O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

SYŘANÉ V NĚMECKU PDF Tisk E-mail
Úterý, 28 únor 2017
Image result for syrian people living in germanyRok 2016  - Za syrskými uprchlíky do Německa míří jejich příbuzní. Mnozí však očekávají, že počet příbuzných bude řádově mnohem vyšší.  Minulý rok (2015) přijelo do Německa celkem 428 tisíc běženců ze Sýrie. V r. 2016 k nim přibylo dalších 72 tisíc. Podle původního odhadu německých úřadů se počítalo, že  v roce 2017 mohlo k nim přibýt dalších 500 tisíc rodinných příslušníků. 

 

 
 
 
 
 
 

Tento odhad však pocházel z dřívější doby, kdy každý uprchlík mohl žádat o azyl a následně požadovat sjednocení rodiny, tedy možnost přivést s sebou manžela, manželku, děti nebo rodiče. Syrský pas byl v Německu ještě nedávno automatickou zárukou získání azylu. Spolková republika poskytovala azyl úplně všem občanům Sýrie bez ohledu na jejich konkrétní osud. V poslední době se to ale radikálně změnilo: Německo Syřanům přestalo udělovat azyl a místo toho velké většině z nich dává doplňkovou ochranu.

 

Ta se od azylu zásadně liší tím, že platí jen na omezenou dobu. Poté, co pomine nebezpečí, před kterým daný člověk prchá, by se měl vrátit do země původu, tedy v tomto případě do Sýrie. Tím pádem ti noví již nemají nárok na sjednocení rodin. Proto se úřady domnívají, že by počet příbuzných mohl být menší, než uváděných půl milionu. Řada politiků však naopak považuje oficiální odhady za podhodnocené.

 

 

 

 

Image result for syřané v německu

 

 

 

 

Takže se nyní cca 30 000 uprchlíků dožaduje u soudů vydání azylu místo poskytnutí pouhé doplňkové ochrany. Soudy řeší spory o to, zda válečným uprchlíkům ze Sýrie reálně hrozí v případě návratu do vlasti politické pronásledování, zatčení či mučení. Pouze v takovém případě by jim totiž vznik nárok na azyl. Většinou však soud došel k závěru, že neexistuje dostatečné opodstatnění  pro dříve často uplatňovaný předpoklad, že samotný pobyt na Západě a žádost o azyl v zahraničí bude syrský režim u navrátilců hodnotit jako projev nepřátelského smýšlení.

 

Soud projednával případ Syřanky, které dal BAMF doplňkovou ochranu. Dotyčná se však odvolala a správní soud prvního stupně ve Schleswigu jí přiznal plnou ochranu. Vyšší správní soud ale po odvolání BAMF nyní toto rozhodnutí zvrátil. Zároveň nepřipustil další přezkoumání.

 

Zdroj: Die Zeit

 

 

 

 

Komentáře (0)add feed
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]