O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

V HRADCI BUDE NOVÁ NEMOCNICE - ČTM PDF Tisk E-mail
Pondělí, 13 březen 2017

Image result for tradiční čínská medicínaČínská tradiční medicina...  Jenže - žádná východní a západní medicína ve skutečnosti není, ale pouze vědní medicína, používaná po celém světě, která zkoumá všechny postupy i zpětně a vše ověřuje na procentuální účinnost a bezpečnost, ze sběru dat nemocnic z celého světa, v meta-analýzách atd.

 

 

 

 

 

      Čína nám nepřináší nic nového, žádné medicínské novinky, které by nebyly vědní medicíně známé a průkazné. Bohužel, české zdravotnictví vykazuje stále větší toleranci vůči šarlatánství a nevědeckým metodám a to dokonce i ze strany respektovaných institucí nebo přímo ministerstva.

 

Lékaři v česko-čínském centru ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové od loňského září provádějí akupunkturu nebo podávají různé byliny. Tuzemští lékaři v trestním oznámení, které podali na policii, popisují několik důvodů, proč  podle nich čínská klinika porušuje zákon. Wang Po není členem lékařské komory, zapsán není ani v seznamu hostujících doktorů v Česku. Navíc zahraničním musí česká lékařská fakulta uznat jejich diplom.  Prezident českých lékařů Milan Kubek proto tvrdí, že mohly být spáchány tři trestné činy: podvod, poškozování cizích práv a neoprávněné podnikání. K zahájení šetření vyzval také Krajský úřad Královéhradeckého kraje.

 

 

 

Image result for čínské centrum v Hradci Králové

 

 

 

 

Pokud se jedná o fytofarmaka (bylinné koncentráty) nejsou nic nového a staly se jen retrospektivně znovu více předmětem vědecké medicíny a mají celkem široké pole indikace a vychází z tradičních receptur, kdy se tak pouze vracíme v čase, abychom uspokojili poptávku tohoto „alternativního“ trendu, který však alternativní vůbec není a jedná se jen o medicínu předešlou, z které se vyvinula současná. To je to samé, jako tvrdit v nadsázce, že vykuřování, které se dělá stovky let až dodnes, a z kterého se medicína také posunula, je účinnější. Nebo že astrologie je průkazná a dá se srovnávat se současnou astronomií.

 

Bylinky nejsou nic jiného než chemie. Medicína vznikla na odvarech a těchto tradičních recepturách a využívá jen sofistikovanější postupy, a stejné chemické látky. Je úplně jedno, kdo látku vyrobí, jestli člověk či rostlina. Oba využívají ke tvorbě chemických látek prvky a fyzikální zákony dané prostředím. V konečném důsledku tak pouze závisí na procentuální účinnosti a bezpečnosti při léčbě dané nemoci.

 

Co se týče akupunktury, tak studií existují tisíce, ale žádná není průkazná. Ve valné většině se zkoumá zmírnění bolesti akupunkturou (různých symptomů souvisejících s léčbou /onkologie), uvolnění svalů, bolesti RS. Občas se vyskytnou případy, že pacienti používají méně analgetik, ale přesto výsledky neukážou, že by to vedlo ke zmírnění symptomů či měli menší bolesti.

 

 

 

Image result for tradiční čínská medicína png

 


 

 

Principy čínské medicíny vycházejí z filozofie taoismu, konfucianismu, později i buddhismu. Podstatou světa má být všudypřítomná a vše řídící síla čchi (Qui, Qi, Ki), která prostupuje i lidské tělo a proudí v dráhách, tzv. meridiánech. Spojení se zevním světem zprostředkují tzv. aktivní body ležící na meridiánech i mimo ně. Proudění čchi a tedy lidské tělo lze ovlivnit a léčit různými způsoby. Základním prostředkem je léčba rostlinnými i živočišnými přípravky. K tomu přistupují manuální zásahy na aktivních bodech, a to buď jehlová akupunktura, akupresura nebo požehování, tzv. moxa. Důležitá je i správná životospráva, ke které kromě doporučení správné výživy patří i meditace a tělesná cvičení v různých formách, tzv. čchi-kung, tai-či nebo masáže tuina. Diagnostika spočívá ve stručné anamnéze, vyšetření jazyka a pulsu (viz Akupunktura).

 

 

Image result for chinese medicine
 

 

 

Hodnocení: Čínská medicína nebyla v minulosti nikdy jednotným, přesně kodifikovaným systémem. Existovaly různé varianty diagnostiky i léčby, které se předávaly většinou ústní formou. Staré lékařské knihy jsou psány mýtickým, symbolickým jazykem, téměř nesrozumitelným i pro rodilé Číňany. Správný převod do jiného jazyka je téměř nemožný. Dalším problémem čínské medicíny je, že v Číně až do konce 18. století neexistovala pitva, takže znalosti čínských léčitelů o stavbě a tedy i funkci lidského těla byly téměř nulové. Všechny léčebné postupy až do dneška mají jen empirickou povahu, ověřování účinku léčebných procedur a medikamentů se neprovádělo. Choroby v moderním slova smyslu čínská medicína nezná, její diagnostika ani není možná a neprovádí se. Řada čínských léčiv, dovážených do západního světa, nemá ověřenou účinnost, mnohé z nich obsahují látky jedovaté, a dnešní, na plantážích pěstované rostliny často obsahují příměsi pesticidů a těžkých kovů. Byly popsány desítky epidemických případů poškození zdraví i úmrtí.

 

Představy o možnostech čínské medicíny jsou značně přehnané. O tom, že efektivita metod čínská medicíny je sporná, svědčí to, že v Číně v 19. stole rychle převládla západní medicína a domácí medicína byla ve 20. letech 20. století zakázána. Ani v dnešní Číně nehraje čínská medicína vedoucí roli. Snahy o spojení obou typů medicíny skončily neúspěchem, a dnes se vyučuje i provozuje tradiční medicína samostatně, a rozsah jejích zdravotnických zařízení představuje jen asi sedminu rozsahu institucí západní medicíny. Přesto se čínská medicína v současně době v západních zemích rychle šíří, i když jde jen o iracionální módu, a vymýšlejí se nové varianty, často vydávané za metody čínské provenience (aurikulopunktura, Elektroakupunktura dle Volla, veterinární akupunktura). Soutěžit se západní medicínou metody čínské medicíny nemohou. Za užitečné komplementární metody lze považovat jen celotělovou akupunkturu, pracující na reflexním a placebovém podkladě, dále tělesná a duchovní cvičení, zatímco čínské léčivé preparáty jsou rizikové a jejich léčebný efekt dosud neověřený.

 

(prof. Jiří Heřt)

 

 

 

 

 

P.S. Čínští lékaři jsou placeni tak, že se o tom našim lékařům ani nezdá – česká strana jim dává 80 tisíc měsíčně a čínská strana rovněž. Takže mají měsíční plat 160 tisíc.

Podle ceníku pacient například za vstupní a kontrolní vyšetření a pět ošetření akupunkturou zaplatí 7 100 korun.

Na pozemku královéhradecké fakultní nemocnice bude vybudována klinika čínské medicíny za 250 milionů korun.

Česko je pro Číňany přitažlivé, je tu zdravý finanční sektor i čistý vzduch, manažeři si tady kupují domy a jezdí sem s rodinami.

 (Reportéři ČT, 13. 3. tr.)

 

 

d@niela

zdroj: internet

 

 

 

 

 

 

Komentáře (4)add feed
Já si myslím, že nikdo toho moc neví, : Michal
aspoň o akupunktuře.
Co se týče akupunktury, tak studií existují tisíce, ale žádná není průkazná. Ve valné většině se zkoumá zmírnění bolesti akupunkturou (různých symptomů souvisejících s léčbou /onkologie), uvolnění svalů, bolesti RS.
Já na akupunkturu a elektroakupunkturu chodil pro úporné bolesti zad a zbavil jsem se jich.
Manželka pracovala v nemocnici a akupunkturu měli pro pacienty právě pro uvolnění bolestí a pro zaměstnance také a proti stresu navíc. Přece jen práce na onkologii není jen o fyzické námaze.
Takže, Ono je snadné zamítnout šmahem něco čemu nejen nerozumíme, ale i odmítáme porozumět. Je to pohodlnější.
březen 14, 2017 10:26
... : doktor
Co se týče akupunktury,opravdu této léčebné metodě nerozumí.Dobrovolně jsem se nechal léčit pomocí akupunktury (bolesti v oblasti páteře po operaci a uvolnění zádového svalstva).Asi nejsem vhodný pokusný materiál,ale léčba akupunkturou mi nepomohla.Pomohla až následná důsledná rehabilitace a klasická farmaka.
březen 14, 2017 13:46
Astrologie je taky známa tisíce let, : Martina P.


a dodnes ji někteří lidé berou vážně. A znamená to něco? Ne. To samé šamani v Africe a stejně jim tam umírají lidi jak na běžícím pásu.

Pro mě je podstatné, že v naší civilizaci už běžně neumírají děti, že neumíráme na první vážnější nemoc a že obecně není průměrný věk dožití 30 let. Léčitelství obecně fakticky nic vyléčit neumí (jen zmírňovat bolest a podobně) a s vědecky založenou medicínou vůbec nesnese srovnání.

březen 15, 2017 09:46
Martino P. : Mikin3
vidim to taky tak.
březen 15, 2017 10:38
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]