O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

NĚKOLIK VĚT DO PRÁZDNA PDF Tisk E-mail
Neděle, 02 červenec 2017
Přejít na obsah
NĚKOLIK VĚT DO PRÁZDNA
Strana 2
Strana 3
 

 

 

 

 

 

 

Konečně poslední bod desatera vyslovuje požadavek, aby média nebyla v rukou politiků a peníze cizích nedemokratických mocností neovlivňovaly soutěž politických stran. Když nebudou média v rukou politiků, v jakých rukou tedy budou? Je snad zaručeno, že novinář je skutečně politicky nezávislý?  Když jsou média v soukromých rukou, budou přece vždy pracovat v zájmu svých majitelů. Zájmy mohou být různé, tedy i politické. Když je politická scéna úplatná, tak se ovlivní i výsledky voleb a to kýmkoliv, kdo bude mít dost peněz.

 

Má-li náš lid vzdorovat velkým penězům, ať už zahraničním nebo domácím, musí pracovat ve velkých politických stranách, majících desetitisíce členů nezávislých na sponzorech, tvořit programy a vybírat kvalitní lidi ze svého středu na kandidátky. Toho právě v důsledku předcházejícího vývoje lidé nejsou schopni. Fenomén mentálního odloučení od kolektivů rodinných, obecních a národních je vede k pasivitě a přenechání politiky mocným.

 

V případě sdělovacích prostředků je to podobně. Nezávislé sdělovací prostředky musí být podporovány lidmi tím, že budou využívat jejich produkty a tím je živit. Pokud by sdělovací prostředek byl v rukou nějaké cizí mocnosti, potom je zapotřebí zveřejnit financování, aby všichni věděli, kdo za médiem stojí. Jenže to je stále dokola jeden problém: nedostatek angažovanosti lidí na základě přesvědčení, že politika je supermarket, ve kterém jen vybírají zboží, ale práci pro stát žádnou odvádět nemusí.

 

 

Závěr

 

V současné době, nejspíše pod vlivem hrozby islámské expanze, se občanská společnost mění, vrací se k národnímu vědomí a tradicím a k pomalému, zatím velmi chaotickému občanskému uvědomění. Jestliže tento trend bude nepochopen jako občanská obroda v rámci západní civilizace, ale považován ať už z neschopnosti nebo záměrně za provýchodní směřování, potom opravdu může dojít k rozpadu EU, neboť tyto trendy jsou v okolních zemích ještě silnější než u nás.  

 

 

VLASTIMIL PODRACKÝ 

 

 


 

Komentáře (4)add feed
... : Mikin3
Kdyz uz pan Podracky neco kritizuje, mel by uvest i prislusny text.
Ja si to vyhledal a zda se me, ze autori tech Nekolika vet maji narozdil od Podrackeho na celou vec alespon jasny nazor.
červenec 03, 2017 05:10
Několik (trapných) vět 2017 : Ivan Kolář
Prohlášení Politické platformy Spravedlnost & Inovace je ukázkou smýšlení lidí odtržených od reality a využívající to, co z duše nesnáším: polopravdy. To se tak sejdou lidé z politického hřbitova, přidají se k nim někteří umělci a vůbec pseudohumanisté a zplodí pamflet, který se tváří jako recept na neutěšenou situaci v Evropě včetně ČR. smilies/angry.gif smilies/angry.gif smilies/angry.gif
Super žvást je o montovnách v souvislostech se slabým soc. zabezpečením a nedostatečným technologickým rozvojem. Kdopak asi provozuje ty montovny bez technologického rozvoje? Kdopak u nás drží nízké platy, když tatáž firma za stejnou práci platí doma min. 2x více? Kdo se tím zasluhuje o naše slabší soc. jistoty? No, přece právě převážně ti, kam nás pomýlenci tímto pamfletem posílají: EU jádro! Nízké platy a z nich nižší odvody státu generují (zjednodušeně) méně peněz na vědu a výzkum, školství atd. Zisk v řádu stovek miliard je každoročně, bez snahy investovat, odvážen z ČR do mateřských center; kam? No přece do jádra EU!

Těch 10 vypocených bodů je zbytečné cíleně rozebírat.
červenec 03, 2017 09:53
... : *deeres*
Těch 10 vypocených bodů je zbytečné cíleně rozebírat.

Všechno se totiž podělalo podpisem Lisabonské smlouvy. Teď už nám schází jenom přijmout euro a okamžitě budeme mít zodpovědnost za dluhy, které nasekali Řekové, Italové a Španělé svojí prožraností.¨
Lisabonská smlouva vkládá do článku 48 Smlouvy o EU tzv. přechodovou klauzuli (passarellu), která umožní Evropské radě jednomyslně rozhodnout o zrušení práva veta při hlasování o některých tématech (tj. rozhodnout,že se o nich nadále nebude hlasovat jednomyslně,ale kvalifikovanou většinou).
Ať se to okecává jakkoliv, po přečtení LS je jasné, že jsme se stali protektorátem, že nemáme žádné rozhodovací pravomoce o nás. Z EU podle LS můžeme kdykoliv vystoupit. Podmínkou je vyhlášení referenda, které nikdy nepřipustí, jak dal k lepšímu rádoby budoucí prezident Drahoš.

Lisabonská smlouva vkládá do Smlouvy o EU článek 50, který nově výslovně upravuje postup pro
dobrovolné vystoupení členského státu z Unie. Členský stát má možno z EU vystoupit bez jakýchkoli
podmínek.

Británie referendum měla, rozhodla se odejít a teď jí to dávají sežrat.
červenec 03, 2017 11:56
... : Mikin3
Treba by zmineny manifest Podracky i dalsi lepe pochopili, kdyby se blize podivali na podivne snahy pana prezidenta a na to, kdo dnes vyleza z der.
https://zpravy.aktualne.cz/domaci/predrevolucni-prislusnici-chteji-na-vysluni-zbytek-jim-radi/r~071e77565d9e11e7bc9f002590604f2e/?_ga=2.6934139.876464526.1498891935-724208044.1438208621&redirected=1499112607
červenec 03, 2017 21:41
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]