O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

NEVÍTANÝ ÚLOVEK :-))) PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 02 únor 2017
Tak si chodím sepesem, všude venku krásně bílo, příjemno - ale bohužel, občas je nutno i do obchodu zajít, metrem popojet... a už je to tady. UŽ JE TO TADY!  No, není to nic úžasného, není to nic překvapivého, ale rozhodně je to ke vzteku. Ulovila jsem totiž virózu, v dokonalém provedení. Napřed jsem dva dny jen tak pokejchávala, sváděla to na svou prachovou alergii, pak jsem začala trochu kašlat a zdůvodňovala si to tímtéž.

 

 

 

 

 

 

      V noci na dnešek jsem byla malá velká tlustá a slabá ubohá holčička, totálně a hluboce ponořená do sebelitujícího módu. Při dýchání to ve mně chrčelo, kašel se pěkně vybarvil, mám pocit, že kašlu rašple. Sotva se nadechnu, už se kašlem dusím. Lomcuje se mnou vztek i horečka. Protože - to je tak nezasloužené! Vždyť já jím velmi zdravě (což jak všichni víte, není zas nic záviděníhodného), chodím na minimálně dvě každodenní dlouhé procházky - celkem našlapu něco kolem osmi kilometrů - psisko určitě třikrát tolik - a  stejně jsem to chytla....

 

      Takže, moje milované kamarádky a drazí kamarádi, dneska žádný článečky, dneska pauzíruju.  Je čtvrtek večer, vrátila jsem se z čur-kaka-vejletu, a už si zas zalezu do pelechu. Ráno si musím zajít pro něco proti tomu hnusnému suchému kašli. Dnes jsem to jednoduše nezvládla... Jo, ten cibulovej sirup jsem si taky udělala... Třeba už žádnou chemii nebudu potřebovat - uvidím ráno.

 

 

       

 JAK JSTE NA TOM VY?

 

čím vším své choření odháníte?

 

 

Image result for bylinné domácí sirupy

 

 

 

 

P.S. Já si na jaře vyrobila několikero sirupů - z mladinkého jehličí, z bezových kvítků, z lístků a kvítků lipových...

         Z nových listů voňavé máty.

        Teď to tedy testuju. Původně byly sirupy obmýšleny jako přídavek k vodě, kostkám ledu a nějakému tomu

         alkoholickému nápoji. Což se mj. osvědčilo.

        A jak tak na to koukám, snad to bude fungovat i na ten bolavej krk...

 

 

 

Image result for bylinný domácí sirup

 

 d@niela (hepčííík)

 

 

 

Komentáře (14)add feed
Tak držím palce : Lenka1
ať se co nejdřív uzdravíš smilies/smiley.gif
únor 02, 2017 20:16
Zkus tohle !? : Bara
Nedavno jsem dostala mailem radu jak na chripku, horecku, kasel, bolesti bricha a kloubu, nevolnosti.....
Takze, vezmes kousek vaty, namocis v 50% cistem alkoholu, lehce vymacknes prebytecnou vlhkost a zastrcis do pupiku a trochu primacknes. Zalezes do postele kde je pekne teploucko, v klidu ctes knizku nebo zavres oci a krasne si zdrimnes. Tot vse, muze se opakovane aplikovat, cloveku by se melo ulevit ...... a pak mi sdel jak to funguje. OK?
únor 02, 2017 20:47
Dani : Míša šíša
JAK JSTE NA TOM VY?
čím vším své choření odháníte?


Vykašli se na mladý jehličí, bez, lípu a mátu. Nejlepší je se pořádně "vožrat". Když se pak následně vyléčíš z kocoviny, je ti tak skvěle, že si na nějakou virózu ani nevzdechneš. smilies/grin.gif
únor 02, 2017 21:42
Daniel, nevím nevím, : bb2
jestli všechny ty babské recepty nefungují spíš jen jako podpůrná léčba nebo ještě spíš jako prevence, k posílení imunity.
Nedávno jsem chytila bacila, vím přesně kdy a kde. V neděli jsem tu napsala, že mě začalo šimrat v krku a že si v pondělí uvařím čaj podle zdejšího receptu, z cibulových slupek a zázvoru. V noci z neděli na pondělí jsem se už nevyspala, horečka, zimnice a všechny ty průvodní jevy, co už k tomu patří. Vypila jsem požární nádrž cibulových a zázvorových čajů s citronem, medem i s alkoholem, vycucala po lžičkách velkou sklenici sirupu z cibule a medu, a nic moc. Nakonec jsem stejně skončila u nějakého toho instatního protichřipkového nápoje, po kterém mě přestala bolet hlava a celej člověk, klesla horečka a vyspala jsem se. Byl to velmi odolnej prevít a důkladnej, užila jsem si i rýmu, kašel, běhavku, ušetřil mě jen zvracení, to známí si užili i to.
První tři dny jsem nejedla vůbec, pak pár dnů jen dětské ovocné přesnídávky, pak jsem přidala kuřecí polévku (pro ten případ máme v mrazáku několik litrů silného vývaru i s masem, pak se jen přidá prolisovaný česnek, když je chuť tak pár rajčat podušených na másle a hrst zelených bylinek, taky z mrazáku).
Úplně dočista zmizel po dvou týdnech. Jelikož nejsem lakomá, podělila jsem se o něj s rodinou, ale ti už, prevíti, dostali slabší verzi.

Všechno zlé je pro něco dobré, vánoční kilo navíc zmizelo a s ním dvě další. Tak se můžu zase cpát.
únor 02, 2017 22:26
Ach jo Dani, : Anicka 1
je mi te moc lito, ale jediny, co si myslim, ze je pro tebe nejlepsi, je ozdravovna. Pokud vim, uz je to mnohem dele nez rok, co takhle zapasis se svym zdravim. Tvoje telo nema dost casu se zregenerovat z jedne patalie do druhe, at uz fyzicke, nebo dusevni. Momentalne na suchy kasel sinacod syrup, opravdu mne i Stacey zabral. Hned, jak se budes citit lip, zapatrej na internetu po teplych krajich u more, treba jizni Italie (mirne a vlidne podnebi Zlate Riviery), nebo Mexiko (nejlip Cabo San Lucas se suchym klimatem). Hezky se na nas vyprdni a aspon tri tydny (idealni sest az osm)se tam regeneruj, vychazky sepesem se vam budou libit obema. Ja moc verim na prevenci, davam se ockovat proti chripce a zapalu plic uz leta a funguje to. Beru multivitamin denne (at si mistni rikaji, co chteji), grapefit (Zdrava vyziva) a jim opravdu pestre, zadne jidlo si neumim predstavit bez zeleninove prilohy. Vim, ze se v tomhleto ohledu snazis, ale i pres tvuj vek potrebujes dost bilkovin. Zkratka se poradne nafutrovat smyslplnym jidlem i za cenu toho, ze hold nebudu vypadat jako modelka. V nasem veku si musime udrzovat svalovou hmotu, abychom trebas mohli zachranit tonouci se dite, nebo se ubranit hnusnym virozam. Verim i na nektere babske rady, ale je to asi tak jak pise bb2, jsou jen podpurne a doplnujici. A trochu alkoholu taky neuskodi. Tak vzhuru do toho!
únor 02, 2017 23:56
Mám za sebou pátý den, je to lepší. : Pepa
Rozhovor s MUDr Janem Šulou:
Zapomínáme na to, že veselá mysl je půl zdraví
Jan Šula promoval v roce 1985 v Praze na LF UK. Klinickou práci začíná v České Republice a následně studuje ve Švýcarsku, Itálii a Německu. Po atestaci z ortopedie v roce 1991 odchází do Kanady a pak do USA, kde se na Floridě věnuje studiu významu membránových receptorů při rozvoji autoimunitních onemocnění pod vedením Prof. Felixe Kaufmanna.
Po návratu do Evropy v roce 1993 nadále spolupracuje na vývoji přírodních preparátů pro léčbu kloubních onemocnění s pracovišti v Anglii a ve Švýcarsku. Za své práce je přijat v roce 1999 do Královské lékařské společnosti Spojeného království Velké Británie a Severního Irska jako první český lékař. Další rozvoj biomodulačních léčiv spojuje s univerzitami ve Skotsku a v Oxfordu. Od roku 2007 je členem Italského řádu lékařů v Neapoli a vedoucím imunologem italské společnosti Ischia Salus. Mezinárodně působí jako konsultant ve 12 zemích a je členem Oxford Research Institute of Immunology a italské psychoneuroimunologické společnosti. Žije střídavě v Itálii a v Anglii. 


Proč se chřipka objevuje zejména v říjnu a listopadu a pak v únoru a březnu?
Teorií vzniku chřipky právě v tomto období je mnoho, ale já osobně se přikláním k teorii snížení imunity vlivem poklesu slunečního světla, tedy oslabení osy hypotalamus hypofýza, která dává našim T-lymfocytům povel se buď vzchopit a bojovat, nebo to nechat být, protože to stejně nemá cenu a všichni onemocníme.
Dále je to změna stravy a určitá deprese z toho, že už je tady zase podzim. Na jaře je to pak vyčerpání a projev únavového syndromu, protože příroda nutí člověka odpočívat.
Já osobně ale mám za to, že pokud tedy člověk podlehne davovému šílenství, že už to mají všichni, tak já to asi dostanu také, potom se to skutečně stane. Při pečlivém studiu epidemiologických studií je skutečně tato morbidita vyvolána z velké části sdělovacími prostředky a médii, které jsou zase nástrojem výrobců vakcín a vitaminů, kdy je nutné zvýšit prodeje a vytvořit davovou psychózu, což se jim již několik desetiletí velmi dobře daří. Člověk, který zdravě žije a myslí, nikdy chřipkou neonemocnění. To je jednoznačný fakt, ale není zájem, aby lidi byli veselí a jedli pomeranče a jablka, ale je nutné je očkovat a vytvořit dvakrát do roka nárůst prodeje vakcín a imunomodulátorů.

Jak je to s nemocností podle krevních skupin? Jsou na tom všechny stejně, případně, která je nejvíce ohrožena?
Krevní skupiny jsem velice pečlivě studoval jak díky dietám, tak díky analýze nemocnosti, ale jednoznačně mohu říct, že objektivně není přímá souvislost mezi chřipkovým onemocněním a krevní skupinou. Spíše je tam souvislost podle znamení zvěrokruhu, tedy podle živlové rovnováhy, ale všechny krevní skupiny mají stejné obranné mechanismy. Rozdíl je tedy jen v tom, jak se každá jedna z těchto krevních skupin zachová v konfrontaci s medializací problému. Tedy jestli mu podlehne nebo ho ignoruje. Např. skupina O, která velmi dobře asimiluje, tak je snad náchylnější, ale velmi to závisí od typu osobnosti, respektive znamení a ascendentu.

Mají lidé s poruchou krvetvorby větší odolnost?
Určitě ne, protože pokud mají jakékoliv poškození, tak to znamená, že nejsou v rovnováze a krvetvorba je jeden ze základních pilířů obranyschopnosti, protože v kostní dřeni z ezoterického hlediska sídlí duše neboli princip našeho bytí, respektive tvorba kmenových buněk, které se stále obnovují. Pokud je porucha tam, pak je latentně všude a obrana nemůže být dokonalá.

Je možné, že psychotici mají menší sklony chytit chřipku?
Jak jsem již uvedl, chřipková epidemie je vždy produktem společnosti a pokud se psychotik zajímá více o toho, koho kdy a kde zabije či znásilní, tak logicky nevnímá, že se zrovna nachází v období a místě chřipkové epidemie a nemá tedy vůbec ani pomyšlení na to, aby onemocněl, tak nemá vůbec žádný sklon tu chřipku chytit.

Očkovat – ano, či ne? Je očkování efektivní a je možné očkovat, když je někdo alergický?
Já jsem zásadně proti jakémukoliv očkování chřipky, protože vždy z toho někdo umře, kdo by nemusel, kdyby se neočkoval, a pak ty vedlejší účinky jsou brutální, např. ochrnutí, roztroušená skleróza, lupénka, revmatická artritida či systémový lupus. Logicky jak úmrtí, tak chronické následky se tají, o tom se nikde nedočtete a jen musíte hledat ve specielních statistikách.
Pokud je někdo alergický, tak si tu alergii jenom zhorší, pokud náhodou nezemře na anafylaktický šok atd. Prostě to nepřipadá v úvahu. Očkování tedy jen pro rizikové skupiny a s vakcínou na míru individuálně připravenou.

Jestliže člověk posiluje imunitní systém zdravou výživou, otužováním, sportem, saunováním, jak je možné, že onemocní?
Jednoduše proto, že se věnuje tělu a ne mysli. Pouze silná mysl a silný duch zabrání nemoci. Podívejte se na případy v koncentračních táborech, nikdo tam nejedl řádně, ani se nemyl, ale neonemocněli jen ti, kteří věřili, že přežijí. Harmonie a čistota těla jsou nástrojem k harmonii mysli. Velmi přesně je toto popsáno v knize Dr. Candance  Pert Molekuly emocí, která naprosto jasně ukázala v laboratoři, jak deprese a úzkost snižuje imunitu. Pokud budete skvěle jíst a cvičit a budete se bát rakoviny, pak ji stejně dostanete. S chřipkou je to stejné.

Je správné na podzim a v zimě jíst citrusové plody, které mají velký obsah vitaminu C?
Určitě ano, všechny přírodní vitaminy mají větší biokompatibilitu a organismus si jich více váží a spotřebuje je všechny, zatímco ty syntetické vyloučí. Jde ale i o jiné prvky výživy jako vláknina atd. Pokud mám zácpu, tak mohu jíst kilogramy pomerančů a je z toho menší užitek než z půl kila jablek a správné funkce tlustého střeva.

Jakým způsobem se vy osobně bráníte proti chřipce?
1. Žádnou chřipku ani jiné patologie si nepřipouštím.
2. Denně beru česnek, zinek a selen a také betaglukany.
3. Dvě hodiny 5x týdně sportuji – jezdím na kole.
4. Denně vypiju večer 350 ml červeného vína.
5. Děkuji universu za to, že jsem tak zdravý a můj imunitní systém tak silný.

Jaká je podle vašeho názoru nejúčinnější prevence?
Jednoznačně veselá mysl, půl zdraví. Víme to všichni, jen málo se to praktikuje.



únor 03, 2017 05:44
Souhlasím s Pepou : Lenka1
Já od rána do večera nepřemýšlím o ničem jiném než o tom, kde utopím jakého migráčka a co ještě dalších ošklivých věcí provedu, že na chřipku ani nevzdechnu a jsem zdravá. smilies/grin.gif

Jo a ještě taky hodně sportuju a na multivitamíny kašlu - radši se nacpu přírodníma. Očkovaná jsem nebyla nikdy.
únor 03, 2017 09:24
... : Mikin1
Kazdej jsme jinej, ale dobra zivotosprava pomuze hodne. Ja se snazim hodne hejbat, jim hodne cesneku. Obcasnou rymu zazenu za par dni, nekdy i za par hodin. Proti chripce se nechavam na doporuceni sveho doktora uz 20 let ockovat a ono to fachci.
Specialni druh virozy ktera propuka v blizkosti korunovacnich klenotu po vecircich na ruske ambasade me take nehrozi. smilies/grin.gif
únor 03, 2017 11:01
Danielko : zuza
přeji brzké uzdravení! Já lečím všechny virozy především velkým množstvím tekutin, potřebuje se to vyplavit, protože žádné jiné léky nesmím, tak hodně čaje s pravým medem a citronem a opravdu odpočinek v teplé postýlce. Jinak cibule, česnek, slepičí a hovězí silný vývar , ale hlavně hodně a hodně tekutin. A někteří by potřebovali očkování proti nenávisti.
únor 03, 2017 11:17
Ja si trosku stourrnu... : Bara
Myslim, (jsem o tom presvedcena)ze tech deset kur antibiotik te oslabilo a ted se te chytne vsechno. Drzim palce, aby ses z toho co nejdriv dostala, protoze jaro je za dvermi. Tedy tady u nas, vylezaji narcisy, snezenky uz maji poupatka a ptaci maji veselejsi repertoar, po snehu ani pamatky a plus 12 stupnu, modra obloha a slunecno. Skoda, vikendem se k tomu prida dest.
Snad se to neobjevi 3x, trochu mi to tady blbne.
únor 03, 2017 13:36
Dani....... : doktor
...... čtu tvé řádky a pomalu u mne končí to co u Tebe začíná.Určitě Ti pomohou sirupy z bezinek ( květu ),lipového květu přidávané do silného čaje za sušených lipových květů s notnou dávkou na tenké plátky krájeného zázvorového kořene.Nevzdávej to!Nevzdávej to i když začneš po týdnu opět kýchat,tak jako právě já.papapapa a rychlé a snadné uzdravení Ti z celého srdce přeje kamarád Karel
únor 03, 2017 13:38
K tomu marodění něco o ženách. : Pepa
ZEMĚPIS ŽENY
Žena stará 18 až 21 let je jako Afrika nebo Austrálie. Je napůl objevená, divoká, a přirozeně krásná i se svou džunglí v úrodných deltách.

Ve věku 21 až 30 let je žena jako Amerika nebo Japonsko. Zcela odkrytá, velmi dobře vyvinutá a otevřená obchodu zejména s komoditami jako jsou peníze a auta.

Mezi třicátým a čtyřicátým rokem je žena jako Indie nebo Španělsko. Velmi žhavá, uvolněná a vědomá si své vlastní krásy.

Mezi roky 40 a 45 je žena jako Francie nebo Argentina. Válkami snad byla napůl zničena, ale pořád ještě může poskytnout vřelá a žádoucí místa k návštěvě.

Žena stará 45 až 50 let je jako Jugoslávie nebo Irák. Prožila si své válečné útrapy a teď splácí minulé chyby. Masivní přestavba je bezpodmínečně nutná.

Ve věku mezi 50. a 60. rokem připomíná žena Kanadu nebo Rusko. Velmi rozlehlá, tichá a s nekonečnými hranicemi. Přes to všechno její ledové klima nechává chladným každého muže.

Mezi šedesáti a sedmdesáti lety života je žena jako Anglie nebo Mongolsko. Má slavnou minulost, ale žádné vyhlídky na podobnou budoucnost.

Po sedmdesátce už žena připomíná Albánii nebo Afghánistán. Každý ví, kde leží, ale nikomu se tam nechce.

A GENERAČNÍ VÝVOJ MUŽE? Jak jednoduchý — muž starý 14 až 70 let je jako Kuba — pořád ovládaný jedním kokotem.
únor 03, 2017 20:44
Dani : mia I
brzké uzdravení smilies/smiley.gif

Pepo pěkné. smilies/wink.gif
únor 05, 2017 10:18
díky, díky všem - tak už přesně vím, co mi je: : d@niela
akutní virová bronchitida. Dostala jsem tamiflu a codein, a pevně věřím, že to co nevidět zvládnu.

Jediný, co mne děsně bolí - uáááááá - jsou žebra a bránice: namožený od toho kašle. Já kdybych to mohla nějak ovládnout, tak nekašlu, ale vono to nejde... Nojo, holt se to musí vydržet. Koukla jsem se na net, co s tím, a když jsem si početla, co lidiček se přesně s touhle bolestí natrápí... Jo, je to hnusný, ale jak se říká: sdílená bolest, poloviční bolest, tak když vím, že absolutně v tom nejsem sama a rozhodně ne první smilies/grin.gif, tak vím, že se to taky zvládne...

tak ještě jednou velký díky vám za soucítění smilies/smiley.gif
únor 06, 2017 18:21
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]