O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VŠETEČNICE - VAŘÍTE RÁDI - V HORKÉM LÉTĚ? PDF Tisk E-mail
Pondělí, 24 červenec 2017
Image resultLéto utíká v plném proudu a počasí nám dává pěkně zabrat. Vzpomínám, jak jsem nedávno (jo jo, letí to…) v práci tvrdila – “Uff, venku je taková hnusná zima, už se těším, až budu nadávat, jaký je venku vedro…” Tedˇ máme před sebou pár chladnějších dní, tak snad najdete chvilku a poradíte mi s následujícím "problémem":

 

 

 

 

 

 

 

Když je venku zima, moc ráda vařím různé polévky, omáčky, prostě taková hezká, česká jídla. Jenže když je venku vědro, člověku se jednak nechce do těla dávat nic teplého a sytého, a druhák se mu moc nechce stát u hořké plotny. A tak přes léto můj pobyt v kuchyni silně omezují. Jenže, jsou tady děti. A děti jsou – celkem často - hladové. Takže se snažím udělat kompromis. Různé saláty, obložené chleby, rychle pomazánky, případně na plotně nějaké rychlovky. Jenže jsem tak nějak zjistila, že dělám ve většině případů jen pár receptů pořád dokolečka.

 

Manžel naštěstí je ten typ, který rad zkouší nové recepty, kupuje nové suroviny a příležitostně testuje nabídku novinek. Něco se ujme, něco ne. Některý recept se zkouší dál, případně upravuje, ale hodně i vynikajících bohužel západně.

 

Dcera miluje těstoviny. Jakékoli, s čímkoli, mohla by je mít kdykoli. Neustále. Syn, jakožto sportovec, se snaží jíst zdravě, takže šunky, salámy, párky, cipsy a podobné věci jsou v kategorii s velkým NE. A tak se velice často obracím k zaručeným tutovkám a zůstávám u konzervativních, osvědčených jídel.

 

Jak je to u vás? Máte oblíbené recepty, co vaříte dokola, nebo zkoušíte nové a nové? Máte zimní jídla a letní jídla? Jak se stravujete v horkých letních dnech? Jaké je vaše rodinné nejoblíbenější jídlo? Podělíte se s doporučením a receptem?

 

VŠETEČNICE

 

 

 

 

Komentáře (6)add feed
... : Nona
Neumím si představit, že bych synovi po 12-hodinové směně ve 35 stupňových vedrech nabídla kachnu se zelím a knedlíkem.... takže ano, jídla dělíme na zimní a letní. Vařím každý den, více jídel, občas polévku, občas upeču buchtu...., protože jsme doma 3 dospělí a všichni se stravujeme z domova. Do toho teď ještě syn držel nejdříve nízkosacharidovou dietu, posléze pak "šetřící" dietu z důvodu onemocnění, takže vaření mám opravdu pestré. Ale mně to nevadí, kuchyň je moje doména a velitelský můstek..... smilies/grin.gif
červenec 24, 2017 09:35
... : Ivan Kolář
Tak já jeden recept přidám, je to recept od mé babičky, trochu pozměněný - jedná se o obyčejnou žemlovku, neboli "zemlbábu":

Zapékací misku vymažeme máslem. Rohlíky nakrájíme na kolečka asi 1 cm silná, meruňky na půlky. Rozklepneme vejce a oddělíme bílky od žloutků. Žloutky smícháme s mlékem a zakápneme lahodným rumem (trošku!). Do toho pak krátce namáčíme plátky rohlíků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a podle chuti osladíme. Zakysanou smetanu vyšleháme vidličkou s cukrem podle chuti, přidáme rozinky a strouhanou citronovou kůru.
Dno vymazané misky poklademe těmi namočenými plátky rohlíků, na to pak meruně, pokryjeme ochucenou zakysanou smetanou s rozinkami, opět dáme vrstvu meruní a zemlbábu zakončíme plátky rohlíků.
Zapečeme přibližně 20 minut při 220 °C, poté vyjmeme z trouby, stáhneme teplotu na 130 °C, navrstvíme ušlehaný sníh z bílků a šup do trouby přibližně na dalších 10 minut, dokud sníh nezezlátne.

tak to zkuste a dobrou chuť vám ani přát nemusím smilies/grin.gif
červenec 24, 2017 12:14
... : *deeres*
Když byla dcera malá a poprvé ve školce měli mít zemlbábu, tak se hrozně těšila. O to větší bylo její zklamání, když k obědu dostala opečené rohlíky.
Já zemlbábu dělávala podobně, jako Ivan, ale místo rohlíků, jsem používala sušenky Club a piškoty, a pekla v Remosce. Dneska by taková zemlbába přišla docela draho.
2x sušenky Club 60,-Kč, 2x tvaroh 4O,-,1x piškoty 15,-Kč, 2x smetana ke šlehání 40,-Kč,
3x vejce 10,-Kč, 2x vanilkový cukr 5,-Kč a nějaký kompot, nebo jablka. Mísa vymazaná máslem, na jablka skořice. Dohromady cca 170,- Kč, a to se držím hodně při zemi.
Bývala to mňamka, která nedala žádnou práci a stávala pár šupů.
červenec 24, 2017 13:30
... : Mikin3
My varime v horkem lete (i na Yukonu je horke leto) podstatne mene. A protoze pri jakemkoliv vareni stoupa ve srubu neprijemne teplota, mame jako zlepsovak jakousi minikuchynku na verande. Jednokolovy varic, malou elektrickou troubu/toaster, pomaly hrnec a ryzovar.
červenec 24, 2017 17:29
... : kim
Doporučím něco co je dobré, zdravé, levné, lehké, tukožroucí. Základem je podušená cibule a česnek na másle. Ty cibule nejméně tři a nejzdravější je červená. Přidáme zeleninu podle sezony, dnes jsem nakrájela cuketu přerostlou, rajčata, zelené fazolky, papriku, libeček. Ochutíme soli, bylinkami a různým kořením. Výborné je to taky z dýně a to použiji kurkumu a bylinkové máslo. Nejdůležitější je pětilitrový hrnec, cibule, česnek jedna hlava obrovské zeleniny, třeba i zelí,nebo kapusta. Dělala jsem to téměř z rozmanité zeleniny a koření no a vždy dobré. Pokaždé je to jiné a zatím se to nepřejedlo tak jako tukožroucí polívka. Chutná to teplé jako příloha k masu i studené jako salát. Velmi kvalitní strava i pro ty co mají státní zuby.
červenec 25, 2017 10:32
... : Milene
Taky máme období, jak u nás doma říkáme "cuketové". Teď jsem sklidila i dost fazolek. Včera jsem měla fazolkový salát. Fazolky, nakládané houby, vejce, kousek sýra a posypané opečenou cizrnou.
A dnes do práce byly pro změnu fazolky, podušené žampiony s červenou paprikou a kuřecím masem.

červenec 25, 2017 12:01
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]