O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Související články
Přihlášení
Anketa
PIVO Z PYTLE VEN! |
![]() |
![]() |
![]() |
Neděle, 05 červen 2016 | |||||||||
Strana 5 z 5
Popisoval jsem vám svůj pocit a chuť ve sklepě, když se pije u dřevěných sudů. Domnívám se, že by se velmi těžko hledal člověk, který by v hospodě poznal ´dřevěné´ pivo od piva dozrálého v CK tanku, tedy toho, co normálně pijeme. Samozřejmě při skvělém ošetření obou. Při současném chaosu v našem výčepnictví, způsobeném razantním nástupem CO2, se nelze divit rozčarování části pivařského národa. K tomu má Pepa Krýsl, jako šéf technického servisu, téměř povinnost cosi říci: „Nejnovější degustační zkoušky jasně prokázaly (u 92% zúčastněných), že ideálním médiem, které vytlačí pivo ze sudů KEG do výčepního pultu, je směs dusíku a CO2 v poměru 7:3“.
Samozřejmě nás hned zajímá: “A vzduch?“ Odborník odporuje: „Ne! Kyslík obsažený ve vzduchu je pro pivo největším škůdcem. Při dlouhodobějším styku. Tak jako tak, nás zřejmě vstup do EU přinutí k likvidaci klasických, hospodských kompresorů, jež nasávají vzduch z ulice. Někdy i silně frekventované“. Nakonec stejně bude každý pivař pít to, co mu chutná a tam, kde mu to chutná. Doufejme, že bude přibývat hospod a hospodských, kteří jsou ochotni naslouchat těm, co pivu rozumí a co ho umí čepovat.
Prozatím pražský vyznavač plzeňského Prazdroje míjí v ulicích plno prázdných hospod, aby po té vmáčkl své rozměrné tělo do jedné z mála dobrých, vždy narvaných. V nich lze spatřiti postávat podnikatele, kominíky, poslance a ministry, umělce i jiný výkvět národa, občas se zlověstným zábleskem v oku. To při pohledu na „zbytečně sedící“. „Coca-colu, nebo vodku můžou jít přece pít do těch prázdnejch hospod“. Ozve se někdy některý z nich.
![]()
Pan hostinský Skořepa prý, při příchodu manželského páru do jeho hospody, dal každé milostivé paní pětikorunu a poslal ji do biografu. Hm, to bylo tenkrát dost peněz. No, dneska stojí biograf sedmdesát korun – tak nevím… A bez žurnálu… Pepa Krýsl říká: „Přesvědčování hospodskejch, jak to maj čepovat, je taková nimravá práce, ale člověk to nesmí vzdát. Celej život budu bojovat proti větrnejm mlejnům a budu dávat za vzor ty, co se to naučili“.
JOSEF „Brácha“ ALBRECHT, listopad 1997
|
< Předch. | Další > |
---|