O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

BEZPEČNÝ A CELKEM BOHATÝ STÁT V KRIZI - 2. PDF Tisk E-mail
Úterý, 25 červenec 2017
Ministerstvo financí, EET a měsíční hlášení, které ze soukromých firem a jejich majitelů udělalo podřízené byrokracie, po vnitrostátních silnicích se potulující celníci. Obecní strážníci kontrolující hosty restaurací, zda kouří, kde mají, a nepijí pivo, kde nemají, a nemluví moc nahlas... Prostě nadutost a panské manýry se na nás valí ze všech stran. A korunu tomu dodávají takzvaní „levicoví liberálové“, ve skutečnosti nafoukaní milovníci elitářství, pohrdající obyčejnými lidmi.

 

 

 

 

Výsledkem je opět nikoli jen znechucení, ale doslova naštvání tisíců lidí na tento stát a „demokracii“. Proč jsem napsal „opět“? Protože takovýto režim, policajty a „politicky správně myslící“ postavy už jsme zde měli. Od roku 1948 do roku 1989. S tím, kam se suneme, nemá totiž demokracie nic společného. To je jen ukázka ideologického znásilňování základní funkce společnosti a vyjádření touhy malé skupiny lidí po pokud možno totální ekonomické, byrokratické a hlavně ideové diktatuře.

 

Dost jsem vždycky zuřil, když někdo neustále vykládal, jak jsme se měli za bolševika dobře, protože jednoduše lhal. Bolševismus byl odporný systém. Zničil drobné živnostníky, ten základ ekonomiky dobře fungujícího státu, zničil a rozvrátil vesnici, vyhnal mnohé schopné lidi, kteří přežili německý nacismus. I normalizace byla hnusná. Já, jako signatář, jsem si její odvrácené tváře dost užil. Vyhazovy z práce, zatýkání, výslechy, zabavování papírů od auta, desetinásobné přezkušování ze znalostí dopravních předpisů atd., atd. Nejsem tedy ani náhodou obdivovatel komunismu a normalizace.

 

Ale skutečnost, že Československo za normalizace bylo na komunistický systém celkem liberální stát a plnilo v rámci možností v komunistickém bloku svoje sociální úlohy jakž takž dobře, není možno popírat. Což mohu jako bývalý disident na své osobě potvrdit.

 

My jsme tehdy byli „opozice“, poněkud nechtěně „trpěná“. Místo normalizačního vyhazování z práce a výslechů na StB, opakovaného „zadržování“ a pak následného propouštění, by mne v padesátých letech rovnou popravili. V SSSR by mne i v sedmdesátých poslali do gulagu. Anebo zavřeli do blázince.

 

Lidé jsou namíchnutí ale i z jiného důvodu, který nechce nikdo veřejně přiznat. Už se smí mluvit o tom, že EU ani Německo či Francie nejsou našimi nejlepšími bratry, a nikdo se netají, že politická korektnost je jen jiná obdoba bolševické cenzury, atd.

 

Ale to, zda politici a vzdělanci hledají anebo už mají nějaké zásadní řešení, je stále „taj.dův.mob“! (tato zkratka, používaná za komunistů pro utajované písemnosti, znamená „tajné-důvěrně-mobilizační“.) My jen posloucháme řeči o tom, že cesta je v zásadě správná. A jediná možná. Ale odvahu prohlásit „Všechno špatně, zpátky na stromy“, ,jak se ironicky říká, nemá nikdo. A není nikde vidět někoho, kdo by - jako George Monck v Anglii 1660 - vyhnal vládnoucí blouznivce a vrátil a obnovil ve společnosti řád a právo.

 

Skutečnost je ta, že dnešní životní úroveň většiny obyvatel ČR je neskonale vyšší, než byla za totáče. Už se neutíká od nás, ale k nám. Tím nemyslím muslimy, ale Ukrajince, Moldavany, Bulhary, Vietnamce a taky, což je symptomatické pro česko-slovenské vztahy od 19. století, ze Slovenska k nám.

 

 

 

Výsledek obrázku pro oddělení pobytu cizinců

 

 

Problém při porovnání tehdy a dnes je ovšem v tom, že tehdy jsme se měli (společně s Maďary) nejlépe ze zemí socdem. I dneska po skoro třiceti letech jsme v životní úrovni stále z „lido-demo“ jedničky (NDR už není) a k nám se odjinud „utíká“ (za prací), a to hodně. Oficiálně je zde půl milionu „expatů“ a k nim cca 500 tisíc smluvních pracovních sil. Úžasné.

 

Ale stále více má národ pocit, při skuteční kvalitě našich výrobků a ekonomiky, bez ohledu na různé „přepočty“, jsme stále jen uměle udržovaní chudáci proti Západu. Doma to jde, za hranicemi jsme žebráci. Můžeme ven, což bolševik téměř neumožňoval, ale díky tomu víme o světě víc. Což je pro dobře, že víme, jak vypadá svět, že ani Západ není žádný ráj na zemi. Ale pro naše „morální nadřazence“, adorující EU a Západ obecně, je to špatně. Ostatně běžný  západní „levicový liberál“ je dosti chabě vzdělán a je přesvědčený o své kulturní nadřazenosti. A nutnosti „šířit dobro“. O nás je „informován“ našimi eurohujery, takže se domnívá, že pijeme od rána vodku, bijeme a sexuálně zneužíváme naše negramotné ženy, a žijeme v zemljankách atd.

 

Realita se míjí s politikou. A naše vláda z toho má schizofrenii. Kdo by se jí divil, po jejich jednání s Macronem, Schulzem anebo Merkelovou.

 

 

VÁCLAV VLK st.

Pokračování zítra

 

 

Komentáře (9)add feed
... : Míša šíša
Tak já si nemyslím, že by se náš stát ocitl v nějaké krizi a že se máme špatně. Jinak bychom si přece nemohli dovolit vyhazovat milióny do kanálu, no ne?
https://www.novinky.cz/domaci/444331-cesko-posle-24-milionu-na-libyjskou-pobrezni-straz.html
červenec 26, 2017 07:26
... : Michal
K Míše šíše - smilies/cheesy.gif smilies/grin.gif smilies/wink.gif
červenec 26, 2017 08:26
... : Mikin3
Ja myslel, ze pomoc Libyjske pobrezni strazi jde na to, aby ti lide byli vraceni zpet do Afriky a paseraci zatceni. Nekterejm lidem se jak vidim jeden nezavdeci at dela, co dela...... smilies/tongue.gif
červenec 26, 2017 18:17
... : Michal
Mikine, to bych si myslel taky. Ale Frontex a další slouží jako převozníci. Když pašeráci uvidí zachránce proděraví čluny a počkají na přívoz do Evropy.
červenec 26, 2017 21:24
... : Mikin3
Michale, prave proto jsem si myslel, ze vetsina lidi v diskusich tuhle snahu na vraceni uprchliku zpet do Libye oceni. Ale to jsem se teda prepocital. Nadavaji dal.....
červenec 27, 2017 00:13
... : Mikin3
Michale, prave proto jsem si myslel, ze vetsina lidi v diskusich tuhle snahu na vraceni uprchliku zpet do Libye oceni. Ale to jsem se teda prepocital. Nadavaji dal.....
červenec 27, 2017 00:13
... : Míša šíša
Ja myslel, ze pomoc Libyjske pobrezni strazi jde na to, aby ti lide byli vraceni zpet do Afriky a paseraci zatceni.


Si děláš prču??? Nemyslíš to vážně, viď?
No, už se těším, až se brzy dočteme, že příslušníci libyjské pohraniční stráže zatkli sami sebe a příliv migrantů z Libye se zastavil. Budu potom fakt ráda, že milióny z kapes českých daňových poplatníků nepřišly vniveč.

No jo, chápu, že tebe to nebolí - tvoje peníze nikdo oknem nerozhazuje. Tak proč bys nadával...
červenec 27, 2017 06:51
... : *deeres*
Já bych to tak černě neviděla. EU konečně rozhodla, že už do Libye místo gumových člunů bude dovážet připínáčky. :-)
Skvělá práce, gratuluji! Začínám být klidná.
červenec 27, 2017 09:58
... : Mikin3
Nikoliv, Miso siso. Myslim to vazne. Podle vsech pramenu muze narozdil od evropskych zachranaru Libyjska pobrezni straz vozit uprchliky zpet do Libyje a taky to dela.
Takze dobra zprava pro vsechny, kteri si nepreji zaplavu uprchliku. Ale nadavat se taky musi, zejo ? smilies/wink.gif
červenec 27, 2017 19:22
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]