O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

LOVCI NEHOD PDF Tisk E-mail
Středa, 12 duben 2017
Přejít na obsah
LOVCI NEHOD
Strana 2
Related imageČíhají poblíž rušných komunikací či úseků častých dopravních nehod a čekají na každou příležitost. Nejsou to policejní hlídky ani dobrovolníci s kurzem první pomoci. Jsou to lovci nehod. Kdo se pod tímto označením skrývá a jaké problémy čekají řidiče v případě využití jejich služeb?

 

 

 

 

 

 


České silnice křižují několik posledních let desítky neseriózních asistenčních společností poskytujících mnohdy nekvalitní a předražené služby. Scénář je vždy totožný – během několika minut se objeví u havarovaného či nepojízdného vozidla, aniž by je kdokoli přivolal, a nabízejí vystresovanému řidiči zajištění veškerých potřebných služeb. Okamžitou nabídku odtahu, zapůjčení náhradního vozidla a vyřízení veškeré dokumentace se servisem i pojišťovnou vnímá mnoho šoférů jako učiněnou spásu, ovšem pouze do chvíle, než cenu za takovou „pomoc“ spatří na faktuře.

 

Částky účtované spřátelenými servisy těchto asistenčních společností bývají totiž nepřiměřeně vysoké. Protože největší položku na faktuře tvoří provize samotným lovcům nehod (kteří zastávají roli prostředníka mezi řidičem a servisem), pojišťovny ve většině případů odmítnou částku účtovanou servisem pojistníkovi proplatit, či ji v lepším případě uhradí pouze do takové výše, kolik by oprava stála ve smluvním servisu pojišťovny.

 

 

 

Image result for LOVCI NEHOD NA SILNICÍCH

 

 

Obrana před těmito nezvanými „pomocníky“ je přitom velice jednoduchá. Alespoň základní rozsah asistenčních služeb je dnes již běžnou součástí téměř každého povinného ručení či havarijního pojištění. Pro motoristy to znamená, že pokud využijí smluvní asistenční službu své pojišťovny, nečeká je obvykle žádná dodatečná úhrada. K tomu stačí jediné – důrazně odmítnout jakoukoli nabídku asistenční služby, kterou jste si sami nezavolali, a trvat na tom, že si odtah i další náležitosti zajistíte prostřednictvím své pojišťovny. Počítejte přitom i se značným nátlakem či nekalými praktikami mnohých lovců nehod – řada z nich s oblibou uvádí, že odtah vozidla je již zajištěn a nelze stornovat, nebo že jsou za vámi posláni přímo vaší pojišťovnou či s ní mají smlouvu.



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]