O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

INTERNET - TO JE ALE BOMBA!!! PDF Tisk E-mail
Pondělí, 22 červen 2015
Přejít na obsah
INTERNET - TO JE ALE BOMBA!!!
Strana 2
Strana 3
Bývaly doby, kdy se nadšenci pro internet přímo opájeli jeho možnostmi. Mimo jiné jak zajistí všeobecnou vzdělanost a rozšíří „naše obzory“. Na jednu stranu se tak skutečně stalo. Bez Google a Wikipedie už si mnoho lidí, ani já, svět představit nedokáže. Ale, jak to vypadá, platí staré heslo: „Žádnej učenej z nebe nespad´, ale blbce jako kdyby shazovali!“

 

 

 

 

 

      V naší generaci „jedeme“ většinou na e-mailech, je to takové moderně klasické. Koukal jsem se na „držko-knížku“, tedy „facebook“, ale to je skutečně už naprostá magorovina pro mladé. I když „moderní“. Takže jsem s přáteli a někdy i s nepřáteli v čilém styku právě díky posílaným a přeposílaným e-mailům. Krásně je na tom vidět, jak někteří starší přátelé, „emailáci“ a „emailákyně“, žijí. Dostávám jak divoké politické zprávy, tak plno receptů na vaření a grilování, ale hlavně plno úžasných fotek. Když na ně tak koukám, je jasné, že Photoshop je kouzelník a že existuje plno lidí, co s ním umí pracovat.

 

       A to množství překrásných fotek – díky digitálu - z přírody a vůbec ze světa... Někdy si tak říkám, že jsem měl kliku, když se mi podařilo mít před pár lety šest výstav svých fotografií z Izraele. Dneska je krásných fotek „hafo“. A mnohé, hlavně krajin a přírody, člověka skutečně potěší. Jenže - a to jenže je důležité - na internetu se zjevilo cosi, čemu prý říkají amíci „sračkomet“. Hlavně na diskuzích pod články. Ta úroveň! Ta kvalita! To vylévání špíny... Důkaz, že čím dotyčný o něčem míň ví, o to víc se hádá. Fascinují mne lidé, kteří se přiznají, že byli v Česku naposledy před padesáti lety, ale vědí naprosto perfektně třeba i to, jaké máme rohlíky. A diskuzi vždy zakončí konstatováním, že český národ je národem zlodějů, podvodníků, lhářů a tak. No, prostě sračkomet.

 

       Ale v e-mailech se objevují také perličky. Co perličky, přímo PERLY. Jako kdysi nakreslil Kantorek, jak stojí paní, hledí do prostoru před sebou, kde je to jedna květinka vedle druhé, a volá: „Děti, pojďte se podívat! Blbost kvete!“

 

        Někdy jsou ty hovadiny přímo rafinované. Tuhle jsem zase dostal od krajanky mail s lákavým titulem “Tak to je pecka! Výroky Jiřího Suchého“. Kdy jsem to otevřel, tak v úvodu byl jeden skutečný výrok pana Suchého, a to: “Kapitalismus je lepší než socialismus, ale horší, než jsem si myslel.“ Sám jsem jej od něj slyšel na koncertě k 50. výročí Semaforu a považuji jej za výstižný. Ovšem pak v tom mailu následovala jedna hovadina za druhou, takové ty kecy, co rozesílají vzdychači po „krásných dobách normalizace“. Já chápu, že dotyční nemusí přesně vědět, co si asi myslí pan Suchý, ale děsí mne, že si myslí, že je idiot. Protože ty výroky jsou tak blbé, že by je nezařadilo do rubriky „Ze světa mamonu a kapitálu“ ani neblahé paměti Rudé právo.

 

       Nevím, co komu pan Suchý provedl, všelijakých blbostí a nechutností, jakoby podepsaných Jiřím Suchým, běhá víc. Stále se mi objevuje článek o tom, jak za nimi byl zástupce firmy Kofola a jak … následuje jen hromada hloupostí a pomluv. Marné je se bránit. Ale co mně děsí: ono je to tak idiotské, že lze jen těžko pochopit, že tomu lidé, které znám, duševně zdraví a většinou i vzdělaní, klidně věří a posílají dál.

 

      Pan Suchý a paní Molavcová tomu zneužívání svých jmen poněkud pomohli svojí účastí v akci proti firmě Mattoni, kdy na základě toho, co jen slyšeli, prý nějakého „šumu“ (a jak sami říkají, to viděli jen na „fotografiích“ - Viz zde),  zasvěceně mluví o něčem, o čem evidentně slyšeli jen z druhé ruky a sami nevědí nic. Takže zřejmě v dobré víře pomohli pomlouvačné a vylhané akci, která byla vedena částečně fanatiky a částečně za cizí peníze.

 

      No, řeknou si mnozí, když se nechali oblbnout tihle dva význační umělci, tak není žádná ostuda, když já posílám taky nějaké nesmysly jako oni, ty  „informace“ o zkáze Lázní Kyselka, řekne si kdekdo. Že si někdo slavný zlomí nohu, ještě neznamená, že já to musím udělat taky! Hlavně ale nesmí být ta pitomost vidět až moc! Jako třeba když je v senzačních zprávách o zločinnosti Mattoni uvedeno, že dotyčná firma čerpá minerální vodu tak, že místní nemají ve studních vodu. Pochopit, že je to asi hovadina, na to není potřeba být velký myslitel. Místní by totiž museli mít ve studních minerálku. Což nemají. Stačil by lehký náhled na Wikipedii, jak je to v minerálními vodami a jak s vodami ve studních. To by mělo dovést dotyčného - přes senzační titulky o zločinné firmě Mattoni - k závěru, že ta informace je lež. Mimochodem, původem ze stejného informačního zdroje jsem naopak následně dostal vyděšený dotaz z Kanady, jak je to možné, že se u nás čerpá voda z řeky Ohře, cpou se do ní bublinky a prodává se to jako „minerální voda“. S dodatkem: „To by jinde na světě nebylo možné.“  Vysvětlujte pak dotyčnému žijícímu v Kanadě, který to dostal z několika adres z ČR, že to ani u nás není možné a že je to lež.

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]