O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

MOJE PŘIROZENÉ PRÁVO PDF Tisk E-mail
Středa, 22 červen 2016
Základní lidská práva jsou cosi přirozeného. Jasného, nezpochybnitelného a všichni víme, že jsou nad zákony. Všichni máme třeba právo na jídlo, bydlení, práci. Je to přirozené. Máme právo na to důstojně žít. Chápu. Ale pár věcí mi je v tomto směru přece jen nejasných:

 

 

 

 

 

 

 

Zahrnuje moje právo na bydlení suchou postel, kde nemrzne, nebo bych mohl nárokovat i pěkné 3+1? Rozumějme, že standardy bydlení se nemusí shodovat a nějaký ten sociální byt není vůbec nic důstojného. A též bych chtěl vědět, jak je to s tím jídlem. Mám nárok na suchý chleba s trochou zelí, abych nedostal kurděje, nebo čítá i víděňský řízek s bramborovou kaší? A banány v čokoládě? 

 

A co ubytování a nakrmení, ale jistě chápete, že mezi mé potřeby patří i sex. Mám-li právo na jídlo a práci, musím mít přece i právo na sex. Jen ho přede mnou dosud zatajili. Možná si trápí hlavu s tím, že není snadné nadefinovat, s kým to právo mohu uplatnit. Anebo nám toto právo zatajili prostě proto, že si ho někdo uzurpuje pro sebe.

 

Docela logicky se začíná hovořit o právu na nepodmíněný příjem. Je to přirozené. Pokud existuju a mám právo na bydlení a jídlo, musím mít i právo na nepodmíněný příjem. Někde ty peníze jsou a je třeba je spravedlivě rozdělit. I když také by se mělo říci, jak velké to právo je. Má to být dost na zakoupení chleba a brambor, nebo mohu přidat i cigára a lahev kořalky, případně, má jít o statistický průměr příjmu v mém regionu a podle dosaženého vzdělání a věku? To by bylo přirozené. Anebo se prostě rozdělí vše, co ve státní pokladně je? Ale to přece ne, to s tím přece nesouvisí, navíc by se mohlo ukázat, že by to nestačilo, a co bychom pak s našimi přirozenými právy dělali? To bychom se stali státem, který porušuje lidská práva?

 

A ztrácím se i v jedné věci. Mám-li právo na práci, je tu někdo, kdo má povinnost mě zaměstnat? A nakrmit? A ubytovat? A ošukat? Já vím, že to je zcela nepodstatné, ale děsí mě představa, že tu existuje jakási vyšší síla, která disponuje možnostmi nakrmit, ubytovat, vyplatit, zaměstnat a osouložit všechny potřebné, a já o ní nevím, abych ji mohl uctívat.

 

Asi to bude ta přirozenost. I v přírodě přece existují přirozená práva na jídlo, bydlení, sex, důstojnost, nepodmíněný příjem. Neslyšeli jste o tom? Vlastně, já také ne. Ale o kvalitě našeho vzdělávacího systému si nedělám iluze, tam bude ten problém.

 

Prostě nám to zatajili. 

 

 

 

TOMÁŠ HOUŠKA

 

 

 

Komentáře (5)add feed
Nezatajili nic, jenom pan Houška není ze správného etnika. : *deeres*
Vzpomínáte na Vsetín? Na starostu Čunka a jeho obytné kontejnery?
Vsetín pod Čunkovým vedením vybudoval bytové domy z obytných kontejnerů v Poschle. Město sem přemístilo ty, u kterých měla radnice soudní rozhodnutí o jejich vystěhování bez nároku na náhradu.Takže když jsme jim řekli: Vyhodíme vás na ulici, tak byli vděční za to, že se někam můžou nastěhovat, ale jenom co jsme je nastěhovali, už říkali, že to mohlo být lepší,“ míní Čunek. Problém podle něj nastal až poté, co některé organizace za romskými obyvateli začali posílat právníky, kteří jim říkali, že žijí špatně. A už jim nepřipomínali, že druhou variantou bylo bydlení na ulici kvůli neplacení nájemného.

A soudy se pořád ještě zabývají žalobami 52 Romů, kteří se v roce 2006 odstěhovali ze Vsetína do obcí na Jesenicku a Prostějovsku. Všichni viní město Vsetín z toho, že je vystěhovalo násilně. Požadují po něm odškodné v souhrnné výši 5,2 milionu korun.A nakonec soudní spor skončí ve Straßburgu a tam spravedlivě rozhodnou.
červen 22, 2016 10:28
Tomáši : doktor
... hahahaha....uhodil jsi hřebík na hlavičku.Máme právo na.............,ale nikdo Ti nevysvětlí jak si to vyložit a kdo to má vše ....."Tvá práva" zajistít a zaručit jeho naplňování.Jojo,právo je ošidné.Deeres ale má dobré vysvětlení....Ahojky.
červen 22, 2016 14:20
Mám těžkou : Lenka1
ale fakt těžkou averzi na "lidská práva". V poslední době na mě vysloveni tohohle zaklínadla působí jako červenej hadr na krocana. smilies/angry.gif
červen 22, 2016 21:35
Stopro souhlas s Jedničkou Lenkou! : *NČ*
Já ještě k tý kopřivce, co mi vyvolávají slova "lidská práva", přidám slovo "demokracie". A zejména to tisíckrát vomletý (v poslední době dnes a denně vomílaný Kalouskem): "naše křehká demokracie".
Vona totiž "demokracie" je jen fikce pro pitomce, uplatňovaná na blbečky, kteří tomu fakt věřej. Je to neuvěřitelný, ale voni fakt věřej.
To, co slovníky uvádějí jako "demokracie" NIKDY NIKDE NEEXISTOVALO, NEEXISTUJE A NIKDY EXISTOVAT NEBUDE! Nemůže! Z toho jednoduchýho důvodu, že ZÁKON DŽUNGLE a PRÁVO SILNĚJŠÍHO na nějakou demokracii prdí zvejšky!
červen 23, 2016 11:39
ENČÉ, : Sidon
to o té demokracii, už věděli ve starém Řecku. Tento výrok o demokracii je mylně přisuzován Sokratovi, autor je však neznámý -

„Demokratické zřízení doplatí na to, že bude chtít vyhovět všem. Chudí budou chtít část majetku bohatých, a demokracie jim to dá. Mladí budou chtít práva starých, ženy budou chtít práva mužů, a cizinci budou chtít práva občanů, a demokracie jim to dá. Zločinci budou chtít obsadit veřejné funkce a demokracie jim to umožní. A až zločinci demokracii nakonec ovládnou, protože zločinci od přírody tíhnou po pozicích moci, vznikne tyranie horší, než dovede nejhorší monarchie anebo oligarchie.“

Takže k té oligarchii už jsme si trošku "přivoněli". Vono je taky důležitý, jak dobře dovede ten oligarcha maskovat svoji hamižnost a touhu po mamonu a místo toho předstírat lidumilnost s plnou hubou lidských práv a demokracie. Některým to jde skvěle a lidi je ještě oslavují.
červen 23, 2016 19:29
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]