O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

SUPERŽENA, SUPERMATKA PDF Tisk E-mail
Pondělí, 26 listopad 2007

Moje kamarádka je superžena a supermatka dohromady. Těsně po třicítce chodí do práce, vychovává tři syny mezi 4-11 lety, stará se o domácnost, nakupuje, pravidelně vodí a vyzvedává děti ze školy a školky, následně ještě odvádí do všech možných kroužků a poté opět vyzvedává - podotýkám vše bez auta - večer kontroluje domácí úkoly a nachystané věci...

Jednou rukou chystá večeři, druhou pohlavkuje syny, kteří se mezi sebou mlátí hlava nehlava, organizuje naprosto chaotické večerní umývání a čištění zubů a konečně uspávání těch mladších pohádkou....

 

 

 

 

      Když úplně vyřízená sedne večer před „Růžovou ohradu" vydrží titulky a tvrdě usne. Budí se rozlámaná kolem třetí v noci před zrnící obrazovkou a stěhuje se do postele. Poté se hodinu převaluje s pocitem, co všechno nestihla. Budík drnčí v pět. A vše začíná nanovo, ranní chystání všeho možného, co by mohla  její drobotina vyžadovat a potřebovat, včetně snídaně a horkého čaje na stole a svačin do školy. Něco po půl šesté nastává buzení, krmení, umývání, oblíkání a odchod z domu. Je ráda, když to do práce stíhá na sedmou a to už má v té době, na začátku pracovní doby, jednu pernou polosměnu za sebou.

 

     Tohle všechno dělá a musí; a teď něco k tomu, co nedělá vůbec. Nechodí k holiči ani na kosmetiku, nelakuje si nehty, nemá žádný pravidelný koníček ani zájem, nechodí do restaurací ani na párty, nestíhá poflakování, nedívá se na své oblíbené filmy a nečte knížky, nechodí na brusle. Když jede na hory, tak jen proto, aby mohla své tři drobečky zvedat a držet na lyžích, utíkat podél vleku, nosit lyže a zapínat lyžáky, vařit obědy a večeře.  

 

 

     Ona je vlastně takový full servis v jedné osobě... a to jsem ještě neprozradila jednu velmi zásadní věc a totiž, i když by to jeden neřekl, ona má manžela. Opravdu, jednoho doma má. Jeho povinnosti by se daly shrnout asi takto: chodí do práce. Nezastává žádnou náročnou manažerskou pozici, je jen běžným ouřadou s naprosto pevnou pracovní dobou a průměrným platem. Dříve bych mínila, že by si zasloužil nakopat a to s rozběhem, teď si ale myslím, že každý má co si přeje a tak je to i v případě mé kamarádky.

 

     Byť je mi po tom velký ale opravdu obrovský prd, občas do ní láduju své moudra. Sem tam si najdu čas a navštívím její soukromou „zoologickou zahradu"; déle jak hodinku tam však nevydržím. Odcházím naprosto vyčerpaná - tím vším, co ona musí zvládat - zpět do svého občasného „sladkého nicnedělání". Nedávno jsem se při jednom takovém filozoficko - emancipovaném průjmu zarazila: a co když je to všechno vlastně úplně jinak?

 

    Došlo mi  totiž, že ona je na sebe vlastně nesmírně pyšná. Unavená, stará na svoje léta, bezradostná, věčně uspěchaná - ale pyšná, jak to všechno sama perfektně zvládá. Tím šíleným super vypětím svého manžela uvrhla do lelkování, pocitu nedostatečnosti a  nudného života vedle takové extra třídy na vedlejší koleji. Je nerudný, zapšklý, zastydlý a nepoužitelný. Nechci se zastávat ani jeho, rozhodně je v jeho silách ji uzemnit několika rychlými protiakcemi, ale to by musel ukončit rozehraný level v advenuře, zvednout se od počítače a začít jednat. Nejspíš mu současný chod rodiny zas tak úplně nevyhovuje, ale odtrhnout ruku od myši a zbavit se rychlého tiku v levém ukazováčku, by bylo na odvykací kůru a to přece jen trochu bolí.

 

     Jak už to bývá,  každý je svým vlastním strojvedoucím, ale když jeden vlak jede rychlostí téměř závratnou, nikde nezastavuje, nevšímá si zastávek, výstražných znamení a výhybek, zákonitě na svou bezhlavou jízdu jednou „dojede". Stejně jako druhý vlak, který se šine rychlostí splašeného šneka, upocený a zadýchaný, nestihne vůbec nic a všecičko důležité mu uteče.

 

 

     Nezávidím ji její výkonnost, její pořádek, precizně vyžehlené a poskládané prádlo,  naopak jsem pyšná na svůj mírný chaos a hlavně na tvrdě vydřenou schopnost najít si i v té nejnemožnější chvíli čas na „nohy na stole".

 

 

Paula

 

 

Komentáře (30)add feed
dobře napsané, : dess
jenže jsou i varianty, kdy si "hrdinně užívá" jako manželka záletníka.
listopad 27, 2007 00:52
Nojo, at je kazdymu prano, : Ceskymo
co chce nebo si zaslouzi....
Uz mam deti dospely, ale i kdyz byly maly, tak nic nebylo perfektni... zato hodne lidsky. A dneska je mi skoro 50 a zivot ma krasnou nasladlou prichut... pac jsem se jeste nezhroutila a umim si ho uzivat smilies/wink.gif
listopad 27, 2007 02:29
Jaký si to uděláš..... : NČ
.
listopad 27, 2007 06:23
Měla jsem perfektní babičku, : Eva
a ta mi v mém dětství, když jsem jí vykládala, co všechno dělám, říkala:" Evičko, neuč se to, budeš to muset dělat" Vždycky mne tím v dětství mátla, protože u nás doma fungoval klasický model, na rozdíl od zde popisovaného, dřeli oba. Ale nějak pozdě jsem přišla na to, že to občas nefunguje oboustranně smilies/smiley.gifPo rozvodu moje děti z legrace zavedly novou kategorii lidí: to je TAKOVÝ LENOCH, přímo ženich pro naší mamku. A je fakt, že právě takovým jsem připadala pravidelně přímo neodolatelná smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
Takže já bych jí tak neodsuzovala, ono kolikrát ani, po jistou dobu, nic jiného nezbývá, ale jen je mi líto, že to pochopí, jako mnoho z nás předtím, teprve až padne.
Babička už chvíli nežije, ale já úplně bez pocitů viny klidně občas i dost lelkujia starám se sobecky o sebe a užívám si to. A vždycky se směju, neb si říkám: Evičko, neuč se to, budeš to muset dělat smilies/grin.gif smilies/grin.gif
listopad 27, 2007 07:35
Eva : mamča
Moje babička byla zřejmě ze stejné líhně jako ta tvoje. Větu "Neuč se to, jinak to pak budeš muset dělat" jsem slýchala docela často.
Moje maminka zase dělila lidi na chovné a tažné. Ví Bůh, proč jsem se mermomocí drala mezi ty tažné... smilies/grin.gif
listopad 27, 2007 08:08
Kdo chce kam... : Sandokan
Měla by si pořídit jestě dalších 3-8 potomků, aby dosáhla úplného naplnění života!
listopad 27, 2007 08:11
Sandokan : mamča
Nebyla bych tak příkrá. Ono tři děti, to je dřív jak na nový boty. Stačí, že se povedou dvojčata na druhý pokus, jako nám. Taky jsem pár let padala na hubu, aby měly naše děti stejné podmínky jako ty ostatní. Nebyla jsem na to sama, manžel byl rovněž v zápřahu, ale jsem ráda, že mám ty roky za sebou, a že jsme to zvládli.
To není žádná pýcha nad tím, že bych se cítila "superženou", ale prosté uspokojení, že jsou z našich dětí slušní a vzdělaní lidé.
listopad 27, 2007 08:24
mamča : jája
Nerozumím, stejný podmínky jako ostatní, sama mám tři děti a nechápu to. Jakoby tři děti bylo nějaký stigma, nebo handicap.
listopad 27, 2007 08:40
... : jája
Jo a nepřijde mi jako, že by Paula byla příkrá, možná se spíš jen pozastavuje nad tím, že jeden dělá vše a druhý ho... a že tomu co dělá vše to nepřijde divný a že s tím nic neudělá.
listopad 27, 2007 08:41
Jájo, : Vodoměrka
myslím, že to není o třech dětech, ale o přístupu. Někdy to ovšem může být ne příčina, ale důsledek třeba toho, že manžel nechce a nehodlá pomáhat.
Ale uznávám, že jsou i takové, co si prostě chtějí něco dokázat. Nebo vůbec neznají, že by to mohlo být jinak, protože to nikdy nezažily. A jednou třeba na to taky přijdou, že život se dá i užívat, ne jen jako stroj přežívat na plný výkon bez možnosti pauzy.
listopad 27, 2007 08:56
Vodoměrce : jája
Píše děti ve věku 4-11 let, nepřijde ti, že jedenáctiletý kluk by si třeba mělu umět udělat a hlavně kolem sebe už docela dost věcí? Já mám děti menší, ale když je správně namotivuju, tak zvládnou i moji snídani do postele a jednoduchou svačinku do školy taktéž a vůbec děti by se měly zapojit do domácnosti od malička, pomaličku to co zvládnou.
listopad 27, 2007 09:30
jájo : Kamila
dovolím si suplovat mamču - příkré bylo myslím myšleno na Sandokana, ne na Paulu. A jasně - tři děti není stigma, ale jistě to není jednoduché, jak sama víš. Já jsem tedy ten poslední, kdo by to měl - s jedním synem - říkat, ale švagrová má děti tři a s tímto počtem společnost příliš nepočítá. Zájezdy - až dvě děti zdarma... auto - jen málokteré je koncipované vzadu na tři sedačky... atd. mohla bych pokračovat a ty jistě též!
A ano, tento článek není o počtu dětí, ale o přístupu té superženy, která si pod sebou řeže větev...
listopad 27, 2007 09:49
Jsou i takové, : Míša šíša
že kdyby ten chlap vstal od počítače a něco udělal, tak by ho hned sepsuly za to, že to udělal špatně. Taková byla například moje babička a je taková i moje tchýně. Ostatní lidé prostě nic neudělají tak dokonale jako ony a tudíž pak rezignují a raději nedělají nic.
listopad 27, 2007 09:49
Říká se : Jaká matka, taká Katka !. : wendy
Co když to považuje za normu ? Nezná to, tak jí to nechybí, je "jen" unavená a v 50 bude vyždímaná jak citron. A její ňouma jednou vstane od kompu a vezme pod paží nějakou mladici neopotřebovanou. Třeba. Ach jo.
listopad 27, 2007 09:54
Jo to jsem ještě chtěla Paulo : wendy
taky jsem parkrát neodolala a hecovala ty různé domácnostní nešťastnice, a výsledek - nula. NULA. Ony nemohou nebo nechtějí. A jednou na mě začal zle zahlížet manžel...
listopad 27, 2007 09:56
pro wendy : Paula
Je to takový nešvar, člověk umí daleko lépe poradit ostaním - nebo si to aspoň myslí, sobě kolikrát nedokáže poradit vůbec. Mám úplně stejnou zkušenost jako ty, moje kamarádka mě sice ráda vidí, ale už se v zájmu zachování dobrých vztahů bavíme úplně o něčem jiném.
listopad 27, 2007 10:37
3 děti a více : Sandokan
Ono kdyby se lidská populace nemnožila s odpuštěním jako veverky (a napadají mne i jiní hlodavci) tak by to v některých zemích nevypadalo tak, jak vypadá a lidstvo by mohlo mít mnohem příjemnější starosti než je současný vývoj na Zemi.... Jak jsou vaše děti připraveny na nadcházející krvavý boj o potraviny, vodu, přežití...? Nebo si myslíte, že při současném trendu populačního vývoje se zdroje obživy se nějakým způsobem zdesateronásobí ?
listopad 27, 2007 11:23
je to trochu složitější: : dess
houfně se množí bohužel společnost, která nemá nic jiného na práci.
Ti, kteří víc uvažují, si to spíš rozmýšlejí.
Tak to bohužel dopadne často průs-švihem...
listopad 27, 2007 11:45
Tak tak je to složitější : wendy
Země uživí ještě víc lidí, než je současný stav - ale za jakých podmínek ? Když jsem v jisté společnosti prohlásila, že lidí je zbytečně moc, pardon- že tedy nechci vystřílet pár milionů lidi, ale že by se měli přestat množit (někteří) geometrickou řadou, tak na mě hleděli jak na Mengeleho. A přitom si myslím, že je to docela rozumný požadavek. Jenže podívejte se třeba na Súdán. Když odešli Francouzi, klekla infrastruktura. Neříkám, že schvaluju jakoukoliv okupaci, neměli tam vůbec lézt. ZAvedli tam ale něco, s čím černoši neuměli zacházet, proto to kleklo. Je tam vojenský režim, koncem 80. let tam bin Ládi založil svoji Ál-Kajdu tak ho to tam inspirovalo. Teď se tam pere jih se severem, uprchlíků přecpáno, umírají hladem, a přitom by mohli být v pohodě - mají ropu. A kdo tam přijde a rozdá jim kondomy a bude vést osvětu - Nemnožte se, stačí 2 děti na rodinu ? No? Nikdo. A takových zemí je...Indie drží tradici, že kráva zachránila lidstvo před božím hněvem a tak kdyby měli umřít hlady i s celou rodinou, krávu nezabijí a neuvaří. Co s těmi lidmi budete dělat ? Posílat jim věčně balíkoy s potravinami ..?
listopad 27, 2007 12:45
Kráva zachránila lidstvo před božím hněvem : Sandokan
Náboženství - to je významný prvek problému. Připitomělé věřící ovečky tupě solí chechtáky svým církvím a odměnou je jim udržívání v nevzdělanosti a tuposti. Křesťané, mohamedáni, muslimové.... všechno stejná story.
listopad 27, 2007 13:05
Wendulko, a není to jen tohle... : d@niela
Měla jsem svýho času kamarádku, která měla muže na zamini - a tak mi říkávala věci, nad kterými mi stál každičkej chlup hrůzou... Například: že se do Indie navezla pšenice, nasypaly se tam hory těhle zrníček - a co se s tím stalo? Shnilo a zplesnivělo to tam, protože o to "neměli zájem, nikdo to nechtěl"...
Holt - to je stejný jako s těma jejich krávama...

listopad 27, 2007 13:07
a asi budu za rasistu: : d@niela
ale kdyby se dodržovalo staré přísloví:
Když dáš hladovému rybu, nasytíš ho na jeden den, nauč ho chytat, nasytíš ho na další dny.

Jenže, i u nás se jen "dávají balíky" - s potravinami, s přídavky, s dalšími a dalšími úlevami. A - jen někomu.
listopad 27, 2007 13:10
My se s tím už snad nějak popereme,. : wendy
kromě toho jsme země ateistická, pohanská, tmářství ušetřená. Ale co až se ti přemnožení dají do pohybu..? Plně souhlasím s tím čínským příslovím i s tím, že Čína reguluje populaci. Howgh.

listopad 27, 2007 13:32
Už jsem sice mimo mísu : Zdena
ale musím se podělit - jak mamča napsala, že lidi jsou rozdělený na chovné a tažné, tak jeden můj známý zase používá termín - chronický netáhlo - moc se mi to líbí. smilies/grin.gif smilies/grin.gif
listopad 27, 2007 13:37
Zdena : mamča
"chronický netáhlo" je super terminus technikus. smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
To by se mělo zavést přímo do legislativy. Jenže není to spíš diagnóza ? smilies/cheesy.gif
listopad 27, 2007 16:18
Bordelářka a sobecká ženská pomlouvá známou ze vzteku. : Milan
Ve srovnání s ní je totiž vidět, jaká je ta pomlouvající neschopná. A navíc ještě mrcha, protože se snaží rozvrtat fungujicí rodinu, jakou sama zorganizovat nedokáže.


listopad 27, 2007 22:25
Milane, proč takový vztek? : ivanka
Jak to můžeš vědět? Nepřeletělo ti něco přes nos? Jakou ty máš doma?
Vypadá to, že jsi nějak už z principu na ženský naštvanej. Hele, nejsou všechny stejný...
A ono se zase jen uštvat taky nemá cenu smilies/cheesy.gif

Pokud jsi ženatý - pomáháš doma?
listopad 27, 2007 23:22
jo, on milan : mura
miva obcas takovyhle zachvaty. smilies/grin.gif

no, ja jsem mela tesne po tricitce 4 deti v rozmezi 6-10 let, taky jsem chodila do prace, taky jsem ty mladsi vodila do skoly a skolky a na krouzky, ale ze bych se z toho hroutila, si nepamatuju
k holici chodim velmi malokdy, na kosmetice jsem nebyla nikdy v zivote, nehty si taky nelakuju
sakra, kde udelali soudruzi z ndr chybu?

veci, co me nebavi, nedelam, nebo opravdu ve stavu nejvyssi nouze. tudiz z toho usuzuju, ze to paulinou kamaradku bavit musi. smilies/smiley.gif
taky mam jednu takovou, co z ni mam mindrak, podobne jako ta paulina ma 3 chlapecky, denne jim vyvari slozitou zdravou stravu, vozi je do alternativni skoly a skolky (pri cemz skolka ja na jarove a skola v jinonicich) a ja jsem unavena jen pri ty predstave, jak kolem nich celej den skace a beze zbytku ji vyplnujou vsechen volny cas. ale ji to evidentne tesi a deti jiste maji pekne detstvi
listopad 28, 2007 00:07
oprava : mura
s tim vekovym rozpetim jsem to trosku prepiskla, tak rychle jsem je zas nenasekala
spravne je 4-10 let
listopad 28, 2007 00:09
On nás ten Milan jen tak škádlí : wendy
nebo má doma fakt chronický supernetáhlo..? My vime svoje jak to doma chodí, žejo holky?
listopad 28, 2007 08:11
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]