O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VĚDCI VARUJÍ PŘED "ŠMEJDY" PDF Tisk E-mail
Středa, 01 březen 2017
Related imageKatedra parazitologie Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy v Praze doporučuje klientům léčitelů a detoxikačních poradců, aby se při podezření na parazitární infekci obrátili na lékaře-infektologa nebo akreditovanou diagnostickou laboratoř. Přístroje a postupy alternativní medicíny nejsou vědecky ani klinicky ověřené, a jako takové nejsou náhradou lékařské diagnostiky ani odborné léčby.

 

 

 

 

 


V posledních letech se v České republice objevili léčitelé a detoxikační poradci, kteří u svých klientů „diagnostikují“ přítomnost parazitů a následně je „léčí“ metodami alternativní medicíny. Klienti poradců a léčitelů jsou mnohdy přesvědčováni o nutnosti protiparazitární kůry i přesto, že jim paraziti byli tzv. vytestováni pouze metodami alternativní medicíny, které jsou založené na neověřených teoriích.

 

K „diagnostice“ jsou většinou používány přístroje typu Salvia, F-scan, Sensitiv Imago a jiné, které jsou založené na elektroakupunkturní teorii či tzv. vysokofrekvenční analýze/biorezonanci. Tyto přístroje nejsou zdravotnickým prostředkem ve smyslu klinicky ověřené bezpečnosti a účinnosti.

 

 

 

 

Podvodné knihy


 

 

Vědecky neověřené jsou i postupy alternativní terapie zahrnující přístroje jako např. generátory frekvencí (Zapper, ZapGen a další), plasmové generátory či přípravky typu MMS (mistrovský minerální roztok a jeho obdoby CDS a CDH). Používání těchto přístrojů a metod je tak na zodpovědnosti uživatelů.

 

Rizikové může být jak samotné používání těchto přístrojů a přípravků, tak v případě skutečně nakažených pacientů i oddálení či odmítnutí klasické léčby.

 

Alarmující je zejména skutečnost, že někteří léčitelé a detoxikační poradci doporučují svým klientům, aby domnělé parazitární infekce léčili antiparazitiky, která si tito klienti shánějí na internetu, a to často z nedůvěryhodných zdrojů, případně využívají dostupnějších veterinárních léčiv, která jsou však určena pouze pro zvířata a mohou být pro lidské zdraví nebezpečná.

 

 


 

Podvodná farmaka


 

 

V případě internetového prodeje pak kromě faktu, že lék často pochází z neověřeného zdroje, a tudíž nakupující nemá jistotu, že skutečně obsahuje účinné látky, hrozí i nebezpečí z předávkování či nežádoucích vedlejších účinků a interakcí s jinými současně užívanými léky.

 

Máte-li pochybnosti ohledně svého zdravotního stavu nebo ohledně alternativní diagnostické či léčebné metody, obraťte se na odborníka – lékaře v oboru infekční medicíny, laboratoř pro diagnostiku parazitárních nákaz, parazitologa.

 

Pokud máte podezření, že mohl být porušen zákon, můžete podat dotaz/podnět k šetření u příslušných státních úřadů.

 

 

Stanovisko katedry parazitologie PřF UK

k diagnostickým a terapeutickým metodám

používaným v alternativní medicíně u parazitárních infekcí

 

 

Komentáře (9)add feed
Toto je skutecne zavazne tema. : Moira
Paraziti skutecne existovali a stale existuji. Jakou mam jistotu, ze se me zadny nepokusil nebo nepokusi napadnout?

březen 02, 2017 07:22
to je : Gabriela1111
pěknej blábol..
březen 02, 2017 07:43
Teď nerozumím, : Míša šíša
co je blábol. Zda tento článek, anebo léčitelství parazitů.

Jedna vzdálená příbuzná také provozuje tento typ "léčení" od parazitů. Když jsem se o tom prvně dozvěděla, zapochybovala jsem, že sežene vůbec nějakou klientelu. O ono jo. V pohodě se tím uživí, už jen to diagnostikování stojí pěknej ranec. smilies/shocked.gif
Lidská blbost je neomezená.
březen 02, 2017 08:03
Je pravda, že se vyrojila spousta "odborníků" na různé metody detoxikace organismu. : mamča
Je mezi nimi značná část podvodníků, co z toho mají príma byznys.
Ale to neznamená, že lidi nemají parazity. Jestliže 4x do roka odčervuji svoje kočky, které mají přístup všude v bytě, je pochopitelné, že stejnými parazity jako kočky, budou trpět i lidé sdílející s kočkami domácnost.
Začervené kočky (např. toulavé) neprospívají, jsou hubené, mají špatnou srst a často trpí rýmou, záněty v očích a průjmy.
Pokud je podobně "začervený" člověk, může mít třeba "jenom" horší imunitu, takže chytne každou nakažlivou nemoc, která se kolem něj mihne.
Dříve se říkalo, že "děti mají roupy", a myslelo se tím, že jsou neklidné. Přesto se děti skutečně léčily např. antiparazitikem Pyrvinium, které bylo na lékařský předpis a užívala ho spolu s dítětem celá rodina.
Jestliže tedy dříve děti měly prokazatelně škrkavky a roupy, tak kam že to naše úžasná civilizace dospěla, že teď už děti (i dospělí) žádné parazity nemají ?
březen 02, 2017 09:17
Jo, a pány vědce bych poslala k obvodnímu doktorovi, : mamča
se sdělením, že asi trpí parazity smilies/grin.gif. Na odborné diagnostické pracoviště zpravidla potřebujete doporučení. Nemůžete přijít někam na "parazitologii" a oznámit, že jste si na internetu diagnostikovali pravděpodobnou možnost "začervení".
Poženou vás až na vrátnici, pokud se s vámi teda vůbec budou bavit.


březen 02, 2017 10:13
tak ještě jednou: : d@niela

Pracovníci Parazitologického ústavu Biologického centra AV ČR
chtějí varovat veřejnost, aby nepodléhala těmto lživým kampaním a nenechala se těmito sděleními vystrašit. Paraziti jsou u člověka ve střední Evropě poměrně vzácní, často ani nejsou u zdravého člověka příčinou žádných obtíží a jejich diagnostika prováděná odbornými diagnostickými laboratořemi je velmi přesná.

Pokud odborné pracoviště parazita u pacienta nenalezne, parazit se u něj s nejvyšší pravděpodobností skutečně nevyskytuje.

Parazitologové doporučují v případě zdravotních potíží navštívit lékaře a důrazně varují před neodborným a neschváleným nasazováním léčiv proti parazitům, včetně tzv. mistrovských minerálních roztoků (MMS), konzumací antiparazitik bez doporučení odborného lékaře apod., neboť tyto látky mohou způsobovat závažné zdravotní potíže.

Podvodné kampaně využívají argumenty Národního ústavu parazitických onemocnění a jeho ředitele Mudr. Michaela Petra, ve slovenské verzi stránek se tento lékař jmenuje Ján Kolesár.

Ve skutečnosti neexistuje ani výše jmenovaný ústav a ani jeden z lékařů – fotografie, kterou weby prezentují, patří švýcarskému lékaři Didietu Pippetovi.

•Pokud vás trápí problém s parazity, můžete poslat své otázky na Tato adresa je chráněna proti spamování, pro její zobrazení potřebujete mít Java scripty povoleny .

březen 02, 2017 11:52
MÁM TU VZKAZ OD "naštvaného člověka": : d@niela

"mě trápěj problémy s parazitama docela palčivě, protože je dokonce nedobrovolně musim živit:
všechny ty spolky pro začleňování - a co jich je, spolky pro integraci ...ánů i ..slimů, spolky pro výstavbu mešit, Člověk v tísni, Evropské hodnoty s "božíčkem" v čele, taky HateFree, taky ....
Těch parazitů, co vysávaj mý prachy je tolik, že bych na ně potřeboval i víc stránek A4.



No nic. Jen jsem si potřeboval ulevit. Mějte pěknej den.
březen 02, 2017 14:55
Halooooo.... : doktor
... halooooooo,z vlastní zkušenosti vím,že parazity mívají Vietnamci.To je zkušenost ze špitálu.
březen 02, 2017 15:11
Pro "naštvaného člověka" - : Myška
škoda že na tyto parazity pyrvinium nezabere smilies/wink.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif .
březen 02, 2017 18:06
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]