O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

PIVO Z PYTLE VEN! PDF Tisk E-mail
Neděle, 05 červen 2016
Přejít na obsah
PIVO Z PYTLE VEN!
Strana 2
Strana 3
Strana 4
Strana 5

 

 

 

 

 

Popisoval jsem vám svůj pocit a chuť ve sklepě, když se pije u dřevěných sudů. Domnívám se, že by se velmi těžko hledal člověk, který by v hospodě poznal ´dřevěné´ pivo od piva dozrálého v CK tanku, tedy toho, co normálně pijeme. Samozřejmě při skvělém ošetření obou. Při současném chaosu v našem výčepnictví, způsobeném razantním nástupem CO2, se nelze divit rozčarování části pivařského národa. K tomu má Pepa Krýsl, jako šéf technického servisu, téměř povinnost cosi říci: „Nejnovější degustační zkoušky jasně prokázaly (u 92% zúčastněných), že ideálním médiem, které vytlačí pivo ze sudů KEG do výčepního pultu, je směs dusíku a CO2 v poměru 7:3“.

 

Samozřejmě nás hned zajímá: “A vzduch?“ Odborník odporuje: „Ne! Kyslík obsažený ve vzduchu je pro pivo největším škůdcem. Při dlouhodobějším styku. Tak jako tak, nás zřejmě vstup do EU přinutí k likvidaci klasických, hospodských kompresorů, jež nasávají vzduch z ulice. Někdy i silně frekventované“. Nakonec stejně bude každý pivař pít to, co mu chutná a tam, kde mu to chutná. Doufejme, že bude přibývat hospod a hospodských, kteří jsou ochotni naslouchat těm, co pivu rozumí a co ho umí čepovat.

 

Prozatím pražský vyznavač plzeňského Prazdroje míjí v ulicích plno prázdných hospod, aby po té vmáčkl své rozměrné tělo do jedné z mála dobrých, vždy narvaných. V nich lze spatřiti postávat podnikatele, kominíky, poslance a ministry, umělce i jiný výkvět národa, občas se zlověstným zábleskem v oku. To při pohledu na „zbytečně sedící“. „Coca-colu, nebo vodku můžou jít přece pít do těch prázdnejch hospod“. Ozve se někdy některý z nich.

 

 

 

 

 

Pan hostinský Skořepa prý, při příchodu manželského páru do jeho hospody, dal každé milostivé paní pětikorunu a poslal ji do biografu. Hm, to bylo tenkrát dost peněz. No, dneska stojí biograf sedmdesát korun – tak nevím… A bez žurnálu… Pepa Krýsl říká: „Přesvědčování hospodskejch, jak to maj čepovat, je taková nimravá práce, ale člověk to nesmí vzdát. Celej život budu bojovat proti větrnejm mlejnům a budu dávat za vzor ty, co se to naučili“.

 

 

JOSEF „Brácha“ ALBRECHT,

listopad 1997

 

 

 

 

Komentáře (4)add feed
Mně se zdá : Sidon
být těch Pepů trošku moc. Ale vyznám se v nich velice dobře.

smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif

Francouzi říkají, že dobré jídlo potřebuje čas. A já přidávám že i "lásku". No, a u piva to platí zrovnatak, jakož by to mělo platit i u ostatních činností, jenže ta "stavovská čest" už dávno vzala mnohde za své, díky tvrdé pěsti byznysu.
červen 06, 2016 00:56
Když už jsem v úvodu zmíněnej : *NČ*
Tak trochu poupravim. Nejsem klasickej pivař! Když mi někdo naleje cokoliv, nepoznám to, jen vim, jestli mi chutná nebo ne. A ve výsledku vždycky chutná, ocenim jen teplotu, kvalitu příliš nepoznám. Nesmí bejt podchlazený a ani nedochlazený. U doposud neznámýho pak už jen čekám na střevní reakci.
červen 06, 2016 09:27
... : *deeres*
50 let jsem bydlela kousek od Holešovického 1.Měšťanského pivovaru. Dolníma Holešovicema se vždy táhla nezaměnitelná "vůně" sladu, už z dálky jsem i poslepu věděla, že jsem doma. Byla jsem na ní tak zvyklá, že mně opravdu voněla. Pivovar v ulici U Průhonu stál a fungoval od roku 1897 až do roku 1998. Vařil se tam světlý i tmavý ležák Měšťan, Pragovar a Primátorská Osma.V roce 1998 se výroba Měšťana přesunula na Smíchov a na celý komplex se vrhli developeři z Real Estate.

červen 06, 2016 18:35
... : marty
já bydlím kousek od Budvaru a tu vůni znám. Jelikož tu nebydlím od dětství moc mi k srdci nepřirostla. Ikdyž je pravda, že se často mísila s nasládlým odérem z jatek. Naštěstí, už tu nic cítit není. Nevím jestli změnili postupy, nejsem pivař, ale modernizací pivovar prošel už několikrát, tak to s tím asi souvisí. Taky si pamatuju, jak jeden pán leta jezdil brzo ráno z pivovaru se starým traktorem a vozil pro zvířata mláto. To mu kapalo dírama ze starého dřevěného přívěsu. A když jsem byla s dětma na mateřské, tak probíhala výstavba vysoké věže na zásobníky na pivo. Sledovali jsme, jak dovnitř šoupou jeřábem jeden tank za druhým. Možná bych našla i fotku. Když se povede, tak ji zkusím poslat.
červen 06, 2016 19:43
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]