O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

NORMALIZAČNÍ DEKA PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 13 říjen 2016
Sobotní volby celkem nic zásadního nerozhodovaly a zoufalství z jejich průběhu a výsledků je zbytečné. Ale děsí mě atmosféra ve společnosti a zjištění jak moc mi připomíná léta, která jsem považoval za dávno minulá. Osmdesátky byly taková zvláštně zatuchlá doba. Vlastně se lidé neměli tak špatně, žádné velké násilí tu neprobíhalo, ale stejně člověk z atmosféry vnímal něco hodně nezdravého.

 

 

 

 

 

 

 

Existovaly správné názory a postoje, a nesprávné názory a postoje. Ty první povinně vysílala (tehdy jediná) státní televize a tiskly všechny noviny. Ty druhé názory si většina lidí říkala doma, nebo v bezpečí kruhu přátel, kterým věřila. Byla to atmosféra zvláštní beznaděje. Tedy, když vynechám naději na to, že ten režim snad jednou padne. Takové mlžné nejasné a mihotavé světélko na konci tunelu. Patřilo k důvodům, proč jsem tehdy nevzal kramle. (Možná jsem to měl udělat a dneska bych provozoval českou hospůdku na Manhattanu a nadával na Obamu a Clintonovou.) Jenže jsem doufal, že se ta deka dá odkopat a můžeme vytvořit svobodnou společnost, ve které svobodný občan, člověk, bude víc než Správná společnost nebo Dobro.

 

Děsí mě, jak se ta atmosféra vrátila. Státní televize i dneska vysílá předem dané Pravdy, o nichž se nesmí pochybovat. Stát řídí idiokracie nazývající se elitami a podporovaná suitou dokonalé Dobro hlásajících neziskovek přisátých na státní rozpočet. Pochybovače a rouhače sice nevyhodí ze školy nebo z práce, ale bude veřejně onálepkován jako nenávistník. Protože byla vytyčena jediná dokonalá zjevená europravda, a ti kdo odmítají její dobrodiní, jsou veřejnými (třídními) nepřáteli. Vyhazování je otázkou času. Likvidace živnostníků a svobodné střední třídy je už realitou. Není velká nadsázka očekávat, kdy se nesprávné názory dostanou do trestního zákoníku Něco jako § Rouhání o pochybování o Pravdě.

 

V poválečných volbách jsme si komunisty (samozřejmě ve vleku celoevropských událostí) podstatnou měrou zvolili sami. Když se člověk zahloubá do historie, se zděšením zjišťuje, jak velký díl těch rudých revolucinářů tehdy tvořili - ne upocení dělníci a vykořisťovaní horníci, ale mladí vzdělaní lidé, humanistické elity snící svůj sen o novém světovém uspořádání, které popře celou dosavadní historickou zkušenost a všichni budou moc šťastní a vše bude jásavé a krásné.

 

Což je to, co ve mně vyvolává myšlenky nejchmurnější. Kdyby šlo o nějaké ty volby, ve kterých vítězí oligarchové nebo bolševici (případně bolševici a estébáci usalašení do pozic oligarchů), mávl bych rukou, že je to blbé, ale dočasné, a dá se s tím něco dělat. Když si uvědomuju, že tou divnou totalitní dekou nás ve svatém rozjásaném nadšení přikrývají mladí lidé, kteří ve svých třiceti na své páté vysoké škole dopisují bakalářskou práci na téma Genderová rovnost v postpolitickém světě, začínám pochybovat o tom, jestli nemám jít do komory hledat batoh.

 

 

TOMÁŠ HOUŠKA

 

 

 

Komentáře (17)add feed
... : Mikin1
No, z demokraticky voleneho oligarchy Babise diktator pomalu roste, o tom zadna.
Ale spojitost mezi komunistickym vyhazovanim z prace a oznacenim nekoho kdo vede nenavistne reci za nenavistnika, to me opravdu unika. smilies/tongue.gif
říjen 13, 2016 07:13
účast a výsledky voleb odráží význam, který jim lidé přikládají. To je celé. : vlk
Ono by stačilo realizovat elektronické volby, které například v Estonsku fungují už dávno. Jenže toho se páprdové asi dost bojí, znamenalo by to více pirátů a zelených ve zvolených funkcích.

Další prů××r je "odbornost" lidí ve zvolených funkcích. Dnes jsem zrovna četl na Mackovi návrh uspořádat matematickou paraolympiádu pro humanitně vzdělané absolventy, kterým činí problém pochopit, kolik je jedna a jedna. Pokud takoví rozhodují o důležitých otázkách je výsledkem naprostá rezignace a zoufalost, což je ta všeobecná nálada ve společnosti.

Ti samí pak mají na svědomí neomarxistické idiocie typu pokuta řidiči(!) za malou mzdu. Pro podobné debility nemá normální člověk dost malý a prázdný mozek, aby ji pochopil. A co s tím může dělat?

Řečnická otázka...
říjen 13, 2016 09:21
. : toulavej
Tak pokud jde o pokutu za malou mzdu u sousedů, neřekl bych, že jde o idiocii neomarxistů. Naopak, je to dobře promyšlená věc, jak se elegantně zbavit mezinárodní konkurence, která využívá konkurenční výhodu nižších mezd řidičů v mezinárodní dopravě. Velmi chytré. Když k tomu přidáme i zákaz spaní v kabině náklaďáku, čili nutnost vzít hotel, zase se zvýší režie, aby se nevyplatilo cizím firmám podnikat u sousedů.

Přesně to ukazuje podstatu členství chudých zemí v EU. Rozšířit trh pro zaručený odběr západního zboží na vyšší úrovni bez rizika konkurence. A když po deseti letech se přece jen konkurence dostaví, je nutné vymyslet způsob, jak se jí zase zbavit, jinak by přece zmizel jeden z hlavních důvodů pro rozšíření EU :-). A nikdo se už ani nenamáhá to maskovat, protože je přesvědčenej, že je dotacemi zkorumpovanej dostatečně velkej počet obyvatel chudých států, kterej by vystoupení z EU neodsouhlasil.

A pro jednoduchý se přidá i obava z další války, nebýt EU. Jenže, válka není kvůli NATO, který ovládá Amerika, i pomocí základen v západní Evropě :-), nikoliv kvůli existenci EU, jejíž neschopnost zabránit čemukoliv, jasně ukázali migranti. Takže zabránit dokonce válce je velmi úsměvný argument velmi jednoduchých lidí. Vždyť ani na Balkáně si EU nevěděla rady proti velmi slabým a špatně vyzbrojeným armádám a nebýt Ameriky, válčí tam dodnes.
říjen 13, 2016 15:24
Houško, : Krakonoš
ty jsi tak ubrečenej, až mi tě začíná bejt líto. smilies/wink.gif
říjen 13, 2016 21:14
... : Mikin1
Netusim, kam by s tim batohem Mr.Houska prchal. V kterekoliv zapadni zemi by se citil "humanistickejma elitarama" utiskovanej jeste vic, jinde by zase trel bidu.....
říjen 13, 2016 22:07
na Orlíku je furt dost místa : vlk
i pro Putinova obdivovatele se našel byteček ...
říjen 14, 2016 09:00
Nevěřím : Lenka1
na Boha. Věřím na záladní přírodní zákony, vesmírné principy, rovnováhu. Zatím to vždy dopadlo tak, že čím více se člověk ve svojí neuvěřitelné arogantní nadutosti snažil vychýlit svět na jednu stranu, s o to větší rychlostí a razancí se to zase zhouplo zpět.

Nejinak tomu bude i v neomarxistické EU. Otázka není "jestli", ale "kdy".
říjen 14, 2016 09:34
... : doktor
Nechci se plést do politikaření,ale dokud nebude platit... vítěz bere vše...jsou volby zbytečné a peníze vyhozené oknem.Hlas "lidu obecného" je přehlíen.
říjen 14, 2016 14:04
V takovém Švýcarsku jsou volby povinné, ne ? : wendy
Ale zase když nejdou, zaplatí pokutu a je vymalováuno. Tak nevím jaký to má smysl.

doktore, tAk u nás třeba vyhrálo ANO ale všechny ostatní strany se sjednotí do koalice a tak opět neplatí vítěz bere vše. Je úplně jedno kdo vyhrál, jde o princip. Já bych ty volby zrušila. Co by se stalo ?

Nojo ale byla jsem poučena, že bez stran to prostě nejde. Že bez stran by se asi svět přestal točit. Že nikdo jiný to tady na té Zeměkouli řídit nemůže.

říjen 14, 2016 21:32
Bez stran to fakt nejde. Zkoušel jsem to, ale nedopadlo to dobře.. : *NČ*
Zjistil jsem, že bez malý a velký se prostě neobejdu
říjen 15, 2016 06:40
Možná : wendy
ještě severní jižní východní a západní - pro orientaci. smilies/cheesy.gif
říjen 15, 2016 22:09
Autorovi : Nováková
Nebalte batoh, držte se svého rozumu, mějte v pořádku svojí rodinu a obec.
V každém režimu jsme předmětem manipulace - viz krátká píseň jako vysvětlení složitých problémů, kterým se musíme stavět:

https://www.youtube.com/watch?v=6nMKhuN-Htw
říjen 16, 2016 01:17
Zajímavý film. : Pepa
Našel jsem zajímavý film jež se zabývá historií posledních 150 let. Bohužel je Italský s Anglickými titulky. Jsou tam i informace z archívů. Některé dech beroucí. Na příklad: Lenin uložil v roce 1920 na své konto ve Švícarsku 75 mil. dol. Trocký 80 mil. To byl a je i dnes pěkný balík peněz.



https://www.youtube.com/watch?v=1Mlw2mlf35Y
(https://www.youtube.com/watch?v=1Mlw2mlf35Y)
říjen 17, 2016 00:30
Mikine, tvoje logika je stejná : vlk
jako logika švédského soudu, který propustil pachatele znásilnění tělesně postižené ženy, neboť ta nekladla svému znásilnění aktivni odpor. Pro tebe je to logické, pro nás je to příznak duševní nedostatečnosti.
říjen 18, 2016 08:16
Vlku, : Mikin1
nechapu na co narazis a rovnez bys mohl vysvetlit kdo jste to "vy"?
říjen 18, 2016 16:21
... : Mikin1

prosinec 23, 2016 22:11
... : Mikin1
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=651809311678562&set=a.104982793027886.1073741848.100005484966497&type=3

prosinec 23, 2016 22:12
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]