O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

CLICKBAIT - VÍTE, CO TO JE? PDF Tisk E-mail
Středa, 17 únor 2016
Přejít na obsah
CLICKBAIT - VÍTE, CO TO JE?
Strana 2
Strana 3

 

 

 

 

 

 

Lákadlo šokujícího, dojemného či inspirujícího obsahu je pouhým prázdným příslibem. Zajímavé je prohlédnout si podvodné stránky v anonymním režimu a s blokací sociálních sítí. Místo slibovaných šokujících videí a politicky nekorektního obsahu spotřebitel najde jen úvodní fotografii, na níž byl nalákán a titulek. Jinak jsou stránky po zablokování škodlivých prvků prázdné. Ověříte-li si příslušnou stránku v registru who.is, obvykle zjistíte, že stránky jsou registrovány na fiktivní osobu sídlící na neexistující adrese.

 

Vykřičníky, formulace jako "neuvěřitelné", trojtečka a sdílení v nesouvisejících skupinách, to vše jsou typické znaky clickbaitového viru.

 

 

 

clickbait
       Nejlepší obranou proti clickbaitovému viru je jednoduché pravidlo – neklikat na nic „šokujícího“, „neuvěřitelného“, končícího trojtečkou uprostřed věty či evidentně podezřelého. Teoreticky je možné si dotyčné servery zablokovat některým z doplňků prohlížeče. Vzhledem k tomu, že každý den vzniká několik nových škodlivých stránek, ale tato metoda není příliš efektivní.

 

Někteří vývojáři navíc přišli na jednoduchý způsob proti blokování – adresu webu schovávají za zkracovače typu tinyurl. Jiné zavirované stránky pak mají jako název náhodný shluk písmen, či se schovávají na různých blogspotech. Uživatel si v tomto případě nemusí chtít zablokovat celou doménu a lov zavirovaných stránek po jedné je pro něj tudíž značně zdlouhavý a nepraktický.

 

 

Než kliknete na odkaz, měli byste na něj najet myší a nechat si zobrazit skutečnou adresu, na niž vás stránka dovede.

 

 

 

 

Aplikacím, které neznáte, rozhodně nedávejte autorizaci k použití osobních údajů a neinstalujte neznámé a podezřelé pluginy, čili doplňky prohlížeče. Proti zneužití zkracovačů URL doporučují odborníci na internetovou bezpečnost ze společnost Zerofox aplikaci na stránce longurl.org, která dokáže rozšifrovat, kam skrytý odkaz vede.

 

 

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]