vlna zase převalila nazpátek na východ (10. až 14. století) a germánská a slovanská vlna narazily do sebe (doba kolonizace 12. až 16. století) navzájem a s pěněním a klokotem se propláchly a vzájemně prostoupily (doba husitská a třicetiletá válka) v zóně své srážky takovým způsobem, že tam bylo zcela nemožné vést nějakou zřetelnou národní hranici. V Československu snad například vůbec neexistuje rodina, která nebyla v průběhu dějin vícekrát germanizována a počešťována. Středověk tuto etnickou skutečnost respektoval.

      Připomeneme si navíc statisíce imigrantů, kteří přišli do českých zemí a zůstali zde v moderní době. Po roce 1918 (Rusové, Ukrajinci, Jihoslované, Slováci) a po 1945 (Řekové, Bulhaři, Poláci, Ukrajinci, Vietnamci, Slováci atd). Od roku 1989 do roku 2017 se do Čech a na Moravu přistěhovalo více než 470 00 obyvatel – cizinců, kteří získali české občanství anebo trvalý pobyt. Dalších cca 400 000 až 600 000 lidí zde pracuje a žije víceméně dlouhodobě na různé doklady anebo načerno (smluvní pracovníci, krátkodobá víza, tzv. polská pracovní víza a další). Takže už sám základ posuzování Čechů jako z 90 % „etnicky čistých“ je naprostý nesmysl.
 
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]