O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

NÁUŠNICE A BODY PIERCING PDF Tisk E-mail
Středa, 25 květen 2016
Nosíte náušnice? Máte propíchnuté uši? A neptám se jen žen… Podle statistik má uši propíchnuty 83 % naší populace. Lídě si propichují uši už tisíciletí - již ve starém Egyptě se jak ženy, tak muži zdobili náušnicemi, například Kleopatra měla v každém uchu dvě náušnice a stejně tak i později Shakespeare.

 

 

 

 

 

 

 

Námořníci, perští vojáci a také piráti si prý propíchnutím ucha zlepšovali svůj zrak. Později kolem 50. – 60. let 19. století nastalo období, kdy bylo propichování uší považováno za něco špatného, a upřednostňovaly se nasazovací náušnice. V 70. letech se ale trend propíchnutých uši a náušnic vrátil.

 

Dřív se propichovaly uši hned v porodnicích, teď ovšem lze píchání uši podat i jako důležitý životní mezník. Holčička je už dost stará, aby učinila takové zásadní rozhodnutí J). Případně propíchnutí ušních lalůčků spolu s náušničkami, jako dárek k pátým, desátým, či k -náctým narozeninám - je velice běžné.

 

Kdy a kde propíchnout uši je velice důležité rozhodnutí. V porodnici (je mylný názor, že miminka necítí bolest), později u pediatra (alergologové varují před vznikem možných reakci), či přímo v akupunkturním centru (speciálním přístrojem, který najde ten správný akupunkturní bod).

 

 

 

Krátce z historie piercingu:

 

Uši: Nejznámější a nejstarší propíchnuté uši měl král Tutanchamon. Dírky ale se „nosily“ o hodně větší, než je známe dnes. Podle tohoto nálezu ale víme, že náušnice byly symbolem moci a bohatství.

 

 

 

 

 

 

 

Nos: Za vlády císaře Moghal v 16. století se v Indii rozšířilo propichování nosu. Napodobovaly se nomádské kmeny ze Středního východu, které tím byly známé již o 1.500 let dříve. V ayurvédické medicíně se věřilo, že na nose je umístěno akupunkturní centrum pro ženskou fertilitu, usnadňující porod a zmírňující menstruační potíže.

 

Jazyk: První si propichovali jazyky Mayové a Aztékové. Nebylo to ale na ozdobu, či jako permanentní modifikace, nýbrž jako součást krvavého rituálu jako oběť bohům.

 

 

 


 

 

Rty: Na Aljašce, Eskymáci měli propíchnuté rty a zasazené labrety, aby ukázali svůj sociální status. Kmeny na Mali a v Etiopii si propichovaly rty z náboženských důvodů.

 

Bradavky: První muži s propíchnutými bradavkami byli indiáni z kmene Karankawa (nyní Texas). První poznatky poukazují, že první žena s propíchnutými bradavkami byla královna Francie - Isabella Bavorská, ve 13. století.

 

 

 


 

 

Genitálie: nejstarší důkazy o propíchnutých genitáliích nalezneme v Kámasutře. Propíchnutí penisu prý mělo umocnit sexuální rozkoš.  A s touto příjemnou představou - hlavně pro pány - se s vámi  dnes loučím.

 

 

Jaké máte vy zkušenosti a názory na propichování těla?

 

GRÉTA

 

 

 

Komentáře (10)add feed
Zkušenosti nemám. Nepíchám. : NČ
A názory? Když to někoho baví, ať to si klidně dělá nebo nechá dělat.
ALE AŽ V DOSPĚLOSTI, sám sobě a nezohavuje svý vlastní děti.
květen 26, 2016 09:21
... : deeres
AŽ V DOSPĚLOSTI,

Pamatujete si na jedny Bakaláře s Lenkou Kořínkovou? To bylo teda maso.http://www.ceskatelevize.cz/porady/878644-bakalari/277320141290002-lalucek
Moje někdejší kolegyni v práci, také měla chudé rodiče, co neměli na dírky do uší a pak po babičce zdědila senzační náušnice. Kuličky osázené brilianty, ani nemám představu, co by mohly stát, ale mám představu, jak je cca hodinu nosím a hlava mně od bolesti může puknout. Ale to má kolegyně netušila, tak po nás po vzoru Kořínkové žádala o propíchnutí lalůčku a my jsme jí to všechny odmítly. Nakonec jí uši propíchla kamarádka pomocí špuntu a opálené čalounické jehly. Náušnice pak stejně nenosila, protože se bála, že by je mohla ztratit.
A jazyk na zip, to je něco, jenže zip má rozbitý, tak nevím jak se potom s rozeklanou lopatou nají!?!
květen 26, 2016 10:00
Pevně věřím a doufám ... : micka
..., že ten rozeklaný jazyk je jen fotomontáž.

Ale asi marně.

květen 26, 2016 11:00
Když jsem vybírala fotky, : d@niela
tak tohle byly tak "nejkoukatelnější". Ovšem hrůza bylo se dívat na ty propíchaný děti... A že jich je plno. Ufff
květen 26, 2016 11:05
No. : Pepa
Já rád propichuji. Ale o tomto způsobu nemám páru.
květen 26, 2016 11:10
já mám v levém uchu tři naušnice : skipper1
z praktických důvodů smilies/smiley.gif když umřela jedna moje babička, zdědila jsem po ní pecky na šroubek, bylo mi líto nechat je v krabičce a vyměňovat je pravidelně s mýma původníma se mi nechtělo, tak jsem si nechala píchnout další dírky do ucha smilies/grin.gif

na propíchaný děti (jejich uši!) mám historku na půlhodinové vyprávění smilies/grin.gif
květen 26, 2016 11:32
skipper1 : Milene
Historku na propíchaný děti sepiš. A poděl se o zážitek. smilies/wink.gif
květen 26, 2016 12:11
Pepo, : Míša šíša
ty čuňasi! smilies/grin.gif smilies/grin.gif
květen 26, 2016 12:30
Pepa čuňas? : NČ
No nevim, nedokážu posoudit. Z mejch zkušeností už bylo vždycky někým propíchnuto přede mnou.
květen 26, 2016 17:29
Milene,, bohužel si nejsem jistá, : skipper1
jestli bych to v psané formě vykreslila tak dobře, aby to připadalo dost ftipné i čtenářům smilies/smiley.gif
květen 28, 2016 08:51
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]