O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VÍTĚZSTVÍ DONALDA TRUMPA PDF Tisk E-mail
Středa, 09 listopad 2016
Výsledek obrázku pro americká vlajka pngVe svém prvním projevu nový americký prezident, Donald John Trump, zvolil velkorysost. Ujistil svět o tom, že Amerika si je vědoma svých závazků a hodlá se chovat zodpovědně. Vyzval Američany k jednotě, a mluvil o tom, jak je rád, že mu lidé dali důvěru. "Těším se, že budu vaším prezidentem," končil projev za skandování lidí "USA, USA."

 

 

 

 

 

 

 

    

      Řekl, že bude čestně jednat se všemi, nechce vyvolávat ve světě konflikty. Slíbil, že znásobí růst ekonomiky USA, že bude ve světě spolupracovat se všemi dosavadními spojenci.

      "Amerika bude sloužit tomu, co je pro ni nejlepší.  Znovu musíme vybudovat naši budoucnost."

 

 

 

 
 
 

 

     V pátek 20. ledna roku 2017, přesně v poledne, bude do prezidentského úřadu oficiálně jmenován čerstvě zvolený Donald J. Trump, podle všeho tvrdý a drsný prezident. Uvidíme, jak změní Ameriku...

 

     Letošní prezidentské volby byly jedny z nejvýznamnějších voleb, konané kdekoliv na světě. Uvidíme další vývoj…

  

d@niela

 

 

 
Komentáře (155)add feed
Jsem spokojen. : Pepa
Trump byl a je můj favorit. Nesnáším války a politiku kolem nich. Pokud dokáže aby Amerika ubrala na plynu ve válečném tažení za kořistí, budu spokojen.
listopad 09, 2016 09:55
Ráno : Lenka1
jsem otevírala internet trochu s obavami, aby na mě nevykoukla ta hnusná afektovaná čarodějnice. Protože riziko podvodu bylo obrovské.

Ale naštěstí to soudruzi podcenili.

Prý navzdory očekáváním - chachá. Prý průzkumy - dvakrát chachá.

Soudruhům se to nějak drolí pod rukama - rakouské prezidentské volby, brexit a teď volby amerického prezidenta.

Kdo trochu víc sledoval dění, tak mu muselo být jasný, že normální Američani už toho mají dost. Prostě dost. A podle toho volili.
listopad 09, 2016 09:56
Tak ještě sem: : Krakonoš
Donald to dokázal a zvítězil! Přestože zaručený zprávy všech "nezávislejch" a "pravdivejch" médií spolu s jejich konzumentama svorně vykřikovali, že to nejni možný, že v USA žádná demokracie dávno není, že ilumináti tahající za nitky nikdy nedovolej, aby nevyhrála Clintonová, že třetí světová už je nachystaná a na to potřebujou Hillary, že ho radši zabijou, než by ho to nechali vyhrát - a vono (dámy, šéfová i choulostivci prominou) ho*no! smilies/smiley.gif A tak se těším na další vývoj. Na to, jak bude postupně Trump svejma evropskejma vobdivovatelema zatracovanej, protože zjistěj, že je to taky jenom Američan. Jak se začnou vymejšlet nový konspirační teorie, že i Trump je vlastně součást židozednářskýho iluminátskýho spiknutí, jen to po dobu svý kampaně úspěšně tajil. A další a další, co všechno ty svobodnývysílače a podobný "zdroje světla" dokážou vymyslet. Radujme se, veselme se, bude ještě hodně legrace. smilies/wink.gif
listopad 09, 2016 10:08
Noviny : Pepa
Všechny největší noviny a TV zprávy mu šli po krku.
U Trumpa se jedná o fenomenální úspěch. I přes skutečnost, že drtivá většina médií se oficiálně vyslovila pro podporu Hillary Clintonové, podařilo se mu získat podporu voličů. Možná to však byl paradoxně právě tento postoj médií, který mu v závěrečné fázi kampaně pomohl. Potvrzoval totiž Trumpova prohlášení o tom, že média jsou opravdu zaujatá a nepřejí mu.
Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/glosa-k-prezidentskym-volbam-donald-trump-a-fz0-/zahranicni.aspx?c=A161109_062208_zahranicni_jav
listopad 09, 2016 10:26
Hura populismu, : Mikin1
americkej Milosek slavne vyhral. A mame tu stejne jasani od stejnejch lidi jako po vitezstvi Baracka Obamy pred 8 lety. Ti taky cekali ze cernousek vystreli z Aurory. Lec nestalo se a dnes ho rudosi nenavidi vic, nez drtitele komunismu Ronalda Reagana.
A pojede se dal - v pripade nejakych zvlast pitomych navrhu (treba ruseni obchodnich smluv) narazi Donik v Senatu a Kongresu i na odpor republikanu, kteri maji na jeho simpletonska reseni stejny nazor, jako jejich demokraticti kolegove.
Pozitivni vec vidim v tom, ze Evropa bude nucena vic zbrojit a nespolehat se furt jen na Ameriku.
Zbytek napsal Krakonos.
listopad 09, 2016 10:56
Přinejmenším : Lenka1
to bude znamenat konec provokacím Ruska. A za to jsem ráda. Ráda bych totiž ještě na tomto světě nejakou dobu pobyla.
listopad 09, 2016 11:28
Mýlíš se, Mikine : toulavej
Vítězství Trumpa NEBYL žádnej populismus, byl to zoufalej pokus rozbít krunýř korektnosti, kterej brání dalšímu rozvoji společnosti, nazývat věci pravým jménem, takže bránil řešit skutečný problémy a místo toho nabízel k řešení problémy zástupný, podružný, takže skutečný problémy se neřešili. To, co předvedl Obama, byla navoněná faleš. ŽÁDNEJ skutečnej problém nevyřešil a protože problémy narůstaly, rozhodl se tolik vysmívaný Trump všemi levičáky všude po světě, to změnit, když Tea Party to nedokázala, protože neměla reálnou moc. Teď jim zatrnulo, když bude mít tu možnost. Uvidíme, jak si poradí. Dal naději i nám všem, co tohohle stavu, co tu zavedli levičáci, máme taky dost. Naději, že se to dá změnit i v EU, i když tady to nepůjde tak snadno. Brexit s vedením EU nehnul, tak uvidíme co volby příští rok . . .

Američané zase dokázali, že nejsou ovce a když něco překročí únosnou míru, nenechají si to dál líbit. Udělali mi radost :-) . . .
listopad 09, 2016 11:33
Ehm : Lenka1
cit:

A mame tu stejne jasani od stejnejch lidi jako po vitezstvi Baracka Obamy pred 8 lety.


Jestli tam počítáš i mě, tak jsi vedle. Já jsem nad vítězstvím muslimského přistěhovalého černouška fakt nejásala.
listopad 09, 2016 11:39
Krakonoš a Mikin. : Pepa
Poslouchal jsem jeho vítězný projev. Přibrzdí s válčením po světě. Naznačil že se dá do budování dálnice, mostů a spousty doposud zanedbávaných věcí. Kde vezme peníz, asi s nákladů na zbrojení. Tam se utrácí 580 milard dolarů ročně.
Pro ty co si neumí představit co se za to dá postavit dálnic: 100 km dálnice v horách mezi Vancouvrem a Wistlerem stálo 800 milionů. Dělali to 3 roky. Necelou miliardu. Takže 580 miliard reprezentuje bajlajvoko 58000 km dálnic. Přes Kanadu by to stálo 58 miliard.
To jsou pálky, co se dávají na výrobu flintiček. Co vy na to pánové.
listopad 09, 2016 11:40
A jeden už známej, ale dobrej : Lenka1
Vítězství Donalda Trumpa znamená mimo jiné i to, že poprvé v historii USA se bude bílej miliardář stěhovat do státního bytu po černošské rodině.


listopad 09, 2016 11:41
... : *deeres*
Jestlipak už Andrew Schapiro, osobní přítel Obamy, balí kufry? Je načase, aby pomáhal té své představě demokracie zase někde jinde.
listopad 09, 2016 11:54
Problem je vazeni v tom : Mikin1
ze Trumpovy predstavy v ekonomicke oblasti (hlavne v zahranicnim obchode) a v oblasti zahranicni politiky jsou vice levicove, nez plany Hillary Clinton. A tak se setkaji s odporem i u jeho spolustraniku. No, aspon se ten dobry muz v pripade neuspechu bude mit na co vymlouvat.
U rasovych nepokoju, nebo v pripadech ze jeho hulvatstvi zpusobi mezinarodni konflikty se ovsem uz na nic moci vymlouvat nebude. Tam bude vina jasna.
Pokud zabrani ruskym provokacim, zastavi ruskou agresi do sousedstvi a nebo dokonce vyjedna navraceni Putlerem obsazenych uzemi, zaslouzi si Nobelovu cenu miru.
-------------------------
Ne Lenko, tebe jsem z radosti nad zvolenym cernochem veru nepodeziral. smilies/wink.gif
--------------------------
Pepo, s tim setrenim na armade mu moc fandis. Sliboval pravy opak.
listopad 09, 2016 12:05
Mikine očekával jsem od tebe lepší, sklamal jsi mě. : Pepa
To co povídáš jsou kopírovaná bláboly. Na prohru jsi měl být lépe připraven.
A o tě dálnicích a mostech skutečně mluvil. I Hitler rozjel bankrotované Německu stavbou dálnic. Ale ten si musel půjčit. Pokud si Trump vezme jen 10% ze zbrojení tak je to dálnice přes celou Kanadu a těch lidí co to zaměstná. Každá rok 6 tis. km dálnice.V tom je ten půvab jeho plánu.
Doufám, že nebudeš zoufat když mu to půjde a třeba si potřese rukou i s Putinem. Což bych uvítal nejvíce. Konec strachu z války. A ty nebudeš mít o čem mluvit.
listopad 09, 2016 12:27
To srovnani s Hitlerem : Mikin1
se ti Pepiku moc povedlo. Populisti takove veci slibuji. Ale miru se na konci nedockas. Jen si vzpomen, jak to dopadlo s koalici Stalin-Hitler.
listopad 09, 2016 12:43
Jojo, Pepo, : Krakonoš
vypadá to na úplný vodzbrojení:
http://www.abc.net.au/news/2016-09-08/trump-vows-us-military-build-up-commander-in-chief-test-looms/7824706
Ale jinak já samozřejmě Američanům ty nový mosty a dálnice přeju. A když to Donald zvládne spolu se zničením Islámskýho státu do 30 dnů, tak jen dobře pro všechny. Pro Američany, pro nás a koneckonců i pro Putina, kterej se už nebude muset dál ztrapňovat předstíráním boje proti IS na těch území Sýrie, kde žádnej IS nejni. smilies/grin.gif
Já tomu americkýmu broukovi držím všecky palce. Snad si nevzal moc velký sousto.
listopad 09, 2016 12:46
Pánové. : Pepa
Pánové, nechme spekulací. Čas ukáže jakou cestou skutečně vykročí. Nyní to můžeme přežvykovat horem dolem. Jsou to jen spekulace. Je zajímavé jak se Mikin hned chytil Hitlera jak h...košile. Je něco špatného na stavbě dálnic v USA které jsou v dezolátním stavu?? Odpověz bez vykrucování a použít pouhých 10% ze zbrojení??
A další zajímavost. Já jsem nesmírně zvědav co budete povídat za rok. Již se na to těším.
listopad 09, 2016 13:28
Ono to vůbec není černobílé, : Michal
několikrát jsem se tu projevil proti Trumpovi a nic se nezměnilo. To ovšem neznamená, že jsem byl pro Hillary. přiznávám, že jsem volit nešel, protože jsem neměl koho.
Trump už jednou na prezidenta kandidoval a pak kandidaturu stáhl a Amerika se mohla uchechtat, když se pak přiznal, že to chtěl mít v životopisu.
Ale k tématu, nevěřím, že by došlo ke změně, na to nebude mít čas. Za dva roky se vymění senát a už tradičně je to opačná párty než je prezident. Když zvolili Obamu, ty dva roky prošvihnul a pak už ho nenechali. Totéž čeká Trumpa. Prostě nemá šanci, nasliboval věci které nemůže splnit. Bohužel si ukous sousto moc veliké pro jeho nabubřelou hubu. Třeba zeď na Mexické hranici kterou Mexiko zaplatí. Nebo rušení smluv. Proti tomu se republikáni postaví, protože na rozdíl od něj mají peníze v průmyslu který přestěhovali do Asie. Že skončí válku v Iráku do 30 dnů? Ale to je nesmysl, za tak krátkou dobu ani nestačí odjet. Ostatně Amerika není jediná kdo tam má vojsko, jsou tam i naši, mimochodem.
Abych to shrnul, Hillary by nepřinesla nic nového a dobrého, naproti tomu nikdo a snad ani on sám netuší co přinese On. Tož tak.
listopad 09, 2016 13:31
... : doktor
Ano,čas ukáže.Nejsem politik,ale umím si představit,že řečnický pultík a být nejmocnějším mužem světa je rozdíl.Ano,čas ukáže.
listopad 09, 2016 13:50
Tak, plot na části hranice s Mexikem postavený je, : toulavej
ale dá se podkopat nebo přelézt, má tak 4-6m a řeka přeplavat, pokud umíš sešplhat do kaňonu Santa Elena, řekl bych tak 200-300m kolmou stěnou :-)
http://www.stoplusjednicka.cz/zelezna-opona-na-mexicko-americke-hranici
http://zpravy.idnes.cz/v-usa-plot-proti-uprchlikum-funguje-d7g-/zahranicni.aspx?c=A150629_145931_zahranicni_ert

Pokud jde o rušení smluv, je třeba říkat to celé – chce rušit NEVÝHODNÉ smlouvy, to je rozumné. I my bychom měli rušit nevýhodné smlouvy. Taky nechce rušit NATO, jak mu podsouvají, chce, aby Amerika nevezla bohaté černé pasažéry na své náklady v západní Evropě, kteří místo, aby se starali o svoji bezpečnost za své peníze, ty peníze vyhazují oknem na líbivé humanistické programy nebo záchranu eura a Řecka. Ale, proč by měla Amerika chránit boháče, kteří se sami chránit nesnaží i když na to mají peníze, lidi i zbraně? Jen ať se taky západní Evropa snaží sama.
listopad 09, 2016 15:22
... : *deeres*
Ano, je tu nejistota, co z Trumpa nakonec vyleze. Proti jistotě, že by za americkou prezidentku byla zvolena "krvavá Madla". Tak za mne raději tu nejistotu.
listopad 09, 2016 15:34
Na idnesu je to dobrá hlína: : Lenka1
Pár nejpodařenějších komentářů:

- Nakonec ten rok 2016 nebude tak hrozný. Brexit,Trump, Hofer, odvolání Dienstbiera, Juncker si všiml že všichni chtějí do Německa...

- Ty chytráci na ČT za chvíli vyhlásí válku Americe. Kvíčej jak prasata na porážce...

- 86 % na Floridě, vyrovnáno.To je lepší jak hokej...

- Znáte ten, jak studenti humanitních oborů opět narazili na realitu?

- Pan politolog na ČT viní voliče. Prognózy byly dobré. To nemá chybu...

- ...mít vypnutý zvuk, tak si podle výrazu komentátora ČT myslím, že do Země narazí za hodinu asteroid... ten smutek a zmar...


A jůkonský inkvizitor svůj věhlas nezapře:

- jestli Trump vyhraje tak to bude rána pro média která vedla až hysterickou protikampaň i některá česká. I zde pár jedinců z toho zřejmě trefí šlak ,takovej bílina & spol.




listopad 09, 2016 16:45
Obama to dotáhl : vlk
za své volební období k téměř 20 bil. $ státního dluhu, poslal do kolen veřejné sektory, jako školství, zdravotnictví a policie je pro smích černochům. Americký Babiš slíbil nápravu a lidi na to slyšeli i bez tuzemských koblížků. Mediální lžimasáži navzdory.

USA čekají zajímavé časy a nás taky (čtenáři Terry Pratchett's vědí)
listopad 09, 2016 16:53
Ale : Lenka1
ten americkej Babiš určitě nezbohatl na dotacích a na tunelování, že ne?
listopad 09, 2016 16:56
Po všech těch : Sidon
peripetiích tady, o tom, jaké mají, mohou, či nemohou být komentáře čtenářek a čtenářů, které sem tito vkládají, mně jaksi ochabl zájem o tuto činnost. Dneska je to ale vyjímka, protože zase jednou zvítězila "PRAVDA A LÁSKA, NAD LŽÍ A NENÁVISTÍ". VIVAT DONALD!!!

Mám takové tušení, že se teď ještě víc zhorší zdravotní stav té zločinecké stvůře Hitlery, byla by to taková pěkná tečka za tím naším případem.

smilies/cheesy.gif
listopad 09, 2016 18:18
Lenko, nesmíš věřit všemu, : Krakonoš
co na iděsu v komentářích kdejakej trouba napíše. Já mám celý vodpoledne puštěnou 24 a žádný zděšení nevidím, navopak, komentátoři se snažej na Trumpově vítězství najít především to dobrý.
smilies/cool.gif
listopad 09, 2016 19:11
Michale, : bb2
to mi zní hodně rozumně, cos napsal, a taky to vypadá jako celkem realistický scénář

ale já nemám politický odhad
listopad 09, 2016 20:37
... : Mikin1
Pridal bych se k Michalovi a Krakonosovi.
Milackovi ceskych rudochu Mexiko zadnou zed nezaplati, nejake ruseni dohod ktere se vyjednavaly mnoho let se nejspis take konat nebude. Ocelarny se nerozjedou, pokud lide jako Donald Trump sam neprestanou nakupovat levnejsi zelezo v Cine.
Jinak - mam porad viru v lety vyzkousenou americkou demokracii a v pojistky jako je kongres a senat, ktery falesnemu republikanovi zabrani v tom nejhorsim.
Anebo ho donuti sekat dobrotu. V tom pripade mu budu mozna drzet palce i ja.
listopad 09, 2016 21:29
Krátký příběh o Donaldovi. : Pepa
Byl ještě v začátcích podnikání. V New Yorku je myslím v Centrálním parku velké populární kluziště. Bylo nefunkční. Starostu města noviny roznášeli na kopytech že utratil obrovské peníze na opravu a stále nic. Nebruslilo se snad dva roky.
Přihlásil se "velkohubý", Trump a nechal se slyšet, že to dá do pořádku. Nejdříve se mu smáli. Nakonec ten kšeft od města dostal.
Za 3 měsíce s bruslilo a mladý Donald byl slavný po celém New Yorku. Když se jej ptali jak to zvládl, řekl asi toto: "Já neměl ani páru jak se to opravuje, ale řekl jsem si že v sousední Kanadě musí být odborníci na takové věci. Tak jsem pozval nejlepší kanadskou firmu a ta to levně a zdárně dala do provozu." Má v sobě veliký obchodní dar.
Jsou v tomto povídání určitě nepřesnosti, četl jsem to snad před 10 lety. Takže se omlouvám.

listopad 09, 2016 22:04
Jeste kratsi pribeh o Donaldovi : Mikin1
Tri manzelstvi, 4 bankroty a tisice lidi kterym nezaplatil za praci.
Zajimalo by me, jak by ten pan mluvil o Hillary, kdyby mela tu samou historii a decka se 3 ruznejma chlapama.
listopad 09, 2016 22:58
. : Míša šíša
"Miláček českých rudochů" - a pak, že tu nebude veselo. smilies/grin.gif
listopad 10, 2016 08:36
Mikine, dobře, nemáš Trumpa rád, : toulavej
to ale neznamená, že nemůže být dobrej president i jako dvakrát rozvedenej. Obama rozvedenej není a jako president sice sympatickej, ale jinak katastrofa. Jeho vlajková loď - zdravotní pojištění pro všechny – naprostá katastrofa, za cenu pojištění pouze poloviny dříve nepojištěných lidí včetně ilegálů, to ZDRAŽILO ostatním, tedy i nízkopříjmovým skupinám, které dřív jen tak tak na pojištění dosáhli, pojištění o minimálně 25 -30% i více, podle regionu, takže teď zase DALŠÍ mají problém s pojištěním :-). A na tohle se musela Amerika ještě víc zadlužit.

Já Trumpovi fandím a jenom proto NEJSEM rudoch, tak by ses měl mírnit. Pravdou je, že i když má někdo jinej názor na stejnou věc, než ty, nemusí být „rudej“, což je u tebe něco jako podřadnej tvor :-). Ve svým svatým boji proti rudochům máš někdy rudo před očima a FAKT to přeháníš. Ale upozorňuju, mně se omlouvat nemusíš :-). O nic takovýho nestojím.

listopad 10, 2016 10:52
Lenko zcela první, : Michal
ten americkej Babiš určitě nezbohatl na dotacích a na tunelování, že ne?

Na dotacích nezbohat, to je fakt, ale jen proto, že žádné nejsou. Pokud jde o tunelování, to už tak jednoduché není.
V USA můžeš vyhlásit bankrot i jako soukromá osoba a exekutor nepřijde, žádný není. Neseberou ti auta, protože do práce dojet musíš, neseberou ti z domova nic, protože to potřebuješ k životu. Přišla bys o věci které nepotřebuješ, jako chatu, rekreační vozidlo....
Jako podnik máš v názvu české s.r.o., tam to znamená, že za majetek i dluhy firmy ručí firma, ne majitel.
No a to jsou otevřené dveře k tunelu, co je tvoje, je tvoje a ne firmy. Netřeba ani převádět majetek na manželku.
Toulavej, tohle musím rozebrat.
Tak, plot na části hranice s Mexikem postavený je, ale dá se podkopat nebo přelézt, má tak 4-6m a řeka přeplavat, pokud umíš sešplhat do kaňonu Santa Elena, řekl bych tak 200-300m kolmou stěnou :-) Právě proto tvrdím, že je to co slíbil naprostý nesmysl.
Pokud jde o rušení smluv, je třeba říkat to celé – chce rušit NEVÝHODNÉ smlouvy, to je rozumné. I my bychom měli rušit nevýhodné smlouvy. On chce vrátit průmysl zpět do Ameriky, vše co se vyrábí pro zjednodušení v Asii. Nevěřím, že by se to mohlo povést, patří to vše bohatým a republikánům. Přece si nezlikvidují vlastní prosperující zdroj bohatství.
Taky nechce rušit NATO, jak mu podsouvají, chce, aby Amerika nevezla bohaté černé pasažéry na své náklady v západní Evropě, kteří místo, aby se starali o svoji bezpečnost za své peníze, ty peníze vyhazují oknem na líbivé humanistické programy nebo záchranu eura a Řecka.
S tím se nedá než souhlasit. Když chceme být v NATO, měli bychom do něj přispívat tak, jak jsme se zavázali. Píšu my a myslím celou Evropu.
listopad 10, 2016 10:59
Toulavej : Mikin1
ten pan se diky vzajemnym sympatiim s Putinem milackem ceskych rudochu zcela nepochybne stal, ale vubec to neznamena, ze bych mezi ne zahrnoval i tebe. Takze se mirnit nemusim, right?
smilies/smiley.gif
listopad 10, 2016 11:12
Toulavej a Michale : Mikin1
souhlasim. Amerika plati za obranu polovine sveta. A pokud se Trumpovi podari celou vec uvest na pravou miru, bude to uzasny. Jako vsechno zle, muze byt i Trump k necemu dobry.
To bude ovsem vyzadovat zvyseni vydaju na obranu i v Ceske republice. Jste na to pripraveni? Ja v Kanade ano, protoze ani Kanada se v tomhle nepretrhne. I kdyz stihacky do Rumunska a obrnenou brigadu na obranu Pobalti jsme poslali......
listopad 10, 2016 11:18
asi tak... : Petr Sysala
Donaldova výhra je hlavně a bez ohledu na budoucí následky, příkladem, kdy spojená "kulturní fronta" s ovládanými médii, společně s vyžírky státních dotací byli přehlasování "obyčejným pracujícím lidem", jak by řekli kdysi soudruzi, (dnes jsou nazýváni místními politology "rudohnědou lůzou").

Tedy lidmi, kteří nežijí na státní útraty, v hlídaných soukromých rezortech a za podpory mafiánských organizací typu OSA. Lidmi, kteří jako jedni z posledních vytvářejí skutečné hodnoty a ne jen spekulativní naleštěný prd, který kdykoli praskne a zůstane jen hnusný smrad.

Jak zpívá Marta Kubišová: "Ztracená vláda věcí tvých zpět se k tobě nevrátí"
Nebude to hned a nebude to bezbolestné a nebude to snadné, jak to bylo kdysi, při předání úřadů soudruhy z KSČ těm druhým soudruhům (v roce 1989).

Je to nadějný jev pro budoucí volby kdekoli jinde.
listopad 10, 2016 15:11
přesně tak : toulavej
:-)
listopad 10, 2016 15:20
Přesně : Lenka1
a proto se těším na volby prezidenta v Rakousku, který, tuším, mají být 4.12., na volby příští jaro ve Francii, jak si povede Le Pen a pochopitelně na ty naše.

Doufám, že se a "nákaza" bude šířit.


listopad 10, 2016 17:08
Lenka1, toulavej, Petr Sysala : marty
souhlas
listopad 10, 2016 18:50
Toulavej : Mikin1
pokud nechces premyslet nad tim co jsem napsal, tak se neda nic delat. Zkus se alespon zamyslet nad tim, proc ma Donalda tak rad treba Vladimir Putin?
Podle meho nazoru je to tak, ze prostacek v Bilem dome ktery se opira o "obycejny pracujici lid" (diky Petre Sysalo), snem kazdeho diktatora.
Podivej, kam vedl americky izolacionismus ve 30-tych letech.
listopad 10, 2016 18:55
Sakra Lenko, : Mikin1
nebylo to tady uz jednou? Vis co myslim...... ta sirici se nakaza "pravych vlastencu", zachranujicich evropskou civilizaci a vyuzivajici izolacionismu Spojenych statu?
Nakonec to odesr*li vsichni. smilies/tongue.gif
listopad 10, 2016 19:06
Hledme, hledme...... : Mikin1
Z Trumpových webových stránek nezmizela jen zmínka o zákazu vstupu do USA pro muslimy, ale také slib o odstoupení od klimatické dohody z Paříže. Z Trumpova portálu byl odstraněn i seznam možných ústavních soudců nebo některé zamýšlené regulace a reformy v oblasti hospodářství či obrany, píše Reuters.
---------------------------------------------
Takze - aby nedoslo na slova Krakonosova a z pana Trumpa se nestal pomerne slusny, i kdyz trochu prasteny a hulvatsky prezident.
Znam par lidi by z toho asi trefil slak....... smilies/shocked.gif
listopad 10, 2016 20:28
Já vosobně si myslím, : Krakonoš
že Amerika má dost mechanismů, jak nedovolit Trumpovi bejt horším presidentem, než Obama. Vůbec se nebojím toho, že by Trump dovedl USA někam do pekla, ta země je mnohem silnější a zdravější, než si lidi, co ji nenáviděj, myslej. A protože já vosobně považuju Obamu za sice slušnýho, ale velice slabýho a mizernýho presidenta (takovýho americkýho Sobotku), tak si myslím, že by dokonce tenhle průvan mohl Americe skutečně pomoct. A to je něco, z čeho mít radost ti praví "rudoši" určitě nebudou. smilies/wink.gif A asi budou mít pravdu ti, kdo tomu rozuměj, když říkaj, že jedna věc je kampaň (hnusná a vyostřená na 1000%) a druhá věc je vlastní presidentování a zodpovědnost. Lid si přál alfa samce, tak ho tam má. Pro mě nebyla ani Hillary nějaká výhra a bejt v Michalově pozici, tak bych volit taky nešel.

A pro kolegu Sysalu: Pokud dělíš lidi na užitečný a příživníky jen podle toho, jakýho kandidáta na prezidenta USA podporujou, aniž bys vo nich cokoli věděl, dopouštíš se stejný paušalizace, jako "zdejší politologové s rudohnědou lůzou" - pak ale nejsi ani vo fous lepší, než ti, kterejma tak pohrdáš. smilies/wink.gif
listopad 10, 2016 21:40
Nazor kamarada ze Statu : Mikin1
Nerikam, ze s nim na 100% souhlasim.
......Kdyz vam nevadi nadutej krikloun, ktery pro Ameriku do ted nehnul, prstem, urazi oplzle zensky, tvrdi, ze muze kazdy sahnout na frndu, urazi rodice kluka, ktery v americke uniforme padl, zatim co on sam se statecne vyhnul vojne se zakoupenou diagnozou na kuri oka, a ktery ze vysmiva telesne postizenym novinarum, tak si to stesti uzijte. Ja holt mam jiny moralni zasady. Navic jsem na rozdil od nej v republikanske strane 25 let. On jeste pred par lety podporoval Clintonku ve volbach.
Moje predstavy o moralce prezidenta jsou proste odlisne. Tyhle dva (Clinton a Trump) co nam predvadeli divadylko se hledat nemuseli. Ti jsou moc dobri kamosi uz drahne let. Ale v Bilem dome nemaji co delat ani v kumbale na kostata

listopad 10, 2016 21:52
Krakonosi, : Mikin1
jako obvykle vicemene souhlasim, akorat ze ja osobne bych Clintonku asi se skripenim zubu volit sel. Ten slizak je pro me prilis silny kafe. Ale kazdej sme jinej.....

listopad 10, 2016 21:56
krásné ukázky ... : vlk
Je čím dál častěji vidět, jak se tzv. pseudodemokraté vlastně chovají.

Kdekoli se výsledek demokratických voleb neshoduje s jejich představou výsledku voleb, tak začnou hlasitě protestovat, demonstrovat, zapalovat auta, urážet většinové voliče a hlásat nesouhlas s výsledkem a osobou vítěze.

EU už na to má osvědčený mechanismus, hlasovat tak dlouho a tolikrát, až mediální masáž dosáhne kýženého výsledku voleb.

Takže opět jen další hmatatelný důkaz, že ta uřvaná menšina, zaštiťující se demokracií a morálními hodnotami, jimi vlastně pohrdá, opovrhuje většinou a ještě se cítí být morálně nadřazená.

Ve skutečnosti si asi jen léčí své mindráky a komplexy.
listopad 11, 2016 07:29
... : Mikin1
Clintonovou volilo vic lidi. A co se urvanosti tyce......
listopad 11, 2016 07:39
Okopčeno z internetu: : Míša šíša
"Vůbec nezávidím našim elitním umělcům a multikulturalistům. Co mají teď chudáci dělat, když Zeman skákal radostí nad zvolením Doníka a hned ho pozval do Česka na návštěvu?
Logicky by měla následovat výzva o dalším neklidu, protože Zeman nás tímto radostným a upřímným pozváním evidentně táhne pro změnu na západ."
smilies/grin.gif
listopad 11, 2016 08:22
Odkaz bohužel v angličtině. : Pepa
John Pigler je dokumentarista. Je to debata o volbách v US a jeho pohled na světové děníRád bych slyšel názor Michala, i Mikina1. Doufám, že ten odkaz nevypadne.



https://youtu.be/o1Ho8OrBzig
listopad 11, 2016 08:49
TAk se médiím to uplácání veřejného mínění trochu vymklo, což ? : wendy
vzbudila jsem se v noci, ano v té historickío noci, jako by mě něco probudilo. Ne, nebyla to nutnost odskočení si. Tak jsem si masadila sluchátka a poslouchala. Až do rána. Byla jsem při tom !!!! Škoda, že jsem si nevsadila, Dono by mi vyhrál....

Taky jsem pak vyslechla projev Zemana, pěkně si pochutnal na novinářích, shrnul situaci, byl to projev krátký, leč úderný.

Ten vtip Leni je bezva - s tím stěhováním !

No nic, náročný týden končí, jdu něco uvařit a pak se přpravím na svatomartinské slavnosti. Doufám že se lidi na náměstí nepoperou. Horší to možná bude 17.11. na Letné...
smilies/shocked.gif
listopad 11, 2016 09:40
Pepo, : Sidon
už se konečně nauč to vkládání linků -

https://www.youtube.com/watch?v=o1Ho8OrBzig&feature=share

smilies/wink.gif
listopad 11, 2016 09:57
Krakonoši : Michal
děkuju. K tvému komentáři nemám co dodat. Takže dík.
listopad 11, 2016 10:09
Ze vsech komentaru se me nejvic libil tenhle: : Mikin1
http://zpravy.idnes.cz/komentar-votapek-donald-trump-dem-/zahranicni.aspx?c=A161111_082250_zahranicni_neh
------------------------------------------
Schvalne, jak dlouho myslite ze potrva, nez se zacnou Stalinem dovezeni Rusaci v Litve, Lotyssku a Estonsku bourit? A nez temhle svym Sudetakum krajanum prijde batuska Putin na pomoc, protoze si spocita, ze kvuli malemu Ceskoslovensku Pobalti zapad do valky nepujde?
Vsechno uz tady vazeni bylo. A mir tim zachranen nebyl.
Naopak. :-
listopad 11, 2016 10:24
Co ty komentáře,, : Pepa
Díky Mikina, to jsem si početl. Ale tvůj názor a pisatele názory, nějak neuspěly. Komentáře to z 80% považují za blbost.
listopad 11, 2016 10:47
Napadl mě jeden výraz, : Sidon
jehož význam jsem si pro jistotu ověřil na webu:

stihomam

Paranoia je duševní porucha, vyznačující se bludy, chorobnými představami o vlastním ohrožení a stihomamem. Přehnané a nedoložené obavy o vlastní bezpečnost, někdy spojené s konspiračními teoriemi, se nazývají paranoidní. Paranoidní představy mohou být neurotického nebo i psychotického původu. ...

smilies/angry.gif
listopad 11, 2016 10:50
Je to tak, Sidone. : Mikin1
Paranoici kteri veri konspiracnim teoriim dnes vesmes tvrdi, ze za vsechno muze Amerika.
Naproti tomu - diky znalostem historie i diky tomu ze je chovani pychotickych vladcu snadno predvidatelne, lze v pripade zvoleni Trumpa blizici se nebezpeci predpovedet a davat si bacha.
listopad 11, 2016 11:25
Jó : Michal
Jak rád bych byl, kdybych se pletl.
listopad 11, 2016 13:17
Mikine : toulavej
Jestli má Putin rád Trumpa, za to Trump nemůže! Nikdy se nepotkali, nekamarádí spolu, zatím. Putin se snaží mu nadbíhat, protože s ním málokdo na Západě mluví, Obama už končí a tak Trump je pro něj jakási naděje, že se s ním zas bude někdo chtít bavit, což nový president bude muset, když začíná, aby se poznali. Na to Putin sází.

Trump není žádnej větší hulvát, než polovina chlapů, který si taky sáhnou na pěknou ženskou, když mají možnost a ta jim to dovolí. Dělal jsem mezi dělníkama, byl na vojně, tak vím, jak se chlapi chovají. Je to vždycky jen na ženě, co si můžeš dovolit. Taky to zkouším a využívám - někdy, jen blázen by nezkusil, jsme lovci :-).

Trump NENÍ žádnej prosťáček ani primitiv, ani buran, jako je Zeman, je to úspěšnej podnikatel, na rozdíl od teoretika Zemana. Nevyhrál by volby, když proti němu byli Republikáni i média. Dal jen polovinu peněz na kampaň a neměl žádnou politickou zkušenost, jako jeho konkurenti a přesto všechny porazil. Několikrát zkrachoval a stejně má miliardy, tedy je úspěšnej a schopnej, protože se zase dovedl postavit na nohy, umí si poradit.

Ten "obyčejný pracující lid" jsou dělníci v těžkým průmyslu kolem Velkých jezer, který přišli o práci vinou levných dovozů z Číny. A levný jsou proto, že jim americká administrativa nedokázala zabránit uvalením vysokýho cla. Že to laciný železo kupuje i Trump není nic divnýho, divný by bylo, kdyby ho nekupoval, byl by za hlupáka. Není jeho vina, že je tak levný a dováží se. Je to vina Obamy, že to za 8 let nezarazil tím clem (i Clintonový). A nezarazil to proto, že se o to nezajímal! Protože na těch obchodech dobře vydělávali půjčkami bankéři, známí Clintonových. A horníci přichází o práci, protože se vinou naivního Obamy zavírají doly i kvůli přechodu na solární elektrárny, který se dotují, na rozdíl od dolů :-) – takže peníze na něco jsou, aby se zabránilo oteplování, nejspíš v hlavě Obamy a jemu podobných (na dotaci Tesla Motors na výrobu elektromobilů věnoval půl miliardy dolarů, třeba).

Americký izolacionalismus nehrozí v době globalizace, kdy se rozváží zboží po celým světě a nikdo si nedělá pro sebe všechno sám, neumí to a nevyplatí se to. Pokud jde o vojenskou ochranu, i Amerika potřebuje spojence, aby nezůstala na zbytek světa sama. Spojenci v NATO ale musí plnit dohodnutý závazky na svou obranu a nemyslet si, že je bude Amerika chránit na svý náklady z daní daňových poplatníků, když jsou sami bohatí.

Nevidím na názorech Trumpa NIC špatnýho. A kdyby se mu alespoň něco z jeho slibů, povedlo, bude to ok. Svět podle Hillary by byl zakonzervováním korektnosti na další 4 roky, katastrofa. Pamatuju si dobře, když nastoupil Gorbačov a začal perestrojku, jak se ledy pohnuly i v jiných zemích. Doufám, že se pohnou teď i v EU.

Že Clintonovou volilo víc lidí je nepodstatný, když jde o federaci různě lidnatých států s většinovým systémem. Je přece jasný, že když ji většina ve 38 mil. Kalifornii zvolí a přidá se k tomu milionovej Wyoming, kde zvolí většina jejího protivníka, tak prostým sečtením hlasů vyjde, že vítěz v mnohem lidnatější Kalifornii bude mít celkově víc hlasů. Ale, na celkovej počet hlasů se nehraje.
listopad 11, 2016 14:07
tedy, Mikine, tobě ten Trump ale pěkně hnul žlučí... A to je jen pod jedním článkem. :-) : d@niela

Ten slizak je pro me prilis silny kafe.
prostacek v Bilem dome
Tri manzelstvi, 4 bankroty a tisice lidi kterym nezaplatil za praci.
Zajimalo by me, jak by ten pan mluvil o Hillary, kdyby mela tu samou historii a decka se 3 ruznejma chlapama.
Milacek ceskych rudochu
americkej Milosek

listopad 11, 2016 17:00
Danielo, pěkný shrnutí : toulavej
:-)
listopad 11, 2016 17:56
Tak tohle D.Trump asi nepřežije! : *deeres*

listopad 11, 2016 18:28
... : *deeres*
listopad 11, 2016 18:29
No, : Sidon
mně a mnoha dalším čtenářům zde, je celkem jasné, kdo trpí tím stihomamem, či paranoiou.
Danielo, tím dalším, kdo se ocitá v tom jeho "hodnocení" vedle Trumpa , je V.V.Putin. Ale to už víme dávno. Kdyby byl Putin takový rapl, jako je třeba Hill-Billka, tak už tady možná dnes nejsme.

smilies/cool.gif
listopad 11, 2016 18:40
deeres : Lenka1
no to fakt ne. Ještě by nám soudruh Pičínský (nechce se mi psát to jeho zmatlaný jméno) mohl objasnit, jaké že mají být ty správné hodnoty USA? Socialismus a multi-kulti?

No, mám za to, že" the Founding Fathers would strongly disagree".
listopad 11, 2016 18:53
Pepo, : Eliška
moc děkuju za odkaz na rozhovor s J.Pilgerem , skvělé. Škoda, že někoho takového nemáme i u nás, ale to bych asi chtěla moc...ale i tak mi to trochu spravilo náladu po té smutné ranní zprávě (L.Cohen) smilies/sad.gif velikáni odchází a kdo po nich???
listopad 11, 2016 18:56
Jednalenko, : *deeres*
ty správné hodnoty jsou přece samozvané Evropské hodnoty, to je jasný jak facka. smilies/grin.gif
To není jediný aktivista , nebo politik, který na facebooku takhle perlil. Patočka, Janda, Štětina, Pehe, mladý Stropnický... Pabavili hoši!
listopad 11, 2016 19:16
Lenko, : Sidon
ne nadarmo asi staří Římané začali používat to jejich NOMEN-OMEN. Tady je vidět, že to pěkně sedí. Pak se divme těm džihádistům, že jsou takový fanatický paka, když ono je takových jako oni všude plno, a ani k tomu nepotřebujou korán.

smilies/wink.gif
listopad 11, 2016 19:19
ted jsem videl par obrazku : vlk
z demonstraci v USA, tech, co Trump neni jejich prezidentem!

Proc maji vlajky se srpem a kladivem a na trickach Che Guevaru? Ze by rudohneda luza?
listopad 11, 2016 19:30
Pochopitelně džihádistům nefandím : wendy
ale my jsme jim k té aktivizaci trochu pomnohli, že ? myslím tím tu naši západní nenažranou civilitaci. Kam jsme přišli, tam sto let tráva neroste.
smilies/smiley.gif
listopad 11, 2016 19:32
Danielo a vis ze mas pravdu? : Mikin1
Ten pan me hnul zluci. A nejenom me. Sledovali jsme s manzelkou celou kampan, vsechny 3 debaty a mame na to i s prateli stejny nazor.
Zkratka a dobre, pan ktery se chlubi tim, ze muze diky svemu postaveni sahnout jakekoliv zene na pussy, urazi valecne veterany (i kdyz se sam vojenske sluzbe vyhnul), urazi soudce jen kvuli jejich mexickemu puvodu, urazi zeny i handicapovane a lze pokazde kdyz otevre hubu neni u nas prilis popularni.
Proste, v zemi kde nevladli 40 let komunisticti zlocinci a kde by nekdo jako Zeman v zivote nedostal jakoukoliv verejnou funkci se na to divame kapku jinak. Diva se na to tak i vetsina Americanu.
Tak me ty vyrazy promin. Pokud chces videt jeste vetsi priklad nevrazivosti, muzes posbirat Sidonovy nadavky vuci Americe a Americanum. A to se prosim nejedna o utoky na nejakeho psychopata, ale o utoky na demokratickou zemi a jeji obyvatele.
Ktere ty ostatne dobre znas.
listopad 11, 2016 20:14
deeres : Lenka1
jo, mladej protekční spratek Stropnický je stejnej komediant jako jeho fotr.

Ale zase je dobrý,že po jeho "projevu" budou Zelený Khméry volit fakt už jenom asi smažky z Kliniky.


listopad 11, 2016 20:26
Ale fakt : Lenka1
je, že co tak čtu v novinách z naší politické scény, tak proti Trumpovi jsou opravdu jenom ty naše neomarxistické zrůdičky. Nezaznamenala jsem nikoho normálního, kdo by podporoval Clintonku.

Už jenom to je hodně výmluvné.
listopad 11, 2016 20:28
Souhlasím s Krakonošem : Phoebe
v tom, že Obama je slušný člověk, ale nevalný prezident.
Třeba tomu bude u D. Trumpa naopak, kdož ví?
listopad 11, 2016 20:44
Toulavej, : Mikin1
nevim jiste, jestli si celou kampan pozorne sledoval, ale nezda se me.
Trump se s Putinem setkali pred lety osobne, maji spolu jakesi pochybne obchody a Donald pronesl na adresu toho pana spoustu pochvalnych vyroku. Je (mimo jine) ochoten uznat i anexi Krymu.
Chlapi mezi sebou mluvi opravdu vselijak, ale chlubit se tim ze jsem tak mocny ze mohu sahat cizim zenam na pussy je uz trochu moc. Alespon pro kandidata na prezidenta.
Uspesnym podnikatelem se obvykle neoznacuje nekdo, kdo ziskal miliony od papinka a presto 4x zkrachoval.
Tomu ze se prevadi vyroba do zemi s levnou pracovni silou nezabrani dnes v dobe globalizace ani Buh. Tarify za dovoz se nakonec obrati proti zemi ktera je zavedla. A Amerika si dnes vede narozdil od nejruznejsich tvrzeni docela dobre.
Izolacionismem se obvykle oznacuje snaha vykaslat se na zbytek sveta. Amerika to udelala pri nastupu Hitlera k moci a nevyplatilo se to.
Vis kdo je to general Michael Flynn? S nejvetsi pravdepodobnosti Trumpuv budouci ministr obrany. Tenhle registrovany a presvedceny clen Demokraticke strany se po odchodu do duchodu nechal zamestnat jako analytik pro Putinovu Russia Today, neskryva se sympatiemi k ruskemu diktatorovi a pri jakesi slavnostni veceri sedel u stolu na cestnem mistne hned vedle neho.
Nakonec musim rict, ze bych byl ze srdce rad kdybych se mylil a tys mel pravdu.....

listopad 11, 2016 22:25
vlku, ano, : Krakonoš
kdo se producíruje po ulici se srpem a kladivem nebo vrahem Che na hrudi, je rudohnědá lůza. Už se bohužel nikdy nedozvíme, jestli by pakáže v americkejch ulicích třeba nevyřvávalo podobný množství, kdyby volby dopadly vopačně. V každým případě se mi fakt nezdá, že by šlo vo nějakej masovej jev a bordel dělala nějaká podstatnější část zklamanejch voličů neúspěšný kandidátky. Což je logický a bylo by tomu tak i ve vopačným případě. Většina Američanů nejsou žádný hovada ani lůza. smilies/smiley.gif
listopad 12, 2016 02:48
... : Mikin1
Souhlasim Krakonosi. Vzhledem k tomu ze Trump jako vubec prvni kandidat v historii neslibil uznat nepriznivy vysledek voleb a spousta jeho priznivcu vyhrozovala revoluci, tak to jeste dopadlo dobre. Alespon pokud se nepokoju v ulicich tyce......
listopad 12, 2016 07:17
Připomínky ke článkům. : Pepa
Já na iDNES.cz za posledních 8 let napsal pár článků, které byly ve většině případů hodnoceny velice kladně. Jsem stále čtenářem a občas dám do "placu" svůj názor, či zajímavou informaci. Jen vzácně obdržím mínus což je záporné hodnocení, že čtenář s mým názorem nesouhlasí. Řádí tam jakýsi pan Bilina a ten mi dá mínus pokaždé. Dnes jsem vyfasoval za dva komentáře 12 plusů ale pan Bilina nikde. Asi to ještě nenašel. Ale jeho komentáře jsou až na vzácné případy hodnoceny pravidelně mínus.
Jednou mu přeci musí blýsknout v hlavě, že je možná na špatné cestě, každý se může mýlit. Já pokud bych fasoval tolik mínusů tak se definitivně nad svým politickým názorem zamyslím, zapochybuji a budu hledat příčinu proč jsem v názoru taková černá vrána.

Je to podobné jako na těchto stránkách. Já věřím, že když si Trump s Putinem v budoucnu potřesou rukou a Trump stáhne vojáky ze všech 8 stovek základen po světě a nechají přibližně 150 států kde se "vmísili" do politiky volně dýchat tak Mikin asi bude stále nespokojen. Je to asi v povaze.
listopad 12, 2016 08:19
Přečetla jsem : Lenka1
si ten výtvor bolševika Votápka.

Nejvíc mě dostaly dvě věci:

1)Demokracii hrozí další ztráta přitažlivosti. Zvolení Trumpa je ze strany autoritářských a diktátorských režimů považováno za projev systémové slabiny demokracie. Tou je podle nich skutečnost, že v klíčových momentech je rozhodování v rukou většiny, která je podprůměrně vzdělaná, snadno manipulovatelná a málo kompetentní.

Takže když lidi rozhodnou ve prospěch multi-kulti a socanských elit, tak jsou to dobří a rozumní voliči, jakmile rozhodnou opačně, tak je to - viz výše. Dost dobrý. Aneb demokracie jo, ale jen když je po našem.

2)Lze také očekávat, že prezident Trump bude, alespoň v prvním období svého mandátu, snadnou kořistí zkušených manipulátorů. A to nejen uvnitř Spojených států, ale také – a z pohledu Evropy především – na mezinárodním poli.

Jo, a proto je miliardář.

Ať mi dá Votápek kontakt na svýho dealera, to musí být fakt kvalita....

A k tomu věčně omílanýmu sahání ženským na ku..u - chlap si dovolí jen to, co mu dovolí ženská. A je veřejným tajemstvím, že je hodně ženských, který si za prachy nechají líbit všechno.

Jak v tom vtipu:

"Slečno , vyspala byste se se mnou za milión?"
"No, to asi jo."
"A co za pětistovku?"
"No, dovolte, vy jste ale hulvát! Co si myslíte, že jsem?"
"No, to už jsme si ujasnili, teď už se jen dohadujeme o ceně."

Takže asi tak.

Za mě, ať se Trump chová, jak chce. Když bude nakopávat p.del politický korektnosti, já jsem jenom pro.

Důležitý je, že se omezí a potlačí vliv levičáckých kriplů v USA a tím potažmo i u nás, v Evropě a že se 3.světová minimálně odkládá.

Afektovaný skřeky Votápka a podobnejch de..lů na tom nic nezmění.
listopad 12, 2016 08:22
Lidi : Lenka1
to Votápkovi v diskuzi docela slušně natřeli.

Osobně se mi nejvíc líbí tento komentář:

"Votápek, tohle jsi sesmolil sám, nebo ti někdo radil? ;-D Takovou snůšku tendenčních a podsouvajících klišé jsem snad ještě neslyšel. Přitom je to všechno jen o vašem strachu. Strachu z toho, že se politika bude dělat přímočařeji, efektivněji, bez korektního balastu, přetvářky, pokrytectví a falešné humanity. To jsou ty vaše "vyšší ideály" Votápek o nic jiného Vám nejde. A taky je nabíledni, že podobným "expertům" jako jsi ty, odzvonilo. Jste za zenitem a mimo hru. Vy si totiž vůbec neuvědomujete, že ty "vaše" hodnoty, které zastáváte a které chtěla zastávat Mr. Clinton, vedli ke všemu špatnému, co se dnes na světě děje. Rozvratu států, terorismu, likvidaci životního prostředí naprosto nekontrolovatelnými korporacemi, klientelismus, obří korupce, dotace a přerozdělování, zkrátka a jednoduše levičácký bordel a rozvrat. Styďte se, že máte vůbec drzost kritizovat někoho, kdo ten bordel správně pojmenoval a přišel ho vyčistit. Končíte Votápek...!!"
listopad 12, 2016 08:34
No Pepo, nerad bych ti zkazil den, : Krakonoš
ale třeba na novinkách to funguje tak, že v 90% diskusích mínus znamená vobrovský vyznamenání pro pisatele a potvrzení, že napsal rozumnej komentář. Jelikož hromady plusů tam pravidelně sbírají ty bezkonkurenčně nejhloupější příspěvky.
Jak je to na idnesu nevím, tam to nesleduju. Jenom si myslím, že zakládat cokoli na nějakejch plusech z internetu je dost vachrlatý smilies/wink.gif
(P.S. USA žádný masivní stahování vojáků ze základem neprovedou, budeš asi zklamanej.)

listopad 12, 2016 09:22
Lenko, : Krakonoš
a ty s tím prvním vodstavcem nesouhlasíš? Vždyť pro tebe demokracie ztratila přitažlivost už dávno. Aspoň já jsem tady vod tebe na demokracii nikdy žádnou chválu nečet. Přece i podle tebe vo našem setrvávání v EU rozhoduje nevzdělaná zmanipulovaná většina volící partaje, který nikdy žádnej czexit nenachystaj. smilies/wink.gif
listopad 12, 2016 09:25
Pepo, : Mikin1
nechci ti prilis kazit radost a pocit vitezoslavy, ale na iDnes si podle me jeste zadny clanek nepublikoval. Zridil si si tam zadarmo blog kde na vetsinu clanku nikdo nereaguje.
No a pak se tam ucastnis diskusi, ktere ctu jen sporadicky, takze rozhodne nestacim na vsechny tve vytvory reagovat.
Az tam napises nejaky zajimavy nazor ktery nebude zalozen na hoaxech z proruskych webu, dam ti urcite plus.
A to i v pripade, ze s tim nazorem nebudu souhlasit.
listopad 12, 2016 09:36
Lenko, : Mikin1
to je zase prd*eli, kriplu a deb*lu..... smilies/shocked.gif
Jakpak bys asi vyvadela, kdyby ten osahavac zen prohral?
Pan Trump se stal miliardarem diky tatinkovym penezum. Kdyz vsechny prosustroval, tatinek nastesti zemrel a Donald mohl diky dedictvi zacit znovu. Teda - ja si vazim vic miliardaru kteri zacli z niceho nez tech, kteri mohli startovat zadarmo hned dvakrat a jeste stacili 4x zbankrotovat.
Ten okopirovany komentar je opravdu poklad. Za vsechno muze (jako obvykle) nekdo jiny. Za terorismus mohou lide kteri proti nemu opravdu neco delaji, korupci odstrani zkorumpovany a dane neplatici miliardar.
Ten zajiste pomuze i zminenemu zivotnimu prostredi. Treba u nas na severu, kde chce na Aljasce zrusit ochranu ANWAR, coz je oblast kam se z Yukonu chodi telit 170 000 cariboo. Jsou tam totiz loziska ropy a zemniho plynu.
To bude mit ovsem i vyhodu - dalsi pokles cen ropy, coz ohromne potesi soudruhy v Rusku a Venezuele, kteri uz ted diky nizkym cenam melou z posledniho. smilies/grin.gif
listopad 12, 2016 10:03
Trochu jiný pohled na Trumpa na iDnes : *deeres*
http://zlin.idnes.cz/donald-trump-byl-ve-zline-synove-vzpominaji-na-prazdniny-u-prarodicu-12x-/zlin-zpravy.aspx?c=A161110_2285077_zlin-zpravy_ras
Nabubřelý komentář alkoholika Junckera ke zvolení Trumpa
Budeme muset zvoleného prezidenta naučit, co to Evropa je a jak funguje,“ řekl Juncker s tím, že Američané obvykle o Evropu nejeví žádný zájem. „Myslím, že ztratíme dva roky, než Trump podnikne poznávací zájezd po světě, který nezná,“ dodal s tím, že názory vítěze prezidentských voleb na světový obchod, klimatickou politiku či bezpečnost Západu vyvolávají pochybnosti.

Jestlipak on vůbec tuší, že dvě z jeho manželek jsou slovanského původu, tedy z Evropy?
A k tomu hezký komentář k Junckerovu proslovu v Lucembursku ke studentům:
Demokracie se ukazuje jakožto nesmyslný systém, který omezuje možnosti lidí, kteří se cíti morálně odpovědní k vedení země ve jménu pravdy a lásky.Je na čase si uvědomit, že dobro nelze šířit podobrém.

Osobně jsem ráda třeba jenom tomu, že zcela nečitelná TTIP šla na nějakou dobu háje, stejně tak, jako nečitelná CETA. Co to vlastně doopravdy mělo obsahovat, tak to věděla jenom jedna strana. Jenže nevěřím, že tyto smlouvy zcela odešly do věčných lovišť, nadnárodní korporace to budou zcela určitě zkoušet znovu, jen pod jiným názvem.
listopad 12, 2016 11:05
... : *deeres*
listopad 12, 2016 11:13
Krakonoši : Lenka1
nesouhlasím se současnou podobou demokracie. Ale můj názor je konzistentní. Narozdíl od současných bolšánů, kteří mají demokracie plný huby, ale jen když jim hraje do karet. Jakmile voliči rozhodnou jinak, tak je cirkus....

Slabina demokracie - kupování si voličů za jejich vlastní peníze, korupce a klientelismus - by se snadno dala odstranit zavedením hmotné a trestněprávní odpovědnosti volených politiků.
listopad 12, 2016 12:11
A ano, : Lenka1
s tím setrváním v Uhniji máš pravdu. Nebo měls - možná, že novej vítr donutí ty naše zbabělý servilní patolízaly to referendum nakonec vypsat.

Nebo ti přijde v pořádku, že o vstupu referendum bylo, ale o výstupu už rozhodovat nesmíme?

Jakže to řekl soudruh Schulz, kterej má jenom základku? "Není filozofií EU, aby dav rozhodoval o svém osudu?"

Tobě to připadá normální?


listopad 12, 2016 12:18
... : Mikin1
Podle mne zajimavy clanek.
http://zpravy.idnes.cz/volby-trump-impeachment-lichtman-predpoved-fz2-/zahranicni.aspx?c=A161112_102225_zahranicni_fka
Stara a lety proverena americka demokracie ma pojistky i pro krajni pripad, zeby noveho pana prezidenta posedl amok.
listopad 12, 2016 22:34
Výstižný názor z internetu aneb proč vyhrál Trump : Lenka1
Skutečný problém nastane, když US mainstream “informuje” samotné Američany o poměrech v USA. Milióny pracovních míst v USA byly převedeny do Číny. Zadlužení obyvatelstva je na hraně. Obamacare dostal podstatnou část populace do situace, kdy nemají ani na platby a nedejbože, pokud by si třeba zlomili ruku nebo nohu. Za Obamacare jim to ošetří maximálně nějaký obskurní poloslepý lékař z Pakistánu na zaplivané klinice plné bezboudů, a to ještě kdoví jestli. Ti, co nemají barák a nemají dát co do zástavy, nedosáhnou ani na tu nedůstojnou Obamacare.

Mladí Američani nemají na splátky půjček na studium, nemají na vlastní bydlení, mohou akorát šmrdlat prstem po displeji svého smartphonu a lajkovat, jak cool byl poslední koncert Madonny a jaké vytlačili na WC ho..o a toť tak asi vše. Cenzura na každém kroku, agenti FBI na každém kroku, pokud 13-letá pošle své kámošce fotku do mejlu, jak jí rostou prsa, hrozí jí obžaloba z šíření dětské pornografie.

A spoustě lidí to nepřipadá jako “ekonomické ozdravení” a “vitězství amerického snu, svobody a demokracie”, jak to prezentuji sračkomety pana Sorose.

Takže nakonec k tomu přece jen muselo dojít. Americká média ztratila kritický odstup od své vlastni propagandy. Skutečná realita skutečně vnímaná miliony Američanů jim zlámala vaz. Konspirativní realita v médiích přímo epicky a grandiózně selhala.

Jelikož ČR je geopoliticky o 50 let pozadu, není vyloučeno, ze naše média budou až do příští prezidentské volby dštít síru a oheň na Zemana a tlačit textaře a obecního blba Horáčka (nebo Pažouta) a budou si muset zažít svou vlastni největší prohru v mediích ještě jednou, pro velký úspěch. Jako by jim to se Schwarzenbergem nestačilo.

P.S: Pokud český mainstream chce, aby byl Zeman zvolen 90% hlasu a k moci se dostali komunisti, má solidně nakročeno. Praha totiž není venkov a venkov vidí dost zřetelně, co se vlastně s republikou děje…
listopad 12, 2016 22:50
Novináří to nemají lehké. : Pepa

Ještě perlička z knihy Michaela Morrise: Co nesmíte vědět.
„Nic takového jako svobodný tisk neexistuje. Vy to víte, já to vím. Nikdo z vás by se neodvážil napsat upřímně svůj názor a i když by to třeba udělal, stejně by ho neotiskli. Každý týden jsem dostával výplatu za to, že jsem se do novin nevměšoval se svým vlastním názorem. Totéž platí i pro vás všechny. Kdo vybočí z řady, ocitne sena ulici a může si hledat novou práci. Vlastní úkol novinářů spočívá v podrývání pravdy, vyprávění lží, překrucování faktů a prodávání sama sebe, své země i rasy, za chléb každodenní. Vyto víte, já to vím, co to je tedy za hloupost, připíjet si na svobodný tisk? Jsme nástroje a loutky v rukou boháčů, kteří v zákulisí tahají za nitky. Tancujeme podle toho, jak pískají. Naše talenty, možnosti i život jsou vlastnictvím cizích lidí. Nejsme nic víc než intelektuální prostitutky.“ John Swinton, vydavatel New York Times, ve své rozlučkové řeči pro New York Press Club, 1953
11/0
doporučit




listopad 13, 2016 04:19
Pepo, : Sidon
to tak bylo přece vždycky, podle tohoto pořekadla - koho chleba jíš, toho píseň zpívej!

Tady je jeden videoklip, který bude dozajista a patřičně "okomentován" odborníky nejpovolanějšími -

https://www.youtube.com/watch?v=ClJuYxJBJOc
listopad 13, 2016 07:19
... : Mikin1
Naprosta vetsina Americanu (vcetne presidenta a neuspesne Clintonky) prece vitezstvi Trumpa uznala.
Trump oznacil jeden den lidi kteri protestuji za placene provokatery a hned druhy den jim mazal med kolem huby s tim, ze si vazi jejich vasne a lasky k Americe. Prave takove kotrmelce toho pana budi hruzu nejen u demokratu, ale i u republikanu.
Co se tyce opsanych nesmyslu o tom jaka je v Americe bida a nesvoboda, tak ty zname duverne odmalicka. Zajimavy ze odtam narozdil od Ruska nikdo neutika. smilies/smiley.gif

smilies/cheesy.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
listopad 13, 2016 08:19
Sidone...velice pravdivé. : Pepa
Jsou tam české titulky. Opozice, prosím sdělte mi co je na tomto projevu Trumpa nelogického. Díky předem.

http://slovenskeslovo.sk/ category-forum/821-donald- trump-o-sucasnom-americkom- establishmente-cz-titulky
listopad 13, 2016 08:47
Původně jsem nechtěl. : Pepa
Mikine.
V Americe od války sever proti jihu, nebyla válka, ale jak to tam vypadá nemá cenu jmenovat, statistiku najdeš. Projev Trumpa který je o pár řádků výše, mluví za vše.
Je to politicky i finančně prachtými lidmi skorumpovaná země. 1% těchto rodin vlastní 80% celých slavných Spojených Států.
Rusko, pokud by neprodělalo všechny ty války a revoluce, Napoleony, Hitlery, Trocké, Leniny, Staliny, hladomor aj. Tak by jim USA nesahalo dnes ani po kolena. V USA usnuli na vavřínech a prachatá smetánka žila z neštěstí a válek jiných národů. A dělají to stále. A svůj lid oblbují a dělají vše aby byl nevzdělaný. To je smutná pravda. Jestli toto nevidíš, Bůh ti pomáhej.

listopad 13, 2016 09:07
Pepo, : Sidon
tak ještě jednou http://slovenskeslovo.sk/ category-forum/821-donald- trump-o-sucasnom-americkom- establishmente-cz-titulky

Jinak souhlas, skoro se vším, ale ta věta o té ůrovni Ruska, že by bylo daleko před Amerikou, to je jenom dohad, domněnka. Klidně by na tom mohli být stejně, jako je teď Amerika, to možná ano, ale že by byli opravdu až tak moc dobří? Možná, že se ještě "vytáhnou", ale my se toho už asi nedožijem.
Jinak, já jim to přeju, jako všem ostatním lidem na světě.
listopad 13, 2016 09:29
... : Mikin1
Amerika coby zeme s bezkonkurencne nejlepsim univerzitnim skolstvim, zeme ve ktere musi krast vetsinu vynalezu a patentu i mocnosti jako je Rusko a Cina se muze jen tezko snazit o to "aby byl lid nevzdelany".
Rusko melo a ma prinejmensim stejne podminky jako Amerika a vsechny ty hruzy (Leniny, Staliny, smlouvy s Hitlerem a hladomory) si zavinilo vicemene samo tim, ze tam nikdy nezvitezila demokracie.
Zadnou tendenci k tomu ze dojde za vlady soucasneho Cara ke zlepseni nevidim. Spise to jede zase pekne rychle z kopce.
listopad 13, 2016 10:00
Pepo, to, co jsi napsal dnes v 09:07, : Myška
to je myšleno jako vtip, že? To přece nemůžeš myslet vážně...
listopad 13, 2016 10:17
Velvyslankyne Ivana : Mikin1
Ale to je roztomile. Misto profesionalniho diplomata bude (mozna) v Cesku americkou velvyslankyni dama, ktera se proslavila jen diky blondatym vlasum, bujnemu poprsi a snatku s miliardarem.
Je mozne ze to Donald neschvali, ale to by riskoval, ze ho byvala manzelka a nase rodacka obvini znovu ze znasilneni.
Hrad uz to oznacil za vyborny napad.
A tak se stane, ze se cesky pan prezident ktereho po vsech tech ostudach nezvou uz ani do Tadzikistanu podiva do Bileho domu. smilies/grin.gif
listopad 13, 2016 21:14
Myška. : Pepa
Je to jen jakési přirovnání. Pokud zemi několikrát převálcuje válka a pokus západních bankéřů o socializmus, tak zase chvíli trvá než se rozbité vybuduje a není čas na ostatní. (nejsou peníze) Rusko si toho užilo dost. S tím doufám souhlasíš.
USA dle statistiky utratilo na zbrojeni tak obrovské množství peněz, že (obrazné přirovnání) vše co je vybudované ve Spojených státech, silnice, města, prostě vše, by se za tyto peníze dalo postavit znovu. A jsem toho problému kde je Amerika a kde by mohla být. Dovedete si jí představit, pokud by tyto peníze vrazili do budování svého státu a ne do kapes výrobců zbraní a válek? To jsem měl na mysli.
listopad 13, 2016 23:22
Pepo, dočetla jsem tvůj příspěvek sem - "...pokus západních bankéřů o socializmus,..." - to jako OPRAVDU?? : Myška
Asi ano, pak je ale veškerá debata zbytečná...
Teorie co by kdyby jsou sice krásné a vyplodit jich můžeš vagón, ale jsou naprosto k ničemu. A je zbytečné se jimi zabývat.
listopad 14, 2016 08:38
Milej Pepo, : Mikin1
Spojene staty utraceji za zbrojeni 3.3% HDP. Rusko utraci 5.4%HDP.
I kdyz jeho ekonomika narozdil od USA neroste a infrastruktura je v porovnani s Amerikou v prisernem stavu.
Pokud je to pro tebe novinka, mas spatne zdroje informaci.
listopad 14, 2016 08:42
Myško, : Krakonoš
tys nevěděla, že Lenin, Stalin, Molotov, Trockij a dokonce i ten kulich Berija byli agenti CIA, vyslaný rozvrátit idylu, blahobyt, technickej pokrok a demokracii carskýho Ruska? Tady už to ví úplně každej! smilies/grin.gif smilies/cheesy.gif smilies/wink.gif
listopad 14, 2016 09:46
Hrozně se mi líbila : Krakonoš
včerejší relace 168 hodin. Krásně tam bylo střihem předvedený, jak narcistní populisti, který jako jediný kritérium svejch kvalit sledujou svoji "voblíbenost," neudržej konzistentní názor ani jeden jedinej rok. Jak se pan Klaus senior rozplýval "nesmírnou radostí" nad zvolením Trumpa, kterýho ještě před půl rokem voznačil za výraz čirýho zoufalství republikánský strany, to bylo úplně k sežrání. A Fridrichová parádně "zabila": "A teď už jen zjistit, které větičky jsou ty falešné." smilies/grin.gif
listopad 14, 2016 10:27
Krakonoši (09:46) - : Myška
smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
listopad 14, 2016 12:18
Hele Pepo, : toulavej
žádnej článek na idnes jsem od tebe nikdy nečetl, ale jestli jsou v nich takový nesmysly, jako je tvý neustálý tvrzení o 800 amerických základnách, tak potěš pánbu, nejsi normální a měl bys s tím něco začít dělat – to není urážka!, jen varování. Já byl párkrát na velvyslanectví USA v Praze pro vízum, tak jsem tam viděl to kulometný hnízdo u brány a pár vojáků námořní pěchoty kolem. Jestli tohle považuješ za vojenskou základnu, měl by ses dát urychleně vyšetřit, to myslím vážně. Tak totiž vypadá každý velvyslanectví USA po světě. Když je ve světě kolem 200 států a minimálně tak v jedný třetině žádná skutečná základna USA být nemůže, buď je ten stát moc malej – nevešla by se tam, jako Monako, Andora, Vatikán, San Marino, Lichenštejnsko nebo Maledivy, nebo moc velkej, jako Rusko nebo Čína, nebo je tam nemají rádi, jako Francie, Venezuela nebo Vietnam či Írán, tak to by na zbytek států připadalo tak 5-6 základen na jeden stát. Není to přece jen moc? Jestli bys to přece jen neměl přehodnotit, buď zvýšit počet států světa, nebo ubrat počet základen. Samozřejmě, je to jen návrh, ale takhle je to těžko uvěřitelný, snad jenom pro hlupáky . . .

Pokud jde o to srovnání Ameriky s Ruskem, já byl v obou zemích, projel jsem je, mohu srovnávat. A srovnat se nedají. Chudáci v Americe si mohou dovolit udělat výlet do Ruska, ale chudáci v Rusku do Ameriky ne. Stačí ti to na srovnání? Chytrýmu by to stačit mělo.
listopad 14, 2016 15:50
Toulavej, : Mikin1
Pepa zadny clanek na iDnes nenapsal, tak jsi ho cist ani nemohl. Provozuje tam akorat blog.
S temi americkymi zakladnami uz to zacina byt temer komicke. Ja se tim diky Sidonovi kdysi zabyval a vsechno jsem mu vysvetlil, ale odpovedi me byly jenom nadavky a zloba.
Jde o to, ze v tom jejich slavnem seznamu jsou jak ty rikas zapocteny i zeme, kde U.S. Marines chrani ambasadu. Kouzelne na tom je, ze nekterych malych africkych a asijskych zemich provadi ochranu mistni ochranka, ktere veli jediny marinak. A i tenhle marinak je zapocitan jako "vojenska zakladna".
Nasi ctenari proruskych a komunistickych webu ziji v paralelni realite, ktera nema nic spolecneho se skutecnosti. smilies/wink.gif
listopad 14, 2016 17:15
Blbý je, že na rozpoutání války s Ruskem mají najednou zničehošnic už jen dva měsíce : *NČ*
S tim nepočítali a to se krapet přepočítali.
Krvavá Madla přiletěla jak zběsilá do Prahy za Schapiró (málem při letu zavařila koště). Ten je taky zmatenej, zapomněl dokonce i na Prague Pride a na svý bráchy z teplý čtvrti, skartovačky na ambasádě jedou na plný pecky.
Teplá česká umělecká fronta, vedená desetiletíma ověřenejma, osvědčenejma, statečnejma antichartistama, v agónii povolává dalajlámu na 17.11., nebo nejhůř na 18.12., k provedení zázračný reinkarnace Vaška (nic jinýho už ji nezachrání a život citlivýho "umělce" bez dotací nevypadá příliš lákavě). Další Svatej muž Herman povolává na pomoc všechny svý strejčky, tetičky, tchýně, tchány, bratrance, sestřenice, dědy, pradědy....

Doufejme jen, že za ty poslední zbejvající dva měsíce už nestihnou Putina vyprovokovat. Doufejme!
listopad 14, 2016 17:50
Proč ta silná slova, NČ? : Mikin1
Jestli nekdo provokuje, je to svym agresivnim chovanim vyslouzily kagebak v Kremlu. Jako by nebylo dost agrese proti sousednim statum, musi jeste pokouset osud planovanymi leteckyckymi incidenty. No kdyz se nad tim zamyslime, tak mu pri kolabujicim rublu i ekonomice nic jineho nezbyva. Jeho muzikum by dala valka zapomenout na chudobu a stradani.
My doufejme, ze se nenecha vyprovokovat ani Obama, ani Trump. Zvlaste u prchliveho Trumpa bych se toho trochu obaval. Zajimave je, ze ten pan ted navzdory sve predvolebni retorice podporuje plan protiraketove obrany budovane v Polsku a Cesku. A vetsi vydaje na obranu. On sice klidne muze sve plany znovu zmenit, ale pro ceske komunisty kteri mu tak fandili to musi byt opravdovy sok.
Pokud minis tou "krvavou Madlou" nasi krajanku pani Albright, tak by ses mel podle me trochu mirnit. Je to chytra a statecna zenska, ktera mela hlavni podil na zastaveni valky na Balkane. Ty tve nenavistne reci uz zacinaji byt malicko trapne.
Dobrou noc.
listopad 14, 2016 22:56
Z jedné vody na čisto. : Pepa
Myška: "Pokus západních bankéřů o socializmus". Zde jen mohu říci, že ti Myško chybí mnoho informací. Ruskou revoluci 1917 naplánovali a zaplatili západní bankéři. Původní plán byl tímto jedem ovládnout celou Evropu. Tyto informace jsou snadno k dohledání.
---------------------------------
Mikin: USA v posledních letech utratí přibližně 580 miliard. Rusko 90 miliard. Takže takové srovnání: Pro představu, USA vyrobí 580 tanků, a Rusové 90 tanků. To se jich tak bojí že vyrábí 7x víc válečných krámů:??
------------------------------------------------
toulavej: USA má skutečně tolik základen po zeměkouli. Dá se to dohledat. Mikin to ví a je tiše. Do iDnes.cz jsem za 5 let napsal asi 12 politických názorů a asi tolik povídek. Bez chlubení, velice dobře hodnoceno. Také se to dá najít. No a srovnávat USA a Rusko nejde. V Americe jim během dvou válek nikdo nerozbil ani okno. To se o Rusku nedá říci.
listopad 15, 2016 02:33
Politický dotaz. : Pepa
To mi prosím vysvětlete
8. 11. 2015 20:42:39
V žádné proamerické zemi Blízkého východu, neexistuje žádná aktivita Islámského státu a nestal se tam žádný převrat. Ale naopak země které se s USA nekamarádili mají doma válku a vše na ruby.
Ve všech zemích Blízkého východu, které nejsou podřízené zájmům USA jsou občanské nepokoje, občanské války a permanentní aktivita Islámského státu.

Pro názornost: Líbye...má ropu a není spojenec USA. Státní převrat a zabitý vůdce.
Egypt...má Suezký průplav, není spojenec USA. Státní převrat.
Sýrie...má ropu, není spojenec USA, občanská válka.
Turecký Kurdistán...má ropu, napadnutý NATO.
Irák...má ropu, zničený armádou USA, zabitý vůdce.
Afganistán...obchod s drogami, okupovaný armádou USA

A nyní pozor: Izrael...spojenec USA, žádný ISIS.
Jordánsko...spojenec USA, žádný ISIS.
Saudská Arábie...má ropu, spojenec USA, žádný ISIS.
Omán...má ropu, spojenec USA, žádný ISIS.
SAE...má ropu, spojenec USA, žádný ISIS.
Kuvajt...má ropu, spojenec USA, žádný ISIS.

Žádný převrat, žádný ISIS. V těchto zemích je klid. Je to jen náhoda?
Zdroj: http://josefkouba.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=483247
listopad 15, 2016 02:54
Nevim Pepo proc se ptas furt dokola. : Mikin1
Kdyz ti to lidi v te diskusi pod clankem vysvetlili.
Egypt je spojenec USA, turecky Kurdistan nebyl napaden NATO a Amerika neokupuje Afghanistan.
To stejne ohledne tveho komentare 02:33. Zadne clanky do iDnes nepises. Mas tam akorat blog plny pravopisnych chyb. To stejne s temi zakladnami. Toulavej ti to vysvetlil, ale ty meles porad dokola to stejne s tim, ze "se to da dohledat". Tak to dohledej. smilies/smiley.gif
Amerika vydava na obranu 3.3 sveho HDP, Rusko vydava nesmyslnych 5.4%. Pochopitelne ze Amerika vydava mnohem vic v dolarech, kdyz jsou tam vojaci i lide kteri zbrane vyrabeji nesrovnatelne lepe placeni. Dulezite je, ze si to muze narozdil od hospodarsky stagnujiciho diktatorskeho Ruska dovolit.
listopad 15, 2016 07:50
NČ, víš, že je docela zábava sledovat, jak se tím svým hněvem zalykáš? : Myška
Docela mi to zvedlo náladu.
listopad 15, 2016 08:49
Pepo, jestli spíš informace nechybí tobě. : Myška
Ale je mi to fuk. Nech si svou pravdu, já si taky nechám svou. Vzhledem k tomu, co zde píšeš, byla by pro mě diskuze s tebou zbytečnou ztrátou času a energie.
listopad 15, 2016 08:55
Chytrá ona je!!! : *deeres*
Pokud minis tou "krvavou Madlou" nasi krajanku pani Albright, tak by ses mel podle me trochu mirnit. Je to chytra a statecna zenska, ktera mela hlavni podil na zastaveni valky na Balkane.

Krvavá Madla nedělala nic bezdůvodně. Proč by nepomohla Kosovu, když na tom byla finančně zainteresovaná?
Madeleine Albrightová, bývalá ministryně zahraničních věcí Spojených států, si prodejem svého podílu v kosovském mobilním operátoru Ipko přišla na slušné peníze v řádu miliónů eur. Informoval o tom server bělehradského deníku Večernje novosti.Částku ve výši 20 miliónů eur (asi 486 miliónů korun) získala díky svým finančním i politickým tahům, stejně jako horlivou angažovaností na straně kosovských Albánců, připomíná srbský deník.
Albrightové společnost pojmenovaná Albright Group držela v mobilním operátoru Ipko podíl.
Novosti připomínají, že slovinská společnost Telekom při nákupu kosovského operátora před několika lety dala až o 20 miliónů eur víc, než činila později zjištěná skutečná hodnota. Částka za prodej podle ohodnocení dělala totiž 71 miliónů eur, nicméně podle pozdějších analýz činila skutečná hodnota pouze 50 miliónů eur, píší Novosti.
Současné vedení slovinského Telekomu bude podle Novostí požadovat nové posouzení celé záležitosti nebo audit právě kvůli značným rozdílům v jednotlivých částkách.19.1.2011

A něco z Putinovského webu:
V současné době právě Albánci, nejčastěji odcházející z Kosova, působí ve své „zemi zaslíbené“, v Německu, problémy. Nechovají se vždy jako lidé hledající úkryt, bezpečí a pomoc. Spíše si s sebou na sever Evropy přinášejí některé zvyky, které – řečeno mírně – měli nechat doma. Vyvolávají mezi imigranty rvačky a snaží se vybírat od ostatních lidí na útěku peníze, například za použití sprch, které jim, pochopitelně, nepatří. Tímto chováním vyvolávají vzpomínku na dobu konfliktu kosovských Albánců s Bělehradem. Když se Jugoslávie rozpadla úplně a stalo se to, co si vůdčí země NATO přály, pomalu – až po letech – začaly vycházet najevo informace silně zpochybňující obraz jednostranné viny Bělehradu na kosovském konfliktu.Spojené státy americké okamžitě po skončení náletů na Bělehrad prováděných pod hlavičkou Severoatlantické aliance, ještě v roce 1999 – tedy přibližně osm let před uznáním samostatnosti Kosova – zřídily na území této srbské provincie svoji vojenskou základnu. Nazvali ji Camp Bondsteel na počest amerického veterána z vietnamské války, což samo o sobě svědčí o mnohém. Na této americké vojenské základně zřízené svévolně na území suverénního státu Jugoslávie instalovali Američané přes padesát heliportů, postavili na tři stovky budov, převážně kasárenských ubikací pro sedm tisícovek vojáků, zbrojních skladišť a podobně.
listopad 15, 2016 11:51
Asi takhle, Myš: : *NČ*
Že ti zvedl náladu tvuj nesmyslnej a ničim neopodstatněnej dojem, že já se hněvem zalykám, to jen dokazuje tvou, velmi mírně řečeno, mentální chudobu.
Sice tě nepatrně omlouvá tvý zoufalství z alespoň snad zatím odkladu III. sv. války, zoufalství rovnající se zoufalství všech možných "myslitelů", např. třeba tzv. velitele pražských majdanistů Tomasze Peszynskiho, kterej veřejně prohlašuje, že "je z Trumpa na nervy" a "S Amerikou jsem skončil, nezaslouží si, abych ji měl rád, počkám si, až si mě zase zaslouží." Ale takovejch "myslitelů" jako Peszynský, co se hněvem a zoufalstvím zalykáte, je vás hafo.

Takže tvuj blábol o mym zalykání se hněvem beru jako přenos (cit: psychoanalytický fenomén, který je popisován jako nevědomé přesměrování pocitů z vlastní osoby na osobu druhou) a tvou cílenou rádoby urážku ti protentokrát odpouštím s velkorysostí Ježíše: "Otče, odpusť jim, neboť nevědí, co činí...".

Přímo příkladně jsi ovšem předvedla, jak sprostě urážet bez použití výslovných urážlivých slov. Jen bych ti ještě dal dobrou radu; a ze soucitu k tobě zcela zadarma: I k podprahovému urážení je nutná alespoň špetička inteligence, takže ty by ses o to vůbec neměla ani pokoušet. To i takovej Jukón s Krakonošem jsou v porovnání s tebou myšlenkoví giganti.
listopad 15, 2016 12:42
Hmm, vidím, : Myška
že jsem ťala do živého smilies/cheesy.gif.
listopad 15, 2016 12:55
Ještě k Madle: : *deeres*
Albrightová, Clintonové důvěrnice a pomocnice nelenila, opustila v těžké hodince svou milovanou Hillary a jako vítr přikvačila do Prahy. Usedla s Michaelem Žantovským, šéfem Havlovy a Bakalovy "Knihovny", do auly před patřičně vybrané vysokoškolské studenty - a rovněž se jala "vysvětlovat". V jejím případě však jde o něco jiného, než u našich mediálních expertů. Pouze stínuje. Důvod její bleskové návštěvy je jiný. Velmi praktický.
Bývalá Clintonova ministryně zahraničí s "českými kořeny" se neproslavila jen tlakem na bombardování Srbska v devadesátých letech, které pak její "chovanec" Václav Havel prohlásil za "humanitární" zabíjení. Po odchodu z explicitní politiky se zapojila do "barevných revolucí", financovaných a organizovaných miliardářem Sorosem. Jednu takovou "protizemanovskou", podle úspěšného majdanského vzoru v Kyjevě, si chtěli střihnout také v Praze - za aktivní účasti velvyslance USA Schapira. Moc to nevyšlo, ale peníze tekly (ze Sorosových "nadací" a vládních Obamových zdrojů) do různých "neziskovek" a nově vytvářených "amerických" pražských webů proudem.
Takže Madlenka se Schapirem musejí jednak rychle zahladit stopy, jednak přeorganizovat finanční toky. teď budou kromě jiného třeba donekonečna opakovat mantru o tom, že Trump předvolební a Trump prezident budou dvě zcela odlišné osoby. Doufají totiž, že "válku s Rusem" se podaří pod záminkou nějaké "operace pod falešnou vlajkou" rozpoutat ještě dříve, než 20. ledna převezme nový americký prezident svůj úřad. Petr Hájek 14.11.

listopad 15, 2016 13:19
Jo, Myš. Ťala´s do živýho. Hlupáky fakt nemůžu ani cejtit. : *NČ*
.
listopad 15, 2016 13:54
Tady nutně : Krakonoš
musí někde bejt Mattoni! smilies/grin.gif smilies/wink.gif
listopad 15, 2016 16:48
Mattoni né, : Sidon
ale Matonoha, když už se jedná o tu slušnost a vulgaritu -
https://www.youtube.com/watch?v=ARHeBxZUf6U
Mně to připadá trošku trapný a je mně dost divný, že se tam tomu smějí i mladé dámy. Asi to bude pravda, co řekl J.M.Kašparů jak se mu jeden asijský student zmínil, že - "u vás není nic hanba".

smilies/sad.gif
listopad 15, 2016 19:37
Mysko a Krakonosi : Mikin1
mozna nam zde Pepa tak vybublal diky tomu, ze byl jiz podvecer a on konzultoval sve slozite myslenky se svetoznamym think tankem ve Velkych Popovicich. smilies/wink.gif
listopad 15, 2016 20:32
Deeres, : Mikin1
on ti to tady docela nedavno nekdo vysvetlil, tak jenom strucne.
Role pani Albright v zalozitostech okolo toho mobilniho operatora spocivala v tom, ze jeji firma pomahala s konzultacemi a prodejem. Na tom neni nic spatneho ani ilegalniho a i kdyz za to firma dostala jiste nejaka ta procenta, o zadne desitky nebo dokonce stovky milionu se rozhodne nejednalo.
Pokud zde chces misto rozumnycn nazoru nebo argumentu te pani jen odporne nadavat a citovat lidi jako je bludny balvan a paranoik Hajek, tak si posluz.
Ale vypada to fakt posetile.
listopad 15, 2016 20:53
MyMiKra, : Sidon
naše nejsvětější trojice, záruka demokracie a spravedlnosti celého světa.

smilies/smiley.gif
listopad 15, 2016 20:57
Takže poradkyně? Jenom stručně: : *deeres*
Po skončení války o Kosovo získala její firma Albright Group podíl v hlavním kosovském mobilním operátoru Ipko, který později prodala slovinskému Telekomu.

listopad 15, 2016 22:01
Mě by celkem zajímalo, : Myška
kam někteří chodí na ty chytrosti, co zde trousí...
listopad 15, 2016 22:05
Třeba Wikipedia: : *deeres*
Allegations of hate speech against Serbs
The place where the Prague incident took place.
In late October 2012, during a book signing in the Prague bookstore Palác Knih Luxor, Albright was visited by a group of activists from the Czech organization "Přátelé Srbů na Kosovu". She was filmed saying "Disgusting Serbs, get out!" to the Czech group, which had brought war photos to the signing, some of which showed Serbian victims of the Kosovo War in 1999. The protesters were expelled from the event when police arrived. Two videos of the incident were later posted by the group on their YouTube channel.[104][105] Filmmaker Emir Kusturica expressed thanks to Czech director Václav Dvořák for organizing and participating in the demonstration. Together with other protesters, Dvořák also reported Albright to the police, stating that she was spreading ethnic hatred and disrespect to the victims of the war.[106][107]

Albright's involvement in the NATO bombing of Serbia was the main cause of the demonstration – a sensitive topic which became even more controversial when it was revealed that her investment firm, Albright Capital Management, was preparing to bid in the proposed privatization of Kosovo's state-owned telecom and postal company, Post and Telecom of Kosovo. In an article published by the New York-based magazine Bloomberg Businessweek, it was estimated that the deal could be as large as €600 million. Serbia opposed the sale, and intended to file a lawsuit to block it, alleging that the rights of former Serbian employees were not respected.[108]

Ale ono jenom stačí průběžně číst, co se děje ve světě. A v paláci Luxor,tak tam to byla docela bomba, jak se Madla odkopala. Lepit to sem nebudu, můžeš si to sama najít.
listopad 16, 2016 11:31
Unavuje mě neustále přesvědčovat hlupáky o jejich hlouposti, : toulavej
vím, že to ani nejde. Tak pro ten zbytek. Na této adrese
https://www.dmdc.osd.mil/appj/dwp/dwp_reports.jsp
je pod názvem
Military and Civilian Personnel by Service/Agency by State/Country (Updated Quarterly)
September 2016
seznam počtu civilistů i vojáků americké armády včetně jejich zařazení (ACTIVE DUTY) a místa umístění (LOCATION) v samotných USA i ve světě. Pro méně chápavé uvedu návod, jak tabulku číst:
Do řádky 63 včetně, se jedná o státy v rámci USA. Další řádky udávají všechny zbylé státy světa, kde je umístěn nějaký počet vojáků nebo civilních zaměstnanců americké armády.
Např. Česká republika (CZECH REPUBLIC) - 3 od armády plus 3 od letectva, celkem 6 osob tvoří vojenskou americkou základnu v ČR (TOTAL). Řecko (GREECE) – celkem 360 osob má americká vojenská základna. Také v Indii je americká vojenská základna o 18ti členech celkem. A v samotném Rusku má americká vojenská základna dokonce 19 členů!!! Jenom v Sůdánu má americká vojenská základna pouze 1 (čti JEDNOHO JEDINCE).
Vím, že házím hrách na zeď, leč nemohl jsem si pomoci . . .

listopad 16, 2016 11:59
Toulavej, : Mikin1
byt tebou, tak si ten komentar nekam ulozim. Protoze kluci se jenom otrepou a za par tydnu zde tu pitomost budeme mit zase.
listopad 16, 2016 12:32
Mikine, : toulavej
já vím :-)
listopad 16, 2016 12:35
Deeres, : Mikin1
kdyz hledas na internetu veci ktere se i hodi do kramu, zarucene je najdes. Jestli jde o pravdu a jak je zdroj seriozni, to je uz uplne jina otazka.
Ja bych nejakym anonymnim vykrikum z diskusi moc neveril. Ani Wikipedie nemusi mit vzdycky pravdu. Zkus si tam vzdycky kliknout na ty mala modra cisilka. Objevi se ti udaj o tom, odkud informace pochazi. Pokud pochazi dejme tomu z nejakeho srbskeho casopisu, jde jen udaj z toho casopisu a muze i nemusi to byt pravda.
A v Luxoru si udelali ostudu leda ti rvouni, kteri ji tam prisli obtezovat.
listopad 16, 2016 13:00
... : *deeres*
V Luxoru řvala hlavně Madla a rvala fotografie z válečného konfliktu v Kosově.
listopad 16, 2016 15:00
To se Deeres mylis : Mikin1
ta dama tam prisla podepisovat svou knizku o tom, jak coby mala zidovska holka prezila holocaust.
Na tom, ze ji tam nejaci dobytkove prisli urazet, na tom jen sotva nese nejakou vinu.
Ze vas Deeres hanba nefackuje. :-
listopad 17, 2016 00:30
... : *deeres*
Ta dáma tam řvala. "Shut up!"
Hanba by měla fackovat tu řeznici, obzvláště, když Albrightová označila později útok na Srby za „otázku morální volby“. Nepochybuje ani o správnosti přátelského vyjednávání s velitelem UČK.
V březnu 1999 tak začalo bombardování Kosova, při kterém zahynuly tisíce civilistů, včetně žen a dětí.
Následkem toho,byly rozsáhlé škody, hromadný úprk Srbů z Kosova a dalších 100 000 mrtvých, které vyvraždili Albánci právě pod vedením UČK. NATO navíc bombardovalo Srby bez mandátu OSN, tedy v podstatě ilegálně.
V rámci své návštěvy v roce 2012 dokonce mluvila v Senátu. Senátor Doubrava v průběhu jejího proslovu připomněl tisíce obětí tzv. humanitárního bombardování a znechuceně odešel ze sálu. Upozornil, že v době agrese vůči Srbsku byl přímo v jádru útoků a viděl například mrtvou sedmnáctiletou dívku v sedmém měsíci těhotenství, kterou prokazatelně zabila takzvaná kazetová bomba, jenž byla zakázána Ženevskou konvenci. Senátor také tehdy připomněl, že byl první, jenž upozornil na použití jaderné zbraně v oblasti. Kritici ostatně pro Albrightovou užívají výraz „balkánská řeznice“.
Ono to chce číst nejenom Wikipedii, to jsem uvedla jenom jako příklad, vědoma si toho, že tam může napsat kdokoliv, cokoliv. Ala Myška , pokud by opravdu měla zájem, tak by dokonce dokázala najít různé články i videa a zdrojem nejsou parlamentní listy, ani "prokremelské" weby.
listopad 17, 2016 11:33
I když neznám okolnosti o kterých deeres píšeš, : toulavej
tak cokoliv připomíná soudruh senátor Doubrava, je mi podezřelé. Tento soudruh komunista, který se podruhé nedostal na kandidátní listinu KSČM, z ní vystoupil a proto si založil politické hnutí – Severočeši – a takto zamaskovaný, byl opět zvolen senátorem. A takové vychytralé zmetky, kteří zpochybňují zásluhu Americké armády na osvobození Plzně od nacistů, nemohu brát vážně ani v jiných věcech. Protože, ještě jednou, je to komunistickej zmetek, kterýmu není nic svatý a měl by dostat pár facek, když už se našel dostatečnej počet hlupáků, kteří ho do senátu zvolilo.

No a deeres, to jako soudruhu senátorovi VÁŽNĚ VĚŘÍŠ, že byla na Balkáně použita jaderná zbraň? Doufám, že ne! Proboha, jestli jde o ocelové náboje se směsí uranu, to nejsou jaderné zbraně. Uran je těžký kov a přidáním do oceli získá ocelový náboj větší průraznost díky větší hmotnosti a tvrdosti. To ale NENÍ JADERNÁ ZBRAŇ. Soudruh senátor tak oblbuje neznalé lidi. Měla by sis ho vyškrtnout ze seznamu spolehlivých informátorů :-).
listopad 18, 2016 18:22
Toulavej, : *deeres*
máš pravdu nevěřím, zrovna u tohoto bývalého soudruha si zprávy cedím, to jsem jenom citovala jeho slova. Jenže není šprochu..., já jsem viděla i různé fotky a z různých zdrojů se můžeš dočíst, jak to vlastně v Kosovu bylo. Pojmenování "Balkánská řeznice" jsem já opravdu nevymyslela.A to,že Albrightová neměla mandát OSN, také není moje vina. Hodně zemí mělo s uznáním Kosova docela problém, zatímco ČR ho uznala v roce 2008, některé státy ho uznaly až v průběhu let 2009-2016 a některé vůbec. A o drogové mafii kosovských Albánců je snad zbytečné se tady rozepisovat. Dokonce se tehdy psalo o vraždách Srbů členy UCK a následném prodeji lidských orgánů???
Předpokládá se totiž, že v průběhu konfliktu v Kosovu bylo nejméně 300 srbských válečných zajatců dopraveno do Albánie, kde se pravděpodobně dostali do rukou „černých transplantologů“. Řekl náměstek prokurátora Srbska pro válečné zločiny. Podle čerstvé informace BBC Mezinárodní tribunál pro válečné zločiny zničil některé důkazy o unášení Srbů, kteří byli zabíjeni, aby posloužili jako nedobrovolní dárci. Reportéři BBC také zjistili, že únosy se odehrávaly nejen před a za dob války v Kosovu či během bombardování Jugoslávie letouny NATO, ale i poté, co Slobodan Milošević ustoupil z politické scény a v Kosovu byly rozmístěny mezinárodní síly. Ponteová po marném boji za spravedlnost a vyhrožování raději opustila místo haagské prokurátorky a nechala se přeložit ze Švýcarska jako velvyslankyně do Argentiny.

listopad 18, 2016 18:47
Deeres, : Mikin1
a co tak malinka zminecka o srbske genocide proti Kosovanum a o tom, ze bez zasahu proti byvalemu komunistovi Milosevicovi a jeho hrdlorezum by se tam dodnes valcilo?
Zese veris jedne verzi a urazis urazis zenskou, ktera pro ty lidi opravdu neco udelala......
listopad 19, 2016 22:38
Já vůbec nechápu, : Krakonoš
jak se po strašlivejch a tragickejch zkušenostech s OSN a jejíma "modrejma přilbama" vůbec někdo může vohánět nějakým "mandátem" OSN. Mandát OSN už dávno nikdo k ničemu nepotřebuje, jednotlivý mocnosti si dělaj, co se jim zlíbí, a trapná OSN je akorát k smíchu. Nevyřešila nikdy nic, nepomohla nikdy nikomu, za jejího "dohledu" se ve světě děly ty nejstrašnějsí zločiny proti lidskosti a když slavná OSN zanikne, nikdo si toho ani nevšimne.
listopad 20, 2016 02:50
... : *deeres*
A stejně tak jako s mandátem OSN, to je s NATO. Do SFRJ pod záminkou demokracie vlítla aliance, která jaksi nebyla objektivní a hájila hamižné zájmy jedné strany.
A zatímco Albright z toho vyvázla se světovou slávou a ziskem, tak Miloševiče soudili jako válečného zločince. Ačkoliv se tady v tisku psalo něco jiného, prezident Miloševič nikdy odsouzen nebyl. Proces, který jej měl dostat do doživotního žaláře, se žalobcům rozpadl pod rukama. Právník Slobodan Miloševič se jako svůj vlastní obhájce hájil před tribunálem proti obvinění z válečných zločinů, ze zločinů proti lidskosti a z genocidy. Zemřel tak nikoliv odsouzený zločinec, ale prezident SFRJ - multietnického a multikulturního státu.A aby to neskončilo totální blamáží, byl Slobodan Miloševič po pěti letech věznění nalezen mrtvý ve své cele v Haagu?!?
Přitom Miloševičovy činy, ze kterých byl definitivně zproštěn, byly vedeny jako argumenty k napadení Srbska a obsazení Kosova.

listopad 20, 2016 10:58
Deeres, : Sidon
mě by vůbec neudivovalo, pokud by někdo řekl, že se o tyto věci nezajímá a neví o nich, ale když se o ně zajímá a pak straní a podporuje jenom tu jedinou a "správnou" stranu, která se však dopouští mezinárodních zločinů, to už je dost silný kafe. Co si potom můžeš o takovém člověku myslet? Ono je to vlastně taky, do jisté míry, jakési "omezení", protože nechce připustit nic jiného, než jen tu jeho vizi. Anebo to taky může být, jak je u mnohých lidí vidno, jejich charakter, přiklonit se na stranu silnějšího. Směšné, nebo spíš k pláči pak je, že se tito mnozí "bojovníci", ohánějí pravdou, humanismem, lidskýma právama apod.

smilies/shocked.gif
listopad 21, 2016 09:24
... : Mikin1
Valka je ztelesnena hruza a utrpeni. Obcanska valka je vetsinou jeste vetsi svinstvo.
Za tu v byvale Jugoslavii jsou zodpovedni prevazne srbsti komunisticti aparatcici, kteri chteli udrzet sve byvale panstvi za kazdou cenu. V obcanske valce neni vetsinou ani jedna strana bez viny, ale to co dokazali srbsti hrdlorezove ve Srebrenici, Kosovu a dalsich oblastech se da srovnat jen s radenim nacistu.
Kazdy kdo proti vsem dukazum z Haagu a pod vlivem primitivni propagndy ruskych webu jejich zverstva obhajuje musi byt poradny zvrhlik. :-
listopad 21, 2016 20:44
Deeres a Sidone : Mikin1
nic neni cernobile. Zkuste si laskave namisto propagandy z proruskych webu obcas precist i neco ze serioznejsich pramenu.

Dne 6. července 1995, během války v Bosně na srebrenickou enklávu bosenských muslimů zaútočily srbské jednotky pod vedením Ratka Mladiče. Přibližně 15 000 obyvatel se rozhodlo pro útěk k Tuzle, ostatní se vydali k několik kilometrů vzdálenému Potočari, kde se chtěli uchýlit pod ochranu jednotek UNPROFOR, ovšem bez úspěchu. Během dvou dnů bylo město vyklizeno a začaly hromadné vraždy. Až přes 8000 mužů bylo povražděno, většinou zastřeleno. Mnoho žen bylo znásilněno, došlo i k vraždám žen a nezletilých dětí.
Seznam pohřešovaných a zavražděných lidí v Srebrenici obsahuje 8373 jmen lidí, z nichž téměř 500 bylo mladších 18 let (30 mladších 15 let). V seznamu jsou také uvedena jména 76 žen a dívek.
Masakr ve Srebrenici je největší masovou vraždou v Evropě od konce druhé světové války, a po holocaustu první soudem označenou genocidou.[3]

listopad 21, 2016 21:08
Já se z toho po.... smíchy : Míša šíša
Mikine, ty uvádíš Wikipedii jako seriózní pramen??? Fakt? A kdopak tu nedávno napsal tohle:
Deeres, kdyz hledas na internetu veci ktere se i hodi do kramu, zarucene je najdes. Jestli jde o pravdu a jak je zdroj seriozni, to je uz uplne jina otazka. Ani Wikipedie nemusi mit vzdycky pravdu.

Ty se mi opravdu snad jen zdáš. smilies/wink.gif smilies/wink.gif smilies/wink.gif
listopad 22, 2016 07:34
Já bych ho, Míšo, nechal teď bejt : *NČ*
Společně se všema, jedině správně smýšlejícíma, lidma se těšili na 3. sv. válku proti Putinovi, kterou jim ježibaba slíbila. A teď bába, místo do Putina, hystericky mlátí doma do nábytku. A válka, zdá se, odkládá se.
Je třeba chápat jejich spravedlivý rozhořčení a sem tam nějakej ten úlet.
Např. studenti v Yale University získali odklad zkoušek, než se ze zvolení Trumpa dají psychicky do pořádku.


listopad 22, 2016 09:10
NČ, : Míša šíša
já taky neočekávám, že by se nad sebou zkusil zamyslet nebo tak něco. Jenom mě to po ránu hodně pobavilo. A smíchu nikdy není dost, takže jsem mu vlastně vděčná. smilies/kiss.gif
listopad 22, 2016 09:15
Bavim se spis ja. : Mikin1
Pochopitelne ze wikipedie nemusi mit vzdycky pravdu. Je to otevrena encyklopedie, do ktere muze prispivat kdekdo. Proto jsem zde doporucil, kliknout si na wikipedii na ta mala modra cisilka, uvedena za kazdou informaci. Tam se dozvite zdroj a muzete si v kombinaci s dalsimi serioznimi medii udelat vlastni nazor.
Ale to jak se tak koukam u ctenaru obskurnich proruskych webiku nehrozi. Nepremyslet a hykat s davem dusevne rovnocenych simpletonu je o moc snadnejsi, zejo? smilies/wink.gif
listopad 22, 2016 09:37
Čtenáři antiruských webíků, : Míša šíša
proč teda cituješ Wikipedii a ne rovnou ten tvůj seriózní pramen? Kliknout na to malé modré čísílko snad umíš i ty, ne?

"hykat s davem dusevne rovnocenych simpletonu" - kam na tyhle fráze, prosim tě, chodíš? smilies/grin.gif smilies/grin.gif
listopad 22, 2016 10:09
Je to marný, je to marný! : *deeres*
Sice úplně blbý argumenty, ale vždycky musí mít alespoň poslední slovo.
listopad 22, 2016 10:38
Mikine : zuza
opět slabá obhajoba, to nestačí... budeš muset přidat, to je slabé.
listopad 22, 2016 12:55
... : Mikin1
Nevim jak jsi Miso siso prisla na ty "antiruske webiky". Mozna neco takovyho existuje, ale ja bych to stejne jako zdroj informaci nebral. Ctu par ceskych deniku a casopisu, ale hlavne Real Clear Politics plus The Economist. Ten odebirame s manzelkou uz 20 let. Stoji to penize, ale vyplati se to. Tam mas zaruku v tom, ze redaktori se nekomu zodpovidaji a kdyz vypusti nejakou kachnu, budou mit prusvih nejen oni, ale cely casopis.
Ten obrat o "hykani s davem dusevne rovnocenych simpletonu" me napadl pri cteni "moudrosti" lidi, kteri veri nejakemu obskurnimu webiku, jehoz trvale nezamestnany tvurce se nezodpovida vubec nikomu a proto muze od rana do vecera kopirovat kraviny lidi stejne postizenych.
listopad 22, 2016 13:20
Míšo. Jak by se mohl nad sebou zamyslet? : *NČ*
Beznohej taky zábradlí nepřeskočí a nepřeskočí ....

Nebo, jak dáma přinesla svýho čokla k veterináři se slovy: "Pane doktore, ten pes mi nežere a nežere a nežere".
Doktor vyšetří a praví: "Ten pes vám nebude žrát a nebude žrát a nebude žrát. Protože je dřevěnej a dřevěnej a dřevěnej".
listopad 22, 2016 14:23
Dobrej clanek : Mikin1
listopad 22, 2016 14:48
. : Míša šíša
Nevim jak jsi Miso siso prisla na ty "antiruske webiky".

Úplně stejně jako jsi ty přišel na ty "proruské webíky". To je přece naprosto to samé, jen v opačném gardu. Ale dobře, ať je po tvém, napíšu opravu oslovení: "Čtenáři proamerických webíků".
Doufám, že teď už je to v cajku.

Jsi legrační, jak nikdy neodpovíš na otázku nebo nereaguješ, pokud tě člověk usvědčí z nějaké tvé magorárny, ale začneš se točit zase na nějaké jiné blbině. Takový rádoby "pan nepolapitelný", což?
listopad 22, 2016 15:14
K tomu obratu : Míša šíša
To tě fakt napadlo samotnýho? Pane vachmajstr, vy jste hlava!
listopad 22, 2016 15:19
Jasne, Miso siso : Mikin1
napadlo me to samotnyho. Ale nikdy by k tomu nedoslo, kdybyste me ty a tvi spolubojovnici nedodali inspiraci. Za to jsem neskonale vdecen.
Ale ten termin "proamericke webiky" bys me mohla trochu vic priblizit. To jako ze britsky The Economist je proamericky webik?
Vec se ma tak, ze ten nenavideny "mainstream" zabira cele politicke spektrum a ze si tam kazdy muze ze serioznich informaci a komentaru vybrat co chce.
Takze ja se s kamarady docela bavim, kdyz se na ruznejch paranoidnich webech doctu, ze "tohle vam televize neukaze", nebo "tohle vam mainstreamu nerekne".
Hmmm, vono je to nakonec tak trochu pravda.
Protoze ver me nebo ne, ale slusnej novinar nema za povinnost pretiskovat fantasmagorie z Putinova Sputniku nebo vykriky paranoidniho pana Hajka z Protiproudu.
Leda tak v oddeleni humoru.
smilies/wink.gif
listopad 22, 2016 18:55
Mikine, : Míša šíša
co to meleš za hovadiny, já ti vůbec nerozumim. Kdo to je "tví spolubojovníci" a za co jako máme bojovat? Že o ničem nevim. S větrnými mlýny bojuješ akorát ty.
Hele, mě absolutně nezajímá, co ty čteš a co si doma s mamkou kupujete za tisk, to je vaše věc. Stejně jako mě nezajímají tvoje kecy o proruských webíkách, paranoidních webech, Putinově Sputniku a nenáviděném mainstreamu. Rozhodně na tohle téma s tebou debatovat nebudu, nejsem blázen.
Já jsem se jen pozasmála nad tím, jak sám sobě protiřečíš, když někomu vytkneš citaci z Wikipedie a o pár komentářů dál uděláš nemlich to samé. Chápu, že se to snažíš zamaskovat a odvést pozornost jiným směrem, ale marná snaha tvá.
listopad 23, 2016 07:03
Miso, siso : Mikin1
precti si napred co jsem napsal o Wikipedii hned ze zacatku. A nevytrhavej moje slova z kontextu. Ja ti to taky nedelam.
Verit si muzes i tem nejvetsim kravinam, vod toho mame demokracii. smilies/wink.gif
listopad 23, 2016 22:44
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]