O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

LEGRACE NA PLACE - ZPRÁVY DOBRÉ I NEDOBRÉ PDF Tisk E-mail
Středa, 22 březen 2017
Přejít na obsah
LEGRACE NA PLACE - ZPRÁVY DOBRÉ I NEDOBRÉ
Strana 2
Strana 3
http://obrazky.kudlanka.cz/legrace.jpgSotva jsem si ráno odevřela "čtyřiadvacítku", už se to na mne řinulo: přesně před rokem svět zažil další milník v boji s terorismem – belgický Brusel. Sebevražední atentátníci loni zabili na letišti Zaventem a ve stanici metra Maalbeek 32 lidí, okolo tří stovek zranili.

 

 

 

 

 

 

       Na paměť zabitých, zraněných i pozůstalých se tam konala pietní akce. A pohled na vojáky v ulicích, zátarasy a silné policejní hlídky se už stal běžnou součástí života obyvatel Bruselu...

 

A pak už šly další jobovky jedna za druhou...

 

 

Image result for štáchováZemřela "Mánička a bábinka" od Spejbla a Hurvínka... Ve věku 72 let zemřela doma v kruhu rodinném loutkoherečka, scenáristka, režisérka a od roku 1996 ředitelka Divadla Spejbla a Hurvínka, Helena Štáchová. Škoda jí... Ale o budoucnost Spejbla a Hurvínka i dalších postaviček je postaráno, to ještě zvládla. Pověřila tím talentovanou kolegyni Marii Šimsovou.

 

Zatímco zakladatel divadla Josef Skupa s Hurvínkem pobyl 30 let a Miloš Kirschner 44 roků, Helena Štáchová neuvěřitelných 50 let.

 

Divadlo Spejbla a Hurvínka je první profesionální loutkovou scénou v ČR. V roce 1930 jej založil v Plzni profesor kreslení Josef Skupa. O 14 let později ho zatkli nacisté a scéna byla až do konce války uzavřena. Na konci roku 1945 divadlo přesídlilo do Prahy, kde působí dodnes. Po Skupově smrti se stal jeho ředitelem Miloš Kirschner, kterého Skupa jmenoval svým pokračovatelem v interpretaci Spejbla a Hurvínka. I on pak ustanovil svého nástupce, kterým je jeho žák Martin Klásek.


       Helena Štáchová nepůsobila pouze v divadle, ale i v rozhlase a televizi. Z dabingových rolí proslula Lízou Simpsonovou ve slavném americkém animovaném seriálu či v pohádce Míša Kulička. Napsala také devět knih a 54 scénářů, sedm her pro dospělé a devět pro děti. Natočila obrovské množství zvukových nosičů.

 

 

 

Jen Supraphon prodal několik milionů nahrávek Divadla Spejbla a Hurvínka, které během let získaly 33 zlatých, 25 platinových a jednu diamantovou desku.

 

Mj. ještě mám doma pár těch úplně prvních původních a tedy velmi stařičkých gramodesek, ještě se Skupou, ach jo.  Jestlipak by ještě hrály…

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]