O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

PANACEA - NEBOLI ZÁZRAČNÝ VŠELÉK PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 19 listopad 2015
Přejít na obsah
PANACEA - NEBOLI ZÁZRAČNÝ VŠELÉK
Strana 2
Strana 3

 

 

 

 

 


       Jednoznačné stanovisko k homocysteinové teorii zaujala řada mezinárodních institucí, např. Americká kardiologická společnost. Rovněž u nás se k ní negativně vyjádřila Česká kardiologická společnost, která vydala i varování pro pacienty. Místo nové zázračné metody je nutno trvat na platných doporučeních: „Živit se racionální stravou s menším zastoupením tuků a bohatým podílem ovoce a zeleniny a mít dostatek zdravého pohybu.“

 

Pravidelné masové dodávání vitaminů, jak to žádá dr. Erben, může mít dokonce škodlivý efekt. Doplňovat vitaminy je nutné jen v řídkých případech jejich nedostatku. V letošním roce se k této záležitosti vyjádřili kardiologové znovu, po extempore poslankyně J. Fialové. Časopis Medical Tribune reprintoval závažný článek prof. R. Češky z Centra preventivní kardiologie, nazvaný Homocystein - pád velkého mýtu, který byl původně publikován v časopise „Kardiologie v primární péči“.


       Jestliže v případě srdečně cévních chorob byla hypotéza o významu Hcy zdůvodněná - i když byla nakonec vyvrácena - tak předpoklad dr. Erbena, že lze snížením hladiny Hcy léčit desítky dalších, zcela různorodých chorob, už byl čistě spekulativní. Propagátoři této představy včetně dr. Erbena se ani nepokusili o důkaz účinnosti metody u těchto nemocí. A pokud se objevila seriózní vědecká práce, pak výsledek byl negativní. Tak dopadlo např. ověřování léčby demence.


       Na tom všem by nebylo nic tak příliš zajímavého. Metod, který se zdály nadějné a které zklamaly, bylo už navrženo nepřehledné množství. Pozoruhodné však je, s jakou urputnou vytrvalostí a umanutostí a jakými způsoby je v naší republice prosazována metoda, jejíž účinnost byla vědeckou medicínou vyvrácena.

 

Metodu šíří dr. Erben všemi cestami, v denním tisku, alternativním tisku, na webu a vydal už dvě knihy. První z nich, Jak pomoci tělu, aby se vyléčilo samo?, pro pacienty, a druhou, Homocystein, klíč ke zdraví z r.2005, pro lékaře. K propagaci metody zneužil dr. Erben i Svaz pacientů a obrací se jeho prostřednictvím peticemi na státní orgány. A ještě pozoruhodnější než tato umanutost prosadit neúčinnou metodu je neustálé Erbenovo útočení na vědeckou medicínu a samozřejmě na „lékařsko-farmaceutický komplex“. Klasická jsou už jeho tvrzení, která používají všichni léčitelé: „Lékaři přestávají vidět celého člověka“. „Onkologům se nedaří dosahovat trvalého vyléčení“, což je lež, protože medicína dovede dnes trvale vyléčit přibližně 50% pacientů s rakovinou.

 

Označovat chemoterapii, která je jednou ze tří základních účinných a standardních postupů při léčbě tumorů za léčbu lege artis považuje Erben za „ukázku pokrytectví a zaštítění málo úspěšně metody“ a onkologům podsouvá „zájem... dostávat odměny za ordinovanou chemoterapii“. Tvrzení, že chemoterapie je málo úspěšnou terapií, je jasná lež, protože u některých nádorů, např. dětského věku nebo u leukémií, je chemoterapie jedinou známou metodou (kromě transplantace kostní dřeně), která dovede tyto choroby vyléčit.

 

Podle Erbena „... jde o rafinovaný systém a výsledek záměrné politiky odborníků, upřednostňujících zisk za vysoký odbyt prostředků chemoterapie před zájmem pacientů.“ To je těžká urážka onkologů, kteří se obětavě věnují obtížnému, nevděčnému a psychicky snad nejnáročnějšímu oboru medicíny. Erben mluví o zásadních chybách našeho zdravotnictví, což se prý týká nekauzálních způsobů léčení a cholesterolové teorie vzniku cévních chorob, což je podle něj „grandiózní omyl medicíny“.

 

Opět lež. Cholesterol je bezpečně prokázán jako jeden z hlavních rizikových faktorů, jak ukazují nejen vědecké studie, ale i dlouholetá úspěšná léčebná praxe.

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]