O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ŽIVOT JE KRÁSNÝ! PDF Tisk E-mail
Pondělí, 20 únor 2017
Lucie BrychtováŽivotní příběh transsexuální herečky Lucie Brychtové v jejím vlastním podání je tématem inscenace Jsem žena, kterou uvedli v Brně, v divadle Burantheatr. Podle produkčního Martina Hýbnera jde o první inscenaci ve střední Evropě, kde transsexuální herečka takto odhaluje lidem svůj osud. Spolu s ní hrají její kolegové – Heidi Šinková, Miroslav Málek a Adam Kerďo.

 

 

 

 

 

 

 

Image result for lucie brychtová

 

 

 

  Lucie Brychtová se narodila jako muž s křestním jménem Petr. V dětství, hrál loutkové divadlo, poté vystudoval brněnskou konzervatoř a Janáčkovu akademii múzických umění (absolutorium rolí Dona Quijota a Cervatese v muzikálu Muž z kraje La Mancha). V roce 1998 následovalo angažmá ve Východočeském divadle Pardubice (např. Barnabáš Tucker v úspěšném muzikálu Hello, Dolly!), poté ve Východočeském divadle Pardubice či v Městském divadle v Brně.

 

Petr Brychta své pěvecké schopnosti prokázal v pražském nastudování muzikálu Starci na chmelu v režii Petra Kracíka, kde hrál hlavní roli Filipa, a to po boku Lucie Vondráčkové. Kromě divadla si vyzkoušel i film, ztvárnil např. Františka v povídkovém filmu Začátek světa (2000), kde hráli Michaela Kuklová, Martha Issová, Miroslav Šimůnek, Filip Rajmont či Nela Boudová.

 

 

 

„Byla to pro mě jedna ze schůdných cest, jak se jako herečka vrátit zpět na jeviště. Protože po změně pohlaví ode mě jako umělkyně dali všichni ruce pryč, na jeviště mě už nepustili," říká Lucie. Po změně pohlaví mohla v Městském divadle Brno zastávat už jen místo nápovědy. „Už dříve, když jsem hrála, jsem si nápovědy vážila. Vřele bych po své vlastní zkušenosti doporučila či to aplikovala povinně, aby si to každý z herců aspoň jednou zkusil."

 

 

Aktuálně je herečkou na volné noze a pracuje jako nápovědka v Národním divadle v Praze. „Změny, jimiž jsem prošla, a netýká se to jen změny pohlaví, ale také změny bydliště, práce, vztahů, byly trochu náročné, a proto chci udělat vše pro to, aby můj další život byl klidný," podotkla herečka. Své první uvedení měla inscenace v bratislavském klubu Red Cat Cabaret.

 


       
Jak napsala na sociální síti, jejím oblíbeným citátem jsou slova slavného českého spisovatele Bohumila Hrabala: „Život je krásný. Ne, že by byl, ale já ho tak vidím!“

 

zdroj: internet

 


Zdroj: http://brnensky.denik.cz/kultura_region/lucie-prodelala-premenu-pohlavi-nyni-o-tom-hraje-divadlo-20170118.htmlzdroj : internet

 

Komentáře (4)add feed
Hodně štěstí, Lucie, budeš ho potřebovat. : Martina P.
Četla jsem o tom hodně, takže teď už vím, jak to je:
biologický muž se cítí být ženou a biologická žena se cítí být zase mužem. Transsexualita je vrozená, trvalá a nelze ji vyléčit. Řešení tohoto problému může spočívat pouze v nastolení souladu mezi psychickým pohlavím jedince a jeho tělesným vzhledem a následně i možnosti dosažení právního statusu toho pohlaví, s nímž se daný jedinec ztotožňuje.

Celý proces změny pohlaví je dlouhodobá záležitost trvající několik let, která zahrnuje psychoterapeutické vedení, hormonální terapii a vrcholí operací typu sex-conversion. Takováto operativní změna pohlaví by samozřejmě ztratila veškerý společenský účel v případě, že by nebylo možné takto „přeoperované“ osobě přiznat právní status, který je v souladu s provedenou operací. Dle současného platného práva je možné, aby došlo ke změně zápisu na určeném místě v matrice ohledně pohlaví a taktéž, aby bylo změněno jméno a příjmení daného jedince.

Otázkou však zůstává, zda skutečně dochází ke změně pohlavní příslušnosti a odkdy takováto změna nastává. Je nutno se přiklonit k názorům z praxe podle nichž operativním zákrokem nedochází ke změně pohlavní příslušnosti, jde pouze o jakési „připodobění“ požadovanému pohlaví, už jen z toho hlediska, že „přeoperovaný“ jedinec není schopen základní funkce a to plození a rození dětí.

Na základě společenského uzu se však takováto bytost pokládá za příslušníka toho pohlaví, ke kterému operace směřovala.
Ale veškeré dřívější zápisy v matrice, na rodných listech případných potomků a na dalších veřejných listinách jsou bezvadné a případné účinky, které byly na jejich základě vyvolány jsou platné. V této souvislosti je muž, který podstoupil operativní zákrok a úředně se stal ženou i nadále zůstává otcem svých dětí a je i nadále nositelem rodičovské zodpovědnosti.

Není však vyřešenou otázkou, zda je v zájmu dítě, aby bylo vystaveno absurdní situaci, kdy by např. roli otce, která je bezpochyby rolí mužskou, zastávala žena, která byla dříve biologickým mužem. Praxe se brání těmto případům tak, že u rodičů dětí většinou chirurgický zákrok tedy operaci typu sex-conversion nepovoluje.
únor 21, 2017 12:31
Ano, správně, jenom nezapomínat na zdroje: : Krakonoš
Gabriela Molnárová, epravo.cz, 1. 6. 2001, publikováno na:
http://www.translide.cz/pravni-aspekty

Každopádně Lucii přeju šťastnej život ve správným těle. smilies/smiley.gif
únor 21, 2017 12:51
Krakonoši, děkuju. : Martina P.
jo, zapomněla jsem to tam fe fofru dopsat. Neboj, nechtěla jsem si přivlastňovat cizí text smilies/cheesy.gif
únor 21, 2017 19:00
... : doktor
Gratuluji Lucii k odvážnému kroku a připojuji se k slovům Bohumila Hrabala.
únor 22, 2017 13:58
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]