O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VŠETEČNICE - DOVOLENÁ, PRÁZDNINY ... PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 25 květen 2017
Image resultBlíží se léto a s ním i letní dovolenkové plány. Je zvláštní, jak jsme každý odlišný. A nemyslím tím jen KAM jezdíme na dovolenou, ale i JAK ji trávíme. Vždy jsem milovala léto a moře a zelenou trávu a kdekoli kde cokoli kvetlo. Jakmile jsem mohla, začala jsem jezdit k jakémukoli moři. Kamkoli, kdykoli a s kýmkoli.

 

 

 

 

 

 

 

A tak jsem zažila první šok, když jsem se jednou zeptala kamarádky, zda se mnou nechce jet… a ona odmítla! Ne, kvůli mě či času, ale kvůli tomu, že moře ji vůbec nezajímalo. Nikdy u něj nebyla, nikdy nikam necestovala a neměla nejmenší úmysly to jakkoli měnit. Dovolenou trávila doma. Tehdy mě poprvé napadlo, jak lidé jsou odlišní …

 

Samozřejmě, jsou lidé letní (moře, rybníky, dovolená pod stanem, procházky po památkách), nebo jsou lidé zimní (hory, sjezdovky, běžky, snowboard, bruslení). Ale jsou také lidé domácí (co zůstávají v našich končinách), a nebo cestovatele (neustále vyrážejí na nová místa a cestují kamkoli a jakkoli).

 

 

Výsledek obrázku pro holiday png
 

 

Nikdy jsem nijak moc nechápala ty, co jezdí pravidelně z města na chaty, ať už proto, aby tam pracovali, či se jen opalovali. Každopádně druh dovolené a prázdnin to je ale taky. Nedávno jsem se seznámila s párem, který už 20 let jezdí pravidelně každoročně na úplně stejné místo do Francie. A přidala jsem ke svému rozdělení I další kritérium: stálí, stejní, pravidelní. A pak se nám tedy na druhé straně zákonitě objeví i dobrodruzi, objevující nová místa, cestovatelé, kteří se nevrátí na stejné místo, neboť je toho přece všude kolem ještě tolik neviděného.

 

 

K jaké skupině patříte vy?

A proč?

Jste letní, nebo zimní typ?

Případně někdo z těch dalších „druhů“?

 

 

 

 

Patříte k domácím usedlíkům, co tráví dovolenou ve svém bytě? Nebo k pravidelným návštěvníkům svého letního sídla, chaty, či chalupy? Nebo jste domácím cestovatelem po vlastech českých? A co cestovatel po světových památkách? Nebo naopak pravidelný návštěvník stejného, oblíbeného místa v cizině?

 

 

Související obrázek

 

Jste vysokohorský výletník, nebo raději plavete v teplém moři? Cestujete po památkách, provádíte výšlapy, výlety a vyjížďky všude kolem, nebo naopak relaxujete s knížkou a posunete se maximálně do místní restaurace?

 

Jakou jste měli – nebo jakou si představujete – tu nejlepší dovolenou?

 

 

 


VŠETEČNICE

 

 

 

 

Komentáře (6)add feed
... : doktor
Dovolenou máme s vnukem.To je zásadní kritérium.Potom je vždy podmínkou voda,voda na koupání.Moře,jezero,rybník i velká koupaliště.Případně může být i les a houby.A na to hlavní bych zapomněl.....zdraví nás všech.
květen 26, 2017 13:55
Když : Milene
byly děti malé, tak se dovolená přizpůsobovala jim. Hlavně v létě koupání a v zimě lyže. Když bylo dost peněz, tak moře. Teď už jsem zimní dovolenou zrušila. Jezdím jen v létě. Určité období to byla zase dovolená s vnoučkem, protože prázdniny jsou dlouhé a museli jsme se všichni nějak vystřídat. Tak to bylo i když chodil do školky. Já když jsem měla děti malé a byly prázdniny, tak jsem si brala neplacené volno. To teď snad ani neexistuje.
Teď je moje dovolená hlavně u nás. Ráda hory. Šumava, Jeseníky, Bílé Karpaty. Tam je docela málo turistů. Vloni krásné Slovensko. Slovenský ráj, Muráňská planina a tak různě. smilies/wink.gif A tam se chystám taky letos. Konkrétně Nízké tatry a Chočské vrchy a tak různě. smilies/wink.gif
květen 26, 2017 16:23
... : Vodoměrka
Tak jsem se zaradila do vsech kategorii krome usedliku, kteri travi dovolenou ve svem byte... jezdime casto jinam, abychom toho poznali co nejvic, ale mame i oblibena mista, kam se vracime... a milujeme jak more, tak hory...
květen 26, 2017 17:37
Asi nejsem úplně přesnej "typ", : Krakonoš
mám rád zimu a zimní sporty, na druhou stranu dovolená v zimě ve stylu někde se usalašit a tejden jezdit po svahu nahoru dolu mě nějak neláká. Spíš by mě lákal nějakej delší přechod na běžkách, nejlíp se psem, ale to už jsem prošvihl. Skialpy jsem nikdy neměl a nenaučil se, taky by mě to bavilo.
Takže prakticky všecky dovolený jsem "prodělal" v létě, přičemž ty nejhezčí byly v mládí, kdy to bylo spojený zejména s nějakým typem pohybu v horách. Nejkrásnější dovolená z tý doby byl přechod bulharský Rily ve dvou.
Jel bych na vodu, ale jen v případě, že by se dalo zároveň cestovat časem do doby, kdy se po řekách pohybovali jenom vodáci tělem a duší (což už jsem teda ani já tak úplně nezažil, ale na konci osumdesátejch to furt ještě jakž takž šlo). Dnes už ne, rozhodně ne v létě.
Umím si představit dovolenou na kole, jen nevím, s kým. Na fanatický cyklisty výkonově nestačím a nikdo normální, kdo by chtěl tejden či dva šlapat do pedálů, už kolem mě není smilies/wink.gif.

Moře taky můžu, ale ideálně by to měl bejt oceán a nezůstat na jednom fleku, takže z tohoto pohledu u mě jednoznačně vede dovolená v Indii, asi jsem ten "dobrodruh", i když adrenalin mě nezajímá a na bungee jump či do zorbí koule by mě nikdo nedostal smilies/wink.gif.
No a tím, jak se radosti s věkem mění, mám dnes další vysněný dovolený před sebou: Projet kus Evropy na pořádnejch motorkách a čistě teoreticky (nemám zatím ani ULL), kdyby se jednou zadařilo, totéž ale s malým létadlem a rodinou. Ale to musím napřed vyhrát ve sportce smilies/wink.gif. Velmi by mě taky bavilo plavit se na jachtě po moři. Po moři, kde nevoperujou piráti, pochopitelně. No a pro případ, že sny zůstanou snama, zůstává v záloze pořád ještě taky velmi pěkná a levná romantika - loďkou či hausbótem po Baťově kanále, například. To si určitě se ženou zvopakujeme, ovšem nejlíp jen ve dvou.

Co říci závěrem? Všecky ty úvahy vo dovolený delší než tejden jsou v mým případě stejně jen teoretický. Naše "hospodářství" vyžaduje tolik chlapský síly a času, že bych navopak potřeboval vod jara do podzimu zavíst mnohomužství a ne přemejšlet vo tom, kam se jet flákat. smilies/grin.gif smilies/wink.gif
květen 27, 2017 09:25
... : *deeres*
Kdyby mne někdo chtěl potrestat, tak mne vyšle na grilovací dovolenou k moři. Pro mne je relax dovolená pochodovací, kdykoliv, kamkoliv, bez ohledu na destinaci a počasí. A dovolenou mám už teď pořád smilies/grin.gif
květen 27, 2017 10:29
... : Mikin3
Ja jsem na tom jako Vodomerka. Mam rad more i hory, cestovani i obcasny navrat na mista kde se me libilo. Mam kliku, ze jsem tohle mohl a mohu provozovat coby backpacker takovou dobu a v takove mire.
Na cestovani bez cestovek se me libi volnost, diky ktere muzete zustat na miste ktere se vam zalibilo, nebo naopak hned vypadnout......

květen 28, 2017 16:28
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]