O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ONA BYLA DÍVKA CHUDÁ ... 1. PDF Tisk E-mail
Středa, 16 srpen 2017
Přejít na obsah
ONA BYLA DÍVKA CHUDÁ ... 1.
Strana 2
Strana 3

 

 

 


 

A pracující lid nejen poslouchal fórky Šimka a Grossmanna, ale také učil mladé intoše z Prahy některé svoje popěvky. Třeba píseň „Ona byla dívka chudá“. Zpívá se to na melodii ruské dumky o Stěnkovi Razinovi zvané též „Volga, Volga“. Píseň jsme se rychle naučili a při cestě autobusem nazpátek do hotelu jsme ji srdceryvně zpívali. Soudruzi kulturní pracovníci z ČSM nejdřív protestovali, ale po pár hltech Výčepní lihoviny, zvané též Bílá otrokyně.

 

 

 

 

Ona byla dívka chudá
poctivě se žíviláá
až potkáála bohatýhóóó
poctivost svou ztratila


Recitace: V posteli!

 

Bohatej má rozkoš dycky
a chudáák to vódneséé
z toho plyne poučení,
proletáři spojte se!


Recitace: Všech zemí!


Bojovná recitace: To říkal Mar..ks, sk, stařičký Mar..ks, ks.

 

 

Jistěže zpívaly i členky souboru, a to obzvláště procítěně. Normální ženský mají smysl pro humor a sebeironii. Genderistky a fanatičky všelijaké mají švába na mozku.

 

 

Hlavní a zásadní témata přednesly dámy, a to nejprve spisovatelka Věra Nosková, autorka známé knihy „Chraňte muže“. Rád cituji z jejího textu:

 

 

Ideální muž ochotně a pozorně naslouchá ženě, dělá kariéru, má skvělý příjem, ale přitom pobývá často doma, vykonává většinu domácích prací, věnuje se dětem, je tolerantní a má smysl pro humor. Pro ostatní samičky je sice lákavý, avšak zásadně je věrný té své. Dokáže zabít myš i tarantuli, vykopat studnu, postavit dům, rozčtvrtit krávu a opravit televizi, ví, co je integrál, mikroprocesor a genotyp, a je pořád jako ze škatulky. Ideálním mužem v představách mnoha žen je prostě načinčaný Einstein s výmluvností Oldřicha Nového. Tento přítulný velikán by měl především vybudovat rodinné hnízdo a s prostoduchou štědrostí oslíčka Otřes se do této bezedné nádoby střásat po celý život své příjmy.  Muži všechny tyto nároky a rizika vyciťují a podle své nátury se jim buď snaží vyhovět, nebo se jim vzpírají.

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]