Léto utíká v plném proudu a počasí nám dává pěkně zabrat. Vzpomínám, jak jsem nedávno (jo jo, letí to…) v práci tvrdila – “Uff, venku je taková hnusná zima, už se těším, až budu nadávat, jaký je venku vedro…” Tedˇ máme před sebou pár chladnějších dní, tak snad najdete chvilku a poradíte mi s následujícím "problémem":
Když je venku zima, moc ráda vařím různé polévky, omáčky, prostě taková hezká, česká jídla. Jenže když je venku vědro, člověku se jednak nechce do těla dávat nic teplého a sytého, a druhák se mu moc nechce stát u hořké plotny. A tak přes léto můj pobyt v kuchyni silně omezují. Jenže, jsou tady děti. A děti jsou – celkem často - hladové. Takže se snažím udělat kompromis. Různé saláty, obložené chleby, rychle pomazánky, případně na plotně nějaké rychlovky. Jenže jsem tak nějak zjistila, že dělám ve většině případů jen pár receptů pořád dokolečka. Manžel naštěstí je ten typ, který rad zkouší nové recepty, kupuje nové suroviny a příležitostně testuje nabídku novinek. Něco se ujme, něco ne. Některý recept se zkouší dál, případně upravuje, ale hodně i vynikajících bohužel západně. Dcera miluje těstoviny. Jakékoli, s čímkoli, mohla by je mít kdykoli. Neustále. Syn, jakožto sportovec, se snaží jíst zdravě, takže šunky, salámy, párky, cipsy a podobné věci jsou v kategorii s velkým NE. A tak se velice často obracím k zaručeným tutovkám a zůstávám u konzervativních, osvědčených jídel. Jak je to u vás? Máte oblíbené recepty, co vaříte dokola, nebo zkoušíte nové a nové? Máte zimní jídla a letní jídla? Jak se stravujete v horkých letních dnech? Jaké je vaše rodinné nejoblíbenější jídlo? Podělíte se s doporučením a receptem? VŠETEČNICE
|