O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

 ANI TUHLE VÁLKU NEVYHRAJÍ - 2 PDF Tisk E-mail
Úterý, 16 srpen 2016
EU je ve stavu, kdy potřeby, názory a zájmy jednotlivých států Unie jsou stále více rozdílné a protiřečí si. Výsledek zavedení eura a byrokratické politiky v Unii je katastrofální. Řecko je v neřešitelné situaci a má obrovský (cca 25%, ale přesně nezjistitelný) počet nezaměstnaných. Španělsko je v rozkladu, oficiálně nezaměstnaných je 22,5 %.

 

 

 

 

 

 

 

Přestává fungovat místní státní správa a obce, protože už nemají peníze. V zemi je asi 50 % mladých bez práce a bez výhledu na ni. Španělsko je navíc plné neregistrovaných cizinců, kteří se často nedokáží zapojit do společnosti. Itálie je v trvalém bankrotu už třicet let, ale umí s tím žít, což jí ale nechce dovolit Německo, EU a s nimi spřátelení bankéři. Itálii zatěžuje obrovská skrytá nezaměstnanost a ve státě jsou agresivní menšiny, o kterých Unie a hlavně multikulturalisté nutili Italy lhát, že neexistují. Rumunští Cikáni kolem měst v odporných táborech, stále se zvětšující a stále agresivnější muslimská komunita atd. 

 

U nás doma v ČR tyto problémy není příliš vidět. Máme se stále zdánlivě báječně, většina určitě daleko lépe než za totáče, krize se nás moc netýká a naše psychologické „zrcadlo“ Německo a Rakousko zažívají na oko báječné časy. Až na ty strašné dluhy, které oba státy jaksi „tutlají“, ale které jsou schopny obhospodařovat. Ale není to tak všude. Slovensko má velké obtíže, Maďarsko je v krizi finanční i morální. Island se nedávno zhroutil. Produkce Irska klesla o 13 %, Litvy o 17 %, Estonska a Lotyšska o 24 %. Platy a důchody v postižených zemích se propadají o 15, ale i 30 %.

 
       V Maďarsku stoupá starý šovinismus, ve Finsku a Dánsku jsou silné protievropské nálady. Hrůzným příkladem dopadu eura je Řecko. Tam mají německé ceny, řecké hypotéky, snižují důchody o 20 %, vstupem do Unie zmizel bývalý, i tak mizerný průmysl a dle nových receptů Merkozy a Unie mají v zemi „západních cen“ žít za „východní platy“. Tak to nejde a nemůže jít dohromady.

 

Dieta diktovaná Unií těmto zemím je šílená. Řešení, které navrhuje Merkelová, a tedy i německá ekonomická škola - šetřit, šetřit a šetřit - je pro slabší státy cestou do pekla. Merkelové by měl někdo dát přečíst informace o jejím dávném předchůdci, jak je hezky popsal ekonom Pavel Kohout (Partners): „Německo nezažilo svoji největší měnovou katastrofu v roce 1921, ale 1931. Tehdy řádila bankovní deflace spojená s hospodářskou krizí. Při trochu rozumné měnové politice by tehdy kancléř Heinrich Brüning byl schopen předejít nejhoršímu, ale vybral si nejhorší možnou hospodářskou politiku: dogmatické lpění na stabilitě měny na úkor stability ekonomiky. Cožpak se Němci zase nejsou schopni poučit z historie, mein Gott?!

 

Já bych snad jen dodal, že tuhle šílenou politiku dnes Němci ordinují celé Evropě. Měli by si najít na internetu heslo „Kancléř hladu“. Tak se totiž Brüningovi říkalo. A podívat se na výsledek. Hned po něm nastoupil Hitler!

 
      Eurohujerům se zdálo být jasné, že Evropě teď musí vládnout „pevná ruka“. Zvaná „Merkozy“. Ovšem to nebylo žádné rovnocenné duo. V praxi je to jako s vládnoucím duem Hitler-Musollini. Ne, že by byli Merkozy diktátoři, to ani nápad! Oba si určitě mysleli, že jsou rození demokraté moderní doby. To si myslel Musollini ostatně taky, ovšem Sarkozy byl stejně neschopný a jeho stát stejně prohnilý, jako byla tehdy Itálie.

 

Dnes se Merkelová stává Evropě něčím podobným, jako byl kdysi Bismarck Německu. Nejprve „udělá pořádek“ a pak možná přijde i demokracie! Jinak si lze jen těžko vysvětlit její slova, že „čeká nás dlouhý proces… budeme přenášet (v originále budoucí vzdálený čas!) více pravomocí na Evropskou komisi…. Evropská rada se bude skládat z šéfů (národních) vlád a zformuje se do druhé komory parlamentu….“ To znamená, že po časově neurčenou bude vládnout Merkelová pomocí jakýchsi „dekretů“, které podřízeným státům prostě nadiktuje. Nějak tak to dělal ostatně i Musollini, když si nechal formálně schvalovat své rozkazy Velkou fašistickou radou.

 

Plán je to jasný. Ovšem nepočítá s realitou. Ostatní evropské státy nebudou chtít žít pod něčí kuratelou. A nová, nevolená vláda Unie už ukazuje svoji sílu. Už silou změnili vlády na Slovensku, v Řecku i v Itálii, nadiktovali vedení Belgii, zasáhli do voleb ve Španělsku. Merkelová veřejně zasahovala do voleb ve Francii. Vyloučili z rozhodování o EU Británii, záměrným pokusem ji finančně zlikvidovat nepřijatelným diktátem - něco jako ekonomická podoba „srbského ultimáta“, které nemohlo Srbsko v roce 1914 přijmout, pokud nechtělo přijít o svoji suverenitu (totéž platí pro Británii v roce 2012).

 

Silou může po nějakou dobu získávat na svoji stranu další „spojence“ z malých států, většina voličů v těchto zemích je však bude spíše považovat za „kolaboranty“. Poroste politický odpor a ten může být hezky drsný, díky obecnému znechucení z prosazování nesmyslných, hloupých a doslova vyděračských direktiv Bruselu.

 

Veřejně se začíná přiznávat, a statistiky to ukazují, že ze zavedení eura těží hlavně Německo a těžce na ně doplácejí slabší evropské státy. My jsme mezi „východními a jižními státy“ určitá výjimka, protože fungujeme ekonomicky jako „přidružená země“ Německa. A Slovensko také poněkud profituje z ekonomického úspěchu Německa jako „přidružený stát přidruženého státu“, tedy nás.

 

Většina ostatních na euru a ekonomické dominanci Německa prodělávají. Dlouhou dobu se zdálo, že všichni budeme společně růst, ale bylo to jen přechodné a hlavně na úvěr. Situace je taková, že již potřetí za sto let – od roku 1914 do roku 2012 - se snaží nejsilnější evropský stát řešit novu politickou a ekonomickou situaci po svém. Dnes „měkkou“ silou. Ovšem opět nemá žádného skutečného spojence, jen pár na něm závislých politiků a úředníky v Bruselu. Nemá však, přes své relativní bohatství, opět ani dost peněz, ani surovinových a pracovních zdrojů, aby tento plán dokázalo uskutečnit.

 

Diktátem, vyhrožováním, vydíráním (na což vypadá oněch 50 miliard dotací „zatržených“pro školství jako „odměna“ za naše stanoviska) to nelze vyřešit. Pokud se Unie nenavrátí k demokracii, nezlikviduje nádor zvaný Brusel, neudělá rychlou reformu, přijde rozpad. V roce 1968 jsme si mysleli, že Sověti pochopí, o co jde, a změní postoje. Přišla okupace. Obávám se, že se to politici opět pokusí řešit silou. Dnes ekonomickou. A že Němci, stojící v čele, skončí opět, již potřetí za sto let, opuštěni všemi zdánlivými spojenci a vystaveni nenávisti ostatních. A boj prohrají.

 

Pokud vám tohle povídání připadá moc negativistické či smutné a padají-li na vás chmury při čtení pitomostí z našich novin, pusťte si nadčasovou píseň „Politické nebe na zemi“ od Voskovce Wericha Ježka - je z doby před druhou světovou válkou... No, teď ji poslouchám, ale ona to zase taková sranda není, když víte, jak to tehdy dopadlo…

 

Jak říkali kdysi Američané. „Usmívejte se, nic vás to nestojí!

VÁCLAV VLK ST.

  

 

Komentáře (11)add feed
Milý Vlku, : Michal
než se pustíš do výkladu, že tohle ví každej blbec, chci ti poděkovat.

Podle tvé logiky nejsem blbec, protože leccos nevím, a mám z toho radost.

Žil jsem dlouho za oceánem a vidím leccos kapku jinak. Ale výsledek je stejný, tak jako dolar má jinou hodnotu v New Yorku a v třeba v mém Idahu, tak je nad slunce jasné, že euro musí mít jinou hodnotu v Německu a v Řecku.
srpen 17, 2016 06:41
A pak si přečtu článek blba Jetmara, : *deeres*
no a nevěřte tomu!

http://svobodneforum.cz/v-den-prijeti-eura-by-vsichni-lide-v-cr-zbohatli/

Věřila bych, kdybych nevěděla od lidí v zemích, kde bylo Euro zavedeno, že to vůbec výhra nebyla.
Zavedení Eura na Slovensku dostalo do kolen chudší vrstvy. Ono ani tak nejde o to, co dostaneš na ruku, ale co za to dostaneš koupit.Ty lidi nezajímá, že jsou levnější lokomotivy, je zajímá, že je dražší chleba.

A to se pan Jetmar ani nezmínil, jaké závazky bychom museli splnit, aby byla v ČR společná měna přijata. Prý jeden ze závazků, jak přestoupit na jednotnou ESM je , že po přijetí eura bude muset ČR v případě vyzvání ze strany ECB do sedmi dnů vyklopit cca 350 mld Kč na úhradu cizích dluhů?
Ale A.Babiš tvrdí, že to lze i bez toho, abychom platili za závazky Řecka a Španělska. Jo?
Česká republika je tedy společně se Švédskem, Bulharskem, Litvou, Lotyšskem, Maďarskem, Polskem a Rumunskem právně vázána jednotnou měnu přijmout.

Tato povinnost vyplývá především z přístupových smluv, které zavazují k převzetí veškeré evropské legislativy, a to včetně závazku usilovat o zavedení společné měny euro. Dříve nebo později, v závislosti na plnění maastrichtských (ekonomických) konvergenčních kritérií, by se tedy všechny tyto země EU měly stát i členy eurozóny

"Seurem na Euro", zpívá Nohavica.
https://www.youtube.com/watch?v=x1NUoGLdUzw

srpen 17, 2016 11:32
Nevím už přesně kdo : Míša šíša
tady na Kudle (snad toulavej?, Mikin?) vehementně obhajoval myšlenku EU a jak jsme na tom super, když z EU dostáváme dotace na bohulibé projekty. Např. tento: http://ekonomika.idnes.cz/insolvence-technologickeho-parku-nupharo-fil-/ekonomika.aspx?c=A160817_094636_ekonomika_rny
Grrrrrrr :-
srpen 17, 2016 12:25
jak je tohle vůbec možné!!! : Martina P.
tak jsem si to otevřela a úplně mi to vyrazilo dech!

- Možná by šel kampus naplnit mladými atomovými fyziky a jinými nadějnými mozky přicházejícím z daleké ciziny. Mohli by vyvíjet kapesní atomové bomby, nebo vyrábět doklady potřebným. smilies/grin.gif

- Tak kupeckými počty: dluží 431 77 mil. , dostal 299 a z nich se nejspíš na začátku projekt financoval, takže odhadem pár vyčůránků si jen na tomhle tunelkšeftě přišlo na cca 200 mil. A to předpokládám že to není jejich jediný kšeft , resp.že nejsou jediní kdo se takhle "živí";-€
srpen 17, 2016 14:19
Míšo šíšo, že bych já kdy obhajoval EU, to sis mě spletla s Krakonošem. : toulavej
To je zastánce jediný možný cesty – šťastný soužití všech států Evropy pod křídly EU, nositelky pokroku a míru v Evropě, na celé planetě i v celým Všehomíru :-). A jednou mi tvrdil, jak můžeme být rádi, že musíme přijímat z EU jejich směrnice, protože ty nám tu zaručí kvalitní prostředí a život, kterej bychom si sami jinak nedokázali zorganizovat :-). Mám Krakonoše rád, ale ty jeho pošetilý názory na ekoteroristy a bohulibou EU včetně „výhodných“ dotací jsou bohužel mimo.

Samozřejmě, teď využívám toho, že se Krakonoš nezapojí do diskuse, když to slíbil, tak ho tu můžu zdrbat :-).
srpen 18, 2016 17:34
Hobo, : Sidon
vony některý ty komunistický ideje taky nebyly zcela špatný, ale nepočítaly s lidskou povahou a prováděli a prosazovali je taky lidi, kteří si z toho udělali jenom byznys, takže ty jejich metody byly mnohdy nakonec proti lidem samotným.
Každý člověk něčemu věří podle své povahy a svého rozumu, jenže ten "rozum" může být někdy i "nerozum".
Nakonec je to tak, jak už pravila Boženka Němcová - není na světě člověk ten ...

A nevíš, von se třeba Krakonoš zase votřepe a zapojí, Kudlanku si nejspíš čte, jak vidno.

smilies/smiley.gif smilies/smiley.gif
srpen 18, 2016 18:38
toulavej, : Míša šíša
tak to se ti omlouvám, že jsem tě zmínila neoprávněně. Ale jak jsem psala, už si nepamatuju, kdo tady tak vehementně EU obhajoval a zmiňoval, jak k nám díky členství v EU valej ty dotace, že jo.

A dnes jsem narazila na další přidělenou dotaci z Programu rozvoje venkova: http://zpravy.idnes.cz/penzion-u-chebu-dotace-nevestinec-dll-/domaci.aspx?c=A160817_173529_domaci_pku
Je třeba si uvědomit, že na tohle nám nejdou nějaké cizí peníze z Bruselu. Na tohle, přátelé, přispíváme my všichni!
srpen 19, 2016 08:31
Míšo šíšo, my si na ty bohulibý dotace MUSÍME ještě půjčit, : toulavej
abychom je mohli vyčerpat, protože průměrný spolufinancování je kolem 50% a protože stále žijeme každý rok na dluh, musíme si půjčovat i na ty dotace :-), i na takovýhle na rozvoj venkova, pro soukromníky . . . aby se soukromníci zabezpečili a s nimi i „místní akční skupiny“, tj. "sdružení zprostředkující čerpání dotací", který to nedělá zadarmo, ani za peníze z EU, takže už zbývají jenom peníze z našeho státního rozpočtu, něco jako fungovalo v případě oblíbeného exhejtmana Středočeského kraje MUDr. Ratha, toho bezpáteřního parchanta . . .

A aby to nezapadlo, tu půjčku na dotace musíme zase splatit plus úroky z té půjčky, velmi výhodný :-). A přitom, polovinu z toho všeho, na co si musíme půjčit, protože dotace - jakoby něco zadarmo - musíme přece vyčerpat, vůbec nepotřebujeme mít! a máme jenom proto, že dotace, něco zadarmo, dostaneme :-) - a hodně lidí tomu i věří (Krakonoš)
srpen 19, 2016 10:09
... : *deeres*
Eurodotace určitě nejsou projevem nezištné "západo-východní" solidarity. Opačným směrem proudí mnohonásobně větší zisky zahraničních vlastníků v Česku rozmístěných montoven, bank, či hotelů, z využívání levné pracovní síly, bezplatného přenosu el. energie z Německa, kde nakonec odvod daní těchto podnikatelů zmizí kdesi na Kajmanech.
Prostředky, které pak obdržíme jsou vázané na konkrétní věc, které předchází spousty administrativy a následné kontroly, až nakonec se zjistí, že peníze šly do soukromé kapsy, byly předražené, nebo i nesmyslné a nejsou ani obecně prospěšné.
Tak bych ráda připomenula kauzu "Čapí hnízdo", nebo třeba jak zde nedávno proběhl článek o likvidace hájovny "U dvou šraňků" a výstavbě nesmyslného environmentálního střediska v Hradci Králové, předraženou cyklostezku Rokytka (s monstrem, které vzniklo zbytečným přemostěním Ocelářské ulice , kde je minimální provoz).
V září 2009 média upozornila na to, že jeden kilometr vyjde na 30 milionů, ačkoliv běžné náklady údajně jsou dva miliony.V dubnu 2008 se psalo o tom, že Evropská unie bude hradit 80 % nákladů, brzy poté už se psalo jen o dvou třetinách. V září 2009 se ukázalo, že z fondů EU nelze na takzvané nezpůsobilé náklady (například na výsadbu stromů podél stezky) čerpat tolik peněz, s kolika se původně počítalo. Podle hrubého rozpočtu zveřejněného v únoru 2010 hlavní město Praha investovalo 58 milionů, fond Evropské unie 82 milionů.V listopadu 2010 byly uváděny V. Fillerem náklady města 46 milionů a strukturálních fondů EU (Operační program Praha-Konkurenceschopnost] 94 milionů Kč.

Tak takhle se všichni máme díky dotacím z EU.

srpen 19, 2016 10:12
A jeden zajímavý názor z netu : *deeres*
V čem konkrétně je přínos EU pro ekonomicky aktivního občana, který není přisátý na dotační podvod EU. Jediný argument, který všichni mají, je - postavíme "veřejně prospěšnou věc" za peníze nás všech, podle pravidel, které vymyslel někdo jiný. O ta pravidla totiž jde.
Zvedá mě to ze židle z toho důvodu, že se pohybuji pracovně v prostředí dotací, ale dotace mě neživí. Naopak často napravuji velké průsery, které dotace napáchají (a že jde kolikrát o existence slušných a poctivých firem, které živí mnoho rodin). Důležité jsou především dvě věci:
1. Podmínky dotace - dejte si tu práci a dohledejte si je. Vtip je v tom, že bez podmínek dotace by často zadanou práci provedla lokální prověřená firma za peníze, které do toho stejně nasype někdo jiný, než EU (zadavatel, město, ČR a další). O těchto penězích se ale příliš nemluví a rozhodně se o nich nedočtete v novinových článcích. Podmínky často splní jen firma se správnými EU certifikáty (u kterých Vám každý odborník v oboru potvrdí, že to je jen papír pro papír) a která je často i o 100% dražší, než lokální firma, kterou všichni znají a ví, že odvádí poctivou práci. Taková firma mívá dost zakázek i bez dotačních podvodů, tak se Vám odmítne podílet na papírovém kolotoči kolem dotací.
2. Finanční spoluúčast. Ta se dá ještě rozdělit na veřejnou a neveřejnou. Veřejná je zapsaná v zadávací dokumentaci. Často je rozdělena do několika různých plateb, aby celková částka tolik nemlátila do očí. A často by stačila na finanční pokrytí zakázky, pokud by se to realizovalo "bez EU". Neveřejná spoluúčast je platba různým společnostem, které "jen pomohou zpracovat papíry kolem dotace EU". Jsou to často desítky procent z přiklepnuté částky, které zůstanou těmto firmám za drápky. Zažila jsem už i požadavek na odevzdání 90 procent! dotací, když dotaci vyřídí, se slovy "bez nás nedostanete na dotacích nic". Velký problém je, že hodně "správců pokladniček" najelo na systém, že když za nimi přijdete s finančním požadavkem na cokoliv, tak reakce bývá "když na to přispěje EU, tak ano, jinak to nejde". Přitom je to v závěru stojí stejné peníze a menší nervy, když se na dotaci EU vykašlou.
Závěr toho elaborátu: většina věcí by se zrealizovala i bez dotace EU. A to nepočítáme peníze, které do EU odvedeme - v tom případě jsme v obrovské ztrátě s celým EU penězotokem. Prosím o napočítání do desíti a skutečném si zjištění faktů, než začnete psát věci typu "ale, ale, ale - bez EU to stejně nejde".

Vůbec největším čerpatelem dotací z EU za roky 2007-13 je Agrofert se 4,7 mld Kč a hned po něm třinecké železárny. Asi to je hlavně o tom, jak kdo v tom umí chodit.
A pak mně někdo ještě může vykládat, že mám být šťastná, že jsme se stali pomocí EU protektorátem Německa.
srpen 19, 2016 11:56
naprosto souhlasím : toulavej
:-)
srpen 19, 2016 12:20
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]