O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VŠETEČNICE - UŽ ABY BYLO JARO! PDF Tisk E-mail
Středa, 15 únor 2017
Image result
Únor je sice ještě v plném proudu, ale já cítím, že jaro se už hlásí o slovo. Sice zatím poněkud spíš šeptem a tiše, ale rozhodně se hlasi… Po tolika měsících nuceného pobytu doma mám pocit elánu a sil a těším se, až se opět vrhnu do práce na zahradě.

 

 

 

 

 

 


 

 Dokonce jsem se rozhodla, že na podzim nebudeme nijak moc uklízet zeleninovou zahradu, neboť na jaře je člověk natěšený něco udělat, a ono toho pak zas až tolik není. Tak jsem si tedy “promyšleně odložila” práci... 

 

Únor už je vůbec takový vhodný měsíc na práce na zahradě - stromy se musí začít prořezávat a jsou už nutně jejich různé “obstřiky”. A zde mě napadá – používáte chemii? Stříkáte stromy zakoupenými přípravky, či máte nějaký rodinný návod?

 

 

Image result for sazeničky za oknem

 

 

  

Stejně tak každoročně v tomto období přemýšlím, zda začít sázet semínka, nebo počkat, a pak rostlinky do zahrady nakoupit. Vše má své výhody. Vlastní sazenice nabízejí větší výběr a větší množství, ovšem vytváří zase zaneřáděnou koupelnu a všechny možné okenní parapety na několik měsíců.

 

 

Jak jste na tom vy, sázíte radši doma?

Kde a jak, a jak to snášíte?

Kdy začínáte?

 

 

 

 

 

I když je teprve únor, je možné už dělat venku hodně věcí. Vzpomínám si, že můj děda vítal jaro velice, převelice krátkým sestřihem. Říkal tomu “jarni sestrih”. Kamarádka zase vítá jaro patřičným “jarnim uklidem”. Já to zase až tak divoce neberu, ale rozhodně jsem víc než připravena zabalit zimní bundy, čepice, šály a rukavice, nahradit je ve skříních kraťasy, tričky s krátkým rukávem a kšiltovkami.

 

 

Lepší počasí taky dovoluje nahradit – alespoň částečně - posilovny a tělocvičny delším pobytem venku - ať už na procházce, na kole, nebo dokonce – když počasí dovolí – na prvním jarním pikniku.

 

 

A co vy, připravujete se nějak na příchod jara?

 

Máte nějaký jarní rituál, specifické práce, činnost či plán?

 

Čím a jak vítáte jaro vy?

 

 

VŠETEČNICE 

 

 

 

 

Komentáře (7)add feed
Hlavně aby zmizel ten : Michal
bílý sajrajt, zatím se na zahrádku nedostaneme. U vrátek je skoro metr nafoukaného sněhu a za nimi to nevypadá líp. smilies/angry.gif
únor 16, 2017 09:36
mám : Kamila
uklidím balkon a dojedu do zahradnictví pro nové muškáty, petrklíče a podobné věci. Dělávám to brzy, protože mám vlastně lodžii, takže teploty okolo nuly nevadí. Už se těším!
únor 16, 2017 11:03
... : *deeres*
Ráno bílý zmrzlý sajrajt, odpoledne bláťáky, že se nedá ani chodit po polních cestách.
Za okny už mám kvetoucí primulky, hyacint a kalanchoe, africké fialky si ještě pořád dávají dvacet.Pelargonie jsou pořád ještě v chodbě, stejně tak, jako hortenzie, ale ta už nasazuje.
A teď jsem viděla bezva nápad, jak využít vaječné skořápky na sazeničky, včetně plata od vajec a může to i hezky vypadat, když se plato nabílí:
http://hobby.instory.cz/895-jak-vypestovat-sazenicky-ve-vajecnych-skorapkach.html
únor 16, 2017 11:25
Já : Milene
už se jara dočkat nemůžu. Zahrádku nemám tak moc velikou. Pěstuju rajčata, cukety, hrách a fazolky. A potom mám záhonky s květinami. Rajčata ze semínek pěstoval tcháníček. Já jsem to taky dělala, ale vloni mi chytly sazeničky nějakou plíseň a musela jsem je vyhodit. Tak jsem koupila sazenice v zahradnictví a měli jsme rajčata opravdu krásná. Tak letos rovnou koupím. Ale Ježíšek mi přinesl košík semínek letniček. Tak těm se budu věnovat. smilies/cheesy.gif
únor 16, 2017 13:59
ano, : bb2
první zvyk - v únoru plánuju co se zahradou, loni jsem ke kytkám a bylinkám přidala nějakou zeleninu, k úžasu naší mamky, táta nežasl, řekl, že jsem k tomu konečně zestárla :-))
V půlce února zahajuje sezónu naše zahradnictví, už jsem dostala mail. Každý rok říkám, že letos nic nového, že je toho na údržbu a zalévání dost. Pak jedeme s dcerou "jen omrknout, co mají nového", spojíme to s obědem nebo večeří v nedaleké zámecké restauraci. To je druhý předjarní rituál. V zahradnictví vidíme záplavu barev a květů, zatímco kolem baráku je šedavozelenkavé bláto a zmrzlé zbytky trvalek. No a je po předsevzetí :-)
únor 16, 2017 14:05
... : doktor
Jojo,zabalit bundy,kulichy,šály atd,nahradit konečně jarním ohozem,ale hlavně se těším též na jarní sestřih.
únor 17, 2017 13:25
... : Bara
U nas uz je prvni jarni pozdrav. Kvetou mi snezenky, taloviny a krokusy nasazuji poupata...
Jo a uz jsem zahledla jehnedy, ty pry zpusobuji prvni problemy alergikum a jsou prvni zdroj potravy vcelkam.
únor 19, 2017 21:50
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]