O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

HASÍ CUKR ŽÍZEŇ? PDF Tisk E-mail
Pondělí, 20 červen 2016
Přejít na obsah
HASÍ CUKR ŽÍZEŇ?
Strana 2
Strana 3

 

 

 

 

 

 

 

Rostoucí trend obézních dospělých i dětí není typický jen pro naši zemi, týká se celého světa. Podle Světové zdravotnické organizace (WHO) se celosvětově podíl obézních dětí za posledních 20 let ztrojnásobil. V České republice se v roce 2006 nadváha nebo obezita týkala každého šestého dítěte, což představuje dvojnásobný nárůst u mladších dětí a trojnásobek u dospívajících oproti roku 1999. Riziko nadváhy v dospělosti se přitom prokazatelně zvyšuje s výskytem nadváhy v dětském věku.

 

 

 


 

Snahu ztížit přístupnost sladkých nápojů jako hlavního zdroje denního příjmu cukru, ale i cukrovinek a dalších rizikových potravin mělo v minulosti Ministerstvo školství ČR (MŠMT). Přišlo s návrhem vyhlášky plošně zakazující prodej rizikových potravin ve školách.

 

Limity pro maximální obsah cukru, tuku, soli a transmastných kyselin však letos narazily na odpor Ministerstva zemědělství ČR, zástupců potravinářů a provozovatelů občerstvovacích automatů, proto MŠMT ustoupilo nátlaku a limity zmírnilo. Tím se mezi povolené potraviny dostaly i ty, které byly v původním návrhu považovány za nevhodné. Vyhláška by měla vstoupit v platnost během letošního roku. Podobná je situace na Slovensku, tam vyhláška ministerstva zdravotnictví omezující nezdravé občerstvení ve školách narazila na odpor výrobců a Potravinářské komory Slovenska. Platit měla od října loňského roku, nakonec byla z legislativního procesu stažena.

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]