O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VŠETEČNICE - JE DOMÁCÍ LÉČBA ÚSPĚŠNÁ? PDF Tisk E-mail
Středa, 08 únor 2017
Image resultJe podzim a prší a je chladno, lezavo a tmavo. Nebo je zima a sněží, je bílo, šedivo, chladno, lezavo a tmavo. Je hnusně. A do toho všeho se občas taky stane, že je některé dítě nemocné. Naše děti už sice nejsou tak malé, aby chytily všechno a všude, ale i tak jsme si dříve do sytosti užili několik kol rodinných chcípavek. Naštěstí teď již několik let všichni zdárně odoláváme.

 

 

 

 

 

 

 

       Což dělá radost především dětem, neb nejsem matka, která by upřednostňovala doktory před pořádnou domácí léčbou. Bohužel, musím se přiznat, že i když se stále v začátcích nemoci vždy přikloním k domácí léčbě“, při rozjeté chorobě musím vždy sáhnout ke klasické moderní medicíně.

 

 

 

Image result for RODINA MÁ RÝMU

 

 

 

       Děti tak měly postupně příležitost spát vedle rozříznuté cibule, vyzkoušet si cibuli v ponožkách, česnek všude možně, kloktat slanou vodou a máčet si nohy v bůhví jakém odvaru. U dcery jsem téměř vypěstovala k cibuli absolutní odpor, když jsem ji nutila pít cibulovou šťávu. Lektvary z jitrocele a mladých výhonků smrčků či pampeliškový sírup sice nevyvolaly takový hnus, ale stejně tak nevyvolaly ani snížení teploty, zmírnění nudlí či kašle.

 

      V současné době se tedy spíš uchyluji k osvědčenému priesnitzu na krk, a čaji s medem a citrónem. A paralenu či ibobrufenu, když není vyhnutí.

 

      Spoléhám ovšem na to, že zdravý duch má zdravé tělo; a zdá se, z v posledních letech nám to funguje. Kamarádka zase přísahá na ranní popíjení jablečného octa. Jiná kamarádka si zase připravuje každý večer teplé mléko se zázvorem a turmerikem. Další pije na lačný žaludek citronovo/zázvorovou vodu

 

 

 

Jak jste na tom vy?

Máte zkušenosti s nějakým osvědčeným domácím lékem?

Vyrábíte něco pravidelně? Pomáhá to?

Máte nějakou specialitku jako prevenci chorob?

 

Podělte se, prosím prosím…

 

 

VŠETEČNICE

 

 

 

 

 

Komentáře (16)add feed
V nasi rodine funguje domaci kysane zeli. : Moira
Kazde zari koupim kvalitni ceske zeli na krouhani cca 13kg. DOma nakrouham, nalozim do kamenaku a po zkysani jime dokud nedojde. Je to vyborna prevence, zaroven cisteni strev. A jak znamo, cista streva = zelezne zdravi. A take dobra nalada a pozitivni pristup delaji hodne.
únor 09, 2017 10:47
Krom jiných bylinkových lektvarů, vyrábím každoročně bezinkový likér. : mamča
Ideálně by se měla užívat štamprlička ráno a večer. Ale protože jsme všichni řidiči, tak aspoň večer. Je to dokonce i na chuť dobré.
únor 09, 2017 11:16
Za hluboké : alka..
totality jsem vařila v mateřské školce. Ve městě byly 3. Dvě zavřely kvůli chřipkové epidemii.U nás pracovala stará paní. Ta měla nadělané sirupy snad i se šišek,ale jak se vyskytla první chřipka,přinesla sirup z černé ředkve. Děti dostávaly lžičku po svačině a lžičku po obědě.A navíc jim to chutnalo. A bylo po chřipce a dětská doktorka ,která nás sledovala,jen kroutila hlavou a říkala,"jak vy to děláte"
únor 09, 2017 12:29
Mamčo : alka..
Bezinkový likér jsme braly jako děti od nejútlejšího dětství.Dostávaly jsme 1 polévkovou lžíci před spaním.A jak jsme spinkaly.
únor 09, 2017 12:32
alka.. : mamča
Černou ředkev jsem nikdy nezpracovávala, i když jsem jí pěstovala pro kamarádku. Připadala mi odporná už od pohledu smilies/cheesy.gif.
Ale vím, že má úžasné léčivé účinky.
Jestli máš recept na sirup. který je i dobrý, sem s ním ! smilies/wink.gif
únor 09, 2017 12:48
Přesný : alka..
recept nemám. Vím jen,že vždycky přinesla tašku ředkve,nastrouhala,prosypala moučkovým cukrem,zatížila nechala stát. Ono to pustilo hodně šťávy. jednou přidala cibuli,ale tu děti zavrhly.
únor 09, 2017 13:42
... ulehla mi ..... : doktor
..... manželka.Od mé nezodpovědné osoby se nakazila.Máme v zásobě sirup z podbělu,pampelišky,lipového květu,bezinek,čaj lipový,rakytníkový ( bobule čerstvé,sušené i mražené i ve formě koncetrátu ),cibule ve všech formách léčivek a léčidel i slaný roztok na kloktání a výtěry nosánku.Nic naplat vše je zatím na prd.Týdnu v posteli se ne a ne vyhnou.Díky Alko,hurá!Vyzkouším poprvé na manželce ( vlastní ) sirup z černé ředkve a uvidíme.Snad to na ženu zabere jako na ty malé blechy.
únor 09, 2017 13:59
alka.. Díky za nápad. : mamča
Zkusím to vyrobit na podzim, jestli mi ředkev vyroste. Posbírám návody na netu, a nějak to doladím.
únor 09, 2017 15:03
doktor : mamča
Týdnu v posteli se nevyhneš tak jako tak. Jde spíš o to, jak a čím si ten týden ulevit a usnadnit dýchání, vykašlávání a srazit horečku pod 38.
únor 09, 2017 15:06
Na chcípavky jsme vždycky používali : Krakonoš
čaj s citrónem a medem, echinaceu (tinkturu) a vyležet. Horečka byla vítanej spojenec v boji proti nemoci, to je základ - při domácí léčbě, pokud se nejedná o teploty život ohrožující nesrážet! Navopak, nechat pěkně imunitní systém, ať virům zatopí. Na kašel se používala bylinná čajová směs zvaná "kašlák", moc chutný to nebylo, ale účinný jo. Složení si ale nepamatuju, nejmíň 8 let nikdo neměl takovej kašel, aby bylo třeba to namíchat a použít. Zná to moje bejvalá, takže kdyby někdo nutně recept potřeboval, seženu smilies/wink.gif.
Jedinej produkt moderní medicíny, kterej jsme používali na děti, byl Stopangin na bolest v krku či nosohltanu, a to proto, že kořalku nesměly a nesnášely. Dnes už jsou dospělí, takže jim dám kloktat či polknout tu špendlíkovici, funguje skvěle (já domácí kořalku používám při chcípavce jako hlavní lék, velmi se vosvědčila). Antibiotika nikdo z nás nikdy nebral (s jednou výjimkou), k doktorovi děti chodily jen na preventivní prohlídky a holka jednou na píchnutí ucha, když dostala zánět - to taky dostala ty antibiotika.
Takže za nás - domácí péče funguje. Jediný, co neumíme, je opravit si zuby. Hobbymarkety nenabízej bezbolestný vrtačky, ani nic, čím by se dala díra rychle zalepit, pokud nepočítám vteřinový lepidlo, to je pak těžký... smilies/grin.gif
únor 09, 2017 16:31
léčená rýma týden, neléčená sedm dní :-) : bb2
Domácí lektvary jsou výborné, ale řekla bych spíš jako prevence a při nemoci ulevující podpora, ale jak bacil sedne, tak už ho nevyžene ani cisterna sirupů, čajů, kloktadel. Musí si prostě zařádit a pak jde o dům dál. Mám nedávnou zkušenost :-)
My jsme s rýmou, tou protivnější, nemyslím jen větší spotřebu kapesníků, jednou dvakrát ročně smířeni. Ale virozu jakou jsme měli nedávno, tu máme naštěstí tak jednou za pět let. Antibiotika vůbec neodmítám, naštěstí jsem je nepotřebovala spoustu let, nejméně jedenáct (dělíme čas na před barákem a potom), naposledy při nějaké angíně.
Proti chřipce se nechávám očkovat už asi dvanáct let. S virozou k doktoru nechodím, jen bych se zbytečně vyčerpala a nakazila další lidi :-) Vyležet,vypotit, ulevovat si podpůrnými prostředky a trpělivě čekat, až to povolí.
únor 09, 2017 22:39
léčená rýma týden, neléčená sedm dní :-) : bb2
Domácí lektvary jsou výborné, ale řekla bych spíš jako prevence a při nemoci ulevující podpora, ale jak bacil sedne, tak už ho nevyžene ani cisterna sirupů, čajů, kloktadel. Musí si prostě zařádit a pak jde o dům dál. Mám nedávnou zkušenost :-)
My jsme s rýmou, tou protivnější, nemyslím jen větší spotřebu kapesníků, jednou dvakrát ročně smířeni. Ale virozu jakou jsme měli nedávno, tu máme naštěstí tak jednou za pět let. Antibiotika vůbec neodmítám, naštěstí jsem je nepotřebovala spoustu let, nejméně jedenáct (dělíme čas na před barákem a potom), naposledy při nějaké angíně.
Proti chřipce se nechávám očkovat už asi dvanáct let. S virozou k doktoru nechodím, jen bych se zbytečně vyčerpala a nakazila další lidi :-) Vyležet,vypotit, ulevovat si podpůrnými prostředky a trpělivě čekat, až to povolí.
únor 09, 2017 22:39
..... : Nona
... já mám zkušenost, že na mne virus sedne jen v době, kdy jsem přepracovaná. To stejné mám vypozorované u svých dětí. Pokud člověk hodně odpočívá, je i psychicky v pohodě, tak se mu virus či bakterie vyhýbají. Když jsem unavená, stačí mi k napadení virem cesta MHD.

Z domácí medicíny používáme na rýmu (a to hlavně "zastydlou") inhalace - do kastrůlku s horkou vodou dáme hrst obyčejné kuchyňské soli a hrst majoránky. Inhalujeme několikrát denně se zakrytou hlavou nad kastrůlkem.
Když byly děti malé, dělávala jsem při průduškovém kašli "sirup" z cibule. Cibuli jsem nakrájela a prosypala práškovým cukrem, utlačila do sklenice. Po nějaké době cibule pustila šťávu - dětem to chutnalo. Jen jsem musela dávat pozor na předávkování, protože syrová cibule může nadýmat .... Místo cukru lze použít zdravější variantu - cibuli s medem.
Dnes, když jsou děti dospělé a potřebují být brzy fit, sáhneme často po Paralenu (při vysokých teplotách), čaji s medem a citrónem a také tu echinaceu (stejně jako u Krakonošových....). Echinaceu používáme s úspěchem 25 let.
Jinak za sebe mohu doporučit komerčně vyráběné kapky - tzv. Duhové elixíry, pokud někdo neznáte. Za výrobou stojí léčitel a bylinkář a kromě vybraných prodejen v ČR je lze objednat na netu..... Proti virům jsem nedávno vyzkoušela kapky z lichořeřišnice. Má být určená na očistu ledvin, ale v podstatě lze použít proti virům všude okolo..... smilies/smiley.gif
únor 10, 2017 07:51
mamča : doktor
Mamačo díky za útěchu.Nedá se nic dělat a jak radíš, léčením si pouze ulevit.
únor 10, 2017 12:50
... : Mikin 1
Ja verim na vsechno mozne. Ale na kapky do nosu 2x denne - hlavne na noc - nejvic.
Kdyz se clovek parkrat poradne vyspi, je po ryme.
únor 12, 2017 20:05
Jo tak tos mi připomněl: : Krakonoš
Ještě lepší než kapky do nosy je tzv. nosní "sprcha" - při rýmě (nejlíp už v jejím zárodku) vyplachovat co nejteplejším slaným roztokem. Úžasná věc! Kdyby sem někdo ještě zabrousil smilies/wink.gif.
únor 14, 2017 17:25
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]