O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ZAJÍMAVOSTI I NÁPADY - CIBULOVÉ SLUPKY PDF Tisk E-mail
Neděle, 15 leden 2017
Image result for cibulové slupkyCibuli jako přírodní antibiotikum bez žádných vedlejších účinků jsme si představili už v minulém článku - a používáme ji velmi rádi na přípravu téměř všech druhů jídel. Ale asi všichni vyhazujete slupky, že? Jenže – právě v nich (pochopitelně, že v těch zdravých, čistých), jsou uloženy další „poklady“, o kterých asi mnoho z nás doposud nevědělo:


 

 

 

 

 

 

 

       V cibulových slupkách je vysoký obsah éterických olejů, které se z celé cibule nejvíce koncentrují právě ve slupce. Tyto velmi příznivě působí na dýchací cesty. Léčivý účinek je v kyselinách jantarové, citrónové a jablečné.  Přírodní barvivo ze slupek získané je přírodní a používá se už od starověku. U nás je velmi oblíbené například barvení vajíček pomocí cibulových slupek. Stejně tak se cibulová slupka přidává do oblíbených polévek a vývarů, aby získaly typickou barvu.

 

         Tady máte pár dalších nápadů, jak slupky využít:

 

 

Krásné a zdravé vlasy

Odvar připravený z cibulových slupek posiluje vlasovou strukturu, dodává lesk a podtrhuje přirozenou krásu vlasů. Stačí, když si po umytí vlasy propláchnete vlažným odvarem z cibulových slupek

 

 

Zánět průdušek

Vývar z cibulových slupek je vynikajícím pomocníkem v případě akutního zánětu průdušek. Výrazně napomáhá vykašlávání, pročišťuje dýchací cesty a poskytuje úlevu od bolestivého kašle.



Nachlazení a chřipka

 Skutečně silný lék proti nachlazení a chřipce získáme tak, že malou cibuli i se slupkou nakrájíme na plátky a spolu s plátky zázvoru zalijeme vařící vodou. Necháme louhovat, přidáme trošku soli a přecedíme. Pijeme jako teplý čaj. 

 

 

 

 

cibule-slupka3

 

 

 

Otoky a rány

Už naše babičky věděly, že menší otoky a hnisavé ranky se výtečně hojí pomocí cibulových slupek. Stačí tato místa  důkladně vyčistit a pak na ně přikládat cibulové slupky, které jsme předtím namočili v horké vodě. Cibulová slupkaantibakteriální účinky

 

 

Onemocnění ledvin a močového měchýře

Cibule - jako taková - byla odedávna používána pro léčení problémů s ledvinami a močovým měchýřem Věděli jste, že při léčbě vám pomůže i cibulová slupka? Účinný je vývar z cibulových slupek, který připravíme tak, že slupky rozdrobíme a cca 20 min. vyvařujeme. Z vývaru užíváme 1 lžíci cca 3x denně.



Křečové žíly a unavená chodidla

Smíchejte 2-3 lžičky drcených cibulových slupek se 2 lžícemi olivového oleje. Promíchejte a nechte 10 dní odstát. Získáte vynikající emulzi na masáž nohou a unavených chodidel. Emulzi jemně vmasírujte do problematických a unavených oblastí.



Rýma

4 lžíce drcené cibulové slupky zalit vařící vodou a napařovat se (přikrytí ručníkem) po dobu 3-4 minut. Na skutečně silnou rýmu použijeme menší cibuli, kterou spolu se slupkou nakrájíme nadrobno a zalijme cca 1 litrem vroucí vody. Pak dýcháme výpary cca 10 minut. Stejně tak je vhodné, když si několik lžiček vývaru z cibulových slupek budeme pravidelně přidávat do citrónových, bylinkových či zázvorových čajů. Vývar posiluje léčivé účinky čajů a přispívá tak k lepší obranyschopnosti našeho organismu. 

 

 

d@niela

(už si suším slupky na čaj)

 

 

 

 

 

 

Komentáře (8)add feed
Já ve slupkách barvím : Herodesa
zašlé podprsenky
leden 15, 2017 22:59
Tak to me teda nenapadlo. : Anicka 1
Ja v nich barvim jen velikonocni vajicka.
A jake barvy podprsenek? Zasedle bile, anebo telove?
leden 15, 2017 23:46
čaj ze slupek a zázvoru jsem neznala, : bb2
recept se mi hodí. Včera jsem nahlas pronesla, že je to už skoro rok, co jsem měla rýmu, virózu. A bum, už pokašlávám a šimrá mě v krku. Zázvor zítra koupím, cibule je plný špajz, léčba může začít:-)
leden 15, 2017 23:52
... : bb2
Ve slupkách barvím jen vajíčka na Velikonoce :-)
Podprsenky nebarvím. Když bílá zajde, donosím ji doma a na zahradu.
leden 15, 2017 23:59
Anička 1 : Herodesa
Bílé, i tělové. Ony jsou pak takové pěkné rezaté smilies/cheesy.gif
leden 16, 2017 13:56
... : Bara
Trochu jiny clanek o cibulovych slupkach tady uz pred casem byl uverejnen a zrejme Herodesa tenkrat zminila, ze v nich barvi podprsenky, tak jsem jeji napad realizovala. Ocekavala jsem ze bila zasla podprsenka bude bezova, neco jako telova, ale k memu prekvapeni barva vysla spise zluta. Dalsim pranim, zustala stale zluta....
leden 16, 2017 14:24
... : doktor
Cibule je opravdu vynikající lék.Proti kašlání a vykašlávání cibulový čaj je opravdu skvělý-pomáhá,vyzkoušeno.Nachlazení-cibuli se slupkou nakrájíme na kolečka či menší kousky mírně proložíme cukrem(hnědým) nebo nejlépe medem,promícháme a necháme několik hodin uležet.Vše jíme tak jak to je.Vyzkoušeno.
Jinak dát vyvařit cibuli i se šlupkou do hov.polévky,tak docílíte úžasnou barvu vývaru i chuti.
Dani děkuji,skvělé recepty,ihned vyzkouším.Hlavně na ledviny.
leden 16, 2017 14:28
vyzkoušeno : bb2
Popíjím čaj na nachlazení a chřipku z cibule a zázvoru. Přidala jsem lžičku medu a citron.s vidinou brzkého uzdravení se to dá pít. K tomu Aristokratku a jako kulisu CT2 - nosáli a termiti ;-)
leden 17, 2017 11:20
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]