O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

LEGRACE NA PLACE - VLÁDNÍ REALITY SHOW POKRAČUJE PDF Tisk E-mail
Úterý, 09 květen 2017
http://obrazky.kudlanka.cz/legrace.jpgČím výše postavení pánové, tím horší a zákeřnější rvačky... Dnes už se naši politici nefackují osobně (vzpomínáte ještě?), dnes si nešpiní ruce tělesným dotykem protivníka. Ale styl i účel jejich pranic jsou v podstatě stejné už od pravěku. A všude po celém světě. Jednoduše - když to nejde po dobrém, tak to jde po zlém.  A je už jedno, jakým způsobem... Samé podrazy, lži, kudly do zad. Zvítězit za každou cenu. Ale někdy ta "každá cena" je hodně vysoká.

 

 

 

 

 

 

     Předesílám, že nechci obhajovat ani jednu stranu ze znesvářených, jsem totiž přesvědčena, že čistě nehraje ani jedna. Chápu, že např. na veřejnosti si  všichni zdvořile vykají, však to vyžaduje úzus. Ale současně chápu, že v soukromí si tykají a jistě si neberou vždy servítky,  že  spolu mluvili vždy a všichni "jak jim huby narostly". Což teď bylo odžalováno, jak jste jistě četli. To jen teď, když se zas na jednoho provalila špína, si ostatní s chutí přihřívají svou polívčičku (i když i oni mají svou várku másla na hlavě).

 

 

Bohuslav Sobotka - Bohuslav Kasička | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

     Nějak ovšem pozapomněli, že stejně tak mohly a mohou být i na ně někde schovávány patřičné nahrávky!

 

„Vždyť v zemi, kde novinářský elév je vážen, protože tajně nahrává ministerského předsedu, tentokrát místopředsedu vlády, a je za to považován téměř za národního hrdinu, se snad nemusíme mravně rozhořčovat. A hlavně, koho jsme si zvolili, toho tam, kde by neměl být, máme. Jen se obávám, že ani ty podzimní volby nedopadnou jinak,“ říká politolog Zdeněk Zbořil.

 

     A pokračuje: "Jasně, že to vše zavinil pan Sobotka svým chováním politického adolescenta. Samozřejmě jej k tomu dovlekli jeho ‚milí a dobří rádcové‘, a proto slíbil, co potom odvolal, odvolal, co odvolal, a slíbil zase něco jiného, jako ten nešťastný král v Pyšné princezně. Samozřejmě i ti ostatní, které Babiš svým rozkladem nepřesvědčil, protože mu buď nerozuměli, nebo již byli přesvědčeni dřív, než jim ho doručovatel Hamáček doručil. Ti všichni se rozhodli jít do ‚poslední bitvy‘ s klesajícími preferencemi svých stran a ustoupit nemohou.

 

 

     Jde o jejich další politickou kariéru a možná, v případě členů ČSSD, okolo kterých se vrší případy hodné trestního stíhání jeden za druhým, i o další dny strávené na svobodě. A nezapomínejme, když se už tak často právě jimi vzpomíná demokracie a právní stát, že je tady ještě těch 335 milionů (dnes možná víc) pro dědice pana dr. Altnera. ČSSD by nakonec mohla nejen odejít, ale odejít i o žebrácké holi.“ 

 

 

    Mj. kdysi dávno, těsně před revolucí, jsem pracovala v redakci jedněch známých novin. Můj šéf sice neměl extra vzdělání, článek nejspíš v životě sám žádný nenapsal, ale u svých šéfů, tam "nahoře", byl veden jako nesmírný otrava. Protože si každý týden chodil pro befel, co má a co nemá dělat, a také skládal účty o nás, redaktorech. 

 

     Když pak najednou zemřel, našla sekretářka u něj ve stole knihu, jakýsi deník, kam si pravidelně psal o každém z nás, z členů redakce, všechno, co se nějak dozvěděl. Občas i se svými "úvahami". Když jsme si to pak četli, bylo nám napůl blivno, napůl nás objížděl strach, co všechno jsme kdy na sebe vyžvanili, co všechno o nás věděl, jak nás vlastně měl všechny v hrsti...

 

     A moc pochybuju, že je to dnes jiné. Jen je to na vyšší úrovni. Že by to byl machiavellismus? Ten je dnes považován za označení pragmatického a cynického jednání v politice. Machiavellistou je myšlen ten, kdo uznává, že "Účel světí prostředky", a je ochoten dopouštět se morálně pochybných jednání ve snaze dosáhnout obecně prospěšného cíle. Základem Machiavelliho názoru je fakt, že politika se odehrává v reálném světě a nikoliv ve světě morálním.  

 

     A ohledně novinářů? Také si nedělám velké iluze.  I ti přeci mají rodiny, hypotéky, musí platit složenky…Takže se nelze divit, když nakonec zatnou zuby, vydrží a budou nadále denně tančit mezi vejci. Ať už Babišovými, či Bakalovými (uhlobaron, který má na triku kauzu OKD a je majitel vydavatelství Ekonomia, kam patří Hospodářské noviny, Respekt a Aktuálně.cz), anebo třeba Marka Dospivy a jeho Penty (koupili vloni Vltava Labe Press, přejmenovaný na Vltava - Labe – Média, který vydává 71 deníků po území celé ČR). 

 

 

d@niela 

 

 

 

Komentáře (38)add feed
Dani : mia I
přiznám se, že to nesleduji. Mně už jsou ti politici lhostejní. Vím, že něco proběhlo, Zemana s holí a Sobotku jsem viděla.. Já ty lidi co se pachtí za penězi , mocí, kariérou, nechápu. Mají prachy, ale je to všechno?? leckdy má klidnější spaní obyčejnej smrtelník , kterej nemusí přemýšlet, kde mu z který strany kdo chce vrazit kudlu do zad. Žít tak, aby se člověk mohl podívat druhýmu do očí.

Co byly platný miliony Grossovi? nakonec potřeboval jen tu postel. Mít tolik, aby měl člověk vlastní střechu nad hlavou, na živobytí a nějakej ten hezkej zážitek, mít kolem sebe skutečný přátele, bejt zdravej, to je největší poklad.
květen 09, 2017 07:52
... : Mikin3
No, vsichni ti panove si na verejnosti rozhodne nevykaji. Tak napriklad prezident Zeman (ktery by mel byt jako nejvyssi cinitel vzorem slusnosti) premierovi behem toho incidentu tykal. Krome toho, ze se choval jako zakerne prase.
Zpusob porizeni nahravek mozna nebyl zrovna fer, ale to co ukazuji o akcich ministra financi a byvaleho STB (kryci jmeno Bures) je primo drsne a melo by stacit k okamzitemu odstoupeni z funkce. Ale to neznate Andreje.
No a kdo jiny by se ho mel zastat, nez jeho zde citovany kolega, rovnez byvaly STB Zdenek Zboril (kryci jmeno Houf).
Anebo pan prezident, ktery nema cas respektovat ustavu a lumpa odvolat, nebot se musi jet setkat s vychodnimi despoty. Cinskym a ruskym diktatorem. Co ma taky chudak Milos delat, kdyz musi ziskavat cas a navic ho do zadne slusne, demokraticke zeme nepozvou.
Snad tomu byvalemu komunistovi soudruzi poradi, jak "stabilizovat" spolecnost. Zkusenosti maji oba dva primo na rozdavani.
Ja nevim, ale co tak namisto vecneho nadavani a hazeni vsech politku a novinaru do jednoho pytle radeji premyslet, jak demokratickym zpusobem odstranit aspon ty nejvetsi lumpy?
květen 09, 2017 08:25
Mio, : Míša šíša
máš naprostou pravdu. A kdo se chce napakovat nebo dohadovat o moc, je to jen jeho bitva - která nakonec stejně nemá vítěze.
květen 09, 2017 09:52
d@nielo : doktor
Danielko,docela přesná, dobrá a hlavně věcná úvaha.
květen 09, 2017 13:41
Mikine, s čínskými a ruskými vládci se setkávají bohužel všichni! to Zemanovi není proč vyčítat. : toulavej
Jestli nerespektuje Zeman ústavu napiš, až to bude aktuální. Když změní Sobotka několikrát veřejně vyhlášený názor během týdne, má president plné právo se domnívat, že není premiér ve formě a je lépe počkat a dát mu čas na utřídění myšlenek, jestli si ten poslední názor ještě zase nerozmyslí :-)

Proto počkat nějakej čas je naprosto ok, dokonce žádoucí, aby předešel možnému chaosu. Takže o nerespektování ústavy mluví jen idioti. President to sice nemá napsaný v ústavě, ale praxe je taková, že má za úkol dohlížet na to, aby moc výkonná - vláda - fungovala bez krizí, proto má taky pravomoc vybrat premiéra a jmenovat ho i ministry jeho vlády nebo nejmenovat. Tak může klidně požadovat, aby nevznikl chaos, aby mu premiér napřed oznámil budoucího ministra za toho odvolaného, aby ministerstvo dále fungovalo. Ale Sobotka mu žádného nástupce neoznámil. Proto nemá důvod hned přijmout demisi Babiše. Na tahu, jak hlupáci neví, je Sobotka, ne Zeman, ohánět ústavou se mohou jak chtějí . . .

Je to stejnej styl, jako v případě Trumpa. Velkej humbuk, když se hned nepodařilo Republikánům najít většinovou podporu pro zrušení Obamacare ve Sněmovně a proto se zrušením museli počkat a když většinu našli a ve Sněmovně to už zrušili!, je ticho po pěšině. Inu, objektivní levicová média . . .
květen 09, 2017 14:46
toulavej : OLINA
napsal jsi to velice dobre! A pan prezident je moudry statnik. Jeden z mala ktereho Evropa ma.
květen 09, 2017 15:31
Mikine, jsi zas (jako obvykle) trochu mimo mísu ... : d@niela
nějak jsi opominul fakt, JAK byly nahrávky získány. Pokud budeš s manželkou v posteli a budeš jí mj. šeptat, že váš premiér je blbec, že by Kanada měla požádat paní Merkelovou, aby pokud možno všechny imigranty posílala k vám, že by to bylo báječné, atd. atd. a prostě jakékoliv bláhovosti, je to RYZE VAŠE SOUKROMÍ a nikomu po tom nic není.

Ale pokud by byl pod postelí schován nějakej blbec, co by to nahrával a pak jsi na základě té nahrávky byl popohnán k zodpovědnosti za pronesené, tak je to stejná kravina, jako se nyní děje u nás.

Protože, pokud se ocitáme v době, kdy je nebezpečné cokoliv říci i v naprostém soukromí a bez starosti, že budeme natáčeni, odposloucháváni - TAK OPRAVDU NĚCO VELICE SMRDÍ VE STÁTĚ ČESKÉM!!!

No, ale možná, že v Kanadě je to tolerováno, nevím, jak je to přesně ve vaší zemi... Třeba se opravdu jen řekne, že to sice není fér, ale...

MJ. JISTĚ VŠICHNI ČEKÁME NEDOČKAVĚ NA SLÍBENÝ CESTOPIS...
smilies/cheesy.gif
květen 09, 2017 15:49
Olino, : Michal
Kristova noho levá ty o tom arogantním nechci říct ve slušné společnosti co si myslím napíšeš, že je to moudrý státník? smilies/shocked.gif

Tak si přečti toto. https://www.michalhoracek.cz/otevreny-dopis-prezidentu-republiky-panu-ing-milosi-zemanovi/
květen 09, 2017 16:21
. : Míša šíša
No jo, Horáček... Ten aby nechytil příležitost za pačesy a neohřál si svoji polívčičku. smilies/grin.gif
Stejně jako Kalousek, holt se hoši musí přopomenout, aby se náhodou na ně při volbách nezapomnělo. I to o něčem (někom) vypovídá dost.

Mimochodem jsem si tak představila, jakého bychom měli seriózního, kultivovaného a slušného pana prezidenta, kdyby byl zvolen Karel Schwarzenberg. S tím jeho aktuálním vyjádřením o hajzlu na dvoře pajzlu mě fakt potěšil - výstižněji to nazvat nemohl.
květen 09, 2017 17:04
Michale, od pana Horáčka jen jeho předvolební bláboly. : toulavej
Akorát je dobrý že vzpomenul nedodržení Koaliční smlouvy od Sobotky, což ukazuje, jak vážně myslí splnění podepsané dohody a jeho charakter. Ostatně, těch nezaplacených 300 milionů advokátu Altnerovi je dostatečně vypovídající, co je socdem zač . . .
květen 09, 2017 17:21
Vazeni a mili, : Mikin3
kdyz se v ramci americkeho predvolebniho boje zverejnovaly ilegalne ziskane informace ruskych hackeru proti Clintonce, znel hlas lidu ze nevadi jak byly ziskany. Dulezite pry je, co obsahuji. Kdyz krade ministr financi (to je ten pan co ma dohlizet aby se nekradlo) a haji se tim, ze "všeci kradnú", pripomina me toho kozla ktereho udelali zahradnikem. A navic zaka 4 tridy obecne ktery rozbil ve skole okno, ale odmita ho zaplatit s tim, ze "Franta cmaral na tabuli sproste obrazky".
Ze ma prezident namisto vymysleni krivaren a podrazu jednat, na tom se zhoduji pokud vim vsichni odbornici na ustavu. Ale pan prezident namisto reseni ustavni krize jede na "setkani s obcany Libereckeho kraje" (tedy na predvolebni kampan o ktere slibil ze se ji neucastni) a pak na setkani s vychodnimi despoty.
Jisteze se s temi despoty setkavaji i jini statnici demokratickych zemi. Ale ne s takovou laskou, s krteckem v ruce a ne tak casto. A tihle statnici se navic setkavaji i navzajem, aniz by k tomu prizvali Miloška. smilies/kiss.gif
Ano, neco smrdi ve state Ceskem......
květen 09, 2017 18:10
Mikine, už se prober (z těch levicových názorů svý ženy, který jsi dřív neměl) : toulavej
Opakované návštěvy krajů dělá každej president, Zeman častěji, ale patří to k jeho funkci, nic zvláštního. Samozřejmě, že v době přímé volby se to náramně hodí současnému presidentovi, využívá toho před volbama, ale Zeman nezměnil ústavu, nepřímou volbu presidenta za přímou. Zeman vozí do Číny krtečka a čínskýho presidenta v Londýně zase vozí královna ve zlatým kočáře! Jako jedinou hlavu cizího státu. A kancléřka Merkelová byla v minulém roce v Číně už podeváté. Čili, když kritika Zemana, tak alespoň trochu objektivněji, protože je co na Zemanovi kritizovat, ale ne zrovna tohle.

A president není nějakej hej nebo počkej, aby mu kdokoliv – i třeba premiér – určoval, kdy přesně má co udělat, jako odvolat nejdůležitějšího ministra vlády, tj.- financí. To by tam vůbec nemusel být a mohla by to vyřizovat uklízečka nebo vrátnej. Tak proč to pořád zmiňuješ?

Kdyby Andy prokazatelně kradl, byl by obžalovanej, vyšetřovanej a všude by se o tom psalo. Ale, protože nikdo nemá žádné důkazy, je to od tebe pomluva! Už to nedělej, slušný lidi se tak nechovají. A vrať se ke svým minulým pravicovým názorům :-)
květen 09, 2017 18:47
To už je jenom fraška. : *deeres*
Neutíkám před zodpovědností, rozhodla jsem se pracovat dál, řekla nejprve ministryně Valachová v úterý. O pár hodin později oznámila demisi.

Tak to vypadá, když zloděj křičí:"Chyťte zloděje !" Premiérovi žádná předchozí Babišova kauza nevadila. Sociální demokracie má dluh 337 mil. a preference padají závratnou rychlostí. A tak zoufalý Sobotka poslechl našeptávání lišáka Kalouska, jak nejlépe odrovnat Hnutí Ano v čele s Babišem.
Jaksi mu nedošlo, že když se dva perou,třetí se směje. Sobotka je politická mrtvola a zoufale v tom lítá. Je ochoten udělat cokoliv, aby se udržel u koryta.
Teď se ohání ústavou, když měl být odvolán ministr kultury Herman, oháněl se zase koaliční smlouvou. Má v té hlavě pěkný binec.
Paradoxem je, že pokud skutečně bude Babiš odvolán, tak po volbách tam je zpátky a nejspíš jako premiér, protože voliči jsou bezmozci.
květen 09, 2017 19:43
Ahoj Toulavej, : Mikin3
anglicka kralovna sice vezla cinskeho prezidenta ve zlatem kocare, ale klidne nechala narozdil od Milose kolem cesty demonstrovat stovky lidi s tibetskejme vlajkama.
A rozhodne nikde neprohlasila, ze se uci od komunisty jak "stabilizovat spolecnost". Sve nazory menit nehodlam, byvalyho komunistu kterej se snazi zatahnout zemi na vychod budu kritizovat dal. Na tom snad neni nic levicovyho, spis naopak, nemyslis?
O slozeni vlady rozhoduje premier, role prezidenta je spis ceremonialni. Ale on by prave tuhle praci mel delat, ne nekde trajdat. Ustava ma prednost pred jakousi koalicni smlouvou. A na Babise toho prasklo tolik, ze mel odstoupit sam.
Na techhle nazor neni nic pravicovyho ani levicovyho.
květen 09, 2017 21:17
Zajímavý. : Krakonoš
Paradoxem je, že pokud skutečně bude Babiš odvolán, tak po volbách tam je zpátky a nejspíš jako premiér, protože voliči jsou bezmozci.

Proč by měli bejt voliči bezmozci? Že budou volit jedinýho politika, za kterýho se bije náš největší evropskej s t á t n í k (sic!) do roztrhání těla? Jsou vopravdu voliči idioti, když jim jejich milovanej president jasně ukazuje, koho si na politický scéně váží (Nebo se ho bojí? Né, to státníci nedělaj!) a kým navopak pohrdá? Je snad ten státník taky bezmozek? Tomu prostě nevěřím.
smilies/wink.gif
květen 09, 2017 21:50
deeres, : Míša šíša
Neutíkám před zodpovědností, rozhodla jsem se pracovat dál, řekla nejprve ministryně Valachová v úterý. O pár hodin později oznámila demisi.

Jo, to mě taky pobavilo. Ale to víš, stranický befel je holt stranický befel a nad rozkazy se nediskutuje. Jenom totální hňup však udělá stejný tragický přešlap dvakrát. Aneb jak řekla Klára Samková: "Mně se téměř příčí myšlenka, že by Bohuslav Sobotka myslel. Mám trochu problémy s tím, dávat tato dvě slova dohromady.." smilies/grin.gif

Obávám se, že máš pravdu. Pokud ho ti oligarchové nakonec nezastřelí, tak má Babiš volby v kapse.
Ráda bych se mýlila.
květen 10, 2017 07:09
Mikine, jestliže je role presidenta spíš ceremoniální, : toulavej
znamená to jasně, že nemá moc výkonnou, takže on nemůže nařídit potlačovat demonstranty s tibetskými vlajkami při návštěvě čínského presidenta! Nemůže, nemá k tomu pravomoci ani svý lidi. Tohle má v pravomoci vláda, ministr vnitra. Tak je v rámci objektivnosti špatné mu to dávat za vinu. Anglická královna se nikdy nevyjadřuje k politice, takže ani nemohla k politice v Číně.

Jak "stabilizovat společnost", to je samozřejmě od Zemana úplně mimo, já jsem psal, že je, co na něm kritizovat, není to můj favorit! Jenže, když se zavrtáváš boháčovi, co od něho chceš, aby tu investoval, do zadku, něco, čím by ses mu vlichotil, říct musíš, když nemůžeš nabídnout adekvátní zboží nebo služby, jako třeba Němci.

Zeman je buran, mstivej člověk a určitě bych se s ním nikde ve světě na reprezentaci nechlubil. Na druhý straně má logický myšlení, pud sebezáchovy a inteligenci, což chybí většině současných politických špiček u nás. Pokud jde o ústavu, tu narychlo sepsala banda namyšlených hlupáků před rozdělením Československa a tak diletantsky, jako je většina dalších zákonů u nás, takže různé pasáže se dají vykládat různě.

Pokud jde o dodržení Koaliční smlouvy, věc se má tak, že v právním prostředí se počítá s tím, že smlouvy se dodržují a za nedodržení jsou sankce. Aby společnost fungovala. Takže, DODRŽET jakoukoliv smlouvu, včetně té koaliční, je pro premiéra POVINNOST! A tak se ani NEMŮŽE stát, při seriozním jednání premiéra, že se budeme bavit nejdřív o tom, že ústava má přednost před vším ostatním, když předpokládám, že předseda jedné z koaličních stran nebude souhlasit se svým odvoláním. Protože k tomu, že ústava má přednost, NEMŮŽE vůbec dojít – při serióznosti, tedy čestnosti premiéra, aby si nezničil pověst. To samozřejmě od podvodníka, který se sám přizná, že podváděl, může očekávat ale jenom hlupák, což Andy nedomyslel.

Čili, ještě jednou - president má povinnost hájit ve státě právní prostředí, dodržování podepsaných smluv. A proto je třeba nejprve vyřešit kolizi jednání premiéra (demise ministra) a závazek v Koaliční smlouvě, protože při dodržení smlouvy a nesouhlasu Andyho se svým odvoláním, se na ústavu nemůže nikdo vůbec odvolávat. A v případě, že se někdo odvolává na ústavu, zároveň tím říká, že podepsané smlouvy se v právním státě nemusí dodržovat, což je SKANDÁLNÍ. Ale nikdo z médií ani politiků to nekritizuje, smutný . . .
květen 10, 2017 10:14
Krakonoši, děláš si srandu? : *deeres*
Volby nerozhoduje prezident, ale voliči. A pokud voličí nejsou bezmozci, tak přemýšlí vlastní hlavou a nenechají se zmasírovat médii a ani prezidentem.
A jen tak pro zajímavost, jak se dají ovlivnit volby. A pokud si čtete o pozadí na různých webech, docela bych tomu věřila.
http://www.nejvic-info.cz/francouzske-prezidentske-volby-vyhrala-rodina-rothschild-sioniste-londynskeho-city-svedky-hry-alternativu-prodana-nevesta-prodane-volby/
U nás je jenom malý rybníček, tak jsme mimo ohnisko dobráků oligarchů, ale on stačí jeden Kalousek. Já se domnívám, že celá vládní krize je jeho veledílo a Sobotka mu na to skočil.
TOP09 má na kahánku a pokud se Kalouskovi podaří díky Bohušovi odrovnat dvě nejpreferovanější strany, včetně té Bohušovi, má najednou Kalousek šanci. A nejenom Kalousek jsou tam další pidistrany, které si taky přiběhly ohřát polívčičku.
květen 10, 2017 10:30
toulavej, : Míša šíša
dobrej rozbor. smilies/wink.gif

deeres, to bych se vsadila, že tohle celé je Kalouskova partie. A už se těším, až se vytasí s nějakým svým prezidentským kandidátem, protože zatím je to slabota, která nemá šanci. No, fialový číro už by asi znovu nezabralo, tak s čímpak tentokrát zaujme naši omladinu? Jsem docela zvědavá. smilies/kiss.gif
květen 10, 2017 10:58
Z dnešních lidovek: : Michal
Prezident republiky respektuje jediné pravidlo, a to pravidlo vlastního prospěchu; v okamžiku, kdy se mu bude jevit výhodné přestat s­ obstrukcemi a vyhovět liteře ústavy, půjdou nějaké Babišovy záměry stranou.

Rychlá koaliční dohoda o výměnách ve vládě může účastníkům jen prospět, v opačném případě se rozjedou hnojomety na všech stranách, z čehož nemůže mít užitek skoro nikdo, rozhodně ne na koaliční straně. Jestli se někteří připravovali na předvolební kampaň upozorňující na úspěchy vlády, pak současná situace ji znemožňuje, všichni slyšíme jen vzájemné osočování. Po rychlé rekonstrukci vlády mohou politici nějaké pozitivní zdání v občanech ještě vybudit. Sázka na negativní kampaň přiláká voliče jen k populistům.

Zdroj: http://www.lidovky.cz/zverina-nahrani-jsou-vsichni-vladni-krize-ma-jednoduche-a-rozumne-reseni-1q2-/nazory.aspx?c=A170509_200436_ln_nazory_ELE
květen 10, 2017 12:39
Michale, : Míša šíša
obstrukce dělal i Václav Havel, i Václav Klaus. Že se teď z toho dělá takový grosseskandal, to je jen hra pro voliče. Neboj, Zeman Babiše nakonec odvolá, jiná alternativa nepřichází v úvahu. (Pokud se teda Sobotka nakonec ještě nerozhodne, že Babiše vlastně odvolat ani nechce - u něj je všechno možný). Čím déle to bude trvat, tím pro voliče naopak lépe - aspoň se všichni pořádně odkopou a ukáží, co jsou zač. S těmi populisty, to je takové zaříkávadlo těch, co jsou u koryta. Bojí se chlapci, že půjdou od lizu.
květen 10, 2017 13:20
. : toulavej
Řek´ bych, že komentátor z Lidovek zapomněl na to, že za kratší konec tahá jednoznačně socdem. Možná teď vyhodí Andyho z vlády, ALE po volbách určuje, koho pověří sestavením vlády, Zeman. A i kdyby socdem zvítězila, což se stane těžko, pověření od Zemana určitě nedostane. Jo, měla se jinak chovat k presidentovi, kterej nezapomíná a oplácí i s úroky :-). Pověření k vládnutí dostane ten, kdo bude s presidentem kamarád, nebude proti němu stavět protikandidáta, naopak ho jako budoucího presidenta podpoří. A to na socdem nevypadá. Taky úsudek, že nejrozumnější pro Andyho je přijmout demisi, je mylný, znamenal by přiznání viny před voliči i když se mu nic nedokázalo. To by udělal jenom idiot, někdo jako komentátor.
květen 10, 2017 13:38
Toulavej, : Michal
A i kdyby socdem zvítězila, což se stane těžko, pověření od Zemana určitě nedostane. Jo, měla se jinak chovat k presidentovi, kterej nezapomíná a oplácí i s úroky :-). Pověření k vládnutí dostane ten, kdo bude s presidentem kamarád, nebude proti němu stavět protikandidáta, naopak ho jako budoucího presidenta podpoří.

S tím musím souhlasit ač se mi ten fakt nelíbí. Jestli Andy demisi přijme, bude z něj mučedník, takže na to asi vydělá.
Míšo šíšo který prezident je kdy nedělal?
Čím déle to bude trvat, tím pro voliče naopak lépe - aspoň se všichni pořádně odkopou a ukáží, co jsou zač. S těmi populisty, to je takové zaříkávadlo těch, co jsou u koryta. Bojí se chlapci, že půjdou od lizu.
To je přesně ono a my nenaděláme nic. Aspoň zatím.
květen 10, 2017 14:35
Toulavej, : Mikin3
to ze se ti demonstranti s tibetskyma vlajkama rozhaneli a sikanovali na prani prezidenta, o tom nebyly a nejsou zadne pochybnosti. Jiste ze mel byt ministr vnitra chlap a neposlechnout. Ale jak vidis na soucasne situaci, hodne by riskoval. Zakerny intrikan Zeman se msti jeste po letech. A po certu dobre.
Rozdil mezi dustojnym privitanim hlavy statu a podlezavosti jsme si uz vysvetlili. Ovsem kdyz prijde na byznys, je i ta podlezavost uplne na prd. Vetsina z tech slavnych Zemanovych predbeznych smluv zustala pouze a jen na papire.
Do dodrzovani nejakych smluv mu jako prezidentovi nic neni. Mel by misto vymysleni spinavych intrik a prekracovani pravomoci delat svou praci a dodrzovat ustavu. A zadna krize by nebyla.
Libi se me tahle poznamka z jedne diskuse na iDnes:
Ten Zeman je ale chlapák. Nejdřív před Sobotkou uteče ze sálu a napodruhé mu pošle pozvánku až když má jistotu že sedí v letadle..


květen 10, 2017 20:04
Mikine, : Martina P.

pokud vím, tak jsi Kanaďan. Nechápu, proč tak se hnusně vyjadřuješ o Češích a českých politicích. Nevšimla jsem si, že by tu kdokoliv řekl něco stejně hnusného o kanadských politicích - o vašem generálním guvernérovi, ministerském předsedovi...
Ten váš hezounek Trudeau, tomu už skončilo období líbánek a povolebního nadšení. A začaly problémy, jako jsou například nedodržený slib provést reformu federálního volebního systému či jeho kontroverzní dovolená na bahamském ostrově Bell Island, který patří miliardáři, a duchovnímu vůdci jedné z odnoží šíitského islámu Agu Khanovi...

Ostatně - pokud jsem četla, tak on stále zve imigranty do Kanady - "Přijďte do Kanady, zůstává vám otevřená!"
květen 10, 2017 22:44
Mikine, dodržování JAKÝCHKOLIV smluv, : toulavej
které neodporují zákonům a nejsou vypovězeny, je ZÁKLADNÍ PŘEDPOKLAD PRÁVNÍHO STÁTU i mezinárodního práva. Takže jako president má přímo POVINNOST se starat o jejich dodržování! To by svět pěkně vypadal, kdyby se přestaly smlouvy dodržovat, jako to dělá Sobotka nebo to nezajímá poslance. Nechápu, že se nenajde ani jeden novinář, kterej jim to neomlátí o hlavu. Ani jeden politik. Lidi by nemohli nic reklamovat, neplatily by svatební smlouvy, obchodní smlouvy, záruky, leasing ani hypotéky ani pracovní smlouvy . . .

Kdyby třeba tu Koaliční smlouvu premiér dodržoval a nebral ji jako cár papíru, kterou nemusí dodržovat, když mu přestane vyhovovat, současná situace by nemohla nastat. A tak většina hlupáků se ohání nedodržováním ústavy i když k tomu není důvod a ta základní věc – dodržování podepsaných smluv, je nezajímá! Tragédie týhle společnosti i těch lidí. A to většina protestujících lidí na náměstích měla minimálně maturitu, nebo vysokou . . .

Čili, normální způsob v právním státě pro odvolání ministra Babiše je, při jeho nesouhlasu, VYPOVĚDĚT KOALIČNÍ SMLOUVU, nebýt dále vázán smluvními podmínkami se všemi důsledky z toho plynoucími a AŽ POTOM podat demisi ministra presidentovi!

Je podivný, že jsem takovou zásadní informaci z médií za celou dobu krize od žádného politika ani právního experta neslyšel, což hodně vypovídá o kvalitách těch politiků a bohužel i zpovídaných právních „expertů“. U hnutí ANO mě to dost překvapuje, jak hloupými lidmi se Andy obklopil, že se neumí bránit hlupákům, kteří na ně útočí, aby se zbavili největšího konkurenta na místa u omezené velikosti koryta.
květen 11, 2017 13:11
No tak nám pan car báťuška vysvětlil, : Krakonoš
že demonstranti jsou kraválisti a že ve svobodný společnosti se problémy řešej volbama. Zapoměl, asi kvůli alkoholový demenci, že právě možnost svobodně a bez postihu demonstrovat je jedním z naprosto základních znaků svobodný společnosti. Už se svejma debilníma výrokama začíná blížit tomu Štěpanovskýmu "nikde na světě nerozhodujou děti o tom, kdy odstoupí vláda". Je to prostě zdevastovanej zastydlej komouš a nikdy už ho v sobě nezapře, na to už v těch zbejvajících pár letech nenajde morál ani čas.

Toulavej, prosímtě, nepouštěj se do právních rozborů, nemáš na to. Promiň. smilies/wink.gif
květen 11, 2017 19:59
Martino P. : Mikin3
To sis me asi s nekym spletla. Ja se o Cesich (stejne jako treba o Holandanech nebo Papuancich) hnusne nikdy nevyjadroval a nevyjadruju. Jo, o zakernych a prolhanych politicich, to jo. Ale to je snad jeste porad dovoleno, ne? smilies/wink.gif
Pokud narazis na pana prezidenta, tak na toho mam stejny nazor jako Krakonos hned tady nade mnou. Netreba to opakovat.
======================
Co se tyce mladeho Trudeaua, to neni zadny muj milacek. Ja fandil mnohem vice jeho predchudci Stephenu Harperovi, ktery rekl Putinovi ktery se k nemu pred casem v Australii hrnul s naprazenou pravici: ruku vam podat musim, ale vypadnete z Ukrajiny. Prekvapeny Putler jen koulel ocima.
Ale ani Trudeau neporusuje ustavu, nechlasta, nelze a nelisa se k vychodnim diktatorum jako vas prezident.
A uprchliky ze Syrie sice prijimame ve velkem mnozstvi, ale az po dukladnem pohovoru a bezpecnostni proverce.
květen 12, 2017 04:47
Krakonoši, za svůj názor na mý názory se neomlouvej. : toulavej
Radši napiš, CO je na názoru, že smlouvy se v právním státě dodržují, špatně.

Když chceš kritizovat názory Zemana, měl bys je poslouchat pozorně, jinak sklouzneš do demagogie, kterou jsi právě předvedl. Zeman nezapomněl, jak píšeš, že „možnost svobodně a bez postihu demonstrovat je jedním z naprosto základních znaků svobodný společnosti“. Proto taky říká, že na to mají demonstranti právo. Jenom dodává, že v demokracii se používají pro vyjádření svých názorů (třeba nesouhlasu s něčím) svobodné volby. Na tom není nic debilního. Měl jsem za to, že ty nepotřebuješ používat demagogii, že máš dost argumentů pro svý názory i bez ní.
květen 12, 2017 07:50
Toulavej, : Mikin3
jasne ze se musi dodrzovat smlouvy. A zakony. A ustava, ktera je nad tim vsim. Proto kdyz je nejaky rozpor, plati ustava na kterou ten krasavec z vysoka ....
květen 12, 2017 08:17
Mikine, k dodržování běžných smluv se na žádnou ústavu nepotřebuješ odvolávat : toulavej
Nebo při sepisování hypotéky či reklamaci vadného zboží se odvoláváš na platnost ústavy? No sluníčkáři asi ano, normální lidi se odvolávají na platnost smlouvy.
květen 12, 2017 08:53
Jak to bylo s dluhopisy? : Atropin
Toto téma mělo ve svých vydáních několik periodik. Tady je jedno z nich:

Jak to bylo s dluhopisy?…

Pro ty, kteří mají pochybnosti, jak to tedy bylo doopravdy.

Jak to celé bylo s těmi jednokorunovými dluhopisy? Od roku 1993 zde platí zákon, podle něhož se daní výnosy z každého cenného papíru zvlášť a výsledná daň se zaokrouhluje na celé koruny dolů. Takto
nastavená právní úprava nečinila v praxi žádné problémy až do roku 2011, kdy zločinecký mozek ministra financí Kalouska objevil fintu, která umožnila nezdanit výnosy z cenných papírů v případech, kdy daň z výnosu z cenného papíru je nižší než 50 haléřů a po zaokrouhlení na celé koruny dolu pak tedy vyjde daň nulová. Tento výmysl geniálního zločince Kalouska pak umožnil nedanit výnosy z jakéhokoli množství cenných papírů, protože se musely danit každý zvlášť. Kompetentní a soudný ministr financí by v takové situaci okamžitě předložil návrh novely zákona, který by možnému zneužití nedokonalosti zákona zabránil. To by však nesměl být ministrem financí KALOUSEK. Ten se naopak rozhodl, že možnost nedanit výnosy z cenných papírů zveřejní s tím, že danou možnost navíc zneužije přímo stát při emisi jednokorunových státních dluhopisů. Ministr financí tak tímto způsobem zcela explicitně legalizoval využití předmětné nedokonalosti daňového zákona zavedením příslušné daňové praxe. Netrvalo dlouho a tuto fintu začali po vzoru ministra Kalouska využívat i velké společnosti. Zřejmě asi jediným cílem Kalouska bylo umožnit svým kamarádíčkům obrovskou daňovou výjimku, přičemž emise jednokorunových státních dluhopisů představovala toliko fíkový list, který měl celou tuto hanebnost skrýt a poskytnout do budoucna jeho kámošům pádný argument pro případ, že by se náhled finančních úřadů začal od toho Kalouskova lišit. Každý pak může tvrdit, že přece stát byl ten, kdo takový postup inicioval a dokonce i v praxi použil, takže není možné občana popotahovat za to, že se choval stejně jako stát. Vrcholem absurdity je současná situace, kdy bývalý ministr financí Kalousek obviňuje svého úhlavního politického konkurenta z daňových podvodů, které ovšem Kalousek sám vymyslel, použil a uvedl do běžné daňové praxe. A všichni za to chtějí pranýřovat pouze Babiše. Absurdnější situaci by snad nevymyslel ani Franz Kavka.
Takže shrnuto a podtrženo: Ten parchant Kalousek to vymyslí, aby mohl i se svými kámoši více krást a když už nemůže ke korytu, tak obviňuje Babiše.

květen 12, 2017 18:57
Toulavej, : Mikin3
ne, neodvolavam. Jenom zde upozornuji, ze ustava je i nad zakony. A ze podle ni ma pan pan prezident jednat.
Co s tim maji co delat jacisi slunickari, to opravdu nevim.
--------------------------
No a mezitim pan prezident namisto reseni ustavni krize cestuje. Napred jel do Liberce, ted je v Cinske lidove republice, pak ho ceka setkani s ruskym diktatorem a nakonec udeleni milosti 5 x trestanemu, dvojnasobnemu vrahovi. A pak se snad najde cas i na tu ustavni krizi.
V Cine stacil jiz pan prezident podporit pri rozhovorech s vysokymi hodnostari politbyra Ustredniho vyboru komunisticke strany Cinske lidove republiky svuj milovany plan na vybudovani hospodarske i enviromentalni katastrofy zvane Kanal Dunaj-Odra-Labe.
Vseobecne se ocekava, ze tento megaprojekt ponese po dokonceni jeho jmeno. Kanál Zeman. smilies/smiley.gif
květen 12, 2017 20:13
Olino, : *deeres*
on v tom Babiš nebude tak úplně bez viny. Já už jsem odkaz dala v jiném článku, tak jenom kousek:
V souvislosti s korunovými dluhopisy Agrofertu se, především na sociálních sítích, objevuje tvrzení, že Babiš jen využil mezeru v zákoně a že je z právního hlediska vlastně vše v pořádku. Ani zdaleka tomu tak ale není. Ano, Agrofert mohl dle tehdejšího zákona vydat korunové dluhopisy, které mohl Andrej Babiš zakoupit.
Dle české i evropské legislativy ale nesmělo (a dodnes nesmí) jít v takovém případě o pouhou daňovou optimalizaci. Tedy, že by nákup dluhopisů proběhl pouze na papíře. Stejně tak musí platit, že firma potřebovala prostředky, a proto dluhopisy vydala. Pokud by totiž peníze nepotřebovala, opět by šlo o nezákonnou optimalizaci. O těchto věcech ale musí rozhodnout finanční úřad, případně policie (a následně soudy), na kterou před časem přišlo trestní oznámení. Výše zmíněné ale samozřejmě neplatí jen pro Agrofert a Andreje Babiše, nýbrž pro všechny firmy, které tehdy dluhopisy vydaly.

Ale to by tady nesměl být mazaný Kalousek a neumětel Sobotka, který nevěděl kudy kam a zoufale se v tom plácá, místo toho, aby počkal na výsledek vyšetřování.
květen 12, 2017 20:57
Krasny projev na demonstraci : Mikin3
od meho facebookoveho kamarada a kolegy cestovatele Dana Pribane.
https://www.facebook.com/dan.priban/videos/10207110498921174/
květen 13, 2017 06:17
ma tema Kanady mne nechte vyjimecme podotknout : polárka
Trudeau doesn’t have Canada’s interests when developing policy; giving money away and bankrupting our nation & leaving our borders wide open to illegal migrants. A ze jsou proverovani je nesmysl. Ti co se sem cpou ze Statu protoze se boji Trumpa,jsou uplne nekontrolovatelni. Trudeau vubec nema na mysli zajmy Kanady, kdyz rozdava penize a bankrotuje nasi zemi a nechava hranice otevrene pro nelegalni migranty.Pro ty co umi snglicky, pokud vas to zajima existuji noviny Rebel.
květen 14, 2017 06:11
Vsichni uprchlici kteri prijdou do Kanady jsou proverovani. : Mikin3
Justin Trudeau je pomerne slaby politik, na sveho predchudce Harpera rozhodne nema.
Ale imigracni politiku provadi pomerne dusledne. Kazdy prichozi je proveren a rada lidi uz byla deportovana.
Na co by se mel Justin zamerit jsou imigranti, kterym je prace cizi. At uz jsou zde mesic, nebo treba 40 let.....
květen 14, 2017 07:54
Pan prezident zase vtipkoval : Mikin3
Při vstupu do sálu Zeman poznamenal: „A tady jsou další novináři? Je jich moc, musí se likvidovat.“ „Likvidovat není potřeba, stačí redukovat,“ odpověděl mu ruský prezident.
Tak by me zajimalo, jestli pan prezident zna treba jmeno Politkovskaya. To byla nepohodlna novinarka, kterou nechal Putin zastrelit ve vytahu.
No, hlavne ze si Milos s diktatorem zazertoval...... smilies/cry.gif
květen 14, 2017 20:21
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]