O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

TA NAŠE "ÚŽASNÁ" POŠTA PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 31 březen 2016
Víte, proč vám doručovatelé hodili do schránky lístek, že vás nezastihli, ačkoli jste celý den doma? Víte, proč jste na přepážce prostáli dvacet minut, abyste si vyzvedli dementní doporučené psaní? Ptal jsem se ministra vnitra. Dokonce dvakrát. Ale chyba asi byla, že jsem svůj dotaz směroval mailem a ne doporučeným psaním. A pak, takový ministr vnitra má mnohem důležitější věci na práci, než přemýšlet o funkčnosti České pošty.
 
 
 

 Ale což, zkusím to potřetí:

 
 


Pane ministře,


     podívejte na ty fotky. Jde o běžný provoz na naší poště, pondělí po poledni, obyčejný všední den. Máte snad pocit, že tak má vypadat funkční pošta? Ne, tak nemá vypadat. Srovnejte si to s tím, jak to funguje na pobočce víceméně libovolné banky. A i tam to kdysi bylo takhle odpudivé.

 

     Mimochodem, ty fotky jsem tam nepořizoval z nějaké předpojatosti a zlovolnosti. Celé dopoledne jsem čekal doma, abych pak ve schránce (která je od vchodových dveří do mého bytu nějakých 10m) našel lístek oznamující mi, že doručovatel balíčku mě nezastihl a balíček "do ruky" si mám jít vyzvednout na poštu. Není to prvně, ba naopak. Je to spíše pravidlem.

 

     A není to ani specialita naší konkrétní pošty, tohle je zkušenost obecná a rozšířená.

 

 

 

     Rozumím tomu. Zaměstnanci pošty nemohou ztrácet čas doručováním balíčků. Musí prodávat kreditky, pojištění, losy, noviny, pastelky, prezervativy, omalovánky a zubní pastu. Jinak by je přece neměli vystavené na přepážkách. Jenže já potřebuju poštu, která bude doručovat zásilky.

 

     A tak si říkám, že jsou jen dvě možosti: Buď je pošta veřejnou službou a pak z ní okamžitě vymeťte tenhle zprominutím m*dník. Pošta coby veřejná služba má doručovat zásilky, případně peníze, rozhodně ne prodávat životní pojištění a denní tisk.

 

 

      Nebo je pošta obchodní společností? Pak ji okamžitě privatizujte. Buďte si jist, že za krátkou dobu budou její pobočky vypadat a fungovat úplně jinak. Bude je totiž, na rozdíl od současné situace, po jmenování opravdovou správní radou řídit příčetný a kompetentní člověk.

 

      Možná namítnete, že služby této pošty jsou sice pitomé, ale levné. Nejsou.

 

      Doporučený dopis nestojí 26 korun, ale čtyřnásobek. Nevěříte?

 

     Podívejte na tu fotku: Každý z nás v této idiotské frontě prostál zhruba 15-20 minut. Dejme tomu, že náš pracovní čas je velmi levný a je to nějakých 120 korun za hodinu. 20 minut čekání pak má hodnotu 40 korun. A celková cena doporučeného dopisu je 40,- (čas ve frontě při odesílání) + 26,- (cena poštovného) + 40,- (cena čekání ve frontě při vyzvedávání).

 

     Sečteno podtrženo, cena doporučeného psaní u nás činí 106,- Kč.

 

     Služby české pošty jsou tedy absurdně drahé. Celková cena doručení zásilky by po privatizaci pošty klesla. Buďte si tím jist.

 

 

S pozdravem

 TOMÁŠ HOUŠKA

 
 
 
Komentáře (12)add feed
a protože : ..
jsou služby pošty drahé, tak si chodí lidi podávat složenky do Žabky, kde je to levnější. Takže musím čekat pro změnu ve frontě v žabce, i když si jdu pro dva rohlíky.
březen 31, 2016 17:40
na poštu nadávám co existuju : frant
nadávali na ni i naši - prostě pošťáci jsou asi mimoni.
březen 31, 2016 18:36
... : Bara
Posta je v Holandsku uz treti rok zrusena, coz jsem ze zacatku vubec nechapala. Ale asi ma posta celoevropsky potize na preziti. U nas to funguje tak, ze v skoro kazdem supermarketu je zrizena postovni prepazka. Veskere postovni sluzby provadeji zamestnanci supermarketu.
březen 31, 2016 19:05
Zatím jim to zjevně nevadí: : jednababi
"Za účelem zachování stávajícího rozsahu i kvality služeb a plnění legislativní povinnosti poskytovat základní poštovní služby za nákladově orientované ceny mění Česká pošta v souladu s doporučením ČTÚ od 1. 5. 2016 ceny vybraných služeb."
https://www.ceskaposta.cz/-/ceska-posta-v-souladu-s-doporucenim-ctu-meni-k-1-5-2016-postovni-podminky
PS - "mění" čti "zvyšuje" smilies/angry.gif
duben 01, 2016 06:22
jelikož jsem měla stejné zkušenosti s doručováním balíků : mila1
tzn. že mi hodili do schránky papírek, že mne nezastihli, ikdyž jsem byla celý den doma, napsala jsem stížnost na ombusmana pošty a čekala, že se něco spraví. Přišel dopis, že se mi moc omlouvají a blablabla, ale služby se nezlepšily. Tak vše, co si nechávám zasílat, řeším přes PPL a tam jsem naprosto spokojená. Jezdí za ně jeden pán, na kterého mám číslo, vždy mi napíše dvouhodinový interval, ve kterém mi balík doručí a je naprosto spolehlivý.
duben 01, 2016 06:45
mila 1 : Táňa
Tvoje zkušenosti mám já s poštou, volají mi, přivezou klidně jiný den, s PPL mám bohužel ty nejhorší zkušenosti - balík od zoohitu se ztratil a na druhý jsem čekala celý den, abych si pak s jiným řidičem domluvila doručení do práce. Záleží na lidech.
duben 01, 2016 10:19
Státní podnik. : Pepa
10 tis. km od Čech, v Britské Columbii.
Soukromé zásilkové podniky, které mají i vlastní leteckou dopravu, státní poštu bezkonkurenčně převálcovali. Dokonce i autobusová doprava má na zastávkách svou zásilkovou podatelnu.
Státní pošta dohání prodělek zvyšováním cen. Doporučený dopis Vancouver-Praha stojí cc. v přepočtu 300 Kč. 3 kg balíček 2000 Kč. Listonoši-pochůzkáři jsou vzácně. Vše je vyřešeno poštovními schránkami.
Na tomto malém případu je vidět jak je konkurence v podnikání důležitá. Slabší, či cenově dražší, dlouhodobě nepřežijí. Bohužel to má i své nevýhody. Holandské tulipány zlikvidovaly domácí český trh. Podobných případů lze uvést dlouhou řadu. V Rakousku za posledních 10 let zbankrotovalo 45% farmářů.
duben 02, 2016 20:20
... : Bara
Postovni znamky se kazdy rok zdrazuji. Ja posilam vanocni blahoprani stale postou, prijde mi to takove osobni, ale spousta mych znamych posle vanocni e-mail na desitky adres, a je to. Ja si pokazde uvarim velky caj, pustim si vanocni hudbu, probiram se ruznymi pohledy a premyslim ktery komu poslu. Udelam si prijemne odpoledne i kdyz se to trosku prodrazi, ale rikam si, je to jednou za rok, za to mi moji pratele a rodina stoji. Myslim, ze jednou posilani pohlednic, prani a dopisu uplne vymizi....za me rikam skoda, je to pokazde hezke prekvapeni! Ale doba se meni.
duben 03, 2016 15:23
Řadové zaměstnankyně pošty : wendy
musí kupovat losy apod, ze svého a pak je nutí lidem, kteří se dostanou k přepážce už naprdnutí jen proto, že museli vystát frontu třeba právě na to, co měli dostat domů, protože doma byli...to si pak fakt los nekoupí.

BAru, vánoční přání posílám taky zásadně poštou, pěkně postaru, a to ještě sháním nějaké zvláštní, jiné než obyčejné pohlednice. U Pošty si můžeme objednat známky se svým fotem, fotkou adresátů nebo čímkoliv otisknutelným, a není to moc dražší bežb známky ze státní série.
smilies/cheesy.gif
duben 03, 2016 22:52
Já se snažím mít s Českou poštou co nejmíň do činění. : Myška
Někdy to jinak nejde, doporučený dopis jinak zatím u nás nepošlete... Ale zrušila jsme SIPO, zasílání pohledů a přání poštou (mail, sms), balíky neposílám. Někdy dostávám, protože nakupuju v e-shopech, a když si pro něj jdu - málokdy ho dovezou, i když je do ruky - tak mám z pošty osypky.
duben 04, 2016 07:37
Občas jsem se pracovně vyskytl na Generálním ředitelství ČP. : NČ
Ve vyšších patrech v Jindřišský (ale i třeba na Olšanský) stovky dveří, co dveře, to ředitel (čehokoliv, o dvou podřízených), co ředitel, to plat přes 80tis., k tomu Oktávie k osobnímu užívání, pro ty vyšší ředitele i kreditky. To se krapet prodraží a obyčejní pošťáci se holt musej snažit.
duben 04, 2016 07:58
Pošta : maja
má 80 000 zaměstnanců, z toho pracuje 8 000 (řidiči, doručovatelky a holky na přepážkách), zbytek jsou uměle vytvořená místa pro neschopné a zkrachovalé politiky - "trafiky". A to nemluvím o výši jejích platů.
duben 05, 2016 11:58
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]