O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

SPOLKOVÁ ČINNOST V ČR PDF Tisk E-mail
Úterý, 07 březen 2017
Jistě většina z vás znáte web Miroslava Macka, "Macek v botách". Dnes, v úterý, jsem u něj četla příspěvek pana Josefa Myslína, starosty v Okresním sdružení hasičů Praha - západ. M. Macek ho "olíznul" na facebooku; a protože jsem přesvědčena, že by vás všechny to zajímalo také, zde je tento text rovněž okopírován:

 

 

 

 

 

Jako starosta OSH jsem výrazně znepokojen stále narůstajícím objemem byrokracie, kterou jsou sbory dobrovolných hasičů (ale také samozřejmě jiné spolky) zatíženy. Stále více jsem nucen naslouchat hlasům, které hovoří o tom, že tam či onde bude oficiální spolková činnost ukončena. Prostě proto, že lidé chtějí dělat činnost, ne vyplňovat stále více formulářů, jejichž složitost navíc neustále roste.

 

V mnoha sborech už povinnosti přesahují možnosti těchto sborů. Když k tomu připočítáme stále narůstající sankce za neplnění nesmyslných povinností, nelze se divit, že spolková činnost upadá. Politici nám pořád žvaní nesmysly o svobodě, ale praxe je taková, že povinnosti spolků snad nikdy nebyly větší a sankce nikdy nebyly více kruté.

 

Lidé se bojí nechat se zvolit do statutárních funkcí, bojí se být pokladníky, bojí se jednat s úřady, bojí se pořádat společenské, sportovní a kulturní akce.

 

Je na čase, abychom veřejně vystoupili a sdělili našim dobře placeným papalášům, že chceme mít svou spolkovou činnost jednoduchou, abychom se mohli věnovat opravdu spolkové činnosti, ne vyplňování idiotských formulářů, které nám k ničemu nejsou. Nechceme na každou kravinu žádat o povolení, nechceme za každou kravinu státu platit, nechceme žít ve strachu, kdy nás spolková činnost dostane do kriminálu.

 

 

 

Image result for okresní sdružení hasičů Praha - západ

 

 

 

Když už politici raději krmí cizí, než aby penězi státu podpořili spolky zejména na venkově, kde spolková činnost často představuje jedinou možnost společenského a kulturního vyžití, ať nás alespoň nechají být, abychom si mohli peníze sami vydělat a abychom mohli tu svou činnost provádět bez strachu a bez nesmyslné byrokracie.

 

Politici, nechcete nám dát peníze. Budiž. Tak nás alespoň neotravujte svými nesmysly. Budeme pořádat plesy, dětské dny, zábavy, budeme prodávat pivko a párky a ty peníze si vyděláme. Spolková činnost se rozvíjela za císaře pána, za Masaryka, za komunistů - vy, slavní demokraté, jste na nejlepší cestě ji zlikvidovat.

 

 

 

 

Komentáře (9)add feed
. : Míša šíša
Sice je to mimo téma článku, ale také okopčím něco z webu M.Macka:

Miroslav Jahoda na facebooku:
"Včera jsem se na ČRo dozvěděl, že Slovenská televízia odmítla odvysílat historický film o bitvě proti Turkům u Vídně.
Film byl podle ředitele veřejnoprávní STV totiž nevyrovnaný a protiislámský.
Tak jsem rád, že jsem chodil do školy před EU, kdy bitva u Vídně byla ještě vítězstvím. Teď už se to bude asi vykládat jako ukázka nevzdělanosti malých Evropanů, kteří nepochopili hodnotu osmanského obohacení a místo aby návštěvníky radostně vítali, tak jen vyvolávali ve společnosti nenávist."

Dodávám: Kam to spěješ, Evropo?

březen 08, 2017 07:48
Míšo-šíšo, : NČ


Na tvou otázku bych rád odpověděl citátem Orwella:

"To, co je pravda dnes, byla pravda odjakživa a bude pravdou navždy".
březen 08, 2017 08:45
k tématu : mia I
Víkend jsme byly se sestrou na Vysočině. Příbuzný zase letos hraje se souborem divadlo a zrovna říkal jaká byrokracie panuje kolem spolků. Budou muset měnit jedno slovo v názvu . Kvůli tomu nová razítka až z Českých Budějovic, zase výdaje. Přitom obci platí nájem ze sálu za každé představení.. Nacvičují vždycky od podzimu a v zimě hrají pátek, sobota , mívají kolem deseti vyprodaných představení plus představení mimo svoji obec. Namísto aby se z vyšších míst tahle činnost podporovala, tak se lidem házejí klacky pod nohy. Asi někomu vadí, když se dělají věci, které lidi stmelují. Přitom z těch lidí šla tak úžasná energie směrem k divákům, že se to ani popsat nedá. A lidi se odreagují, pobaví. Zrovna tak jsem tu před časem psala, že v jedné obci nedaleko dělali hasiči zábavné odpoledne pro děti, nevybírali vstupné akorát přehrávali hudbu a za to jim slavná OSA napařila pokutu jak bič. Je to všechno padlé na hlavu.

Míšo šíšo zdravím , je u Vás pěkně. Byli jsme i v klášteře v Želivi, dovezla jsem klášterní mok a pak na Červené Řečici, tam se konečně opravuje. Chtěli jsme se podívat na přehradu, ale najeli jsme cestu do kopce, na Humpolec místo na Sedlici a tak jsme se vrátili. Tak snad příště.
březen 08, 2017 09:34
NČ, : Míša šíša
jsem ráda, že ses vrátil z dobrovolného exilu. smilies/wink.gif
březen 08, 2017 09:50
Mio, : Míša šíša
jo-jo, Vysočina je hezká. Ale na Šumavu stejně nemá. smilies/wink.gif
Já pivo vůbec nepiju, ale to kláštěrní želivské mi kupodivu chutná. Tak snad budete taky spokojení. smilies/kiss.gif
březen 08, 2017 09:52
Míšo : mia I
já ani muž ho také nepijeme. Přivezla jsem pár lahvinek jako prezent známým a našemu mladýmu. Akorát je dost silné, světlé dvanáctka a tmavé dokonce čtrnáctka. Jo prý tam bydlí v klášteře Naďa Urbánková.
březen 08, 2017 10:03
mio, : Míša šíša
bydlí, už roky. Ne tedy přímo v klášteře, ale v budově kousek bokem. Ale budova taky patří premonstrátům.
březen 08, 2017 10:13
... : Bara
Tak tmavou ctrnactkou bych podlila hovezi platky ......cerny pivo mi chutna, u nas v NL rikaji bruine bier, cili hnede, ale to chutna na muj vkus prilis sladce.
březen 08, 2017 13:35
... : doktor
Evropa má nakročeno do pekel a pivi nepiji.Ale černým nepohrdnu.Ahoj lidi.
březen 08, 2017 14:01
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]