O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

UÁLOVÉ A POHÁDKA O SNĚHURCE PDF Tisk E-mail
Pondělí, 04 leden 2016
Přejít na obsah
UÁLOVÉ A POHÁDKA O SNĚHURCE
Strana 2

 

 

 

 

 

 

Tyto typy byly, jsou a budou. Kdysi to tito lidé ale měli složitější. Museli původně, kdysi v dávnověku a středověku, přeci jenom získat nějaké vzdělání. V dnešní modernější době, hlavně od 20. století, stačil vhodný původ a politická strana. A už byl „uál“ ve funkci. Abychom vynechali nejhroznější příklady ideologů masových vrahů, podívejme se k nám, v době, když už jak se říkalo šlo o „ho...uby“. Blbost a „uálové“ kvetou v každé době. Například když vzdělanci a polovzdělanci v osmdesátých letech kladli otázku: „Dožijí se roku 2000?“ A v hnutí Brontosaurus spolu s nadšenci a různými „uály“ zachraňovali lesy a kolektivně nás strašili, a dodnes straší, že když nezajistíme

 

 

- životní styl postavený na jiných, zdravějších hodnotách, než je konzumní přístup,
         
- nebudeme rozvíjet „podporující“ a „otevřenou“ společnost – tzn. vědomí, že jsme především součástí celku;

- nezajistíme rozvoj proaktivní občanské společnosti jako cesty ke skutečnému využití potenciálu demokracie a svobody, k rozvoji důvěry mezi lidmi a tím vlastně ke štěstí;
       - a až na posledním místě, a jen zprostředkovaně, budeme ochraňovat přírodu coby úkol obnovy přírodního a kulturního dědictví jako nástroje k vytváření zdravých vztahů,

 

zhyneme my i příroda. A najednou skončil komunismus, kapitalismus zařídil odsíření elektráren a vzduch se dá dýchat a stromů je u nás o 100 % víc než v roce 1914.

 

 

x x x

 

 

Do té doby u nás za pomoci stranických „uálů“ řádila meliorace, podporovaná jakoby vědátory, stranou a houfy mladých „uálů“, až skoro zničili ve jménu pokroku a míru celou krajinu. Pak se rychle „uálové“ přesunuli do nových pozic - takzvaných a jakoby „lidskoprávních organizací“ a vydali se na cestu k novým korytům. A naše školy začaly chrlit „uály“ ve velkém, maturanty, kteří by neměli dostat správně ani výuční list, bakaláře a magistry, kteří by dřív neměli ani na maturitu.

 

„Uálové“ v Bruselu dovedli Evropu na pokraj krachu, vítají imigranty, aniž by tušili, co činí. Asi tak jako íránští studenti, kteří žili v naivních představách o svobodě a demokracii, když kluci v džínách a studentky v tričkách s výstřihy vítali ajatolláha Chomejního. Aby jich pak milion zemřel v náboženské válce s Irákem a děvčata byla bičována a vězněna za to, že jim vykoukl zpod šátku pramen vlasů.

 

Škoda jen, že čeština není světový jazyk. Stále jsme se - my, euroatlantičtí zastánci a milovníci té staré demokracie - neshodli na důrazném pojmenování všech těchhle pomatenců a škůdců.

 

Škoda, slovo „uál“ se světovým nestane. Otázka je, zda nám zbyde čas nějaké jiné slovo hledat. Americko-evropský marxismus nejen vyrobil všechny ty „mašíbly“, „uály“ a bohatě platí „presstitutům“. Ale pozval k nám i islám. Jako ti hlupáčci kdysi v Íránu.

 

 

 

Co je to skutečný mírumilovný islám, už vidíme a ještě brzo uvidíme i v Evropě. Ovšem pokud budou vládnout mašíblové a „uálové“, nemáme naději. Je to jak v té známé pohádce - a naše Sněhurka-Evropa už otrávené jablko snědla. Byli v něm islamisti.

 

Ovšem: vidí někdo někde nějakého sličného prince? Sněhurka-Evropa čeká na osvobozující polibek. Prozatím jí sedí na skleněném víku rakve Mohamed. V jedné ruce má samopal, v druhé nůž na podřezávání krků a kolem partu chlapíků s vestami plnými dynamitu.

 

A „uálové“ přesvědčují trpaslíčky Evropany, že to jsou všechno vlastně kamarádi…

 

 

     VÁCLAV VLK ST.

 

 

 

 

Komentáře (7)add feed
... : Mikin
zhyneme my i příroda. A najednou skončil komunismus, kapitalismus zařídil odsíření elektráren a vzduch se dá dýchat a stromů je u nás o 100 % víc než v roce 1914.

Ano, tak to bylo. A nefachcilo to jen u stromu. Prakticky pres noc byl konec i prazdnym obchodum a jinym "vymozenostem socialismu".
Takze by to chtelo i v pripade uprchlicke krize vsadit na mechanismy a tvorivost demokraticke spolecnosti.
Zadny populisticky paprda z temne minulosti nas nespasi.
leden 05, 2016 01:56
... : deeres
Také jsem včera četla Neviditelného psa. Termíny uálové, stejně tak presstituti by měly mít mezinárodní význam , stejně tak, jako RUR.
A souhlasím s Josefem Havránkem, který vypíchl odstavec
Je to trefa do černého.
Autor, krom světového kontextu, také trefně zmiňuje české školy, které ve stále rychlejším rytmu chrlí tyhle uály - maturanty , kteří by správně nedosáhli ani na výuční list - bakaláře a magistry, kteří by dříve neměli ani na maturitu…

A Mikine, já bych klidně dala přednost poloprázdným obchodům s kvalitním zbožím, před přeplněnými obchody, v balení, až oči přecházejí, ale jedna a ta samá nezdravá srágora. Stačí si dneska číst složení, aby mne chuť přešla.

leden 05, 2016 16:24
Deeres, : Mikin
jak bys te utopie obchodu s kvalitnim zbozim chtela dosahnout ? smilies/shocked.gif
----------------------------
Jeste k tomu clanku - nechapu proc autor pise na prvni strance o kapitalismu ktery odsiril elektrarny aby se dalo zase dychat a na druhe strance o jakemsi "americko - evropskem marxismu" ktery vyrabi ualy, presstituty a pozval Islam. Je to jakesi zmatene....
leden 06, 2016 01:18
Mikine, : deeres
nekupovat, pouze základní potraviny a tím se vyhnout umělému jídlu. I když odebíráme D-test a ani ty základní potraviny dost často nestojí za nic. Ale tady v Kocourkově se dá nakoupit přímo od malovýrobců ( mléko, tvaroh, uzeniny (ty já tedy nemusím) a ovoce,zeleninu) a levněji, než v obchodu.
A kdyby se lidi se naučili bojkotovat Mekáče a neučili tam své děti, aby konzumovaly humusy, po kterých se jedině tloustne, včetně pití Coca coly, která odvápňuje kosti, byl by to určitě krok vpřed.

leden 06, 2016 10:07
Deeres, : Mikin
tak to zase jo. Proti zdravymu jidlu, zelenine ze zahradky, produktum od farmaru a podobnym vecem naprosto nic nemam. Proti plnym obchodum (nejen s jidlem) rovnez ne.
leden 06, 2016 11:00
Velmi "vtipně" a statečně : Ketrin
pan autor kope do mrtvoly - dnes zcela bezvýznamné osoby Kateřiny Jacques a podobných, ale
směrem k Čapímu hnízdu si netroufne ani pípnout. Kdyby si kdokoliv jiný dovolil to, co náš elektronický naddráb, už by byl dávno rozsápán na kusy. Typický syndrom pomalu vařených žab.
leden 07, 2016 08:17
Ketrin, : Mikin
jestli mas pocit ze autor steka sice dobre, ale na spatny strom, tak to jsme dva.....
leden 07, 2016 09:42
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]