O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

INTERNET - TO JE ALE BOMBA!!! PDF Tisk E-mail
Pondělí, 22 červen 2015
Přejít na obsah
INTERNET - TO JE ALE BOMBA!!!
Strana 2
Strana 3

 

 

 

 

 

 

      Takže bych měl, milí přátelé, jednu prosbu. Než něco někomu pošlete, přemýšlejte! A vy, milí krajané, pokud jste poněkud vzdáleni prostorem a časem dnešní realitě ČR, než začnete vykřikovat, jak to tam v bývalé vlasti je strašný, a posílat to či ono dál a dál, tak se zeptejte. Tuhle se mě ptal kamarád z Austrálie, zda tady v Česku víme něco o tom, že prý Saúdská Arabie s námi nechce obchodovat kvůlivá antiislámskému Zemanovi. Že mu to jako „senzační zprávu“ poslali kamarádi. A jestli o tom naše noviny píší. Tak jsem mu napsal, že nevíme nic. Tedy pokud si to zrovna nepřečteme na titulní stránce všech českých novin.

 

      Můj milý kamarád si nějak nevšiml, že tady už 25 let máme svobodný tisk. Ale je pravda, že poučen diskuzemi se mnou, když mi přeposílal jiné, mezi krajany kolující hovadiny a já mu psal, jak to je, tak než začal tentokrát dělat nějaké závěry, tak se zeptal. Jinak dopadnete jako Jiří Suchý a paní Molavcová. Které zneužila parta grázlů a vymámila z nich srdcervoucí projevy, jak prý kapitalisté – tedy jmenovitě fa Mattoni – jsou zlí a škodí. Mezitím tahle parta, snažící se z nějakého důvodu zničit pomocí pomluv firmu Mattoni, byla odsouzena za lhaní a musela se omluvit.

 

      Ty pitomosti, co dva slavní umělci na základě zfalšovaných informací namluvili a lumpové pověsili na internet, tam však stále jsou. A Mattoni se opět začíná vyvážet do světa, lázně zničené za komunistů a pod vlivem místních soudruhů, co se snažili z toho vyrazit co nejvíc peněz do vlastních kapes, až skoro spadly, se začaly opravovat. Slyšíte-li paní Molavcovou vykládat ty nesmysly, je vám jí líto. Protože Lázně Kyselka neopravují aktivisté hubou, ale právě ti, o které se oba umělci otírali.

 

 

       A to je jen malý příklad toho, jak se na internetu lže a jak se lehce, i v dobré víře, stanete šiřiteli fám a pomocníky lumpů.

 

 
Neviditelný Pes 9.6.2015,
zveřejněno ze souhlasem autora
 
 
 
Komentáře (26)add feed
Ha, ha... : Mikin
A takovejch hovadin je….. Staci vzpomenout neexistujici projev V. Havla, u ktereho chybi i takova vec jako datum a ke kteremu neexistuje ani zvukovy zaznam. Najdou se ovsem nestastnici, kteri to nekam nakopiruji i 3x za den …..
Nebo ten hoax o hlupacich z NASA, kteri zaplatili miliony za kosmickou propisovacku, zatimco chytri Rusove pouzivaji dodnes obycejnou tuzku….
A ta nejcerstvejsi o cernosich z Afriky, kteri utnuli ruku italskemu revizorovi…….
Internet je nejuzasnejsi vynalez ktery nas kdy potkal. Americky to "forichtung", ktery dokonce nikdo ani nepredpovedel a ktery by mohl zmenit (a casto meni) veci k lepsimu.
Takze je jako ohen. Dobry sluha, ale v rukou pitomcu nebo lumpu spatny pan.
červen 23, 2015 04:47
Kreatin nebo keratin, holinky nebo hodinky, ... : Myška
Jak už napsal Mikin, internet je dobrý sluha ale zlý pán. Ostatně jako skoro všechno.
červen 23, 2015 05:45
zprávu : Já
o italském průvodčím, kterému imigranti usekli ve vlaku ruku, jsem zde dávala já, není to fáma z netu, ale zpráva, kterou vysílali na TV Prima. Slyšela jsem a viděla v TV na vlastní oči já osobně.... smilies/cry.gif V neděli jsem byla na návštěvě u maminky, slyšela a viděla to samé....
červen 23, 2015 06:26
pro Já : Mikin
byli to imigranti, lec nikoliv africti. Jeden by ze socialistickeho Ekvadoru, druhy ze socialistickeho Salvadoru.
Na vine vsak neni ani Afrika, ani cernosi, ani socialismus, ale zhovadilost clenu jakehosi latinsko-americkeho gangu.
Dal jsem to jen jako priklad toho, jak se na internetu siri nepodlozene historky a casto primo neuveritelne hlouposti.
červen 23, 2015 06:33
Mikine, : Já
však ano, ve zprávách bylo pouze řečeno, že to byli imigranti. Nikdo tu neřekl, že to byli Afričani. Víš co, nám Čechům je docela fuk, jaké byli národnosti, my se zkrátka bojíme té vlny, která se teď valí Evropou..... ale o tom tu byla jiná diskuze. smilies/sad.gif
červen 23, 2015 06:46
Zaplaťbámbu za internet, : Ketrin
obzvlášť teď kdy značná část médií má nějakou formu babišího náhubku.
Zahlcování blbostma, balastem a vylhanýma věcma k tomu holt patří. Podle mě školní výuka funkční gramotnosti, ověřování zdrojů a porozumění smyslu textu je snad ještě důležitější, než matematika.
Člověk by čekal, že jsme dostatečně vytrénováni od dob Kojzara a spol., že není pravda vše, co je někde napsáno, ale...
A to vymezování se vůči facebooku je fakt srandovní. FB je úplně stejný nástroj jako cokoliv jiného, dá se používat buď rozumně a s užitkem, anebo blbě.
červen 23, 2015 07:20
ou, překlep! : Ketrin
samozřejmě zaplaťpámbu! Omlouvám se! smilies/grin.gif
červen 23, 2015 07:21
po Já : Mikin
no prave o to jde. Tu "vlnu ktera se ted vali Evropou" je potreba nejak kontrolovat. Vo tom zadna. Emigranti z Afriky prijizdi po tisicich na lodich, je potreba s tim neco delat. Nejaci Latinos v Milane tvori gangy, taky je s tim potreba neco delat. Ale ne zpusobem "hodinky nebo holinky". Ja cetl uz na nekolik strankach, ze tu ruku revizorovi usekli "ti negri".
Pokud jsou Cesi vzdelany narod, meli by rozlisovat alespon mezi Afrikou a Jizni Amerikou.
Ja ziju uz 33 let coby imigrant na kanadskem Yukonu a jeste se me nestalo, ze by me nekdo vinil za zlociny ktere spachal gang etnickych Cinanu nekde v Toronte.
smilies/tongue.gif
červen 23, 2015 07:33
... : mia I
patřím k těm šťastným, kteří podobné věci na internetu nevyhledávají a mezi přáteli mám i lidi, kteří internet ani nepoužívají. Takže o nějaké zahlcenosti emailu zaručenými zprávami u mě nemůže být řeč. Nicméně internet je pro mne k nezaplacení jakožto encyklopedie. Vyhledám si spoustu tipů na výlety vč. spojení vlakem, ordinační hodiny lékařů, zprávy o mé rodné obci atd. A pokud tu vyjde nějaký článek, v televizi je něco, co mi zaujme, jdu na internet si o tom přečíst a googlím , abych si udělala obrázek.

Co se týče politiky , nesleduji, až se někdy stydím, že nevím zhola nic. Začnu pátrat až když je téma na Kudle. Ale třeba téma uprchlíci jsem diskutovala, neboť mám info od těch co s nimi už mají osobní zkušenost. Teď tu-doma byla na otočku dcera z Německa a taky jsme tomu chvilku věnovaly. A vidím třeba odlišný přístup Austrálie, Evropa.

Relativně daleko víc jsme ale diskutovaly o tom, proč třeba někteří lidé dávají ve velkém množství fotografie své rodiny na internet. Takové ty z dovolené, prso či klín partnerky, nahé dítě , rodina na nudistické pláži,.. Vrcholem byla ovšem fota , na která jsem nechtěně narazila na rajčeti. Cca nahý desetiletý kluk někde na výletech vyloženě v pozicích pro chtivé úchyly, kteří žádali hesla k některým dalším uzamčeným albům. No pokud to co kluk ukazoval bylo neuzamčené , co potom asi bylo na těch uzamčených? Takhle prznit vlastní? dítě, co to může být za rodiče či příbuzného, známého rodiny? Fakt nevím, v jakém vztahu ten dospělý k děcku byl.
červen 23, 2015 07:48
Vyhodou facebooku je, : Mikin
ze kdyz vas nekdo zacne bombardovat hovadinami, vyrazite s nim dvere. Kdyby to jen tak slo u mailu !
červen 23, 2015 07:57
Mikine, jak s tebou v mnoha věcech souhlasím, ale bohužel nemůžu v této věci. : Myška
Pořád tu dáváš příklady, jak tebe, jako imigranta všichni v nové zemi vzali, že jsi zapadl, máš místní manželku, máš mezi místními kamarády,... Že tě nehážou do jednoho pytle s Číňany, atd. Proč nenapíšeš jaký je rozdíl mezi tvým příchodem do Kanady a mezi tím co se valí do Evropy? Je to totiž nebetyčný rozdíl...
A když už jsme u té imigrace, tvá nová vlast, tedy Kanada, jakmile se do ní navalily davy cikánů po zrušení vízové povinnosti, a jakmile kanadské úřady zjistily, co je to za verbež, znovu víza zavedla. Pro všechny, ne jen pro cikány, taky to úřady neselektovaly...
červen 23, 2015 08:09
Mysko, : Mikin
ten rozdil vidim taky. Ja prijel do Kanady ze treti zeme. A az po nekolika rozhovorech na kanadske ambasade a lekarske prohlidce. Takhle nejak by mela pristehovalce proverovat kazda zeme. O tom zadna…..
S cikanama to bylo trochu slozitejsi. Jejich pravnici nasli diru v nasich zakonech a protoze v demokraticke zemi nebylo mozne rozdelit obcany Ceske republiky podle rasy, musely se zavest viza pro vsechny. Alespon do te doby,nez se podarilo tu diru pomoci "zakona o bezpecnych zemich" zalatat. Ja vim ze to trvalo hrozne dlouho, ale uredni siml rehta i tady……. Uz mas Skype ? smilies/cool.gif
červen 23, 2015 08:27
Už jo. : Myška
Rozdíl imigrace - je fakt nebetyčný, když si cílová země může vybrat, koho přijme. Nebo je postavena před hotovou věc, jako teď Evropa. Jo, je to nelegální imigrace, nechceme je tady, ale co s nimi? Když navrhne někdo deportaci do země, ze které pochází, nebo jen na kontinent, ze kterého dotyčný pochází, je rasista, xenofob, a co já vím co ještě... A tak jsou v uprchlických táborech, nevděční za jídlo a další péči, chtějí víc a víc,... Kam to může vést?
červen 23, 2015 08:40
Vlku, : Krakonoš
jakkoli s tebou téměř ve všem, co v článku píšeš, souhlasim, s tou Kyselkou to tak jednoduchý nejni. Firma KMV částečně změnila svůj postoj k historickejm vobjektům ve svým vokolí právě až na základě tvrdýho tlaku veřejnýho mínění. Ten byl vyvolanej (vobčas fanatickou, to ano) činností ASOKRD - zaplať pánbu za ně. Že ve svejch výrocích mockrát přestřelili a museli se pak vomlouvat, to je pravda. Ale je taky pravda, že bez nich by se v Kyselce nedělo vůbec nic a ty historický baráky by prostě zmizely ze světa.
Firma KMV si z týhle části údolí Ohře udělala takovej malej "klondajk" a na výtky léta argumentovala (z hlediska řeči práva samozřejmě správně): Nám ty baráky nepatřej, tak nás nezajímaj a nejni důvod do nich dát jedinou korunu. Jenže Lázně Kyselka, se vší tou krásou, vznikly a mohly žít jen a pouze díky ziskům, který přinášela "těžba" žádanýho produktu - minerální vody. Ve slušný společnosti je zvykem, že jestliže někdo bohatne na těžbě suroviny ze země, že do tý země prostě něco vrací - doly například financujou rozvoj vokolních vobcí, pomůžou vopravit školu, postavit tělocvičnu atd...). Ten lázeňskej komplex, ať už nyní patří komukoli, bez přímý účasti firmy KMV nepřežije. Jestliže nastává ve vedení KMV k nějakýmu názorovýmu posunu, kterej dává naději na mírnej voptimismus, je to jen dobře - a je to zásluha těch fanatiků. smilies/wink.gif
červen 23, 2015 08:53
Krakonoš : mamča
Díky za rozumný názor. Není pravda, že "za komunistů" lázně Kyselka chátraly. V té době to byly lázně určené pro mládež do 18ti let. Léčily se tam převážně nemoci zažívacího traktu, ale jezdilo se tam i na rekonvalescenci po operacích různého druhu. Tyhle malé "lázničky" nešly využít pro dospělou klientelu, protože ubytování pacientů bylo převážně hromadné. Holky bydlely v zámečku a kluci v hlavní lázeňské budově, kde se provozovaly veškeré lázeňské procedury.
Celé okolí, vč. Ottova pramene, bylo velmi udržované.
Až po revoluci, kdy se lázně uzavřely a dlouho se hledal "nejvýhodnější" kupec, začaly veškeré stavby chátrat.
Trochu to připomíná Pražské vodovody, kdy tu ziskovou část získala zahraniční firma a tu problémovou a poruchovou si nechalo město.
Stáčírna minerálky vydělává, a co s budovami, které nejdou okamžitě komerčně využít ? Navíc se do celé věci vložili památkáři, takže nešlo ty kdysi krásné budovy shrábnout buldozérem a na jejich místě postavit nějakou ohavnost z kovu a skla.
Doufám, že lázně Kyselka zase vstanou z mrtvých. Byla by škoda takové krásné místo zničit.

červen 23, 2015 09:11
... : deeres
Lázně pořád ještě nemají vyhráno, pořád se ještě podepisuje petice pro jejich záchranu. A je tam i tato výzva:
7. Akciovou společnost Karlovarské minerální vody, a.s., která díky využívání světoznámé značky Mattoni má obrovské zisky z těžby surovinového bohatství této země, aby:
a) se účinněji, než dosud, přidala k obnově lázní Kyselka, a to celkovou částkou 400 miliónů Kč, kterou přislíbil na obnovu kulturních památek v Kyselce Alessandro Pasquale, a to před prezidentem České republiky. Jen takto může KMV odčinit dlouhodobou devastaci kulturního dědictví, na kterém má velký podíl;
b) zavedla, zcela na své náklady, obnovenou vlečku až ke stáčírně a postupně na ni převedla co největší část své distribuce minerální vody. Železniční vlečku, která je v majetku KMV vybudoval Heinrich Mattoni (také na své náklady) proto, aby jím založené lázně nebyly rušeny průjezdy plně naložených vozů minerálky. Není možné uvažovat o obnově lázní, pokud přes ně budou 24 hodin denně jezdit kamiony plně naložené minerálkou;
c) zrestaurovala hotel Korunní princ Rudolf a zbytek památkově chráněných budov, které zůstaly z bývalé Mattoniho stáčírny, jsou v jejím majetku a jejichž zanedbaný stav ničí vzhled obce.


červen 23, 2015 12:28
Deeres, : Aloda
a navic opravdu chatraly uz za socase - pak pozdeji udelali soudruzi pouze z mensi casti detske lazne - pochopitelne z te zachovalejsi - a pokracovali v devastaci.

červen 23, 2015 13:56
Ketrin, vidím, že do toho vidíte. : Jarda
A tak prosím, a předem děkuji za vyjasnění problému, s kterým se léta bez výsledku potýkám. Mohla byste mi ozřejmit, jak rozeznám "babišší náhubek" od pravdivých informací? A jak rozeznám blbosti, balast, a vylhané věci, od zaručeně pravdivých informací?

České televizi je hej. Ta má nařízený jediný správný úhel pohledu od Bruselských komisařů.
Ale co já s tím? Kde je to jediné správné a zaručeně objektivní měřítko, podle kterého se mám v té záplavě blbostí, balastu a vylhaných věcí, vč. babiššího náhubku, orientovat?

Nebo je mou občanskou povinností, převzít též ten jediný a správný úhel pohledu, nařízený evropskými komisaři?
Zase ta trapná nejistota smilies/sad.gif((
červen 23, 2015 14:10
Tak já připíšu taky, : Michal
i když jsem původně nechtěl a ten článek jsem sem dal já.
Když jsme my byli odejiti z ČSSR, bylo to do Jugoslávie, tam jsme po důkladném pohovoru dostali azyl OSN. Po dvou měsících pasy OSN do Rakouska a kádrování šlo znovu. Dostali jsme Rakouský azyl a další kádrování, od USA. Američané prý měli i zdroje na STB, zkrátka kádrování důkladné, deset měsíců dlouhé. Na konci závěrečný pohovor s americkým konzulem který definitivně rozhodl zda jsme pro USA dost dobří. A vůbec nešlo o to být odborníkem na cokoli, ale slušní lidé, rodina. Dost lidí nepřijali, neměli ani rakouský azyl, neměli pracovní povolení, v Rakousku zůstali, na lágru nebo rodiny v penzionech v okoli. Na dva roky a pak je z něj vyhnali. Kam? To jim bylo šuma fuk, právě tak jako Americe, Kanadě, Austrálii...
Proč o tom píšu je, že země mají právo si vybrat koho akceptují a kdo zůstane za plotem. To právo musí být, nemůžu si pomoct. Kolik lidí si můžeme dovolit živit na věky věkův?
Máme tu dost svých, kterým říkáme nepřizpůsobiví. Podle mne je to hluboký omyl. Tihle lidé se totiž dokázali systému dokonale přizpůsobit, vědí jak a kolik kde dostat peněz aniž by museli jako my, blbci nepřizpůsobiví chodit do práce. My jsme ti, kdo se nepřizpůsobili.
červen 23, 2015 16:04
tohle bych s dovolením vypíchla : bb.
Ja prijel do Kanady ze treti zeme. A az po nekolika rozhovorech na kanadske ambasade a lekarske prohlidce. Takhle nejak by mela pristehovalce proverovat kazda zeme. O tom zadna…..
S cikanama to bylo trochu slozitejsi. Jejich pravnici nasli diru v nasich zakonech a protoze v demokraticke zemi nebylo mozne rozdelit obcany Ceske republiky podle rasy, musely se zavest viza pro vsechny. Alespon do te doby,nez se podarilo tu diru pomoci "zakona o bezpecnych zemich" zalatat

červen 23, 2015 17:26
USA rozhádala muslimy : kim
tak by měla přijat uprchlíky, ovšem muslim američany nesnáší tak se valí na evropu, no to bude mazec, protože muslimské náboženství žádné jiné neumí tolerovat.
červen 23, 2015 23:05
Vždyť o tom, milý Jardo, právě mluvím- : Ketrin
funkční gramotnost, porozumění smyslu textu a tak dál. Taky neškodí mít nějaký všeobecný přehled a občas třeba vystrčit nos někam dál než k obecnímu hnojišti.
Nebo úplně konkrétně - například porovnat to, co sdělují média o projednávání nějakého zákona s tím, co se skutečně ve sněmovně dělo http://www.psp.cz/eknih/2013ps/stenprot/index.htm
červen 24, 2015 05:24
Milá Ketrin, už tomu rozumím, proč nerozumím. Díky. : Jarda
Jak bych mohl já, negramotný blbeček od obecního hnojiště, pochopit věci, vyžadující Vaši inteligenci, všeobecný rozhled a funkční gramotnost.
červen 24, 2015 06:23
Kim, : Michal
jestli ono to nebude také tím, že na těch svých kocábkách do Ameriky nedoplujou. smilies/kiss.gif
červen 24, 2015 06:35
Michale. A to by vadilo, že nedoplujou? : Jarda
.
červen 24, 2015 06:49
Jardo, : Michal
kdežpak. Že by to už i zkusili a proto tam žádní nejsou? smilies/grin.gif
červen 24, 2015 13:01
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]