O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

DĚDICTVÍ PREZIDENTA OBAMY 2. PDF Tisk E-mail
Středa, 25 leden 2017
Přejít na obsah
DĚDICTVÍ PREZIDENTA OBAMY 2.
Strana 2
Image result for barack obama go homeZa Obamy rovněž došlo k zásadnímu posunu v rámci demokratické strany. Když se stal jejich kandidátem na prezidenta v roce 2008, reprezentoval levicové křídlo. Levicový progresivismus představoval jedno křídlo v rámci demokratické koalice. Dnes je dominantním proudem. S nadsázkou řečeno, Bill Clinton z roku 1992 by dnes byl vhodnějším kandidátem za republikány, než za demokraty.

 

 

 

 

 

V rámci této přeměny demokraté zapomněli na white working class, která dlouhdobě projevuje nespokojenost s kulturními změnami a ekonomický pesimismus. Představme si nyní průměrné obyvatele států Rust Belt. Jejich příjem stagnuje, práce od dohody NAFTA ubývá a po finanční krizi 2008 se to ještě zhoršuje.

 

 

 

Image result for Rust Belt

 

 

 

Dvakrát do Bílého domu zvolili Obamu, ale nic jim to nepomohlo, práce stále ubývá. Řada jejich přátel raději opouští pracovní trh - žijí pak na disability checks a nakupují za food stamps. Účet za zdravotní pojištění je díky Obamacare zase vyšší. V okolí se šíří sociopatologické jevy jako kriminalita či závislost na drogách. Z médií se dozvídají, že nezaměstnanost klesá, sledují zprávy z násilných demonstrací Black Lives Matter a o útocích na policisty a přitom se dozvídají, že největší problém Ameriky je diskriminace transgenderových osob.

 

Co jim za této situace nabízejí demokraté? Lidem, kteří dvakrát vynesli do Bílého domu černošského prezidenta, říkají, že jsou nositelé rasistické společnosti. Clintonová označí polovinu národa za ubožáky se sklony k rasismu, sexismu a xenofobii. Její poselství je více multikulturalismu a diverzity. V ekonomické rovině pak nabízí sociální stát evropského formátu.

 

Jak ovšem zdůrazňuje profesorka Joan Williams na stránkách Harvard Business Review, hlavním problémem demokratů je, že začali white working class považovat za chudé a potřebné. Přitom jde o lidi, kteří se považují za střední třídu, která nehledá soucit, ale hrdost, kterou si spojuje s dobře placenou prací. Tam, kde WWC čekala dobře placené místa, na jaké byla zvyklá, demokraté nabídli třídní nenávist vůči nejbohatším a zvýšení minimální mzdy.

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]