O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KVERULANT PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 15 červen 2017

logoObjevila jsem velmi zajímavý web – www.kverulant.orgVětšina veřejnosti nemá čas, prostředky, zkušenosti a vytrvalost věnovat se roky řešení konkrétních problémů ve veřejném zájmu. Vyžaduje to totiž mnoho úsilí a výsledek je navíc nejistý. Kverulant se do takových kauz systematicky již od roku 2009 pouští. Ctí právní řád, pochybné postupy se mu příčí. Jeho silou je důkladné využití všech zákonných možností.  Podává návrhy, stížnosti, žaloby, petice všem možným institucím. Obtěžuje orgány státní i místní správy s cílem sjednat nápravu.


 

 

 

 

 

Státních úředníků je u nás 68 072. Ročně jenom jejich platy stojí přibližně 24 miliard korun. Ze zákona mají o jeden týden více dovolené než obyčejní smrtelníci, a když jedou na služební cestu, mají větší cestovní náhrady než obyčejní smrtelníci. Dokonce mají speciální zákon o státní službě, díky kterému jsou prakticky nevyhoditelní.

 

Z těchto důvodů je Kverulant.org přesvědčen, že úředníci by za svoje zásadní chyby měli platit. Proto se Kverulant.org společně s advokátní kanceláří BEZDĚK & PARTNERS v roce 2015 obrátil dopisem na předsedu vlády a ministry spravedlnosti, kultury, obrany, zahraničních věcí a životního prostředí, aby změnili praxi vymáhání škody za chyby státních úředníků.

 

 

 

 

 
 

 

       Zveřejnění této kauzy vyvolalo zájem médií a JUDr. Robert Bezděk, CSc.. byl červnu 2015 pozván do studia Českého rozhlasu. Český rozhlas v dubnu 2017 navázal na Kverulantovu aktivitu a zjistil, že stát v roce 2016 za chyby úředníků na odškodném vyplatil v roce 150 milionů korun a po úřednících vymáhal pouhé 2 miliony korun.

 

 

 

 
 

 

 

Tato kauza jasně ukazuje, že stát po chybujících úřednících vymáhá škody za jejich chyby zcela nedostatečně. Proto Kverulant v dubnu 2017 opět dopisem vyzval předsedu vlády, ministry financí a spravedlnosti, aby se konečně zasadili o změnu.

 

Z oslovených institucí odpovědělo pouze ministerstvo financí, které má s vymáhání škody po svých úřednicích nejméně másla na hlavě. Právě finance na i základě Kverulantových zjištění připravily novelu zákona, která úřadům přikazuje vymáhat škody po chybujících úřednících, a nyní v dopise Kverulantovi konstatují, že tuto změnu však nakonec zamítla legislativní rada vlády.

 

 

 

Podívejte se na jejich stránky.

Vřele doporučuji.

d@niela

 

 

Slovo kverulant

se do mnoha evropských jazyků dostalo

z latinského quaerere: ptát se, hledat.

 

Kdyby nebylo věčných stížností,

že v jeskyni je tma a vlhko, neměli bychom ani oheň.

 

 

 

 

Komentáře (4)add feed
to snad není možné : Ivan Kolář
nebo vlastně - to je možné především v tom našem Kocourkově. Prodavačky v sámošce musejí zaplatit to, co zloději ukradnou, ale úžedníci, kteří něco sami zmršejí, podepíšou a provedou, ty ne, těm výplata výplatu následovati bude!


červen 15, 2017 18:05
Demokracie : Atropin
"na základě Kverulantových zjištění připravily novelu zákona, která úřadům přikazuje vymáhat škody po chybujících úřednících, a nyní v dopise Kverulantovi konstatují, že tuto změnu však nakonec zamítla legislativní rada vlády".

To mi připadá, jako chtít, aby si kapři vypustili svůj vlastní rybník.

smilies/cheesy.gif
červen 15, 2017 19:15
No, podle zákona zatím to moc nejde. : KaCilka
V současnosti stát peníze přímo po zodpovědných úřednících vymáhat nemusí a ani muset nebude. Úředníci a občané si totiž nejsou rovni...

A náprava asi hned tak nebude.
červen 16, 2017 08:06
... : doktor
Stránky Kverulant znám od počátku,ano chválím a Dani děkuji za připomenutí.Občas mi chodí e-maily od Kverulanta.Jo,dobré.
červen 16, 2017 12:33
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]