O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

PROJEV STATEČNOSTI! PDF Tisk E-mail
Úterý, 13 červen 2017
Radek Banga z Gipsy.cz: Miminko není na pořadu dne | Sedmička.czRomský rapper Radoslav "Gipsy" Banga je znám svým energickým a charismatickým koncertním projevem, při kterém dokáže strhnout každého v sále. A tak vedle nesporných hudebních kvalit je právě pro tuto skutečnost uznávaným a vyhledávaným muzikantem. Minulou neděli jsme se z České televize a jejího pořadu 168 hodin dozvěděli, že dostal získal cenu od Nadace Charty 77. Tato cena je prioritně určena lidem, kteří prokázali svou statečnost nějakým zvlášť důležitým činem v boji za lidská práva, národní nezávislost, suverenitu a podobně.

 

 

 

 

 

 


 

Tentokrát ji dostal Radek Banga za to, že 27. listopadu roku 2016 pískaje odešel ze sálu, kde se předávaly ceny v anketě Český slavík. Vedla ho k tomu skutečnost, že hlasování vyneslo na stříbrnou příčku mezi sólovými interprety zpěváka Tomáše Ortela.

 

„Proto se pan Banga občansky velmi rozhorlil a velmi statečně opustil sál, statečně při tom pískaje. Přemýšlím, v čem spočívala jeho statečnost, protože nevím o tom, že by panu Bangovi něco hrozilo, že by třeba venku čekala bojůvka neonacistů s nundžaky, golfovými holemi nebo kulečníkovými tágy a nebo něco takového. Nic mu nehrozilo. Pan Banga na sebe jednoduše potřeboval upozornit.

 

Vzpomínám si, jak jsme o tom tehdy mluvili a strašně jsme se bavili nad tím, jak se všichni občané – tedy ti v „pražské kavárně“ – předháněli v chvalozpěvech nad jeho statečností, a že by tento občan měl být vzorem všem jiným občanům,“ připomněl Petr Žantovský, (z jehož článku toto vyjímám).

 

 

Výsledek obrázku pro radek banga

 

 

Z životopisu Radka Bangy pak vyjímám další ocenění:

 

Jako zjevení působí na české hudební scéně jeden z největších talentů, jaké se u nás v posledních desetiletích objevily. Romský rapper Radoslav Banga aka Gipsy v projektu Gipsy.cz vytvořil unikátní tvůrčí tandem s předním romským houslistou Vojtou Lavičkou (ex Deep Sweden, Alom, Natalika) a s mimořádně talentovanými mladými spoluhráči bratry Petrem (akordeon, kytara) a Janem (kontrabas) Surmajovými.

 

S nonšalantností a elegancí legendárních cikánských kapelníků mixují výbušnou směs rapu, romské muziky, funku, etna či popu, která kromě potřebné míry zdravé agresivity nepostrádá humor, nadhled a ironii.

 

Na albu Romano Hip Hop najdete rapperskou naštvanost, romskou muzikálnost a znalost fines popového řemesla. Nové album tedy přináší energií nabitou syntézu všeho, co talentovaný muzikant se svými spoluhráči na své cestě hudbou a životem prožili a zaznamenali. Gipsy tak postupně nachází svoji vlastní parketu, nový sound a prostor, který přetavuje v nadupané album.

 

 

SD7-9-radekNyní vám nabízím úžasné písňové texty zpěváka,

který si vysloužil cenu  NADACE CHARTY 77  za statečnost

 

(Vzhledem k tomu, že nechci zavinit vaše případné "očarování" těmito básnickými projevy, a hlavně - co kdyby to u vás někdo nečekaně viděl na monitoru; proto stačí, když si pak kliknete na zvýrazněná slova...)

 

- podívejte se raději sami - zde,

 

- a zde ještě, au, au...,

 

- a ještě tady....    ale to pro kulturní povznesení snad stačí 

 

 

d@niela

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře (17)add feed
No to je ta : Lenka1
rapperská naštvanost, né?

smilies/grin.gif

K tomuhle ...... se radši ani dál vyjadřovat nebudu, ať kvůli mně nemáš problémy.
červen 14, 2017 06:04
To je tedy statečnost, to jo... : Myška
A Nadace Charty 77 udělala tímto Ceně Františka Kriegla medvědí službu...


červen 14, 2017 06:12
. : Míša šíša
Taky raději ani nic. Snad jen bernardovské motto: Svět se zbláznil, držte se.
červen 14, 2017 06:20
za citaci těchto skvostů občanské odvahy : vlk
Bangův brácha zrušil Lucii Provazníkové blog na iDnes, děs, běs.


červen 14, 2017 06:25
Je to marny, je to marny, : Moira
Tento svet se riti do zahuby. A my na to koukame, a jsme radi, ze ZATIM se nam prusvih vyhnul..........
červen 14, 2017 07:16
... : *deeres*
Nevím, co máte, bráchové Bangovi mají voba modré voči.
Z fotek nevím, ale B. při natáčení dokumentu České televize Tajemství rodu procestoval Česko i Slovensko, odkud pocházejí jeho prarodiče. Dozvěděl se také, co je příčinou modrooké "anomálie" v jejich rodině.
S romským etnikem má ale společnou rapperskou naštvanost, romskou muzikálnost a znalost fines popového řemesla a já dodávám i básnickou genialitu smilies/grin.gif
červen 14, 2017 09:29
Inu, byla ta taková drobná statečnost. : Krakonoš
V čem spočívala? Ve vochotě postavit se většinovýmu proudu spodních pater společnosti, nechat se vyvláčet v celým mediálním prostoru, nechat na sebe kdejakým frustrátem, kterej nemá ani desetinu jeho talentu, nalejt virtuální kýble ho*en. Vážně si poškodit kariéru. Ano, je to jen velmi malá statečnost, dalo by se říct, že pidistatečnost.
Jenže - jak úlevným by bylo, kdyby aspoň takovou "zbytkovou" statečnost projevoval třeba náš president a neustupoval ze svejch dřívějších postojů, kdyby dál trpělivě vysvětloval svejm voličům, že patříme na Západ a do Evropy, nikoli do Asie, kdyby se pro zisk vokamžitý popularity nesnižoval ke lžím a pomluvám nejvýznamnějších postav naší historie, kdyby pro zvyšování popularity u svejch bulvárem vodkojenejch voličů nesahal až k takovejm tahům, jako je vomilostnění dvojnásobnýho vraha, vo kterým dřív prohlašoval, že jemu milost neudělí, atakdál atakdál. Škoda, že podobnou míru vosobní pidistatečnosti nevykazuje premiér Sobotka, kterej ještě loni tvrdil, že se ČSSD bude orientovat na vzdělanýho, proevropskýho voliče, načež začal pod dojmem klesajících preferencí dělat pravej vopak, čímž ze sebe udělal idiota prakticky u všech, kdo by ho mohli aspoň teoreticky volit. Škoda, že nemá dost kuráže favorit voleb Babiš, aby svejm voličům na férovku řekl, že vod něj žádnej Czexit nedostanou, protože by tím zničil svoje ekonomický impérium. Přece se nepřipraví vo preference....
Takže ve světle konání chudáků, který vedou tento stát, je i pidistatečnost Bangova vocenění hodná, řekl bych. smilies/grin.gif
červen 14, 2017 10:41
... Vážně si poškodit kariéru.... : vlk
koncem května zveřejnili Gipsy.cz nový videoklip k písni „Hater“. Klip souvisí se zprovozněním portálu Itymuzes.cz pod záštitou dvou neziskových organizací. V čele jedné z nich předsedá tchán Radka Bangy Pavel Konopík.

Já myslím, že jeho kariéra je právě podmíněna tím pískáním a neziskovky už sypou jak o závod.
červen 14, 2017 12:42
... : *deeres*
Tyhle statečné texty pamatuji ještě z padesátých let. Na Vinohradech v Nitranské ulici bývalo kino Slávie. Už tehdy ta ulice byla vyloučenou lokalitou a když jsme se tam odvážili jít do kina, tak nám tam místní rapovali. K jejich škodě jim tehdy nikdo neřekl, že by za to mohla být nějaká cena za statečnost.
Tady máte angažovaný, statečný text:
Ho..., pr..., sr...., to je naše značka,
h...., p...., kamení, to je naše znamení!
Tím kamenem jsem od nich do hlavy dostala o dvě ulice dál a celé léto jsem nosila krásný, bílý turban.
červen 14, 2017 14:01
Statecnost.... : Mikin3
(alespon ta politicka) je v demokraticke spolecnosti tach trochu problem. Kdyz vam nehrozi, ze prijdou ve 3 hodiny rano na navstevu kluci z Gestapa nebo STB, je tech statecnejch (jak rikaji bratri Slovaci) primo "nēúrekom".
Vzhledem k tomu, ze panu Bangovi hrozi nebezpeci alespon ze strany skinheadu, okamurovcu a podobnych kreatur, souhlasil bych s tou definici "drobne statecnosti" i s tim dalsim, co napsal Krakonos.
červen 14, 2017 17:19
Krakonosi, trochu te posledni dobou nechapu. : Moira
Vim, ze jses absolutne sam sebou a nepotrebujes se nekomu zalibit, ale tvoje komentare jsou opravdu divne a ja jim nerozumim. Co se stalo? Vzdycky jsem se na tvoje komentare tesila a mluvil jsi mi uplne z duse. Ale ted......
červen 14, 2017 17:29
Já myslím, že by si R.B. a celé Gipsy už za ty oduševnělé písně, které zpívají, ocenění zasloužili. : Myška
Ovšem žádné ocenění, které by vystihovalo závažnost jejich sdělení především mladé generaci jejich etnika, se u nás neuděluje. Myslím, že zde mají neziskovky v čele s Romea citelnou mezeru a věřím, že se chopí příležitosti a nějakou hezkou cenu vymyslí. Lze se jen domýšlet, jakého bude tvaru, má-li korespondovat s oceňovanými texty.
červen 14, 2017 19:29
Promiň, Moiro, : Krakonoš
ale moje politický názory jsou konzistentní několik desetiletí. Takže pokud se něco stalo, tak snad jen to, že teprve poslední roky se politikou a společenským pnutím víc zabejváme i tady. Zároveň je společnost polarizovaná asi nejvíc vod 89. Takže je asi logický, že se stále častějc stává, že ten či onen tomu či onomu nerozumí. Nic si z toho nedělej. smilies/wink.gif
červen 15, 2017 00:16
Ach jo, doba vymknutá z kloubů šílí......... : Moira
Asi máš pravdu. Politiku tady probírame příliš často. Ale stejně jsem si myslela, že když máme společné nazory na vztahové problemy ,budeme se shodovat I v politice. Já totiž ani moc nechápu jaký stanovisko zastáváš.....
červen 15, 2017 05:47
Stanovisko? : Krakonoš
Havloidně kavárensko provdoláskařsky sluníčkářský. Pokud to budeš potřebovat podrobněji, rozvedu to. smilies/smiley.gif
červen 15, 2017 09:36
Tak to beru z veeeelkou rezervou, : Moira
mej se hezky.
červen 15, 2017 12:08
tak jsem si kliknul... : Ivan Kolář
Neviditelně vstoupíme a vůli vaší zkoušíme při chtíči
Svině čekuj sílu nemáš šanci ne e
Ukážeme vám co umíme vždyť stačí jenom málo a ste v pí-i
Čů-ák, ku-da, sex a beaty k tanci chceš..


a hned jsem posílen tou "Bangovou pidistatečností", jak píše Krakonoš. Holt, pokud tohle patří k "Havloidně kavárensko provdoláskařsky sluníčkářskýmu stylu" - tak to já jsem tedy rozhodně opačného vyznání :-)
červen 15, 2017 12:17
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]