O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KDO JSOU A CO CHTĚJÍ PDF Tisk E-mail
Pondělí, 25 leden 2016
Kniha Čeští skeptici s podtitulem Kdo jsou a co chtějí je především knihou humoru a údivu nad tím, co všechno je možné a čemu všemu jsme připraveni věřit. Skeptici se ovšem nesmějí důvěřivcům, tedy obětem, ale podvodníkům a jurodivcům, kteří prodávají nesmyslné iluze a nefungující výrobky. Ideologům absurdna, kontaktérům s fantasmagoriemi. Mnozí z nich obdrželi anticenu Bludný balvan, jejich celkový výčet je v knize obsažen i s ukázkami z nejvtipnějších laudatií. Lze se tu dočíst o tom, kdo vlastně čeští skeptici jsou, jak vznikli, jak pracují a baví se. Podívejte se na ukázku:

 

 

 

 


 

 

 

 

Bludné balvany – 2002, Jednotlivci

 

1.     MUDr. Josef Hrušovský.

Za objev kvantové homeopatie a rozvíjení pragmatické spolupráce s anděly, archanděly a eloi při léčbě pozemšťanů.

 

Ukázka z laudatia:

 

MUDr. Josef Hrušovský je bývalý pediatr a pneumolog. Dnes ale říká: „To mě už nezajímá, to není důležité.“ Vynalezl totiž kvantovou homeopatii, která je vší medicíny futrál. Laureát se orientuje nejen v hmotném těle pacienta, ale i v jeho éterickém, astrálním, kauzálním a intuitivním těle. Je to kumšt, protože se každé toto tělo uplatňuje v jiné časoprostorové dimenzi, ale to vůbec nevadí, říká MUDr. Hrušovský, který umí mezi dimenzemi bleskově cestovat. V časoprostorových dimenzích se potkává se svými spolupracovníky, anděly, archanděly a eloi, s nimiž vytváří operativní lékařská konzilia, a společně vyberou pro zablokovaného pacienta homeopatický lék.

 

MUDr. Hrušovský popírá, že název kvantová odvozuje od kvantové fyziky. Kvantová homeopatie získala zřejmě označení jen od kvant bankovek, které je nutno za „informovanou“ vodu zaplatit.

 

 

 

„Já uzdravuju pacienty z nemocí. Protože to tady nikdo nedělá,“ říká kvantový lékař, který z medicíny chytře vycouval. Zdravotní karty o pacientech si schválně nevede, ani o pacientech s těžkými chorobami. „Jak můžete založit kartu na věci, do kterých nikomu nic není? Tady se pracuje s intimitou. Toto jsou začátky transformace zdravotnictví na celé planetě. Na rozdíl od klasických lékařů já lidi uzdravuju, protože poznám, že chybná informace vznikla třeba před dvěma sty lety, duše si to pamatuje a žádá si vyčištění, takže vyleze ven skrz povrch těla,“ říká náš laureát, který občas vidí barevné paprsky a kuličky, to vše je prý ale součástí jeho zázračného léčitelství.

 

Na otázku televizní reportérky: „Pane Hrušovský, nejste blázen?“ se smíchem přisvědčil, že bláznem je, ale kosmickým.

 

 

AGA - Alternativní grantová agentura

 

Anežka a česká elektrotechnika

 

Současný stav poznání:

Dle elektrikáře p. Sylvara, přihlašovatele vynálezu přístroje DEPOLAR na odstraňování geopatogenních zón, bylo mu elektrické schéma přístroje sděleno ve snu v roce 1985, a to přímo sv. Anežkou Českou. Je potěšitelné, že čeští podnikatelé kooperují nejen se subjekty z jiných zemí, ale i s důvěryhodnými subjekty z onoho světa – v tomto případě dokonce certifikovaným Vatikánem. To je jistě zajímavá možnost, jak pozvednout naši badatelskou i ekonomickou úroveň.

 

Úkol:

Navrhnout informační systém pro registraci joint -venture mezi subjekty z tohoto a onoho světa včetně agendy pro vyřízení autorských a průmyslových práv.

 

Dodatek:

Potvrdí-li se autorství sv. Anežky České ke shora uvedenému přístroji, je děkan Fakulty elektrotechnické ČVUT rozhodnut udělit jí titul inženýr honoris causa a po dohodě s arcibiskupstvím ji

rovněž jmenovat patronkou české elektrotechniky. František Křižík to jistě pochopí a nebude dělat potíže. Mimochodem, víte, že mezi svatými dosud není žádný inženýr? Bude-li první Češka, budou potěšeni jak vlastenci, tak čeští inženýři a inženýrky zvlášť.

 

 

 

Bludné balvany - 2009, Jednotlivci

 

1.     Petr Hájek.

Za odhalení darwinistů - marxistů a levičáckých opic, z nichž naštěstí nepochází.

 

Ukázka z laudatia:

 

Odhalení o původu člověka – Hájka byla doslova ideová bomba! V jeho vysoce přemýšlivém opusu byla konečně opět, od dob Lysenka a Lepešinské, propojena věda s jedině správným rozdělením světa na pravici a levici, přičemž opice, z níž pocházejí vědci a hlavně marxisté, v tomto sporu o pravdu, získala nechutnou nálepku  levičáka. Jak je vidět, vědu lze obejmout železnou náručí ideologie i zprava.

Pravdu zvěstovanou mužem z nejvyšších míst následovala smršť poznámek, článků a dopisů od závistivců, zpátečníků, vědou omezených vědců, mediokratů (název Petra Hájka označující novináře) a dalších opičích potomků.

 

Tak například prof. Václav Pačes laureátův „opičí výrok“ označil za žvanění – a přiznal se, že nechápe, co je na vědě levicového či pravicového. A dodal ještě, že v Rusku, Číně i v USA má kuchyňská sůl pořád stejné chemické složení – NaCl.

Co má ovšem sůl společného s levičáckou evolucí? podivil se nejspíš nad tím přirovnáním náš laureát, jemuž na novinářské fakultě neprozradili, že exaktní věda je jen jedna a je celosvětová, přičemž má dva zásadní nepřátele – církevní či politický dogmatismus a blbství nedouků všeho druhu

 

 

 

AGA – Alternativní grantová agentura:

 

Kvasinkové telekomunikace

 

Současný stav poznání:

V roce 1983 oznámil známý český psychotronik dr. Rejdák svůj objev telepatie u jogurtu (kelímek za 1,30 Kčs). Dle jeho zjištění elektricky buzený systém jogurt - jogurt přenášel telepatické zprávy až na vzdálenost 23 m. Jev byl pravděpodobně založen na specifických vlastnostech mléčných kvasinek. Tehdejší komunistický režim však zjevně dalšímu výzkumu bránil, neboť si jasně uvědomoval kritické nebezpečí plynoucí pro něho z nekontrolovatelného toku informací mezi občany. Předpokládalo se, že i pivní kvasinky mají podobnou schopnost, neboť šíření protistátních vtipů mezi hospodami se prokazatelně dělo vysokou rychlostí.

 

Úkol:

Vypěstovat kmen kvasinek vhodný pro přenos zpráv. Hodnotit se bude:

(1) maximální dosah,

(2) poměr signál/šum,

(3) bezpečnost doručení,

(4) přenosová rychlost,

(5) poživatelnost.

 

Možné využití:

Poživatelné spojové prostředky konkurující cenově Telecomu tím, že po ukončení spojení bude jimi možno ukojit hlad či uhasit žízeň.

 

Poznámka:

NASA má o projekt velký zájem, neboť tímto způsobem by se mohla snížit hmotnost vybavení kosmických lodí. Požaduje však, aby telekomunikační poživatiny byly nealko, neboť na palubách raket panuje přísná prohibice. Rovněž Bill Gates má mimořádný

zájem. Nepožaduje však bezalkoholovost, nýbrž extrémně vysokou přenosovou rychlost.

Bude-li jí dosaženo, pak za Microsoft slibuje, že přejmenuje projekt Informační dálnice na Informační Kvasnice.

 

 

 

--------------------

Knihu z materiálů Českého klubu skeptiků Sisyfos sestavila a doplnila vlastními texty jeho spoluzakladatelka a známá prozaička Věra Nosková.
V obchodech bude tato kniha v pevné vazbě provázená fotografiemi stát 220,- korun.
Lze si ji také ale objednat za 160,- korun + poštovné na adrese: Tato adresa je chráněna proti spamování, pro její zobrazení potřebujete mít Java scripty povoleny
V Praze je možné osobní předání nebo zakoupení na přednáškách Sisyfos za tuto sníženou cenu.

 

 

 

Komentáře (16)add feed
Proboha : kim
bez komentáře. Počkám si na ty vaše.
leden 25, 2016 23:57
... : Mikin
Zmineny Petr Hajek ziskal Bludny balvan i v roce 2013, tentokrat za vydavani casopisu Protiproud, ve kterem odhaluje nejruznejsi spiknuti.
leden 26, 2016 00:00
Na těch pivních kvasinkách určitě něco bude : NČ
.
leden 26, 2016 06:00
nelze nevzpomenout : vlk
na patrona všech současných ezo-blouznivců, pana profesora Kahudu, svého času 1954 - 1963 ministra školství. Jeho vynález mentionů (mentálních částic) znamená zlom v psychotronice. Pokusy s květinami propojenými provázkem, skrze který komunikovaly při podnětech jsou legendární. Například dioda navázaná do provázku zamezila komunikaci kytiček v jednom směru!
Působil jako ředitel Psychoenergetické laboratoře Fakulty chemického inženýrství VŠCHT v Praze až do roku 1987! Říkalo se mu bolševický čaroděj pro své úzké styky s vedením KSČ a díky svému členství tamtéž. Bývalý tchán byl jeho velkým obdivovatelem.
Jo v Praze je blaze, proti takovým postavičkám je Hájek jen čudlík z Člověče nezlob se.
leden 26, 2016 08:08
Vlku, : Mikin
jisteze mezi nami ziji silenci neruznejsich rozmeru, ale Hajkovi slavu neber. Ja nedavno na jeho Protiproudu cetl, ze i pristani na Mesici bylo jen nafilmovane.
A co teprve ten sovetsky akademik, ktery rozdojil kozla.
Anebo pomatenci, kteri veri na HAARP, odstrel newyorskych mrakodrapu nebo chemtrails !!!!
leden 26, 2016 08:56
... : deeres
Jsem poměrně racionální člověk a na tyhle blbiny těžko naletím. Jenže zásadně nešlapu na kanály a sbírám děravé kameny. Jó člověk musí na něco věřit! smilies/wink.gif
leden 26, 2016 13:07
deeres, : Míša šíša
ty tvoje "přací" kameny mě zaujaly, já si je vozím od moře. Ale to jsem nevěděla, že jsou "přací", prostě se mi jen líbily.
A už ti nějakej děravej kamínek nějaké to přání splnil? smilies/wink.gif
leden 26, 2016 13:31
Míšo, : deeres
samozřejmě, že ano! smilies/grin.gif
Vždycky se ti alespoň nějaké přání splní, ale jestli to je zásluha děravýho kamene, kdo ví? Ale protože jsem vtipálek, tak to tak po různu roztrušuju a tvrdím, že tomu sama věřím.
A protože díry jsou v různých druzích kamene, samozřejmě v těch měkčích nebo slepencích, tak jsem se je i naučila přibližně znát.
A vlastně mám jednu takovou zvlíštní příhodu, že by se na ty kameny třeba dalo i věřit.
Dokud jsem bydlela v Holešovicích, naše častá procházka se psy byla podél levého břehu Vltavy do Libně a dost často jsme skončili v parku Pod Korábem (Košinka) a pak vrškem kolem Bulovky se vraceli domů. Je tam naučná stezka a část expozice je geologická, vystaveny jsou nejvýznamnější české horniny. Tam jsem vždycky na nějakém kamenu poseděla, najedli jsme se a šli zpátky.
Jednou tam ke mně přišla nějaká babka a že prý má kyvadýlko a najde s ním můj kámen, který mne bude dobíjet energií. Vzala mne za ruku a šly jsme podél řady kamenů a když jsme došly k melafyru, tak kyvadélko začalo kroužit a já si uvědomila, že to je zrovna ten kámen , na který vždycky sedávám.V melafyru jako výplň bývají i drobné krystalky mých oblíbených polodrahokamů- achátu, chalcedonu a ametystu. A pak tomu nevěř!
leden 26, 2016 16:49
Mno, : Lenka1
některé věci na mě taky působí fantasmagoricky, ale na druhou stranu se mi zase nelíbí to zesměšňování všeho, co "současná věda dokazuje, že je nesmysl".

Ona ta věda svého času taky tvrdila, že Země je placatá a že přece všichni vědí, že lidský hlas po drátě přenášet nejde, ne?

Ohledně homeopatie - ona lidská psychika dokáže divy.


Za pár set let se třeba budoucí generace stejně můžou tlemit nám, jak jsme byli zabednění.




leden 26, 2016 19:55
Ještě mne zaujal komentář Lenky1, proto jen krátce: : strejda
Nestydím se za to, že jsem zabedněným. A kdyby nebylo Sisyfa, spolku skeptiků, bylo by jen u nás o mnoho více okradených a napálených lidí, protože skeptici bojují proti oblbování lidí právě pavědou.
Otázka je, co je to pavěda? :-) To je něco, co nemá s vědou nic společného. :-) Právě k pavědě se uchylují jedinci - zloději, kteří chtějí bohatnout na nevědomosti druhých, obyčejně starých lidí.
Já budu zabedněnej a řeknu, že nevěřím ničemu, co si nemohu změřit, co si nemohu 100krát ověřit. Jak jednoduché... :-) Ale ono to tak opravdu funguje. Spousta věcí, že nemohou fungovat, se dá pochopit jen ze základních znalostí fyziky, další věci třeba s elektrotechniky (různé vysoušeče zdí, nějakých polí, které fantasmagoři nazývají geopatogenními, to je pěkná blbost nebo odstínění elektromagnetických záření papírovými nálepkami, další volovina). Jsou věci, které se dají spočítat a když ti vyjde blud, je jasné, že se jedná o podvod. A tak bych mohl pokračovat. Ještě budu zabedněný a řeknu, že nevěřím také homeopatii, protože ani ta nebyla nikdy stoprocentně prokázána jako funkční a to je u léků špatné. Ale to už tu asi zvednu vlnu nevole. :-)
leden 26, 2016 20:20
ja osobne mam pana Hajka a jeho listy rada : PolARKA
ale vybiram si co cist.
Jsou vsak opravdu veci mezi nebem a zemi....Mela jsem kdyz jsm prisla do nemocnice krasne nalakovane nehty na nohou. Postupem casu lak mizel. moje testy byly horsi a horsi, stezi jsem uz vnimala, doktorka mi donesla povzbuzujici papiry co se mnou v pripade klinicke smrtia ja se propadala nekam do neznama. Ledviny uz prekrocily level dialyzy. Prisla za mnou jedna sestricka Alix kterou jsem mela moc rada a ona mne a rekla mi "Ja ti nalakuju nehty!
Trvalo to asi hodinu ale nehty mi zavideli i ve Whitehorsusmilies/smiley.gif
A ja jsem se na ne podivala a rekla jsem"Prece nemuzu umrit kdyz mam tak krasne nehty! A od toho dne se mi testy zacaly lepsit A kdyz se doktori chlubili jak mne z toho dostali koukla jsem se na Alix a obe dve jsme vedelysmilies/smiley.gif))







leden 26, 2016 20:26
Polárko : Lenka1
to je to o té psychice.

Já jsem dřív byla dost skeptická ohledně těchhle všech věcí, ale postupem času a po pár zážitcích jsem svůj postoj přehodnotila. Klasik by řekl: "I keep my mind open" - nechávám svou mysl otevřenou.

strejdo - nevím, proč bys měl vzbuzovat nevoli - ať si každý věří, čemu chce, ne? Pokud k tomu nenutí ostatní.
leden 26, 2016 21:16
... : deeres
Já bych o inteligenci kvasinek nepochybovala. Jednou jsem zadělala na lívance, pak zazvonila sousedka a já jsem k ní na chvilku zaskočila na drby. Těsto na lívance, jehož srdcem bylo droždí, tedy kvasinky, nehlídáno vykynulo, já nešla a tak se rozhodlo, že pro mne zajde k sousedce. Nezašlo, ztroskotalo už na klice u dveří, protože na ní nedosáhlo. smilies/grin.gif
leden 26, 2016 22:22
Ano, at lidi veri cemu chcou. : Mikin
treba kdyz onemocni, meli by jit misto za doktorem za sarlatanem, nemeli by se nechat ockovat, brat moderni leky a tak dale.
To je prirozena selekce. Priroda si tak pomaha od blbejch.
leden 26, 2016 23:33
. : Míša šíša
Já jsem takový nevěřící Tomáš jako strejda, už jsme to tady oba prezentovali několikrát.
Co se týká alternativních léčebných metod včetně homeopatie, věřím akorát tomu, že funguje placebo efekt. Jak píše lenka - lidská psychika dokáže divy. Na mě by to asi nefungovalo, ale pokud to někomu "pomáhá", tak proč ne. Na otázku, na kolik jsou to vyhozené peníze, je těžké pak odpovědět. Pomohlo to dotyčnému? - Pomohlo. Jeho volba.
leden 27, 2016 07:20
strejdo : kolemjdoucí
nevěřím ničemu, co si nemohu změřit, co si nemohu 100krát ověřit
všemožné veličiny elektrické, elmagpole, radiaci chápu, umím změřit a díky své profesi mám i přístup ke špičkové měřící technice a jsem i založením skeptik. Problém spočívá v tom, že mi jednou známej vrazil do ruky ty dva ohnutý dráty a řekl projdi se tady. A ono se to hýbalo. Přesně ve stejných místech, kde se to hejbalo jemu. Takže tak. Změřit se "to" nedá, ale existuje to.
leden 27, 2016 12:27
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]