O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ANI TUHLE VÁLKU NEVYHRAJÍ - 1 PDF Tisk E-mail
Úterý, 16 srpen 2016
Od dob úsvitu moderních věků hrají v dějinách Evropy hlavní role Řím (Itálie), Frankové, tedy dnes Francie, a Germáni, dnes Německo. Zvláštní postavení pak má Anglie. Je v logice dějin, že každá z těchto pevninských mocností se pokusila přetvořit Evropu k obrazu svému.

 

 

 



 

 

V naší paměti uvízlo Německo jako pořadatel největších lidských jatek v Evropě spíše díky tomu, že v minulosti si musel každý vojenský a politický vrahoun najít dostatek lidí, kteří by tohle zabíjení udělali pěkně „ručně“. Teprve moderní doba dokázala vyvražďovat lidi průmyslově, což využil jeden z nejprůmyslovějších státu světa - Německo. Oni ani staří Římané ani katolíci a protestanti za třicetileté války neměli tyhle technické možnosti a Napoleon, až na gilotinu, taky ne, že. Každá doba také využívá ke svému pokusu podmanit si své okolí nějakou ideologii. Francký král Karel Veliký použil křesťanství, Napoleon filosofii Voltaira, z jehož myšlenek vznikla Deklarace práv člověka a občana, která skončila obludným masakrem statisíců, a válkou v celé Evropě.

 

Fridrich II. Veliký, od jehož smrti uplynulo 12. ledna 2014 300 let, což Německo slavilo pořádáním tří set výstav o jeho „velikosti“, vyzdvihl myšlenku vytvoření velkého Německa na základě přesvědčení o nadřazenosti germánské rasy, z čehož vznikla myšlenka pangermanismu. A z té zrcadlově myšlenka panslavismu. Myšlenka pangermanismu stvořila představu „nadčlověka“ a „nadnároda“, viz např. Rajmun Habřina: „Nadčlověk a nadnárod“, r. 1946. To zase vedlo k rozpoutání 1. a 2. světové války, v kterých byli Němci poraženi a myšlenka německého nacionálního socialismu zdiskreditována.

 

To však neznamená, že by padla myšlenka na vytvoření Nové Evropy. Tentokrát však mírovou cestou a za spolupráce dříve proti sobě anebo spolu válčících států. Myšlenka jistě zajímavá a zdánlivě kladná, která však nemá, jak se dnes ukazuje, dobré řešení ani v tomto stylu. Nápadu se opět zmocnily politické síly vyznávající myšlenku „vybraných elit“, což je společné nacismu a komunismu, ale i dnešnímu intelektuálnímu etablismentu snícímu o vytvoření sjednocené Evropy. Ekonomickým a kulturním vývojem se po mnoha letech mlžení najednou ukázalo, že je zde jediný možný vedoucí stát Evropy - Německo. To, které si tuto úlohu dlouho odpíralo a má k ní nechuť. Další realitou je, že nechuť přenechat řízení Evropy v německých rukách má v sobě nepřekonatelně zakořeněnou většina „zbytku“ Evropy.

 

Merkelová, která se stala „jakoby náhodou“ skutečným vládcem Evropy, opustila pokus vládnout v EU demokraticky. V krizi vytvořila duo Merkozy + bankéři z ECB. Stejně to nefunguje. Co má tedy v této situaci Merkelová dělat? Musí hledat další spojence. Možnými spojenci jsou Itálie – vždy však obojetná, v první světové válce bojující na straně Anglie, v druhé na straně Německa a dnes se potácející v krizi. Zbývá tedy Francie, bohužel s národní politickou tradicí „vždy proti Bošům“. Pak už jsou jen houfy malých států, které ovšem většinou v duchu Němce nesnášejí, a to nejen od dvou posledních válek, které Němci rozpoutali. Stačí se podívat na záběry demonstrací z Řecka, Itálie, Portugalska, Chorvatska, Finska, Irska ale i Maďarska atd. – tedy obyvatel ze zemí, kterým už na zachování přátelské „tváře“ vůči Německu nezáleží. Také proto, že Němcům docházejí peníze, že ano?!? Různé volby a referenda o EU, prosazované hlavně Německem (a jeho fámulusem a poštívačem Francií) ukazují silnou averzi proti sjednocené Evropě pod německým praporem. (Za dvacet let se budou všichni divit, jak to, že to tehdy lidé nepoznali.)

 

Merkelová jako představitel sebevědomého Německa ví od začátku, že potřebuje partnera. Každá sranda něco stojí. Tohle sice není válečné střetnutí, ale je to ekonomická válka. Na euru a současné ekonomické politice EU výrazně vydělává pouze Německo (a my jako jeho subdodavatel) a pár „severských států“, většina ostatních strašlivě tratí. Jak řekl francouzský ekonom Nicholas Verón: „Jedno euro uložené v řecké bance nemá stejnou hodnotu jako jedno euro spravované španělskou bankou.“ Já bych dodal: „A už vůbec ne takovou, jakou má euro uložené v německé bance!“ Zatímco Itálie a Řecko platí za půjčky gigantické úroky, kupují finančníci německá eura - maskovaná jako dlužní úpisy - za záporné úroky! Hledají jediné skutečně platící peníze, „německá“ eura – ve skutečnosti tajné D-marky.

 

Každý stát anebo ekonomická moc, která se snaží ovládnout, protože je to v jejím nejvlastnějším zájmu, místní ekonomický prostor, musí mít peníze a spojence. Za 1. světové války se Němci omylem domnívali, že si vystačí se svými a rakouskými penězi a průmyslem a s Tureckem. Výsledkem bylo, že ke konci války si hladoví němečtí vojáci obvazovali rány papírovými obvazy (odtamtud máme dnešní papírové kapesníčky) a v Německu vypukl nevídaný hlad a bída. Podle německých údajů, které se často snaží problém hladu svalit na Británii, stála „blokáda“ Německa - čti nedostatek potravin po zhroucením válečného systému a odchodu většiny mužů na fronty - za první světové války stálo jen Německo 800 tisíc až jeden milion životů! Pokus vojensky ovládnout Balkán, Rusko, Francii atd. a vytvořit velké Německo, skončil na naprostém vyčerpání zdrojů a peněz.

 

Hitler tohle dobře pochopil a nacismus a 2. světová válka byla od začátku vládou a válkou lupičskou. Podobně jako bolševismus. Nacisté nejprve sebrali veškerý majetek Židům, jedné z nejbohatších vrstev společnosti. Při zbrojení nacisté stát obrovsky zadlužili, neboť uvažovali, že když vyhrají, tak dluhy platit nebudou. A když prohrají, tak také ne. Obsazení Rakouska a hlavně ČSR a každý další územní výboj byly doprovázeny státně organizovanou zlodějnou do té doby nebývalých rozměrů. Státní poklady, zlato z bank, peníze a majetky nepřátel, a to jak států, tak jednotlivců, byly ukradeny a měna obsazených států znehodnocena. Vše pokračovalo až do vytvoření otrokářského řádu „porobených“, se zdánlivě nekonečným množství „lidského materiálu na jedno použití“. Takže krádež to byla důkladná. Přesto hledali nacisté zoufale nějaké spojence.

 

Našli však jen kolaboranty. A spojence z nouze - italské fašisty. Ti je nakonec stáli daleko více škod na materiálu, ztrátách vojáků a úsilí, než přinesli. Japonci byli kamarádi jen na oko. Německo - vyčerpané lidsky, ale hlavně finančně a surovinově - přes veškeré nadšení Němců pro nacistickou myšlenku a nevídané pracovní a válečné nasazení všech lidských sil, nakonec podlehlo. Došly peníze, materiál a lidi.

 

Německo, dnes demokratické, řeší otázku: Kdo s námi půjde budovat „Spojené státy evropské“? A hlavně kdo to zaplatí!?! The Economist napsal: „V jistém smyslu jsou teď Němci v pozici trvalého presidenta Unie.“ Převeďme z newspeaku do obyčejné řeči: Merkelová je ve skutečnosti faktickým absolutistickým presidentem Unie. Jistěže se Merkelová nechystá válčit. Není šílená, dvě porážky stačí. Navíc má Německo uvnitř sama sebe „pátou kolonu“ muslimů, o které neví, co udělá. Jediný skutečný „ přítel“, Francie, je papírovým tygrem. Všichni to vědí. Jen EU a eurohojeři dělají, že ne. Jak řekl již jmenovaný ekonom Véron: „Lidé v Evropě již Německo a Francii za rovnocenné nepovažují. Pro Francouze (dodejme že ještě víc pro Merkelovou) je však tato iluze důležitá.

 

V diskuzi kolem senzačního interview, které podala Merkelová vybraným - čti prověřeným – deníkům, se však vyjádřila jasně. Také reakce na tento rozhovor jsou typické: Merkelová ostatně „silně“ prohlásila: „Jednu věc chci naprosto jasně říci: všechny relevantní politické síly v Německu jsou naprosto zavázány projektu Evropské unie.

 

Bodejť by nebyly. Všechny dobře vědí, že Německo je největším poživatelem výhod zavedení eura a má svoje i unijní zákony nastavené tak, aby maximálně chránily jeho trh a jeho firmy. Ostatní nemají sílu to změnit. Po podepsání Lisabonské smlouvy ani teoretickou.

 

 

 

VÁCLAV VLK ST.

pokračování zítra

 

 

 

Komentáře (10)add feed
tak to je, tedy... : Martina P.
Hledají jediné skutečně platící peníze, „německá“ eura – ve skutečnosti tajné D-marky.

asi to je jediná měna, nebo jedna z mála, ve které se ještě vyplatí šetřit. smilies/angry.gif
srpen 16, 2016 15:14
Vlastně moc nechápu, k čemu tolik theorie a historie. : *NČ*
VŠICHNI, kdo mají mozek ve hlavě, to viděj i bez dalekosáhlejch výkladů!
A co je jim (nám) to platný??????????? (vzhledem k etickému kodexu odpověď nepíšu)
======================================================= ========
Lepší a daleko prospěšnější, než se věnovat theorii a historii, je - učit se střílet!!!
srpen 16, 2016 15:44
Napsáno před 80ti lety géniem, kterýho jsme si v povinný četbě pranic nevážili. Fakt ten vejcuc stojí za přečtení : *NČ*
“Lidi tedy budou sloužit Mlokům?” "Budou, když to tak chceš nazvat. Budou prostě pracovat v továrnách jako teď". “A není ti lidstva líto?” "Proboha, nech mne! Co mám dělat? Vždyť to chtěli lidé; všichni chtěli mít Mloky, chtěl je obchod, průmysl a technika, chtěli je státníci i vojenští páni. My všichni za to můžeme. Prosím tě, jak by mně nebylo lidstva líto! Ale nejvíc mi ho bylo líto, když jsem viděl, jak se samo stůj co stůj hrne do té záhuby. Člověk by křičel, když se tak na to kouká. Řval by a zvedal obě ruce, jako by viděl vjíždět vlak na špatnou kolej. Teď už se to nedá zastavit. Mloci se budou množit dál, budou dál a dál drobit staré pevniny – Jen si vzpomeň, jak to dokazoval Wolf Meynert: že lidé musejí udělat místo Mlokům; a teprve Salamandři že stvoří šťastný, jednotný a stejnorodý svět....................

Něco ti řeknu: víš, kdo ještě teď, když už je pětina Evropy potopena, dodává Mlokům třaskaviny a torpéda a vrtačky? Víš, kdo horečně, dnem i nocí pracuje v laboratořích, aby našel ještě účinnější mašiny a látky na rozmetání světa? Víš, kdo půjčuje Mlokům peníze, víš, kdo financuje tenhle Konec Světa, tu celou novou Potopu? “Vím. Všechny továrny. Všechny banky. Všechny státy.” "Tak vidíš. Kdyby byli jenom Mloci proti lidem, tak by se snad dalo něco dělat; ale lidi proti lidem, to se, člověče, nedá zastavit. “ – – "Počkej, lidi proti lidem! Něco mě napadá. Třeba by nakonec mohli být Mloci proti Mlokům.” ............................

Ano, dojde k světové válce Mloků proti Mlokům. “Ve jménu Kultury a Práva.” A ve jménu Pravého Mloctví. Ve jménu národní Slávy a Velikosti. A to je konec, člověče. Mloci vyhynou."
“Všichni?”
"Všichni do posledního. Bude to vymřelý rod. Uchová se po nich jenom ten starý öhningenský otisk Andriase Scheuchzeri".
“A co lidé?” "Lidé? Ah pravda, lidé. Nu, ti se začnou pomalu vracet z hor na břehy toho, co zůstane z pevnin; ale oceán bude ještě dlouho smrdět rozkladem Mloků. Pevniny zase pomalu porostou nánosem řek; moře krok za krokem ustoupí a všechno bude skoro jako dřív. Vznikne nová legenda o potopě světa, kterou seslal Bůh za hříchy lidí. Budou také zkazky o potopených mytických zemích, které prý byly kolébkou lidské kultury; bude se třeba bájit o jakési Anglii nebo Francii nebo Německu – “A potom?” – – – "Dál už to nevím".

srpen 16, 2016 17:31
... : *deeres*
Když ročníky narozené po roce 1980 a jejich mužská část nemusela na vojnu, tak jsem si říkala, že je to senzační počin. Tak nám tu vyrostla generace třicátníků a mladších, kteří bydlí u maminky, z nichž někteří ani neumí plavat, nemají řidičáky a kdyby do ruky dostali glock, tak možná správně vyndají zásobník,aniž se zastřelí, ale pak zbraň obrátí proti sobě, aby se podívali, jestli nějaký náboj náhodou nezůstal v hlavni. O jejich fyzičce nemůže být řeč, protože žádnou díky sedavému životu nemají. A to jsem vždycky vojnu považovala za děsnou buzeraci. Žili jsme si tu v relativní pohodě a najednou se to všechno podělalo.
My jsme alespoň mívali cvičení CO, kde jsme vrhali granátem, tedy pouze gumovým a stříleli z malorážky, takže i poznám, co je hlaveň a co je pažba. Uměli jsme plavat, bruslit,jezdit na kole, lyžovat, kdo si neudělal řidičák na vojně, udělal si ho soukromě, chodili jsme do tělocvičen, které vedli bývalí sokolové,a na táborech pionýrští vedoucí zase byli někdejší skauti. Takže i ve stáří, máme pořád docela obstojnou fyzičku.
Asi by se měla vojenská povinnost znovu zavést, alespoň na půl roku, aby se národ naučil zacházet se zbraněmi a nejnutnější sebeobraně.
srpen 16, 2016 17:59
Ještě k Lisabonské smlouvě. : *deeres*
On tehdejší prezident Klaus moc dobře věděl proč se cuká.Klaus měl s Lisabonskou smlouvou pravdu, že je to smlouva s ďáblem. Jak ho chlapce zrovna nemusím, přesto musím uznat, bod pro něj,že dokázal vyjednat vyjímky pro ČR.
A Sobotka usoudil, že nic takového není potřeba, prý je vyjímka bezpředmětná a náš ministr kultury Herman, z toho byl radostí bez sebe a hned vystoupil v Sudetech s projevem: "Milí krajané...."
http://www.lidovky.cz/cesko-stahne-zadost-o-vyjimku-z-listiny-zakladnich-prav-eu-pa8-/zpravy-domov.aspx?c=A140219_145943_ln-doprava_pef
srpen 16, 2016 18:16
deeres : Lenka1
s těma zbraněma - loni na podzim k nám na útvar nastoupily nové posily - po základním 3-měsíčním kurzu (dříve přijímači) z Vyškova. Takže se shromáždili na sále, který slouží ke všemu možnému a začalo "sušení" - nácvik manipulace ze zbraní.

Já s tělocvikářem jsme to sledovali z vyvýšenýho ochozu. Děs běs.

Průměrná výška "muže" byla kolem 165-170 cm, průměrná váha tak 65 kg. Pokud teda nebyli špekatí.

Když jsem to říkala tomu svýmu současnýmu, kterej byl na vojně ještě tehdy na rok v 98, tak nechápal, jak to mohlo projít výběrem. On sám má 193 čísel a váha tak 110-115 kilo.

Ono to nejspíš bude tím, že už se do army žádné výběry nedělají, sbírá se to z pracáku, co má ruce a nohy, pak to po pár letech stejně vyházej, aby nevznikaly zbytečný náklady na výsluhy, bo ty jsou jen pro vyvolené, a naberou se jiný blbci, kterých jediná zkušenost s fyzičkou a zbraněma je z PC her, ale všichni chtěj bejt drsný zabijáci.

Pak po první překážkovce nebo cvičení brečí, kam že to vlezli. Ale na to, aby pár let dělali křoví, aby se tahle šaškárna furt mohla tvářit jako armáda, jsou dobrý.

Heslem velitele útvaru je "hlavně, aby se nikomu nic nestalo". Když se nic nestane, já dostanu prémie, pak budu povýšenej a pak dostanu pořádnou výsluhu.
Nejsou maskáče, nejsou boty, nejsou náhradní díly na techniku, není nic. Lezecká stěna hnije, protože nejsou vyškolení instruktoři.

Při střelbách čekáte hodinu ve tvaru jako debil, abyste si vystřelil 6 (slovy šest - není to překlep) nábojů ze SA 58 (tam, kde mají, tak z Brena) za doprovodu asi padesáti povelů, přičemž nejdůležitější je, jestli povel správně zopakujete.

Ale hlavně, že posíláme mraky munice Kurdům.

Granáty se nehází, protože si inteligentně vyhodili do civilu jedinýho pyrotechnika, kterej na to měl papíry. Vyškolit novýho je práce minimálně na rok a ne každej to chce dělat. Na cokoliv je nejdůležitější písemná příprava, na který se stráví neuvěřitelné množství času a kde je obzvlášť důležitý, jestli máte správné řádkování a velká písmena u příjmení. Jo, a taky být řádně ustrojen a upraven a mít vyčištěný kanady a zapnutý všechny knoflíky.

Ale furt jsme všichni v poho.
srpen 16, 2016 18:39
Lenko, : Míša šíša
není tohle vyzrazování vojenského "tajemství"? smilies/grin.gif smilies/grin.gif
srpen 17, 2016 09:09
Neřekla bych : Lenka1
tohle je tak max. veřejné tajemství, aneb všichni víme, ale tváříme se, že nevíme. :-
srpen 17, 2016 11:56
deeres, díky za info k té Lisabonské smlouvě : toulavej
to mě uniklo, že tu požadovanou výjimku pan Sobotka sám nechal zrušit, myslel jsem, že to byla EU, která ji svévolně přehlédla při přijetí Chorvatska, jak se zavázala. A vono to bylo dílo pana Sobotky. Věděl jsem, že je pan Sobotka vyčuranej hajzlík, co si z poslaneckých náhrad pořídil bydlení, ale přesto jsem nepředpokládal, že je to takovej idiot a kretén. Bohužel, podobných idiotů, kterým to nevadí a budou ho volit, je v týhle zemi pořád aspoň 20% voličů . . .
srpen 18, 2016 17:55
Lenko : wendy
kluci by zase měli začít chodit pěkně na vojnu, ale na pořádnou, ne jako do školky, aspoň na půl roku, Byla bych pro.

deeres, ani já Klase moc nemusela, ale uznávám, že měl v mnohém pravdu. Zcela cíleně podělal privatizaci, má svědomí slavnou amnestii atd., ale v zahraniční sféře, to je jiná.

NČ, že ale ten ČApek byl génius ?

Dobrou, jdu se dívat na Kubišovou, NOhavicu a Kryla.
srpen 21, 2016 20:22
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]