O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VŠETEČNICE - MANŽELSKÉ RITUÁLY PDF Tisk E-mail
Středa, 05 duben 2017
Image resultAč to zní neuvěřitelně, s manželem budeme spolu už téměř 18 let. Neřekla bych, že to už bude tak dlouho, ale kalendář a věk našich dětí nelže. Nedávno jsme spolu seděli na zahradě u odpolední kávy a manžel poznamenal: „už brzo budeme spolu skoro dvacet let, většinu našeho dospělého života – to´s to teda se mnou chytla…”

 

 

 

 

 

 

 

Manželova nejsilnější vlastnost je ta, že mě i po těch 18letech stále dokáže rozesmát… Připomnělo mi to starý židovský vtip, kde se manželka koukne do zrcadla a prohlásí:” To ti teda, Kohne, přeju…”.

 

 

Related image

 

 

Po tak dlouhé době už se vzájemně známe, víme, co můžeme jeden od druhého očekávat (a co ne) a máme i společné rituály. Vím, že ráno vstane on jako první a postará se o děti. Vím, že mi do vany vždycky přinese něco dobrého k pití. On zase ví, že mu odpoledne uvařím kávu a že když jedeme na výlet, budeme se držet za ruce (i po těch 18ti letech!) Napadlo mě, zda i moji známí mají takové podobné rodinné rituály a tak jsem se několika přítelkyň a kolegyň poptala, a tady jsou jejich odpovědi:

 

 

1/ Každý pátek máme společný film. Vezmeme si večeři do postele a je to večer jen pro nás.

 

2/ Každý den spolu chodíme na procházku, už to bude 15 let!

 

3/ Když přicházím z práce domů, manžel mě vždy přijde přivítat až ke dveřím. Každý den. Nezůstane sedět u počítače, nebo tak, ale vždycky přijde až ke dveřím, přivítá mě a políbí.

 

4/ Každý večer, když dáme děti spát, vytáhneme naši škatuli s čokoládou, bonbony a tak, a sedneme si spolu k televizi.

 

5/ Kdykoli manžel jede na služební cestu, přibalím mu do kufru psaníčko. Za těch 10 let jsem zapomněla jen jednou – a manžel byl z toho úplně zničený.

 

 

 

Image result for COUPLE

 

 

Takovéhle rituály samozřejmě vznikají v jakýchkoli manželstvích. Nemusí být nutně jen v těch veskrze šťastných. I když takový rituál, že večer manžel vycucne láhev červeného, mít zrovna nemusím… Na druhou stranu, naše sousedka je vdaná 44 let, a prý žádný specifický rituál neměli (nebo si ho už nepamatuje?).

 

Rituály a zvyky jsou podle mě pro život velice důležité - vím, co kdy a jak můžu očekávat, a na co se můžu spolehnout.

 

Máte také něco podobného?

VŠETEČNICE

 

 

 

Komentáře (5)add feed
Úplně jsem vyprsk' při představě, : Krakonoš
jak asi může vypadat rituál "postarání se ráno vo děti" po vosumnácti letech manželství. smilies/grin.gif Nic ve zlym. smilies/cheesy.gif


duben 06, 2017 00:46
jéje, Krakonoši - : d@niela
docela chápu - ale ne každý vyfasuje dítě hned, téměř současně s prstýnky...
Například má sestřenice s manželem nejdřív hodně cestovali, "dělali kariéru" a teprve (Evě bylo 34) po deseti létech se rozhodli být sdětní :-). Takže oni zrovna mají desetiletou a šestiletého. A jsou spolu už .... no, ještě dýl!
duben 06, 2017 01:13
Jasně, já si říkal, že to tak nějak bude, : Krakonoš
ale vobvyklejší je uzavírat manželství proto, že chtěj dotyčný hnízdit a vyvádět mladý. Na cestování a kariéru většina lidí manželství nepotřebuje :-). (To jen na vysvětlení svejch myšlenkovejch pochodů, fakt nechci šťourat smilies/wink.gif)
duben 06, 2017 08:56
Nojo, to je ono... : d@niela
dnes, když lidi chtěj, tak spolu jednoduše žijou "na psí knížku", dřív se holt brali.
Ani nevím, co je lepší.
Asi jak pro koho - protože když se třebas po pěti sedmi či více letech rozejdou, chlapa se to nejspíš nijak nedotkne, ale ta holka je už "starší, jetá, případně dost zklamaná a nešťastná, takže stopro trvá delší dobu, než si najde jinýho. Tak asi pro ženskou je přeci jen lepší svatba...
duben 06, 2017 11:54
... : doktor
Po padesáti jedna letech v manželství se jaksi rituáli vybledly a zůstala jen vzpomínka a čas na společnou procházku,odpolední kávu a společné nákupy.V tom dávnověku jsme se brali z lásky a chtěli spolu žít.Děti přišli až za dva roky.A děti ?To bylo fantastické období.
duben 06, 2017 13:04
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]