O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

Ó, MY SE MÁME! - 2. PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 02 březen 2017
Přejít na obsah
Ó, MY SE MÁME! - 2.
Strana 2
Strana 3

 

 

 

 

 

 

 

Tak jsem se objednal k majiteli a pravil, že chci víc. „Kolik?“ zaznělo z druhé strany stolu.
„Jako bych byl Rakušan.“
„To by se mi moc nevyplatilo,“ pravil klidně šéf.
„Tak si najměte nějakého Němce, v Rakousku to nikdo neumí. A ten by chtěl víc než 25 000 šilinků.“
„Gut! Dostanete 20 000 šilinků.“
„Ale i za minulou práci.“
„Paní prokuristko, vyplaťte panu Wolfovi (německy mluvící nevysloví slovo „vlk“) ten rozdíl.“ A stalo se, a na stůl. Pak jsme šli společně na oběd, jako vždy.

 

Jistě, že mne majitel nezaměstnával ani hodinu déle, než potřeboval. Ale taková jsou pravidla. A ty se musíme naučit všichni. Pokud nechceme být navždy žebráky.

 

Průměrný plat ve Volkswagenu v Německu je obtížné zjistit, ale Průměrný plat v Německu je dnes 52 000 eur ročně, tedy 117 000 Kč měsíčně. U nás ve Škodovce je to 40 000 Kč. Škodovky se všude na světě prodávají za stejnou cenu. Jak se říká, „ergo kladívko“ na každém českém zaměstnanci vydělává měsíčně Volkswagen 50 až 75 000 Kč. A to ve Škodovce platí na české poměry vysoké platy.

 

A jak že to zpívá skupina ABBA?

 

 

 

 

Money, money, money
Must be funny
In the rich men’s world.


Money, money, money
Always sunny
In the rich men’s world.

 

Peníze, peníze, peníze
Musí to být krásné,
žít ve světě bohatých lidí.


Peníze, peníze, peníze
Slunce stále svítí
Ve světě bohatých.

 

 

 

Záleží jen na nás, zda chceme být pořád holé zadky v bohaté Evropě. Přemýšlejte a můžete si k tomu zpívat... Jo, a nežvaňte nic o úžasné chudobě. Té jsme si užili až moc. Kdo chce být chudý, ať se odstěhuje do Indie nebo do Pákistánu. Problém je, že u nás tohle hlásá hlavně zpovykaná mládež, co má v kapse zlatou kreditku od tatínka.

 
Komentáře (39)add feed
Tak doufám, : Krakonoš
že až bude vlk potřebovat třeba řemeslníka, že mu zaplatí za jeho práci ty německý peníze. Páč někdo s tim začít musí a nikoho uvědomělejšího než vlka nikde kolem sebe nevidim. smilies/wink.gif
Sám si vobčas - cvičně - za svou práci zkusím říct aspoň polovinu německejch peněz. Reakce zákazníků je pokaždý stejná: Pošlou mě do p*dele. A když se jich zeptám, jestli voni sami by chtěli brát německej plat, tak ani jeden mi ještě neřek, že ne. smilies/grin.gif
No a co se týče čachrů ČNB s kursem koruny, taky mě se*ou. Je to daň za naši připokakanost přijmout Euro v době, kdy byla koruna silná. No, ale my přeci to hnusný Euro nechceme, tak holt asi budeme donekonečna svědkama "proexportních" zásahů.
Taky je ale možný, že po volbách bude všecko jinak. Zvítězí zdravej rozum a Tomio, vystoupíme z Unie, nastavíme kurs 5 Kč za Euro, cizáky z našich fabrik vyženeme a budeme se mít konečně dobře. Už se na to těším! smilies/grin.gif
březen 03, 2017 01:36
... : Mikin1
Rovnez muze Wolf zacit platit v hospode za obed pres 4 stovky, at se vsichni pridaji a at se ta ekonomika uz sakra konecne rozjede.
Akorat nevim jestli se to bude libit tem Korejcum a panum z Volkswagenu a jestli ty svoje vozitka nezacnou vyrabet nekde jinde. Ale nekde uplne jinde.... smilies/tongue.gif
březen 03, 2017 02:00
Voni už totiž hoši z Volkswagenu : Krakonoš
vlkovy rady vzali vážně a hledaj nejen nový trhy, ale i míň zpovykanou pracovní sílu na tý správný světový straně. A tak se klidně může jednou stát, že se "český" škodovky budou dovážet do Česka ze země, "kde už včera sežrali to, co měli na zejtra", nebo jak jsme tu sbratřenou respubliku byli zvyklí nazývat. Protože mi něco řiká, že mužikovi bude stačit i pouhá desetina německýho platu ještě hodně dlouho. smilies/wink.gif
březen 03, 2017 02:19
Tak nám tu zas logika trochu pokulhává... : Míša šíša
A když se jich zeptám, jestli voni sami by chtěli brát německej plat, tak ani jeden mi ještě neřek, že ne.

No a o tom to právě je. Když ten tvůj zákazník bude brát německej plat, nebude mu dělat potíže za tvoji práci zaplatit hodnotu, jakou má práce německého řemeslníka.
Zrovna tak v hospodě bude moct člověk dát 400 Kč za oběd teprve až tehdy, když bude brát vůči tomu adekvátní plat.
Když by si dotyční mudrlanti přečetli článek pana Vlka bez arogatního opovržení hned v zárodku a snažili se nad ním aspoň trochu zamyslet, museli by pochopit i oni (snad - doufejme), čím je to ovlivněno. Pan Vlk to vysvětluje celkem srozumitelně, i pro analfabety. Rozhodně se to nezmění tím, že dnes zaplatím v hospodě 400 Kč za obědové meníčko místo devadesáti. Tohle může napadnout snad jen... Mikina.

Že je Mikinovi naše situace u zadku, to chápu, žije jinde, ale ty mi, Krakonoši, připadáš, jak otrok chrochtající blahem pod bičem otrokáře s obavou, aby proboha ten otrokář neodešel práskat bičem někam jinam. Protože co by si pak chudák otrok sám bez otrokáře počal, že?
Čechům holt chybí hrdost jiných národů. Smířej se s tím, že dělají za mizerné platy, smířej se s tím, že žerou hnůj, smířej se s tím, že je jim prodáváno zboží, které je zastaralé a jinde už ho nechtěji, smířej se s tím, že jimi okolní vyspělejší státy pohrdají jako s lůzou, smířej se s tím, že jim správu země převzal do rukou někdo jiný... Sice si občas povzdychnou, že si za každodenní dřinu nevydělají ani na dovolenou se svými dětmi, ale zas až tolik jim to nevadí, protože každý večer usínají s tím krásným a blaženým pocitem, že nám nevládnou komunisti.
Smutný příběh.
březen 03, 2017 05:56
... : Mikin1
Kdyby Misa sisa provedla pri cteni clanku patricne kalkulace zjistila by, ze pote co bystry pan Wolf zadupal na sveho rakouskeho sefa, zacal mu tento platit 20x (dvacetkrat vic nez bylo v te dobe zvykem v zemi ostnatych dratu a snedenych kramu, socialistickem Ceskoslovensku.
Zato dnes si pry cesky pracant vydela misto te dvacetiny uz celou ctvrtinu, takze pokrok by tu byl. A to i bez simpletonskych reseni Vlkovych.
Tez bych Mise sise doporucil mrknout se na mapu Evropy. Zjisti, ze ty "vyspelejsi staty" o kterych se zminuje jsou jako na potvoru na zapad od hranic byvale zelezne opony.
Kde jenom udelali soudruzi chybu? smilies/shocked.gif
březen 03, 2017 07:59
A co jako? : Míša šíša
Proč bych se měla ohlížet dozadu a dumat nad tím, kde udělali soudruzi chybu? Soudruhy už tady skoro 30 let nemáme, tak proč házet nesmyslně vinu na ně?? To je jakoby Němci dnes pořád žili mezi ruinama a krysama a říkali: "Co bychom jako chtěli víc, vždyť jsme prohráli válku..."
Jak dlouho se bude za všechno svalovat vina na komunisty? Dalších 100, 200, 300 let? Fakt dobrý alibi...
březen 03, 2017 08:09
škodovka je české auto? : vlk
To jsou věci!

Takže vývar z její výroby tím pádem zůstává v zemích koruny české, je to tak?

Jen se ptám, abych měl od zdejších soudruhů makroekonomů jasno a nezůstal blbé :-)

Třeba za vodu platíme taky německé ceny a zisk jde do Francie a odpovědným soudruhům je to ganz egal!

Ale alespoň jde vidět, jak tu někteří diskunktéři chápou národní hrdost, hlavně nepopudit německé a jiné zahraniční soudruhy, aby nám to tu nezabalili a nešli za levnější pracovní silou do jinam.

Přikazovat nám, koho máme pustit do země, to jim jde, prodávat nám potravinové šmejdy za německé ceny je taky legislativně v pořádku, pokutovat nás za nízké platy řidičů ve Francii je taky OK, ale platit nám ty jejich platy tady je přece blbóóóst :-)

Pochopil jsem tu národní hrdost dobře?
březen 03, 2017 08:33
Proc Miso, siso? : Mikin1
Protoze chybami se clovek uci. A protoze soudruzi vladli celych 40 let a situace ve vsech zemich kde kralovali je velice podobna.
Takze za to nemuze ani Kalousek, ani Sobotka, ale hadej kdo.
Bolestnym kvilenim a vzpominanim na tu svou socialistickou "lzicku medu" to rozhodne nevyresis. smilies/wink.gif
březen 03, 2017 08:40
Míša šíša : mamča
Míšo, nemá to cenu. Tihle frustrovaní jedinci, co si každý den přijdou na Kudlanku vylévat svoje špatné nálady, nemá cenu přesvědčovat o čemkoli. Vždycky budou mít opačný názor.
Je mi jich líto, protože se nedokážou radovat z maličkostí, vidí jenom to, co je (nebo bylo) všechno špatně.
Zdejší diskuze na mě v poslední době působí zbytečně depresivně, takže se jdu radovat do normálního reálného života.
Tenhle virtuální svět, kde jeden, schovaný za anonymitu internetu, vylije na druhého kýbl špíny jen proto, že má jiný názor, se mi nelíbí.
březen 03, 2017 09:12
. : Míša šíša
Tak jestli tu někdo kvílí a pořád vzpomíná na komunisty, tak jsi to akorát ty. Jsi to zase jenom ty, kdo o nich pořád dokola mele. Tož si to užívej dál, když tě to baví.
březen 03, 2017 09:13
Mamčo, : Michal
ono to platí i obráceně, přesvědčit tebe o čemkoli je předem prohrané. Tak už se do toho radši snad nepouštět, ty to přece víš nejlíp. Všechno jsi už viděla a všude jsi byla nejmíň dvakrát. smilies/grin.gif
březen 03, 2017 09:39
Mamco, : Mikin1
kontrolni otazka: kdoze je tady frustrovanej a vyleva si spatnou naladu? smilies/wink.gif
------------------
Tenhle virtuální svět, kde jeden, schovaný za anonymitu internetu, vylije na druhého kýbl špíny jen proto, že má jiný názor, se mi nelíbí.
Jo, o tom bych mohl zrovna ja napsat celou knizku. smilies/grin.gif
březen 03, 2017 09:52
Ale však jsem to vlku psal, : Krakonoš
už se blížej volby a pak tu zas*anou cizáckou automobilku prostě zavřeme a germány vocuď vypráskáme. Těšim se na to stejně jako ty. Bude to tu krásný. A ty bys moh kandidovat na presidenta, mohl bys tomu ráji na zemi vládnout. To by bylo ještě krásnější. smilies/cheesy.gif
březen 03, 2017 11:33
Krakonoši : vlk
já se jen ptal, kam jdou zisky ze z té naší škodofky.

O prezidentování ani vypráskávání kohokoli kamkoli jsem nikde nepsal. Nemikinovatíš nám ty tady trochu :-)?!

Nebo už na nic jiného, než osobní útok (když nejni na normální odpověď) neumáš?
březen 03, 2017 13:15
Míšo šíšo...... : doktor
..... díky za docela pravdě odpovídající komentář.
březen 03, 2017 13:20
To nebyl vosobní útok, : Krakonoš
ale vážně míněnej návrh. Budeš kandidovat?

Vodpověď na tvou votázku: Zisky plynou akcionářům tý firmy (což jsou majitelé firmy Volkswagen). Českej stát z toho má spousty prachů na daních a vodvodech, český zaměstnanci z toho maj vobživu. Tobě to ale z nějakýho důvodu vadí, tak ti chci udělat radost a navrhuju (i třeba do tvý případný volební kampaně) vyhnání cizího kapitálu ze země. Tak by měl myslet každej, kdo má národní hrdost, ne, nebo jak to teda myslíš?
březen 03, 2017 14:19
Mamčo, : Krakonoš
vobrovskej souhlas:
Je mi jich líto, protože se nedokážou radovat z maličkostí, vidí jenom to, co je (nebo bylo) všechno špatně.

Jenom doplním, že my, co se radujeme ze svejch životů a maličkostí a vodmítáme teze vo tom, že žijeme ve "spálený zemi", jsme voznačovaný za sluníčkáře a podobnou havěť.
Tak třeba si tvoje slova vezmou zamračení škarohlídi k srdci. Jestli teda nějaký maj. smilies/cheesy.gif
březen 03, 2017 14:22
tak ještě jednou, doufám naposled Krakonoši : vlk
a) o žádné kandidatuře jsem nemluvil, ani nepsal. Nevím, proč vo tom furt meleš :-)
b) rád bych od tebe slyšel, co máme udělat proti tomu, že za 80% německého pracovního výkonu (tak je naše pracovní nasazení germánem hodnoceno) bereme jen 25% říšského platu.

Pokud je ten 1/4 plat podle tebe v pořádku a je to naše jediná komparativní výhoda a jeho dorovnáním se ocitneme řiti pane hrábě, tak to napiš rovnou a nekličkuj jak malej kluk!

Pokud občas přesouváš svou majestátnost do zahraničí, jistě jsi zjistil, že v Lídlu tam jsó stejné ceny jako u nás, jen ta kvalita je trochu vejš, že jo ;-)

Už jednou jsem ti dal přímou otázku, jak nás migráčci zachrání před důchodovým deficitem a odpovědi jsem se nedočkal, tak doufám, že tentokrát to bude jiné...

Jinak proti sluníčku nic nemám, stačí když pěkně svítí a nekecá nesmysly smilies/grin.gif
březen 03, 2017 14:54
Koukam ze Vlk : Mikin1
(ten kudlankovskej vlk) dosud nepochopil, ze akcie nadnarodnich korporaci jako je Volkswagen nemusi vlastnit jen zavily German obleceny do lederhosen, ale i Papuanec, Cinan, nebo Cech.
Takze zalezi jen na pili a bystrosti jednotlivcu.
A fasisticke kydy jako "Cechy Cechum" blahobyt zadne zemi neprinesou.
Ani nahodou ne. smilies/tongue.gif
Pokud neni Vlk neomarxistou, snad to i pochopi.
březen 03, 2017 18:12
to o "českých" škodofkách dovážených posléze z ... : vlk
tady zmínil Krakonoš, takže předpokládám, že ta poznámka o neomarxistech je určena jemu ;-)

Jinak od července 2007 je jediným akcionářem Škody společnost Volkswagen International Finance N.V., dceřiná společnost koncernu Volkswagen.

Ve společnosti Škoda Auto a.s. se nekoná valná hromada, její působnost vykonává jediný akcionář, a to právě společnost Volkswagen International Finance N.V. se sídlem Herengracht 495, 1017 BT Amsterdam, Nizozemské království.

Tož tak, k té "české" škodofce.

A ty fašistické kydy tady zní pouze z jednoho zaoceánského zdroje, hledal jsem a je a nenašel!
Fact jo
:-)
březen 03, 2017 18:48
Vopáčně: : Krakonoš
rád bych od tebe slyšel, co máme udělat proti tomu, že za 80% německého pracovního výkonu (tak je naše pracovní nasazení germánem hodnoceno) bereme jen 25% říšského platu.


To bych navopak já rád slyšel vod tebe. Tobě to brutálně vadí a to ty sepisuješ neustále nový traktáty vo tom, jak je to zle a jak jsme vykořisťovaný a nesvobodný, ne já. (Já narozdíl vod tebe naprosto chápu, že je ekonomickou daností, že pokud by měl bejt plat dělníka ve Škodě Auto stejnej jako v rajchu, tak nemá a nikdy neměl Volkswagen jedinej důvod do tý firmy vstupovat a ta firma by dnes byla v lepším případě malosériovkou pro nostalgiky a v horším případě vytunelovanou vzpomínkou na minulost.) Takže bych právě vod tebe čekal ve tvejch článcích nějaký nástiny funkčních řešení negativních jevů, který kritizuješ. Jenom tím by ses snad mohl vodlišit vod těch tisíců grafomanů, co jich po internetu působí.

Mimochodem v tý reportáži v Událostech včera jsem se smál, až jsem se za břicho popadal - byla tam jakási německá důchodkyně, která jezdí nakupovat k nám. Prej je to tu levnější, ale hlavně kvalitnější. Tvl. kdybych nevěděl, že Němec se většinou česky naučí jen pod vlivem velký zamilovanosti a po dlouhodobým pobytu tady, musel bych ji podezírat, že si nechává vymejvat makovici českejma zaprodanejma mainstreamovejma médiama. Prej tu máme lepší maso, mlíčný výrobky i pečivo. Škoda, že si holka nemůže pokecat tady na kudle, to by se asi poveselila. smilies/grin.gif
březen 03, 2017 20:41
I s Míšou musím souhlasit: : Krakonoš
To je jakoby Němci dnes pořád žili mezi ruinama a krysama a říkali: "Co bychom jako chtěli víc, vždyť jsme prohráli válku..."

To voni zcela jistě neučinili. Ba dokonce ani nevzpomínali ještě třeba v sedumdesátejch na to, jak za Adolfa bylo všecko lepší, jogurt chutnější, maso masitější, kriminalita nulová a nepřizpůsobivý živly v lágrech. Voni místo toho makali jak šrouby a dělali všecko proto, aby sobě i světu dokázali, že ten nacismus byl úlet, že to fakt pos*ali a že s tim už nehctěj mít nic společnýho. A že dokážou vytvořit prosperující spoelčnost i v demokratickejch podmínkách. Neměli žádnýho velkýho bráchu u sousední hranice, na kterýho by se mohli vymlouvet: Von nás chce vovládnout, von nám tady chce rozkazovat, von nás vykořisťuje a je na nás vošklivej.
Takže bysme si z nich možná mohli vzít konečně příklad, protože konec konců je to nám kulturně nejbližší demokratická země, která je dlouhodobě ekonomicky i sociálně úspěšná. Jenže vzít si z někoho příklad a skutečně s ním spolupracovat, to je možný jen v případě, že ho nevnímám jako nepřítele. Bohužel velká část český společnosti i dnes Němce považuje za nepřítele č. 1 a v takovým klimatu se spolupracuje a budujou rovnoprávný vztahy dost blbě.

březen 03, 2017 20:56
Ach jo Krakonoši, : Michal
čím dál tím víc mi otvíráš oči a tím víc s tebou souhlasím.
březen 03, 2017 22:26
Článek miliardáře z USA. : Pepa
Doporučuji si najít: NEKOREKTNI TOP-CZ Článek, Přijdou vidle. Je na téma o kterém se zde diskutuje. Ekonomika, Ze světa.
březen 04, 2017 00:15
Krakonoši, : Míša šíša
ten vlk má pravdu, že mikinovatíš. Dokonce mám obavu, že transformace již byla dokončena. Stejně jako on přetáčíš zde vyřčené ad absurdum, a to se pak těžko debatuje. Nevím, zda to děláš naschvál jen proto, že nemáš relevantní argumenty, anebo jsi fakt ... Mikin.

Voni místo toho makali jak šrouby a dělali všecko proto, aby sobě i světu dokázali, že ten nacismus byl úlet, že to fakt pos*ali a že s tim už nehctěj mít nic společnýho.

No vidíš, a přesně takhle makali Češi v 90.letech, plni nadšení a elánu - chtěli zapomenout na komanče a navázat na slávu a ekonomickou vyspělost Československa v 30.letech minulého století, kdy koruna měla v Evropě takový zvuk jak dnes euro. Byli tak odhodlaní se vrátit k tradici první republiky, že dokonce i odpustili Havlovi, že se nechal vysadit na koně, aby jako vypadal jak tatíček Masaryk, i když to teda bylo spíš k popukání.
A všichni věřili těm žvástům, jak musíme dopadnout na dno, abychom se od něj mohli odrazit, a jak když si utáhneme opasky, tak za 2-3 roky doženeme Rakousko a za 10 let Německo... Checht - ho*no. Deziluze je veliká. Konečně i Čechům docvaklo, že bohatství není tam, kde se pracuje, ale tam, kde se inkasují dividendy a kapitálové výnosy. A česká ekonomika byla bohužel nastavena tak, aby sloužila, nikoli aby bohatla.
A ty jako soukromý podnikatel nižší nebo střední třídy (jak jsem tu tak pochopila), také Čech (i když za svůj národ se stydící), ty jsi snad nemakal? A co jsi tou svojí prací dokázal? Akorát se celé dny pidložíš, a když chceš jet s děckama na dovolenou, musí ti to zadotovat ostatní rodinní příslušnící. Fakt mi chceš tvrdit, že je tohle normální? Takže buď jsi líný a děláš málo, anebo bude něco blbě.

Nevím, v jaké velké části české společnosti se pohybuješ, ale já neznám nikoho, kdo by měl Němce za Nepřítele č.1. Nepleteš si to nějak? Možná tak Merkelovou, ale Němce??
Můžeme se tak trochu na Němce zlobit, že nám nezaplatili válečné reparace, ale ono to není zas až tak úplně jejich vina. Za to měl jít sedět ten, kdo reparace Německu odpustil. Můžeme se tak trochu na Němce taky zlobit, že nám nevrátili zabavenou část zlatého pokladu za války, ale ono je to vlastně už fuk, když jsme jim pak stejně zbytek našeho zlatého pokladu vyměnili v 97. roce za německé dluhopisy. Ňáká tuna zlata sem, ňáká tam... A to je asi tak všechno, co bychom konkrétně měli mít přímo proti Němcům jako takovým. O žádném nepřátelství já nevím.

Jo, při tý reportáži v Událostech bych se taky hodně nasmála, to ti věřim. Důchodkyně zřejmě trpěla stařeckou demencí, anebo ji museli něčím nadopovat. Pohybuju se totiž dost často na Jihu Čech kousek od hranic, takže vím, jak je to s tím jejich nakupováním u nás. Jó, nakupovali vostošest, ale v začátku 90.let minulýho století (kdy jsme tu měli ještě pozůstatky toho fujtajblovýho socialistickýho zemědělství a průmyslu a nebyla vybudovaná ještě ta správně vyspělá kapitalistická společnost). Jezdili k nám na dovolenou, nakupovali žrádlo, hadry, cigára, chlast, kupodivu i elektrotechniku, benzín apod. a v hospodách do sebe za pár pětek rvali katův šleh a kuře s broskví. Moc dobře si pamatuju ty jejich víkendové nájezdy, kdy pohraniční městečko praskalo ve švech německými auty a češtinu pomalu nebylo ani slyšet. Pak to začalo pomalu uvadat a nakonec jezdili už jen těsně za hranice kupovat k Vietnamčíkům padělaný hadry a nekolkovaný cigarety. Jenže pak asi přestali Vietnamčíci platit výpalný či co a celní správa je rozprášila.
Takže nynčko? Schluss, pusto, prázdno. Až se člověk těm hloupým Němcům diví, že si u nás nechtějí tu levnou kvalitu kupovat. Za ty jejich výdělky by si tak laciným zbožím mohli narvat plný auta. Bloudi jedni. No jo, ale co vlastně dělají Češi v těch jejich obchoďácích kousek za hranicemi? Přece by tam snad nekupovali ty jejich drahý šunty? Anebo že by se německá důchodkyně vystupující v České televizi poněkud mýlila??
Nejlepší je vždycky dojet se přesvědčit na vlastní oči. A protože vlastním očím (a vlastní peněžence) věřím víc než komukoli v ČT, byť by to byla Němka, tak já mám jasno. A kdo nevěří, ať tam běží.

březen 04, 2017 06:02
Rozjela jsem se jak bb :) : Míša šíša
Už jen dodatek.
a v takovým klimatu se spolupracuje a budujou rovnoprávný vztahy dost blbě.

Tak na to zapomeň, že by Němci s námi chtěli budovat nějaký rovnoprávný vztahy. Tak naivní přece být nemůžeš.

březen 04, 2017 06:18
Máš chybu hned v první větě: : Krakonoš
No vidíš, a přesně takhle makali Češi v 90.letech, plni nadšení a elánu - chtěli zapomenout na komanče a navázat na slávu



Češi se s bolševismem nerozešli a bolševický zločiny nepotrestali. Umožnili estébákům vovládnout ekonomiku a tam ty dnešní problémy začaly. Žádný "přesně takhle" tedy neplatí, platí "právě navopak". Takže dál to ani nečtu. Promiň, muselo to dát hodně práce.... smilies/wink.gif
březen 04, 2017 09:46
A ke tvýmu druhýmu příspěvku: : Krakonoš
Když se někdo už apriori chová jako malej křivej podvraťák, tak si samozřejmě vykoleduje křivý zacházení. Tak funguje vesmír. Nemusím asi psát, že já mám se svejma německejma klientama vztahy rovnoprávný. Stejně bys nevěřila. smilies/wink.gif
březen 04, 2017 09:52
Ale jdi ty : Míša šíša
Tak ty bys chtěl bejval tenkrát bolševiky věšet na kandelábry? Takovej humanista, ochránce nebohých běženců... Jsou to věci.
Najednou máš za zlý nám Čechům (tvoje národnost by mě fakt zajímala), že jsme poslechli tatíčka Havla a v duchu hesla "Nejsme jako oni" jsme skočili na špek těm, co to s komunistama upekli a sedli si k jednomu stolu? Jen si vzpomeň, kdo to tam s nima seděl a jak jsi přesně ty samé tady ještě před několika lety adoroval.

Když se někdo už apriori chová jako malej křivej podvraťák, tak si samozřejmě vykoleduje křivý zacházení.

Tak k tomuhle hnusu nemám co dodat. Divím se, že v zemi, kterou tak opovrhuješ včetně jejího obyvatelstva, vůbec žiješ.
březen 04, 2017 10:08
Opět špatně. : Krakonoš
Vopovrhuju jenom těma křivejma podvraťákama. Naštěstí žiju v zemi, která je poměrně krásná (vobčas teda nese stopy zhyzdění těma podvraťákama) a mezi lidma, který ve svý většině jsou pracovitý, chtějí žít v demokracii a něco pro to dělaj. Takže já su spokojené. smilies/wink.gif

Jinak vo kandelábrech jsem nikdy nemluvil (úplně bohatě by stačil relativně krátkej kriminál a propadnutí majetku, který by jim znemožnilo zapojit se do politický a ekononomický moci, plus zákaz tý jejich hnusný partaje), každopádně s "tlustou čárou" a "nejsme jako voni" to bohužel Havel těžce pokakal a vůbec jeho shovívavej vztah k darebákům, který tuhle zem zničili, mi na něm vždycky vadil.
březen 04, 2017 14:20
Tak sláva : Míša šíša
Aspoň v něčem se shodneme. S posledním odstavcem naprosto souhlasím.
březen 04, 2017 16:16
a jsme u jádra pudla : vlk
"pane Havel, my vám dáme toho prezidenta a ta vaše banda ochlastů může vladnout s vámi. No a na oplatku nam nezkřivíte ani vlásek! Platí? Ehmm, takjo, platí! Plác, plác."

Poznámka k německé duchodkyni: Pravada končí tam, kde začíná signál ČT...
březen 05, 2017 09:01
To višžejo, vlku, : Krakonoš
von tu měl Havel samoděržaví, von tvořil zákony, von byl vláda, parlament, policie i soudce, žejo? Žádný jádro pudla jsi nenašel. Jádro pudla je v tom, jaký jsme my, koho vobdivujeme, ke komu vzhlížíme a koho si volíme. Celý devadesátý hrál Havel a lidi kolem něj druhý housle, moc a dělení majetků tady probíhaly pod taktovkou ODS a následně ČSSD ve spolupráci, ty největší dacany hledej mezi kamarádama (a kamarádama kamarádů) Klause a Zemana. Havel, to je jen hromosvod pro ty, co si to nechtěj přiznat. Pro ty, kdo neustále vopakujou svou primitivní mantru vo tom, že tady žijou samí úžasní skvělí čestní pracovití inteligentní vobčani, kterejm vládnou vošlkliví zlí neschopní zkorumpovaní politici. Dosazený asi iluminátama, možná vypěstovaný někde v polskejch sklenících. Havel mohl se svou smířlivostí ke komunistům a estébákům zůstat jako kůl v plotě, kdyby společenská nálada a společenskej tlak byly jiný. Jenže kdokoli se v tý době vozval, že by se mělo s minulostí nějak zúčtovat, byl ukřičenej, že chce politický procesy a hon na čarodějnice. No, a tak nám čarodějnice vovládly ekonomiku. V tom kontextu jsem radši, když ji vovládá cizí kapitál, pokud to funguje. Co myslíš - proč tlačit hned na Volkswagen - nemohl by ty (aspoň skoro, třeba 50%) německý platy začít vyplácet soudruh ministr financí ve svejch firmách? Myslíš, že by na to chudák neměl? Že bysme se konečně vodpíchli vod pudla?
březen 05, 2017 17:51
Je to smutný... : Martina P.
ádro pudla je v tom, jaký jsme my, koho vobdivujeme, ke komu vzhlížíme a koho si volíme.


Krakonoši, já myslím, že my jsme spíš víc takoví ti hospodští kecálkové. Nebo internetoví. Ale opravdu se o něco zasadit? Na to nikdo nemá, to se "raději do ničeho neplete". A podle toho to tak vypadá, proto máme vládu takovou, jakou máme.

Někdy se divím, že se vůbec máme tak, jak se máme, když jsme takoví sralbotkové. Tedy, většinou.
březen 05, 2017 19:48
... : bb2
Přesně tak, Krakonoši. Nebylo žalobce, nebylo soudce, a těžko očekávat, že jediným žalobcem i soudcem měl být Václav Havel.
Proč to tak bylo? Nevím, možná proto, že skoro v každé rodině byl nějaký ten komunista. V lidech dodnes koluje ozvěna hesel, co slýchali celý život - bližší košile než kabát, co je doma, to se počítá, nic se nejí tak horký...Nejsme revolucionáři, jsme knedlíci a švejci.
Máme dnes co jsme tehdy chtěli, ale umíme si z toho dělat srandu jako nikdo, ve vtipech a bonmotech jsme přeborníci.

No a škodovka, jasněže není česká. A co? Měl nějaký pravověrný Čech kapitál, aby jí zvedl z popela a udělal z ní to, co je dnes, nebo ještě něco lepšího? Neměl. No tak to udělali Němci. Ještěžetak, říkají bratranec se strejdou, kteří tam pracují celý život. Loni si bratránek vydělal v průměru 43 tisíc čistého měsíčně plus benefity k tomu, bez stresu.
březen 05, 2017 21:14
tohle nejde úplně srovnávat - vývoj tady v 90. a v SRN po válce : bb2
No vidíš, a přesně takhle makali Češi v 90.letech, plni nadšení a elánu - chtěli zapomenout na komanče a navázat na slávu a ekonomickou vyspělost Československa v 30.letech minulého století, kdy koruna měla v Evropě takový zvuk jak dnes euro. Byli tak odhodlaní se vrátit k tradici první republiky, že do

Tady to po válce dostali do rukou komunisti a TEHDY to hodilo vývoj úplně jinam, tam, kde jsme teď a to jsme opravdu ještě nedopadli nejhůř. Těch 50 let opravdu nešlo srovnat během deseti dvaceti let po 89. Asi jsme tomu uvěřili, ale reálné očekávání to nebylo.
Západní Němci po válce nastartovali a prostě jeli. V NDR to tehdy taky vypadalo jinak, že, nadšení nenadšení.


březen 05, 2017 21:24
chce to generační výměnu, : bb2
to tu píšu už deset let, že až druhá třetí generace bude jiná, čistší, nezatížená minulostí. Neradi to slyšíme, ale je to v nás.

Nedávno jsem četla hezký rozhovor s velmi úspěšným českým podnikatelem, zakladatelem firmy KIWI.com. Stvořil ji v roce 2012 (to není překlep), doslova na koleni, dnes má miliardové obraty. Je mu 29. Kvůli své práci hodně cestuje po světě, stýká se s různými lidmi a je to znát, hlava otevřená, myšlenky čisté.
Mám ráda tyhle mladé, je v nich naděje.

Přidám trošku bulvárku ;-) je to Oliver Dlouhý, bratr herců Vladimíra a Michala Dlouhých.
březen 05, 2017 21:28
bb : Kamila
jo, je to v nás. Jako "důkaz" beru to, že v bývalým východním Německu jsou taky lidi prostě jiní, víc jako my. A "západní" je západ, ten rozdíl je markantní. Cítí to i Němci, je to tak...
březen 06, 2017 19:37
Je to tak..... : Mikin3
Bez te generacni vymeny o ktere pise bb2 to asi nepujde.
A ten argument o rozdilu mezi vychodnim a zapadnim Nemeckem nebo severni a jizni Koreou je neprustrelnej, ale lide kteri dodnes vzpominaji na uzasne socialisticke jogurty to zrejme nejsou schopni pochopit.
Mirne bych si dovolil nesouhlasit s kritikou Vaclava Havla - jemu a dalsim lidem Sametove revoluce podle me nic jineho nez se s komunisty domluvit nakonec nezbyvalo.
Cesi nejsou horkokrevni jako treba Rumuni a sametak by zasluhou nekolika autobusu obsazenych fizly se samopaly AK-47 mohl dopadnout uplne jinak. Treba jako v Belorusku.
březen 08, 2017 22:50
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]