O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

LEGRACE NA PLACE - JSEM HETERO, NEVADÍ? PDF Tisk E-mail
Pondělí, 17 srpen 2015
Pokud vím, tak naše republika je jednou z nejtolerantnějších zemí vůči LGBT komunitě, takže smysl akce "Průvod hrdosti" je nejspíš pouze několik dnů exhibovat po ulicích a za každou cenu na sebe upoutat mediální pozornost -  zřejmě s cílem "Jsem homosexuál (lesba) a kdo je víc?" Především ale nemůžu pochopit ten pojem "hrdost" v názvu akce. Na co jsou hrdí?

 

 

 

 

 

     Proč mají potřebu veřejně deklarovat svoji sexualitu? Přijde mi to stejně hloupé jako by byl třeba průvod "hrdosti"  zrzavých, modrookých, plešatých, tlustých...  atd.

 

     Ano, mají "cosi" s čím se narodili stejně jako každý z nás, jen trochu jinak. Ale proč na ně má být Praha vlastně hrdá?  Ubližuje jim tu snad někdo? Jsem přesvědčena, že svoje zaměření by si měli nechat do ložnice - do soukromí, stejně jako všichni ostatí. Protože - tam to patří...

 

     Osobně si myslím, že kdyby někdo chtěl zorganizoval pochod heterosexuálů, byl by nejspíš prohlášen za blázna... 

 

 

 

 

     Pochodu na podporu gayů, leseb, bisexuálů a transsexuálů se podle posledních informací zúčastnilo cca 10 tisíc lidí. Sjeli se na něj lidé nejen z celé republiky, mezi účastníky se objevilo i velké množství zahraničních návštěvníků. Ale co - jsme prostě stejně světoví, jako jinde ve světě.... 

 

 

  Jste také hrdí na své sexuální zaměření?

 

d@niela

 

 

Komentáře (106)add feed
... : olivapepková
a to je právě ono, doteď jsem nevěděla, že bych mohla být hrdá na něco, o čem nepřemýšlím, nijak jsem se o to nezasloužila, a o čem by mě nenapadlo veřejně mluvit. Asi budu hrdá na kdejakou blbost. Když budu mít na to čas...
srpen 17, 2015 22:26
Lidi jsou hrdí : Ňuňinka
na různé věci - na svou vlast, město, význačné rodáky, klub, kterému fandí, na vyvinuté pohlavní znaky... ač na tom většinou nemají zásluhy. A co?
"Pochod heterosexuálů" existuje tuším pod názvem "Pochod pro rodinu", nevšimla jsem si, že by homosexuálům jakkoliv vadil.
Existují pochody za legalizaci marihuany, za vegetariánství, za monarchii, za mír a nenásilí - proč zrovna ten homo všechny tak bere? (Krom toho měli letos hezké aktuální heslo "Všichni jsme stejně teplí".
srpen 17, 2015 23:00
... : Mikin
Ja osobne se snazim byt hrdy jen na to, o co jsem se nejak zaslouzil. Ale presto me obcas chytne pocit pychy nad uspechy hokejistu ci tenistu. Jeden muj kamarad je coby fanda hrozne hrdy na uspechy "sveho klubu" Boston Bruins. Proc si coby yukonsky Indian vybral zrovna Bruins je opravdu zahadou……..
Mozna se opakuju, ale slysel jsem ze v jihovychodni Asii kde nebyli gayove ani lebicanky nikdy utlacovani se zadne pochody hrdosti nekonaji. Neni o to zajem.
Mozna ze jsou tyhle homosexualani radovanky jen reakci na utisk a pohradani, ktere gayove zazili v minulosti.

srpen 18, 2015 00:02
Hrdost v tomhle případě : Aknela.
chápu jako absenci studu a odsouzení, což byl historicky postoj který gayové sami k sobě a společnost k nim, cítili. Možná to semanticky není nejšťastnější slovo, sama také slovo hrdost moc nepoužívám, přijde mi velkolepé až patetické (ve smyslu patosu).
Gay pride průvody mám ráda, beru to jako oslavu čehokoliv jiného a tolerance k tomu jiný být.

srpen 18, 2015 00:14
... : Karlos...
"Jean, co to je na ulici za hluk?"
"Průvod gayů, sire."
"A co požadují?"
"Lásku stejného pohlaví."
"A kdo jim ji zakazuje?"
"Nikdo, sire."
"Tak proč tak křičí?"
"Jsou to buzeranti, sire..."
srpen 18, 2015 06:22
Beru to jako svého druhu módu, tohle zviditelňování a zdůrazňování odlišné sexuální orientace. : Myška
Hrdost zrovna na sexuální orientaci, která je vrozená, nechápu. Ale podezírám část těch "hrdých" že v zájmu zviditelnění sebe sama tu odlišnou sex. orientaci tak trochu hrají - na venek.

srpen 18, 2015 07:17
Myska... : Karlos...
Samozrejme, ze nazyvat neco takoveho pruvodem hrdosti je uplne zcestny.. smilies/smiley.gif
srpen 18, 2015 07:27
Jojo, : Lenka1
slýchám čí dál víc názorů, že lidem nevadí teplí jako takoví, ale právě tenhle jejich nechutnej exhibicionismus.

V soukromí ať si dělají, co chtějí, ale nevím , proč nám to neustále musejí cpát pod nos.

A adopce dětí jsou těžce mimo, doufám, že to neprojde. Vzpomínám si, jak svého času usilovali o registrované partnerství, kdy se jejich boss Hromada na veřejnosti dušoval, že nikdy, ale opravdu nikdy nebudou usilovat o adopce dětí.
Šmejdi.

Salámová metoda jak vyšitá.

Jak jsem řekla, dospělí teplouši ať si dělají, co chtějí, co neobtěžuje nikoho dalšího (což tedy rozhodně nejsou tyhle úchylné pochody), ale ať se neopovažujou sahat na děti.
srpen 18, 2015 08:32
Ano, pokud by si to nazvali jinak - proč ne? : d@niela
Ale být "hrdí"?

Schválně: co podle vás přesně znamená slovo hrdost?

Beru to jako ctižádostivost, důstojnost, hrdý - úctu si budující, vědomí si své ceny...
Myslím, že v tomto případě - pokud se jedná o to, být hrdý na svou odlišnou sexuální orientaci, je víceméně devalvace slova "hrdost".
Mělo by to smysl, pokud by se dotyční museli prát a bojovat o možnost být takoví, ale to přeci není pravda, nikdo jim žádné příkoří nedělá...

Kdyby měl jejich průvod (festival) jiný název - bylo by to určitě vhodnější.



srpen 18, 2015 08:41
Já jim to tedy neberu... : Aggitta
...protože ač je společenská tolerance jakákoliv, pořád má každý homosexuál problémy přiznat se např. svým rodičům, že právě on konkrétně je jiný a vnoučata (když tedy adopce nejde) prostě velmi pravděpodobně nebudou (vím, že některé ženy si dítě dokáží pořídit i tak). Tahže zvolili "hrdost" místo třebas přiléhavšějšího "odvaha", "není třeba se stydět". Asi to lépe sedí k celé akci?
srpen 18, 2015 08:51
Nic proti nim - ale: : Levap2
Jsem toho názoru, že jde v případě homosexuálů o genetickou záležitost. Ale v naší zemi již opravdu dlouhá léta nejsou nijak ostrakizovaní. Vždyť sedí i současné vládě, a ne poprvé. O jiných významných místech v rámci státních nebo polostátních podniků ani nemluvě. A nic se neděje, nikdo jim nijak neubližuje, neškodí!

Ale co kdybychom chtěli uspořádat pochod na podporu výjimečně nadaných dětí? Ty by opravdu potřebovaly od MŠMT větší pozornost a podporu. Jestlipak, když uspořádáme pochod, jej zaštítí magistrát? A v daném případě by šlo o poměrně významný počin. Protože bychom jím upozornili na problémy nové generace, která, ať chceme nebo nechceme, je naší budoucností.

srpen 18, 2015 08:58
... : mia I
téma už tu jednou bylo. Můj názor je stále stejný, pokud tam nejsou obscénní výstupy, nevadí mi takové průvody. Myslím, že význam slovo hrdost je možná sporný v tomto případě. Ale být odlišný v naší společnosti (sexuální orientace, psychicky nemocný,..) je pořád určitá nálepka. Takže hrdost chápu spíš jako myšlenku - jsem odlišný, ale mám svoji hrdost a už se nebudu přetvařovat a skrývat svoji pravou tvář.

Vzpomněla jsem si v této souvislosti na příběh z Modrého z nebe, podařilo se mi ho na netu najít. Pokud máte půlhodinku, shlédněte. Je to katastrofa. Tomu klukovi vymyli mozek tak, že se rozhodl z homosexuality vyléčit sňatkem. Sám sebe označil jako nemocného..

Pohroma pro další, pak leckterá máma může říct svému synovi - podívej, on to dokázal, vyléčil se. Dítě s odlišnou sexuální orientací se může narodit komukoliv. Jsem ráda, že tohle se mi vyhnulo. Pořád se přes proklamovanou toleranci dívají na tyto lidi mnozí jinak a zvlášť v menších městech a na venkově se na tyto lidi starší generace dívá přes prsty. Asi bychom si narážek užili.

video http://gloria.tv/?media=330027&language=2f8MRYtdR75
srpen 18, 2015 09:13
Nejsem netolerantní, : Anděla
co se gayů a lesbiček týče. V podstatě by mi nevadilo, kdyby si někdo vybral za partnerku třeba velrybu, pokud bude šťastnej, je mi to fuk. Ale co mi teda fakt vadí, jsou okázalé projevy sexuální přízně kohokoliv a teplí bratři a teplé sestry si servítky opravdu neberou. Nějakým uskřinutím mysli jsem se dostala na travesty šou, kde jeden z babochlapů byl dokončen na babu. Sprostá hnusoba, prolévající se expivy. Asi jsem divná, ale nic trapnějšího si teď nedokážu vybavit. Jo, 20 minut produkce - nic neříkám, dobrý, ale bez těch keců o vlastní výjimečnosti. Čtyři hodiny mě drtily. Jestli se ptáte, proč jsem tam celé ty čtyři hoďky trčela, tak z pokrytecké slušnosti. Majitelka baru je moje dobrá kamarádka, pozvala mě a mně bylo trapný odejít. Dobře mi tak. Vrcholem večera bylo veřejné vyznání lásky mezi dvěma místními lesbičkami, žádost o ruku, líbačka jak sviňa. Potlesk okolí, rozplývání babochlapů a následné urážky na heteráče, kteří se tomu řehtali jako blázni. Otřesný zážitek. Ale nejsou takový všichni. Mám několik známých chlapců, kteří se řadí k oné, zde diskutované, menšině a vůbec nejsou špatný, léta žijou v nějakém svazku a často to o nich nikdo ani neví. Prostě normál. Taky každýmu necpu okamžitě informace o své orientaci. Naopak. Vždycky jsem prohlašovala, že chci mít za kámoše gaye. Super přátelský, nekomplikovaný vztah (manžel ho rozhodně neřeší). Jenomže doba se mění. KDO NESKÁČE NENÍ 4%.
srpen 18, 2015 09:29
Několik : Ketrin
teplíků znám a jsou to bez výjimky hrozně fajn a příjemní kluci. Na Prague Pride pokud vím nechodí a svou orientaci nikomu na potkání necpou. Jak píšete výše - dokud se tam nepředvádí nějaké obscénní výstupy, tak je mi to uplně fuk a beru to spíš jako karneval. Ta současná glorifikace a předvádění sexuálních menšin v médiích atd.mi trochu vadí, ale myslím že je to něco jako móda a zas to přejde.
A k té hrdosti - asi se to prostě bezmyšlenkovitě přeložilo z anglického Pride a už to tak zůstalo, i když v češtině je ten význam, řekla bych, malinko posunutý jinam. Ne?
srpen 18, 2015 09:43
Abych odpověděl na otázku v nadpisu: :-) : strejda
Zatím to asi nevadí, ale mohlo by to vadit v budoucnu. smilies/grin.gif Být hetero, bude asi znamenat být OUT. Nějak mi připadá, že těch odlišných, kteří se k té odlišnosti hrdě hlásí a kteří jsou mezi sebou jaksi IN, už dávno nejsou jen pouhá 4 procenta.

Když si ale představím, že bych měl dát pouhou pusu sedehezčímu chlapovi, je ni na zvracení.
Jsem normální? smilies/smiley.gif
srpen 18, 2015 09:44
koukám, je to samý překlep, po ránu... : strejda
smilies/angry.gif
srpen 18, 2015 09:47
... : Sandra.
Tak Pride se tyto pochody homosexuálů jmenují už od samého začátku, ne? Ono ten význam toho slova (a celého průvodu) asi opravdu působil jinak na konci 60 let, kdy být "hrdý" na to, že jsem homosexuál znamenalo, že se přihlásím k něčemu, za co mě můžou zavřít, zmlátit, zabít...
Dnešní pochody hrdosti jsou skutečně už bohužel spíš přehlídkou exotů....
srpen 18, 2015 10:17
strejda : mamča
Určitě jsi normální. Zvykej si na to, že naše generace je OUT už tak jako tak :-), a případné tělocvičné úkony v ložnici jsme nebyli zvyklí ventilovat, ať už jsme souložili s vlastní manželkou/manželem, nebo se sousedem.
Nezajímaly a nezajímají mě sexuální pletky různých pochybných célebrit ani politiků, tak proč bych měla oslavovat nějaké radůstky sexuálních menšin ?
Je dobře, že už nejsou ve společnosti diskriminováni, když se jejich orientace "provalí", ale zbytečně upozorňovat na svou odlišnost nepovažuju za moudré.
srpen 18, 2015 10:38
Ono "pride"neznamený jen "hrdost", : jednababi
pokud se pamatuju, ale taky "pýcha" - a od toho už je jen krůček k "pejše hříšný" smilies/grin.gif, což, řekla bych, to okatý předvádění se je. Taková trochu provokace zaměřená na ty, kteří "nejsou jako oni"smilies/wink.gif
Já proti nim nic nemám - naopak. V dobách mýho mládí jsem měla několik kamarádů, s kterejma jsme si poskytovali vzájemný výhody - oni se na různejch akcích ukazovali s holkou, já měla leckam doprovod, kterej mě neobtěžoval.
Ale všeobecně mi vadí takovej ten přístup "koukejte mě tolerovat nebo..." - občas bejvá vidět u důchodců, těhotnejch nebo matek-lvic.

srpen 18, 2015 11:21
jak píše Ketrin, : Iris
ani moji báječní chytří, vzdělaní, šikovní a přátelští homosexuální kamarádi na tyhle pochody nechodí.A ani je dvakrát neschvalují.Ona to bude taková ta karnevalová zábava pro určitý typ lidí.A také souhlasím i s tím, že je to nějaká momentální móda nebo co. smilies/smiley.gif
srpen 18, 2015 11:33
mamčo, dík za ubezpečení. : strejda
Ani nevíš jak jsem šťastný a je mi úplně jedno, jsem-li OUT a stará konzerva. smilies/grin.gif
srpen 18, 2015 11:39
Přemýšlím o tom : Babi
proč se dříve říkalo,že jsou čtyřprocentní.Dnes jsou určitě třicetiprocentní,možná už je to půl na půl.Ale ten pochod hrdosti nebo pýchy?Na co?Vždyť se jako homosexuálové narodili a to jejich zásluha není.
srpen 18, 2015 12:38
proč pochod hrdosti? myslím, že to tu několik lidí přijatelně a srozumitelně vysvětlilo : bb.
Mozna ze jsou tyhle homosexualani radovanky jen reakci na utisk a pohradani, ktere gayove zazili v minulosti.

Hrdost v tomhle případě chápu jako absenci studu a odsouzení, což byl historicky postoj který gayové sami k sobě a společnost k nim, cítili.

"Pochod heterosexuálů" existuje tuším pod názvem "Pochod pro rodinu", nevšimla jsem si, že by homosexuálům jakkoliv vadil.
Existují pochody za legalizaci marihuany, za vegetariánství, za monarchii, za mír a nenásilí - proč zrovna ten homo všechny tak bere?

Tahže zvolili "hrdost" místo třebas přiléhavšějšího "odvaha", "není třeba se stydět".

Myslím, že význam slovo hrdost je možná sporný v tomto případě. Ale být odlišný v naší společnosti (sexuální orientace, psychicky nemocný,..) je pořád určitá nálepka. Takže hrdost chápu spíš jako myšlenku - jsem odlišný, ale mám svoji hrdost a už se nebudu přetvařovat a skrývat svoji pravou tvář. (s tímhle názorem se ztotožňuju)

Jinak jo, souhlas, dnes už je to víc karneval než co jiného, a do karnevalového průvodu chodí jen určité typy lidí, ale - proč ne, ať si užijou.
srpen 19, 2015 00:43
Bi bi, : Mikin
taky to tak nejak vidim. Jak jsem psal - v zemich kde homosexualy nikdo neutlacoval se zadne pochody nekonaji.
My meli na devitiletce ucitele s krasnym jmenem Ampapa a ten nam klukum jednou v hodine dilen hrde vypravel ze kdyz byl na vojne, chytl on a jeho kamaradi "par buzerantu" jak se libaji a zbili je jako psy. Ne ze by ti kluci nekoho obtezovali, ale "spravedlivy trest" je stejne neminul. Takova byla doba a neni to zase tak davno. :-
Takze ja bych rekl, ze az se tepli nebudou citit ohrozeni jen proto ze se narodili jini, prestanou i tyhle jejich parties…… A zaplat panu Bohu, protoze me pohled na nejakeho hosana poskakujiciho na ulici v ruzovych ci kozenych kalhotkach taky moc nerajcuje. Dokonce bych se i zdrahal sverit mu dite k adopci.
Jenze vetsina z nich takovi stejne nejsou. A tim se dostavam k tomu, co zde nakousla Lenka.
Tepla todina je podle me lepsi, nez zadna rodina. Mam tady na Bear Creeku dve lesbicke kamaradky, ktere dohromady vychovavaji syna jedne z nich.
A zadny problem. Naopak - rodinka, ktere mohly lecktere jine rodiny zavidet.
srpen 19, 2015 04:55
Já souhlasim ve všem s bb, : Krakonoš
pochod mi nevadí, adopci pro homosexuály bych uvítal. Zbytek už jsem k tomu napsal pod články vo předchozích ročnících, takže pokud by se tohle někomu zdálo moc vodbytý, může se podivat do archivu. smilies/grin.gif smilies/wink.gif
srpen 19, 2015 10:41
aby nedošlo k omylu dodávám, : bb.
že jsem jen zkopírovala názory těch, co psali přede mnou, a s jejichž náhledem se ztotožňuju :-)
srpen 19, 2015 11:55
adopci pro homo páry taky uvítám, : bb.
moje sympatie mají v tomhle směru hlavně muži. Jsem samozřejmě ovlivněná tím, že znám několik ohromných chlapů, homosexuálů. Mají vesměs bezva matky, které by byly milujícími babičkami, takže ženský prvek ve výchově by dětem nechyběl. Jsou to velice inteligentní muži, vyrovnaní, pracovití, tak mužní, že po nich šilhají dámy každého věku, přitom slušní, laskaví a vnímaví. Mají své zásady, ale jsou otevření všemu, netrpí předsudky. Dítě by u nich bylo v nejlepších rukou.
Ani materiálně by teda rozhodně nestrádalo, dost vydělávají a jsou racionální, kam se na ně hrabu v umění účelné a šetrné spotřeby.

...pokud si někdo představuje normálního homosexuála jako kreaturu s nalakovanými nehty, růžovou šálkou kolem krčku, posedávající v divných podnicích s drinkem v ruce a mluvící afektovaným hlasem a toužící po jediném, zprznit malé dítě - tak je blbej.
srpen 19, 2015 12:05
sexuální orientaci : vlk
si vybrat asi moc nemůžeme, ale můžeme si vybrat, jak ji budeme prezentovat navenek...

Pokud dnes nejsem homo, černej, matka samoživitelka, cikán nebo imigrant, tak si připadám jako méněcenný. Hlavně, ať držím hubu a platím daně.
srpen 20, 2015 09:31
Nojo, : Krakonoš
Pokud dnes nejsem homo, černej, matka samoživitelka, cikán nebo imigrant, tak si připadám jako méněcenný.

ale jak souvisí nějakej pochod s tvým komplexem méněcennosti? A hubu držet nemusíš, uspořádej si svůj pochod heterosexuálů, nikdo ti to nezakáže. A možná se i někdo přijde podívat. smilies/wink.gif
srpen 20, 2015 13:44
pro Vlka a spol. : Ketrin
Sejdou se rom, přistěhovalec, Kalousek, homosexuál, žid, pravdoláskař a (dosaďte dle vlastní preference) a začnou se hádat, kdo z nich může za vaší mizérii...
srpen 20, 2015 13:50
jak nikdy Mozart asi neřekl, tak : vlk
Mí Pražené mi rozumějí ...
Pro ten zbytek: Nepouštěj se do diskuze s blbcem, ostatní by si tě mohli splést. To mi kdysi dávno říkali staříček, když jsem u něj byl na prázdninách. (Bo byl z Beskyd, tak se mu neříkalo děda) smilies/cheesy.gif
srpen 20, 2015 15:04
... : Mikin
ja nejsem homo, cernej, cikan, ani matka samozivitelka, ale menecennej se necitim.
Mozna je to tim, ze jsem imigrant. smilies/grin.gif
srpen 20, 2015 15:46
Fajn, tak jsme si popovídali vo blbcích, : Krakonoš
a teď ještě aby zazněly nějaký argumenty. Pro začátek zcela jednoduchá votázka:
V čem si myslíš, vlku, že je tvoje postavení v naší společnosti horší, než postavení matky samoživitelky?
srpen 20, 2015 16:55
třeba daně? : vlk
Proč myslíš, že je holka schopná si zadělat na dítě s totálním magorem? Asi i proto, že ví, že až bude sama, tak se o ni "někdo" postará. Hlavně pokud bude na sociálce zdárně konkurovat v hlasitosti ostatním tmavším žadatelkám.
Říká se tomu odpovědnost za vlastní osud. To, co dnes už dětem tak trochu není jak vysvětlit a ukázat na příkladech. Nedaleko mám domov pro tyto matky, na kuřivo a vínko mají vždycky, kudla, to se maj že?
Aby bylo jasno nemluvím o vdovách a tvrdě pracujících matkách co nikde neřvou s cigárkem v ústech.
srpen 20, 2015 17:09
Prosil bych to v číslech. : Krakonoš
V čem se má taková samoživitelka líp než ty. Vo kolik Kč měsíčně přesně. Nezapomeň vodečíst náklady na to dítě.
Podotázka: Vopravdu všechny samoživitelky, nebo aspoň jejich nadpoloviční většina, jsou samoživitelkama proto, že jsou to nezodpovědný krávy, co se spolehly na stát a zplodily dítě s magorem? Pokud si to skutečně myslíš, uveď prosím nějakej sociologickej výzkum, vo kterej svoje tvrzení vopíráš.
A druhá, trochu složitější votázka: V čem přesně je výhodnější žít v týhle společnosti pro homosexuála než pro tebe? Kde a jaký mu poskytuje stát výhody, na který ty nedosáhneš?
srpen 20, 2015 17:31
Krakonoši : vlk
bavíme se tu obecně o hlasitě exhibujících křiklounech. Je vcelku jedno, jestli jsou to homosexuálové nebo kdokoli jiný. Pamatuješ si ze školy, kdo byli většinou ti největší křiklouni?

No nic, zpět k tématu. Vytrhl jsi jednu jedinou věc z mé reakce a teď chceš podrobný číselný rozbor. Máš smůlu! Mám "jen" osobní zkušenosti z blízkého okolí. Já se snažil makat na tři směny (obrazně, jako OSVČ), abych uživil rodinu, dal dětem materiální a duševní zabezpečení, vzdělání a vše co do normálního života budou potřebovat. Ale taky jsem viděl, že někomu stačí sociální dávky a dítě vyrůstající na ulici.

Kontrolní otázka: Co myslíš, že z takového dítě z ulice s takovým matečně (ale otcovsky) rodičovským vzorem vyroste? Asi další tradiční rodinný podnik v příjmu sociálních dávek.

Odpověď na tvoji otázku. Chci uzavřít registrované partnerství se svou ženou! Nelze!! Pokud je to přímá náhrada manželství, proč jsem homosexuálům nepovolili normální sňatek? Proč musí mít něco extra?
srpen 20, 2015 17:51
No dobře, : Krakonoš
ale máš osobní zkušenost s pár kravama a vyvozuješ z toho, že je to nějakej systémovej problém, kterej by měl bejt nějak řešenej? Na vládní úrovni? Jak chceš donutit lidi, aby byli inteligentní a zodpovědný? Myslíš, že když úplně zrušíš sociální dávky, že se nebudou debilové množit? Podívej se do zemí, kde žádný sociální dávky nejsou!
Chceš registrovaný partnerství? Proboha NA CO?! K čemu by ti bylo, nestačí ti manželství? Víš proč nemůžou homosexuálové uzavřít manželství? Protože by tohle nikdy neprošlo přes křesťansky založený spoluvobčany, pro který tahle instituce znamená prostě svazek muže a ženy a přes to nejde vlak. Tak se se mnou budeš přít vo ty dva pojmy, ale já se znovu ptám: V čem je registrovaný partnerství výhodnější pro homosexuála voproti manželství pro tebe?
Celej můj pokus vo diskusi s tebou je vedenej snahou, aby sis uvědomil, že jen proklamuješ ublíženecký klišé, který nemaj nejmenší racionální základ. Homosexuál ani samoživitelka nejsou proti hetero chlapovi OSVČ v naší poslečnosti vůbec nijak zvýhodněný. Nemaj před tebou přednost vůbec nikde a v ničem. Jsou to jenom sebelítostivý kecy slabochů, sorry, nemyslím to zle ani vosobně.
srpen 20, 2015 18:59
Vlku, jak souvisí daně s matkou samoživitelkou? : Myška
Samoživitelka - zaměstnankyně má daňovou sazbu 15% ze superhrubé mzdy (ta se vypočte tak, že se sečte zdanitelný příjem, což bývá hrubá mzda, s odvodem zaměstnavatele na SP a ZP) jako všichni zaměstnanci. Z vypočtené daně se odečte sleva na poplatníka 2070,00, a zaměstnanec uplatňuje daňové zvýhodnění na dítě podle toho, kolik má dětí (jedno - první dítě 1117,00, druhé dítě 1317,00 a třetí a každé další 1417,00). Pokud je vypočtená daň nižší, než částka daňového zvýhodnění na děti, dostane zaměstnanec daňový bonus. Tohle platí pro jakéhokoliv zaměstnance, který si uplatňuje děti - podmínkou je, že s nimi žije ve společné domácnosti. Uplatnit je může ale pouze jeden z rodičů. V uplatňování se mohou rodiče střídat.

srpen 20, 2015 19:30
tak snad ještě jednou : vlk
Krakonoši, nejsi žádný blbec, tak si zkus na nějaké daňové kalkulačce zadat hodnoty jako hetero manžel a jako samoživitel(ka). Pokud ti vyjde u samoživitele(ky) stejný daňový zatížení, tak sem dej odkaz a hodnoty. Ne, že bych jim to nepřál, pokud takový rodič pracuje, budiž mu to přáno. Nemám s tím žádný problém.
Pokud ale takový rodič jen cucá ze státního cecku, tak s tím problém mám, hlavně pak, pokud nemá sebemenší snahu do toho cecku cokoli přispět a děti to vidí jako vzor. Já vím, podle tebe je to v pořádku a nic se s tím nedá dělat a b&f!

Ptal jsi se, co mají homo a hetero ne? A já ti odpověděl! Já jako hetero si svou srdci milou mohu sice vzít, ale nikoli registrovat. Proč proboha? A proč bych to musel zdůvodňovat? Copak neznáš rozdíl mezi legislativou manželství a partnerství? Jsou to dvě mírně odlišné právní normy a z nějakého, ani tobě to nemusím zdůvodňovat, důvodu to může být pro mne vhodné. Takže "oni" mají něco, co já si dovolit nesmím.

Zase to samé, já ti slušně odpovím a ty mi za tu odpověď vynadáš do ublíženců a slabochů. Mně je jasné, že katolická klika v zákonodárném sboru nedovolí prznit na rozdíl od ministrantů svátost manželství. Tak stvořili kočkopsa jen pro homo.

Já to téma jen trochu zevšeobecňuji. Proč má někdo potřebu hlasitě deklarovat něco, co už dekriminalizoval Tonda Novotný v roce 1962?

To, co jsem se snažil, tobě marně, naznačit tím výčtem, je hnus tzv. "pozitivní diskriminace" nejrůznějších "menšin". Tedy klasické socialistické svinstvo/křiváctví, které se jak smrad line dnešní Evropou. Každá taková pozitivní diskriminace jen podporuje zneužívání státních peněz a demotivuje majoritu.

Podívej se do zemí, kde žádný sociální dávky nejsou!
Ehm, nebudeme diskutovat o islámu, že ne!! smilies/grin.gif smilies/grin.gif
srpen 20, 2015 19:56
Vlku, hoď sem odkaz na kalkulačku, : Myška
která vypočítá jinou daň samoživitelce a jinou jak píšeš hetero manželovi, prosím. Samozřejmě za stejných podmínek - hrubá mzda dejme tomu 20000,00, jedno dítě.
srpen 20, 2015 20:21
Vlku, : Ňuňinka
zřejmě vás rozrušuje vznik SJM v manželství a vypořádání v případě rozvodu.
Důvod odlišnosti se mi jeví celkem zřejmý, ač zákonodárcům do hlavy nevidím: z registrovaného partnerství nevznikají děti, čímž logicky nevznikne ani potřeba péče o ně. Že je ta péče většinou asymetrická a tomu, kdo pečuje více, ubírá možnost většího pracovního nasazení a výdělku, víme asi všichni.
Onen pečující, zpravidla matka, tím pádem "tahá za kratší konec", neb si nevydělá. Vznikem SJM je svým způsobem "chráněn".
V registrovaném partnerství taková situace nenastává, takže nejspíš neměli zákonodárci potřebu řešit tam SJRP (společné jmění registrovaných partnerů asi).
Pokud vám rve žíly, že byste musel s matkou svých dětí sdílet své jmění, prozkoumejte možnosti (před)manželské smlouvy nebo se pokuste nalézt ženu, která s vámi bude mít dítě bez sňatku.

Mzdová kalkulačka řeší primárně hrubý příjem, počet dětí odepisovaných z daní (odepisovat si může kterýkoliv rodič, žijící s dítětem ve společné domácnosti, šok!), řádné studium a postižení. Sexuální orientace ani rodinný stav se tam neřeší (leda by si manžel odepisoval z daní nevydělávající manželku - tímto způsobem se samoživitelce daňové zatížení vskutku nesníží, hetero manželovi by mohlo). Ještě mě napadá školkovné, to viz odpočet na děti.
Jestli víte o kalkulačce, kde je to jinak, dejte prosím odkaz.
srpen 20, 2015 20:44
nehraje v tom : vlk
roli životní minimum a následně přídavky na děti? Jako hetero manželé jsme je měli ve srovnání se sousedkou samoživitelkou docela směšné. Pokud jsem to splantal s daní tak se omlouvám. Já si jen z těch dob pamatuju ten divný pocit, jak mě stát populačně "podporuje" Už je to asi 10 zpět smilies/grin.gif
srpen 20, 2015 20:51
A dovoluji si podotknout, : Ňuňinka
že ti "totální magoři", se kterými samoživitelky mají ty děti, bývají v ČR bílí hetero muži - často různě závislí, zadlužení, načerno pracující (pokud vůbec) a "sající ze státního cecku". Fuj.
Takže vy jste na tom vlastně jako bílý hetero muž mimo jiné taky hůř než jiný bílý hetero muž. Těžké to máte.
srpen 20, 2015 20:53
malá pozn. : mia I
za komunistů jsem na tom jako samoživitelka bylo co se týče daní lépe - připočítávala se mi jedna vyživovaná osoba navíc. Taky školka byla diferencovaná podle příjmu na osobu v rodině od 50 haléřů na den do max. částky 3,50 nebo 4,50 Kčs. Já platila za stravu třikrát denně a celodenní hlídání 1,50 Kčs, později 3 Kčs . To už je dneska k pousmání. Pro samoživitelky bylo při nemoci dítěte déle placené OČR, platí to ještě s tím OČR?
srpen 20, 2015 20:56
Vlku, mícháš jabka s hruškama... : Myška
Pokud máš pocit, že samoživitelky jsou na tom finannčně líp, než pár - hetero manželé, tak skoč na web MPSV a počítej. Mně se nechce. Závidět někomu těžký život mi totiž přijde ujeté.
srpen 20, 2015 20:57
Přídavky na děti : Ňuňinka
jsou vázané na příjem rodiny. Pokud je příjem jen jeden, lze na ně logicky dosáhnout "lépe". Ovšem jsou velmi brutálně osekané, pokud vím. Osobní zkušenost nemám.
Jde o dávku, která by měla umožnit rodině přežít. Myslím, že většina samoživitelek by jednoznačně vyměnila dávky za normální rodinu s normálním mužem a tím lepší možnost výdělku.
Ono se to nezdá, ale s modelem "jeden veze do školky, druhý ze školky, při nemoci se střídáme (ani to nemusí být 50:50)" se hledá práce výrazně líp.
srpen 20, 2015 20:59
OČR je pro samoživitelku pořád delší - 16 dní oproti 9 dnům. : Myška
Ale to je jediná výhoda vynucená tím, že samoživitelka je sama a prostě se musí sama o své dítě - děti v nemoci postarat.

Výhody pro samoživitelku kdysi byly - třeba delší mateřská (ne rodičovská, aby to někdo nezaměnil).
Ale poměrně dávno už krom toho 0ČR žádné další výhody samoživitelka a samozřejmě i samoživitel nemá. Jen nevýhody a omezení plynoucí z toho, že je s dítětem sama/sám. Myslím, že mnohý závidějící heterosexuální muž by se ze své závisti brzy vyléčil, kdyby se v kůži samoživitelky sám ocitl.
srpen 20, 2015 21:03
mio, : Ňuňinka
on tomu taky odpovídala částka na výplatní pásce smilies/smiley.gif
S OČR netuším, třeba se nějaká samoživitelka ozve.
srpen 20, 2015 21:04
Přídavky na děti? Almužna! : Myška
Přídavek na dítě

Přídavek na dítě je základní dlouhodobou dávkou poskytovanou rodinám s dětmi. Nárok mají rodiny s příjmem do 2,4 násobku životního minima. Přídavek na dítě je poskytován ve třech výších podle věku dítěte.
Věk nezaopatřeného dítětePřídavek na dítě v Kč měsíčně
do 6 let 500
6 – 15 let 610
15 – 26 let 700
srpen 20, 2015 21:06
Na přídavky na děti : Krakonoš
normální chlap s průměrným příjmem, dokonce ani samoživitel, nedosáhne (a je to tak dobře - je to dávka pro lidi, který maj problém svý děti uživit). Vo daních už ti to tu napsala Myška. Pozitivní diskriminaci homosexuálů jsi mi ještě na žádným příkladu nedoložil. Jak tě demotivuje registrovaný partnerství homosexuálů? V čem tě demotivuje ten jejich pochod? Pořád nevím, co tě vede k tomu fňukání, že jsi vedle nich vobčan druhý kategorie. Abych pravdu řekl, to už spíš rozumím tomu strachu z uprchlíků, to má aspoň nějakou logiku.

srpen 20, 2015 21:23
... : mia I
tak já brala kdysi dávno jako mzdová účetní čistýho zkraje 980 - 1100 Kčs (dcera po nástupu do MŠ víc marodila), RP 140 Kčs, výživné 350 Kčs. Pak mi to zvýšili na 145O Kčs a to mi kolegyně hned daly sežrat, co dnes ti mladí dostávají za vysoké nástupní platy, to prý za nich nebylo. Před druhou mateřskou plat čistá ruka 1700 Kčs.

Zrovna tuhle jsem dceři vyprávěla, jak jsem v účtárně sáčkovala výplatu 1 Kčs, ten dotyčný měl plno srážek, vzal si zálohu a pak stál půl hodiny frontu na korunovou výplatu.

Jinak mateřská byla u prvního dítěte jen půl roku, pak už nic, samoživitelka myslím i u prvního brala mateřský příspěvek do dvou let.
srpen 20, 2015 21:27
myslím, že : vlk
v tomto státě normální homo lidičky nikomu nevadí (kromě pár vydlabanců). Stejně tak nám nevadí lidé s kopu jiných vrozených genetických odchylek. To, co mi osobně vadí, není homosexualita a homosexuálové, ale zpupnost některých z nich, s jakou se snaží ostatním vnutit za halasné podpory fanatických ochránců menšin všeho druhu názor, že homosexualita je cosi "víc", co je hodné obdivu, hrdosti a pýchy (pride). A navíc to musí křikem dávat okázale najevo. A my ostatní pak máme jejich hrdost a pýchu promptně akceptovat, jinak jsme zatracení homofobové. Od toho křiku už je jen krůček ke kvótám a jiným nesmyslům.
srpen 20, 2015 22:14
Vlku, : Ňuňinka
mohl byste mi ukázat nějaký příklad, kdy se prezentuje, že homosexualita je "cosi víc"? Mně to pořád nějak míjí, asi jsem nevšímavá.
Jako chápu třeba rozjásanost lidí, kteří na otázku "Cos dělal o víkendu?" můžou říct "byli jsme s partnerem tam a tam" a nemusí mlžit, s kým to vlastně a proč ještě nemá holku, sporťák.
Hrdost je něco, co by měl mít každý člověk a znamená to taky, že se nebude považovat za méněcenného. I naprosto normálního člověka se třeba lze zeptat: "To nemáš žádnou hrdost?", když se nějak moc hrbí a couvá. V tomhle smyslu je myslím hrdost a důstojnost ok.
Nemůžu se zbavit dojmu, že přesně takhle ledaskdo nadával na emancipaci žen a měl pocit, že se ty ženský, co chtěj studovat a pracovat, všude cpou a myslej si o sobě kdovíco smilies/smiley.gif
srpen 20, 2015 22:53
mio, : Ňuňinka
tak jestli to bylo z ca 1200 mzdy 60 Kčs za školku, je to 5 %.
Já teď platím 350 Kč za školku a něco přes 500 za jídlo (nějak jsem to přes prázdniny zapomněla), na procenta běžného platu to vychází obdobně.
srpen 20, 2015 23:00
a mají ženy : vlk
dnes stále ještě potřebu v halasném průvodu demonstrovat svoji hrdost na to že jsou ženy? Že mají volební právo (pouhých cca 100 let) a že můžou studovat?
Někteří homo tu potřebu mají i po 50 letech od chvíle, kdy jsou legislativně v pohodě. Trochu ujetý ne? smilies/grin.gif
srpen 21, 2015 06:57
vlku, oč ti vlastně jde? O to, že se jednou za rok gayové a lesby projdou vystrojení po Praze? : Myška
Mně to taky připadne tak trochu ujeté, ale na druhou stranu, když si tím pomůžou, tak budiž jim přáno. Buďme rádi, že takové průvody lze v naší zemi bez obav pořádat. Je to znak svobody a té si musíme vážit. Snad všichni víme proč.
srpen 21, 2015 07:36
... : Ňuňinka
To vskutku netuším, nejsem příliš průvodový typ smilies/smiley.gif Kdyby ano, tak byste jim to zakázal? Ono ženy patrně nikdy nemusely plošně tajit, že jsou ženy, to by se asi stejně nepovedlo.
Ale boje a diskuse kolem různých diskriminací a předsudků jedou furt - legislativní úprava je jedna věc, přístup společnosti druhá. Přijde vám děsně pohoršující třeba soutěž Podnikatelka roku nebo Sexistické prasátečko?

Dva dotazy:
Uspokojil vás můj návrh vysvětlení, proč nemůžete s manželkou uzavřít registrované partnerství?
Uvedete nějaký konkrétní příklad, kdy se prezentuje, že homosexualita je "cosi víc"?

Na druhé už jsem se ptala, ale asi jste to přehlédl.
srpen 21, 2015 07:45
to víš že uspokojila :-) : vlk
doufám že se oba bavíme o vztahu, kde už děti nehrají žádnou roli. Proste jsou tu dvě legislativní normy pro vzájemný vztah a z toho jedna z nich je mi odepřena. To je celé, nehledejte v tom nic dalšího a hlavně důvody PROČ!
Konkrétní případ je právě ten průvod. Já už zažil spousta průvodů, kde se prezentovala pýcha a pak následoval pád. Byly doprovázeny transparenty, mávátky a lampiony a plamennými projevy o nadřazenosti a vyspělosti nad kde kým. Pamatujete?
Já trochu provokuju, tak to neberte zase tam smrtelně vážně smilies/wink.gif
srpen 21, 2015 07:56
... : Mikin
do techhle pruvodu chodi lidi dobrovolne. Prej jim to. smilies/wink.gif
srpen 21, 2015 08:20
Aha, vlku, takže napřed se tu rozčiluješ, tvrdíš hlouposti, : Myška
a když jsou hlouposti vyvráceny a nevíš kudy kam, tak napíšeš, že trochu provokuješ a že to nemáme brát vážně? Nó tak to jó...
srpen 21, 2015 08:23
... : Ňuňinka
Děti hrajou roli prakticky vždycky - pokud ženě znesnadní kariéru, těžko se pak divit, že po jejich odletu z hnízda nemá třeba našetřeno ze své výplaty nebo vysoce kvalifikovanou a dobře placenou práci.
Co se týká sňatků ve vyšším věku (u žen po přechodu), tam zas asi nějak extra moc SJM neošetřitelného předmanželskou smlouvou nevznikne.
A registrované partnerství vám není odepřeno, akorát ten vztah musíte uzavřít s člověkem stejného pohlaví.

Ale průvod může fakt uspořádat kdekdo - to si mám jako myslet, že vegetariáni a monarchisti a karnevalisti v Riu se nade mne nadřazujou a začít proti tomu bojovat? Myslím, že průvody "tenkrát" byly něco trošku jiného, kdyby do Prague Pride museli povinně všichni gayové (třeba na základě sexuologického vyšetření) a prezentoval se tam bohatý zbrojní arzenál gay domácností, možná bych se taky zarazila.
V tomhle směru mi minulost připomínají spíš naci pochody a lehce i fotbalovo-fanouškovské tahy - to považuji za demonstraci síly, vadí mi to a když na ně narazím, tak se bojím.
Na článek o něčem takovém si tu nevzpomínám, zato fakt, že Prahou prohopsá banda postrojených queers je každoročním důvodem pro děsné pohoršení.
srpen 21, 2015 08:24
.... : marty
v zásadě mi žádný průvody nevaděj, ať si každej demonstruje za co chce.

U pride pochodu mi vadí ta velká reklama co ho předchází, tím pádem, kdo tam neni, neni ani COOL. Dále potřeba politiků (negayů, nelezeb) se na těchto akcích prezentovat a zviditelňovat a hlavně účastníci,kteří toto využijí jako možnost k jejich vlastní sexistické exhibici. Opravdu nevím čím nás obohatí sledovat jejich vzájemné líbačky, postavičky v bizarních kotýmkách víc odhalujících než skrývajících. Pohlavní znaky máme všichni stejný,ať hetero nebo homo. A vyloženě mi vadí, když těmto exhibicím maji přihlížet i děti.

Naše společnost homosexuály toleruje. Větší problém je možná přímo v rodině smířit se s tím, že příbuzný je gay....ale to nevyřeší producírování za bílého dne v latexových tangách. Možná spíš naopak.

I ta tolerance by měla mít pevné mantinely.
srpen 21, 2015 11:42
Tak nevim. : Krakonoš
kdo tam neni, neni ani COOL

Já tam nikdy nebyl a jsem kůůl až až.
Opravdu nevím čím nás obohatí sledovat jejich vzájemné líbačky, postavičky v bizarních kotýmkách víc odhalujících než skrývajících.

Tam mě třeba tohle nevobohatí ničim, tak se na to nekoukám. Doporučuju udělat totéž.
A vyloženě mi vadí, když těmto exhibicím maji přihlížet i děti.
Jakej problém je, když už teda máš tu smůlu, že bydlíš s dítětem na trase pochodu, a máš tu vobavu, že uvidí něco, co ještě na internetu nevidělo, udělat si s ním v tu dobu nějakej jinej program v jiný části Prahy?
Naše společnost homosexuály toleruje.
Ano, nemlátíme je, nevraždíme je, nezavíráme je. Většina z prostýho lidu je skutečně toleruje. Řikaj vobvykle něco v tom smyslu, že "mně ty buzny vlastně ani nevaděj, jen se na ně nesmim koukat, to se mi pak dělá šoufl." Taková hezká česká tolerance s pevnejma mantinelama. Takže kdybych byl "buzna" a měl čas a hezkej vobleček, možná bych se šel taky projít. Zatím to ještě pořád má svůj smysl. smilies/smiley.gif
srpen 21, 2015 12:41
přesně, Krakonoši, přesně : bb
z většiny zdejších komentářů je zřejmé, že je takový trénink k toleranci pořád nutný

Marty, myslím, že dokud budou lidi, co to bude tolik řešit jako vy tady, dokud to prostě nevezmou jako akci, která je nezajímá, netýká se jich, ale nijak je neomezuje, tak je jim to šumák, do té doby mají ty akce smysl i pro vás, kterých se teda jako netýkají, ačkoli se vás týkají právě tím, že vás nutí si zvykat na odlišnosti.
srpen 21, 2015 14:18
... : bb
Bývaly doby, kdy se považovalo téměř za neslušné vyvézt "mezi lidi" postiženého člena rodiny, neřku-li mentálně retardovaného. Kromě lidí, co si nemohli pomoct a museli civět, se našli i takoví, co jasně dali najevo, co si o takové neomalenosti myslí. Protože, kdo se na to má koukat, že. Slintající dítě s končetinama v trvalé křeči, dospívající statný chasník s duší batolete cosi nesrozumitelně vykřikující.
Vzít takové dítě, dospělého do kina, divadla, na dětskou akci bylo nemyslitelné.

No, a jak jsme si zvykli, což?
srpen 21, 2015 14:32
já teda taky nevim : marty
jakej smysl má jít demonstrovat za svoji orientaci v laciných (vkusem)oblečcích ze sexshopů. Na prsa si nalepit duhový srdíčka....čerpám pouze z pár fotek co jsem viděla na netu. Určitě to nevyhledávám, ale v současnosti ani neni šance se tomu vyhnout a nevim, proč NORMÁLNÍ lidi, chovající se v rámci norem slušného a nedeviantního (ať už hetero, nebo homo) chování, by měli ustupovat a zavírat oči před exhibicí na ulici. Krakonoši, pochop, mě vadí ta FORMA.

Jo, nic jinýho než jít jinudy opravdu nezbyde. Strčíme hlavu do písku a ono to půjde.

Já tyto lidi nenazývám buznami-nikoho nechci urážet, chápu, že to není přechodná "nemoc" a že si to oni sami nevybrali, že budou homosexuálové, je to jejich přirozenost, tak se narodili, ale není přirozenost předvádět na veřejnosti své chlípné choutky a ještě to oslavovat a chtít po většinové společnosti aby TOTO tolerovala. Nevím jak to ještě jinak napsat.
Uznávám, jsem konzervativec a trpím, když hodoty(morální i hmotné), které naši předci vybudovali přestávají platit.
srpen 21, 2015 14:54
předsudky : vlk
jsou produktem právě takových pochodů, přitom ČR je nejtolerantnější země pokud jde o homosexuály:

56 % Čechů považuje homosexualitu za přijatelnou, za námi skončilo Španělsko (55 %) a Německo (51 %). Naopak za největší problém pak homosexualitu považují země Blízkého východu a Afriky a Turecko (0 %).
srpen 21, 2015 15:13
tak teď zase já : bb
jakej smysl má jít demonstrovat za svoji orientaci v laciných (vkusem)oblečcích ze sexshopů.

žádnej, proto nedemonstrují "za svoji orientaci" (jak by vlastně taková demonstrace ZA orientaci vypadala?).
Demonstrují nebo oslavují to, že můžou demonstrovat to, že jsou lidi s menšinovou sexuální preferencí.

nevim, proč NORMÁLNÍ lidi, chovající se v rámci norem slušného a nedeviantního (ať už hetero, nebo homo) chování, by měli ustupovat a zavírat oči před exhibicí na ulici.
tak barevná exhibice na ulici k průvodům asi patří, když vidím záběry z brazislkých karnevalů, tak je to jedna obří exhibice. No a co? tak nikdo tě nenutí se na ten průvod dívat, ne? ani chodit na související akce.

Určitě to nevyhledávám, ale v současnosti ani neni šance se tomu vyhnout

fakt? já to nevyhledávám ani se tomu nevyhýbám, ale nijak se s tím nepotkávám. A tím nemyslím u nás v Horní Dolní, ale ani v Praze, kde jsme byli teď v úterý a minulý týden.
Nic co by mě nějak rozhodilo, narušilo můj konzervatismus :-)

Jo, nic jinýho než jít jinudy opravdu nezbyde. Strčíme hlavu do písku a ono to půjde.
strkáme hlavy do písku před věcmi, které jsou skutečně závažné, ale proč před karnevalem...??

trpím, když hodoty(morální i hmotné), které naši předci vybudovali přestávají platit.
které hodnoty v tomto případě přestávají platit? vždyť tě nikdo nenutí, abys své morální zásady opustila. Jen se po tobě chce, abys nechala být to, co se tě netýká, např. menšinovou sexuální orientaci druhých lidí.

Já naprosto chápu, že se ti nějaké projevy nemusí líbit, mně osobně průvody a exhibice neříkají vůbec nic, ale tak prostě na takové akce nejdu. Nejdu hopsat na náměstí, když vyhrajou hokejisti fotbalisti, nekoupím si šálu v trikoloře a nechytám se s cizíma lidma kolem krku a neřvu Kdo neskáče není Čech, hop, hop, hop!
Ale je mi šumák, že to dělají jiní, jsou to jejich hry, je dobře, že mají možnost si hrát, nanejvýš se tomu zasměju, usměju.

srpen 21, 2015 15:13
vlku, omyl : bb
předsudky : vlk
jsou produktem právě takových pochodů


ve mně tyhle ani jiné pochody nevyvolávají předsudky, takže vaše předsudky neházejte na triko lidem, co si navlečou barevné legíny a tančí na ulici v rytmu hudby

Je to ve vás, ne v nich smilies/smiley.gif
srpen 21, 2015 15:15
tak jo : vlk
když myslíš smilies/cheesy.gif

Schválně jaké obrázky najde vyhledávač na heslo "gay pride" nejsem žádný katolický bigoš, ale že bych z toho měl příjemný pocit?! Možná kdyby ty pochody byly v zimě, když mrzne, bylo by to lepší smilies/grin.gif smilies/grin.gif
srpen 21, 2015 15:21
marty, : Ňuňinka
mně to začíná být jasné - protože to je vzkaz: "jsme tady. jsme jiní. nehodláme se plížit a skrývat proto, že se lišíme od většiny. jsme šťastní, že jsme na světě. slavíme. a co má jako bejt?"

A taky strašně trpíte, když vidíte třeba takový ten klasický (víceméně hetero) karneval v Riu? Obnažené ženy! Necudné tance! Hlasitá hudba! Šílené oblečky! A co pak zbyde na ulicích použitých kondomů! A to je to prosím katolická země...

Nebo český masopust - taky není ničí přirozenost navléct se do kostýmů (povětšinou teda zahalujících, neb je kosa), sežrat si držky, potácet se od domu k domu a předvádět vtipnosti, namnoze se sexuálním podtextem. Nebo Silvestr.

Nikdo nemá chuť být spořádaný 365 dní v roce. Jeden den si halt dá spořádanost volno. Ale dlouhodobě imo hodnoty nevyzmizíkuje nic z toho.

Jako já nevim, byly doby, kdy většinová společnost netolerovala vodění se za ruku, natož líbání, ani u hetero párů. Natož ženy v kalhotách nebo krátkých sukních, bez klobouků a rukavic, pány v krátkých halhotách, bez pokrývky hlavy... Zhruba tam bychom se měli vrátit?
srpen 21, 2015 15:24
Chvilka poezie : Ňuňinka

Tím hůř
Jacques Prévert

Otevřete tomu zablácenému psovi
Tím hůř pro ty co nemají rádi psy
Otevřete tomu psu zaneřáděnému až za ušima
Tím hůř pro ty co nemají rádi bláto
co nechtějí rozumět
co nevědí co je to pes
co nevědí co je to bláto
Otevřete tomu psovi
ať se tu s chutí otřepá
Psa můžeš vydrhnout
bláto můžeš umýt
i vodu můžeš vyčistit
Ale nikdo nikdy neočistí
ty co říkají že mají rádi psy
ovšem s tou podmínkou že...
Špinavý pes je čistý
bláto je čisté
i voda bývá často čistá
Ale ti co říkají Ovšem s tou podmínkou že...
ti nejsou čistí
nikdy ne.

srpen 21, 2015 15:27
pro páníčka, a proč to vyhledáváš?? : bb
to je nějaký zvláštní koníček, tohlencto, ne? Jsem Vlk z Moravy, nějaká praguepride se mě vlastně nedotkne, ale protože mě ty teplouši v barevných trikách sejří, tak si je najdu na netu abych se pořádně průběžně donamíchnul a mohl remcat na netu o tom, jak to tu jde od desíti k pěti..." :-))

jdi radši na houby, ty masochisto :-) prý začínají růst
srpen 21, 2015 15:28
Hezky jsi to napsala, : Mikin
Ñuñinko. smilies/wink.gif
srpen 21, 2015 15:33
Jo tááák, : Krakonoš
teď už tomu rozumim.
předsudky jsou produktem právě takových pochodů

Napřed byly provokativní pochody homosexuálů a pak teprv začalo jejich pronásledování, vyvolaný a vyprovokovaný těma pochodama. Tak mám zase trochu historicky jasněji, děkuju. smilies/wink.gif

Marty, ideální by bylo, kdyby po takovym průvodu pes ani média neštěkly. Jenže protože naše mediální hyenky vědí, že to každej rok vyvolá stejnou nikam nevedoucí diskusi a přitáhne to pozornost, tak si to vychutnaj, penízky za reklamu se sypou a vidina na pěkný prémie nabejvá konkrétních vobrysů. Já vosobně, kdyby nebyly tyhle každoroční internetový diskuse, bych se ani nedověděl, že někde nějakej průvod prošel. Tobě se ten průvod nelíbí, oukej, nic proti. Ani mně se nelíbí úplně všecko, co se na ulici děje a kdo se tam pohybuje (například právě nejrůznější fotbaloví "fans"). Ale dokud se libovolný skupiny pohybujou po ulici v mezích zákona, nechci, aby jim to kdokoli zakazoval. Protože vobvykle jakmile dojde na takovýhle zákazy, končí v republice sranda.
srpen 21, 2015 15:40
hele bb : marty
nech mi muj názor, já ti neberu tvuj ani tady nerozebírám větu po větě. Napsala jsem, že mi vadí ta FORMA polonahejch exhibů, kteří se s takovouto akcí svezou. A až se mi nebudou na každým rohu vnucovat,nebudu se k nim ani vyjadřovat. Jelikož mě je jinak úplně egál kdo do těhle průvodů chodí, nepotřebuju vědět, že se v první řadě bude zubit Krnáčová a další potentáti a budou se za ruku držet s americkým velvyslancem, což nám média meldovaly Xkrát denně, tejden dopředu.Mě by bohatě stačila jedna zpráva Prošli-došli, protože právě díky těmhle vopičárnám nejsme informovaný vo daleko podstatnějších věcech.

Až se bude pořádat karneval za to, že jsme všichni lidi, budu pro všema 10ti, ale ani mě nenapadne pořídit si veselej barevnej karnevalovej kostým s odhalenejma prsama a zadnicí. smilies/grin.gif
srpen 21, 2015 15:42
Marty : bb
viz Ňuňinka smilies/smiley.gif
srpen 21, 2015 15:45
ona končí sranda : vlk
i pokud někdo nesmí říct svůj názor nebo jej za to ostatní strážci morálky začnou odsuzovat smilies/wink.gif
srpen 21, 2015 15:46
marty, sorry, ale ještě tohle musím rozebrat :) : bb
nám média meldovaly Xkrát denně, tejden dopředu.

mně nic nemeldovaly. Viděla jsem jednu zmínku o Praguepride někde na Centrum.cz, do mailu mi přišla jeden odkaz na webovky a u několika lidí na FB jsem si všimla duhově obarvené profilové fotky. To bylo vše.


srpen 21, 2015 15:50
vlku, souhlas, ale to se tady naštěstí neděje, ne? : bb
vás pohoršuje pochod homosexuálů, my s vámi diskutujeme o tom proč vlastně a proč nás ne

Pokud tedy nestejný náhled na věci a snahu ukázat je z jiné strany nepovažuješ za odsuzování...
srpen 21, 2015 15:52
... : bb
právě díky těmhle vopičárnám nejsme informovaný vo daleko podstatnějších věcech.


tak nevěnujem pozornost vopičárnám, ale podstatnějším věcem

zde se konala výstava králíků, holubů a slepic pořádaná Svazem chovatelů drobného zvířectva, meldovala to každá nástěnka, do mailu mi přišla pozvánka, starostové obcí se nechávali fotit, zastupitelstva obcí řešila finanční příspěvek, o který byla požádáná pořadateli, takže se svedly zajímavé diskuzní bitvy o tom, zda přispívat na to, aby Venca Zahradníkojc mohl vystavovat holuby, když já se tam na ty jeho ptáky nepudu ani podívat...
ale podstatnější věci, jako že se možná zlevní benzín, ořechy letos nějaké budou, ale jinak je to bída, ty to teda neodstavilo.. :-))
srpen 21, 2015 15:56
budeš se divit : bb
ale ty pochody šly i v jiných městech, než v Práglu, teď nevím, jestli jsem to mohl napsat, abych nebyl za trdlo z Moravy, co nemá rádo cajzly smilies/wink.gif
srpen 21, 2015 18:23
bb soráč jsem se překlikl v odpovědi : vlk
To je tak, když dělám 10 věcí naráz smilies/grin.gif
srpen 21, 2015 18:23
budeš se divit : vlk
jsem napsal já (aby bylo fakt jasno)
srpen 21, 2015 18:24
bb : marty
to jsi šťastná žena, že jsi viděla jen jednu zmínku a já ti klid od médií od srdce přeju. Tovíš,když jsi to zaregistrovala Ty jen 3x, tak víckrát to určitě jinde neproběhlo. Příště dám na praktickou radu, přece nemusim pouštět rádio ani zapínat TV, nikdo mě přece nenutí,že? Opravdu rada k nezaplacení, třeba když budu chtít vědět jaký bude počasí, můžu kouknout z okna a mam klid od toho co nechci vidět, nebo s čim nesouhlasim a už budu úplně happy.

Ňuňinko bavíme se o pochodu homosexuálů, jestli sis nevšimla. A já se v tomto případě vyhraňuju vůči sexistickým projevům, které si někteří účastníci nemohou odpustit, pravda na západ od nás to má ještě jiný grády. A na karnevalu v Riu tančí krásný holky v náročných, dlouho dopředu připravovaných choreografiích bez obscéností narozdíl od obtloustlých existencí, neurážej karneval v Riu. Tvými argumenty mě opravdu nepřesvědčíš ikdybys sem psala básniček stohy.
srpen 21, 2015 19:18
Marty a vlku, : Sidon
sdílím Váš názor. Dnes už je ta společnost tak "zpitomělá", že se v zájmu tolerance a "neublížení" těm postiženým, zabývá takovými věcmi, jako je třeba to, jestli by mohl dělat slepec pilota, nebo řidiče autobusu, ženská, která neunese předepsanou zátěž, se soudí s městem, protože ji nevzali kvůli tomu k hasičům a pod. Běžný a dlouho používaný "selský rozum" je vytlačován těmito extrémními případy do ústraní. Docela se mi chce zařvat na všechny ty "tolerantníky" to, co křičel Jiří Kodet z balkonu v Pelíškách.

smilies/sad.gif
srpen 21, 2015 19:24
sidone : marty
díky, za reakci.

Svůj postoj jsem řekla a nebudu už dál pokračovat v diskuzi do roztrhání těla s těmi, kteří obhajují zase názor svůj. Ono tady už ani nejde o výměnu různých názorů, jako spíš "udolat" druhého svými neomylnými argumenty. Nastupuje výzva "kdo z koho" a kdo bude mít poslední slovo.
Prosím, mám jiný názor, nejsem absolutně tolerantní ke všemu co se děje. Vy tolerantní a chápající všechny odlišnosti, určitě tuto svou bezbřehou toleranci projevíte i vůči mě nedokonalé. Děkuji.
srpen 21, 2015 19:41
Marty, : Sidon
já už se ani moc nesnažím diskutovat, jenom si čtu diskuzi a docela se tím někdy bavím a usmívám. Ono je to moc pěkné, když někdo tady předkládá svoje názory, ale když dojde na "krájení chleba", tak nakonec je "všechno jinak". Někdy to vypadá tak, že by se Kudlanka mohla jmenovat třeba - Harpyje, Fúrie, Siréna, Gorgona, Xantipa, nebo Polednice.

smilies/wink.gif
srpen 21, 2015 20:31
Sidone, : Krakonoš
která společnost se prosím pěkně zabejvá tím, zda může bejt slepec pilotem? Nějakej vodkaz, ze kterýho by vyplynulo, že jde vo nějakej skutečně zaznamenáníhodnej společenskej fenomén, prosím hoď do placu.
Slepec totiž letadlo pilotovat nemůže, technika není na týhle úrovni a brání tomu vobrovská hromada předpisů a nevím vo tom, že by jejich revize v tomhle duchu v libovolný zemi byla na pořadu dne. Tady nejde vo poslední slovo, ale vo potřebu vymezit se vůči zjevnejm nesmyslům, ke kterejm si i ty bohužel minimálně s tím pilotováním taky přispěl.
srpen 21, 2015 20:35
To samý platí : Krakonoš
vo tom řízení autobusu.
srpen 21, 2015 20:36
mi to : Ňuňinka
sežralo komentář s odkazama na Rio smilies/sad.gif

S tou hasičkou je to taky ňáký divný, minimálně pro ČR to nedává smysl. To bych taky chtěla odzdrojovat.
srpen 21, 2015 20:52
marty, : bb.
proč ta ironie? Nepsala jsem, že když jsem to zaregistrovala jen párkrát, že toho v médiích nebylo víc. Jde spíš o to, kolik kdo čemu věnuje pozornosti.
Zprávy večer na ČT1 při přípravě večeře nebo při večeři, tak asi 1-2x týdně.
Tištěné noviny, MFD, bereme denně a čteme je u snídaně. Na netu jsem skoro pořád, doma, v kanceláři, na mobilu. A skutečně se na mě z médií nic neřítilo.

Není to tedy tím, že zatímco mě nějaký titulek o pochodu gayů nechá v klidu a minu ten článek, tak vy si to přečtete právě proto, že vás to téma rozčiluje, a tím svou nechuť jen posílíte? Protože já pozornost, které se tomu dostalo v médiích, skutečně nevnímám jako přehnanou.

Vždyť jde o JEDINÝ DEN V ROCE, kdy se koná ten průvod. Jak dlouho trvá, pár hodin, půl dne? Pár hodin to bude "žít" předtím, pár hodin potom, pak se asi zbytek přemístí do hospod.

Opravdu mimo ten průvod zaznamenáváš nějakou větší nechutnou, obtěžující, omezující aktivitu homosexuálů?
Neber to zase jako rejpání, ptám se normálně. Syn pracuje, studuje a bydlí v Praze, bydlí na Žižkově, pracuje v centru, a nic. Teda, v těch hicech nemohl mít v noci otevřená okna do ulice, jen do dvora, protože po ulici drandili a juchali opilí turisti až do rána. Ale to s PP nemělo nic společného, to je celé léto.

Psala jsem to už Vlkovi, mám prostě dojem, že někteří lidé vyhledávají zmínky o tématech, která je rozčilují, a tím se pak rozčílí víc a udržují se v tom.
Mně to přijde zbytečné, mám to naopak, úmyslně se vyhýbám tomu, co by mě rozhodilo a co nemůžu změnit.
To jsou většinou nějaké katastrofy apod. Ne karnevalový průvod.
srpen 21, 2015 23:59
Ňuninko, : Sidon
já jsem nepsal, že se to všechno vodehrává jenom v ČR, voni jsou ti potrhlíci i jinde ve světě.
srpen 22, 2015 00:04
Sidone, : Mikin
radeji odpovez Krakonosovi. Me by to coby sportovniho pilota a ridice kterej ma Class 1 air brakes fakt zajimalo. smilies/tongue.gif
srpen 22, 2015 06:37
Sidone, : Ňuňinka
stejně prosím o uvedení zdrojů, ze kterých čerpáte.

srpen 22, 2015 07:21
Krakonoši, : Ňuňinka
k autobusu jsem cosi našla: https://www.youtube.com/watch?v=Ngb0Vq72Vwo
srpen 22, 2015 12:17
Jo, tak : Krakonoš
ta je dobrá smilies/wink.gif. Z podobnýho zdroje lze navíc zjistit, že zpovykaná společnost místo řešení palčivejch votázek dneška pořádá v rámci zrovnoprávnění zvířat kursy jízdy na mopedu pro medvědy. smilies/grin.gif smilies/cheesy.gif
srpen 22, 2015 17:27
Ňuni, : Sidon
ta moje zmínka o tom "slepém" pilotovi byla víceméně nadsázka, to mám z ústního podání od mého kamaráda, který má licenci na malá letadla. Ten kluk, co si chtěl udělat pilotní licenci, byl poloslepej, viděl jen na jedno oko, ale chtěl lítat, takže by to asi zvládnul, ale riziko je tam dost velké.

Tady je ten případ s těma hasičkama -

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3066710/Woman-set-FDNY-firefighter-spite-failing-grueling-physical-fitness-test.html
srpen 22, 2015 18:05
Aha….. : Mikin
A to ze chce slepej ridit autobus byla taky nadsazka. Proste si vymyslime nejakou hovadinu a kdyz se zacnou lidi vyptavat, udelame z toho "nadsazku". :-
srpen 23, 2015 06:57
Jo, tohle taky miluju, : Krakonoš
lidi, který kolem sebe metaj jednu lež za druhou, aby šířili svoje vidění světa, a když pak maj svoje tvrzení doložit, začnou to votáčet, že to byla nadsázka, nebo že to zase tak vážně nemysleli, že to je přece legrace apod. Mimochodem ta lež vo tom, jak u nás volej a jsou volený cizinci, ta už si žije mezi plebsem svým životem a jeden to papouškuje po druhým. Sviňky, co to s jasným záměrem vypustily, můžou bejt spokojený.
srpen 23, 2015 09:29
pletete si pojmy : major
Jen vskocim, protože někdo tady nema jasno v tom, co znamená sexismus a asi ma představu, ze to slovo znamená "sexuální projevy".
Ne ne.
Sexismus je termín vzniklý v druhé polovině 20. století, který se vztahuje na přesvědčení, že jedno z pohlaví je nižší, méně důležité nebo schopné. Může se vztahovat buď na nenávist k celému pohlaví: misandrie (nenávist k mužům) a misogynie (nenávist k ženám), nebo na uplatňování stereotypů o mužskosti mužů a ženskosti žen
srpen 23, 2015 10:06
Že po mě nechdo chce toleranci, : stes
to mi až tak nevadí (ačkoliv mi trochu vadí, že si ji vynucuje, to je poněkud kontraproduktivní). Co mě ale pobuřuje, že tyhle akce, a vůbec celá kampaň nechce toleranci, ta tu je,nemáme je tolerovat, máme je mít rádi.

OK, tak to by nešlo. Mám ráda jenom konkrétní lidi, a jakákoliv dav, ať už roztomilých dětí, milovníků pejsků, bojovníků za mír a čistotu ovzduší...prostě budu max. tolerovat. A když s tím nebudou spokojeni, a budou si vynucovat tak a to, co si vynucují, skončí to jako všechny pokusy o vynucenou lásku - odporem.
srpen 25, 2015 22:26
stes, díky za komentář, ale ještě, prosím tě, : bb.
popiš nám, jak si homosexuálové vynucují, případně během Prague Pride vynucovali, tvou lásku.
srpen 26, 2015 00:32
Sidone, : Ňuňinka
děkuji za odkaz na článek, akorát tam nevidím zmínku o tom, že by se někdo s někým soudil.
Pokud to čtu dobře, tak pouze FDNY změnil přijímací kritéria a už pro přijetí nepožaduje přísný test fyzických předpokladů z NY Fire Academy.
Kde je tam konkrétně zmínka o soudu?
"Nejstrašnější" věta zní zhruba, že test byl kritizován předsedkyní výboru Fire and Criminal Justice Services Committee, která se dotazovala, jestli nevylučuje ženy. Vzhledem k tomu, že běžně je hasiček v USA 4 % a NY má 1 %, tak je to celkem logický dotaz.
srpen 27, 2015 11:45
Ňuni, : Sidon
já si nepamatuju, kde přesně jsem před několika lety četl nějaký článek o tom, či o tamtom. Těch různých tahanic u soudů bylo celkem dost. Jestli chceš však "hnidopišit", tak tady máš ještě nějaké další a můžeš se bavit -

http://scc-csc.lexum.com/scc-csc/scc-csc/en/item/1724/index.do

http://www.leaf.ca/wp-content/uploads/1999/1999-BCGSEU.pdf
srpen 28, 2015 00:39
Nuninko, : Mikin
take jsem si tech nesrovnalosti vsiml. On je Sidon takovy nas maly "volny prekladatel".
Uplne to same provedl, kdyz psal o jakemsi "americkem koncentraku u Brnenske prehrady, kde jsou uneseni obcane USA muceni".
Clanek jehoz odkaz k tomu pridal tyhle nesmysly pritom uplne vyvratil. Slo o soukromou polepsovnu, kam rodice vozili svoje pubertalni fetaky. smilies/grin.gif
srpen 30, 2015 06:20
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]