O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

DRUŽINA A CO PAK? PDF Tisk E-mail
Středa, 24 říjen 2007

Milé Kudlanstvo: ne, nemám žádný opravdu závažný problém. Nehroutí se mi život ani manželství (to už mám šťastně všechno za sebou), ale přemýšlím nad následující situací, na kterou bych ráda  znala ani ne tak vaše názory,jako spíš vaše konkrétgní zkušenosti. Mám syna ve 4. třídě a jak asi víte, to je poslední rok, kdy funguje školní družina. V páté už ne. 

 

 

 

 

 

 

     Kluk má nějaký ten kroužek a nějaký ten sport, ale dohromady  zdaleka nepokrývají celý týden - ani jsem to nechtěla. A co teď - samotného, s klíči na krku, ho nechat nechci. Zaprvé se o něj bojím, neb přes mé hojné vysvětlování je schopen vkročit pod první auto, které se namane. A zadruhé bych nerada, aby klíče někde ztratil... Slečny jsou možná v tomto věku vyspělejší, ale já si nedovedu představit, že by měl celé odpoledne trávit odkázaný sám na sebe. Bydlím v centru Prahy, a představa, že by se kluk potuloval někde po ulicích, je pro mne pochopitelně nepřijatelná.

 

     Babička občas funguje, tatínek též, ale to prostě není řešení. Dodávám, že chodí do školy a ze školy i na florbal sám, nejsem opičí matka. Dokonce mne napadlo si zkrátit úvazek, ale prosím vás, přeci si nebudu zkracovat úvazek kvůli desetiletému dítěti!

 

     Prostě by mne zajímalo, jak jste to řešily vy, protože zkrátka ne každý bydlí na vesnici, ne každá maminka je doma atd.

 

     Předem všem, které a kteří se budou mi snažit nějak poradit, předat svoje zkušenosti, děkuji a doufám, že tento (z mého pohledu vcelku bezkonfliktní)  příspěvek nevzbudí žádné velké emoce Tongue out

 

Kamila

 

 

Komentáře (11)add feed
studentky - brigádnice : bb
to je jedno z možných řešení
Dej inzerát na net, rozvěš po nástěnkách, výlohách, kontakt na e-mail a mobil, nabídni přivýdělek - např. 2x týdně (dejme tomu, že 2x týdně zafunguje tatínek babička a 1x třeba půjde sám na fotbal), na 4 hodiny, dozor - doprovod, 17-19letá studentka ho zvládne, pro něj už bude dost "velká" a současně pro ni budou ty tři stovky za odpoledne vítaným přivýdělkem. A záleží na tom, zda to bude cizí slečna a nepustíš ji hned domů - pak musíš přidat pár korun na čaj v cukrárně, kdyby venku pršelo, občas s ním může zajít do kina. A pokud to bude třeba dcera sousedky, nebo tvé kolegyně, kterou dobře znáš, a pustíš ji k vám domů, můžeš zadat, že dohlédne na úkoly a školní přípravu. Až se vrátíš domů, budeš mít 2x týdně o starost míň.

Podobnou službu prokáže maminka na mateřské, co se ozve na nějaký ten inzerát vyvěšený na sloupku v parku u pískoviště, nebo důchodkyně, invalida, nezaměstnaná paní v částečném ID apod.

Samozřejmě, bude to stát pár stovek měsíčně, ale zase míň než od profi agentury, a mohl by přispět i otec, pokud máte dobré vztahy, a pak, přece jen, centrum velkoměsta...za ten klid to stojí.
říjen 25, 2007 00:17
... : bb
já měla tu vesnici, takže fůra příbuzných i sousedek na pohlídánísmilies/smiley.gif
říjen 25, 2007 00:18
... : bb
předpokládám, že zařízení jako dům dětí, klub dětí, apod., kde můžou právě starší děti strávit odpoledne nějakou normální činností a rodiče netrnout strachy, jsou od vás asi daleko, takže by ho tam stejně někdo musel vodit, nebo u vás prostě vůbec nejsou
říjen 25, 2007 00:21
Můj názor : Gita
skus mu dát trochu důvěry. Možná se teď projevuje nezodpovědně, protože ho nic nenutí k opaku. Když dostane klíče a čas jen sám pro sebe (i když jen "chvilku"), podle mého názoru se to změní. Soudím podle sebe - tuhle dobu si totiž z jistých důvodů hodně pamatuju. A když si uvědomím, že jsem si jako dítě hrávala venku (přestože ne tak často, jako někteří moji vrstevníci, kteří opravdu byly pomalu děti ulice), nevidím na tom nic špatného a dítě to hodně naučí. Naopak bych řekla, že problém dnešních dětí je, že jsou pořád jen doma (u TV, PC) a málo lítají venku. Proto je taky možná tolik "hyperaktivních" dětí - jsou nevylítaní.
Ještě mě napadlo. Nemáš někoho v baráku, kdo by na něj mohl dohlédnout - třeba jen na něj zazvonit, jestli už je doma ze školy a jestli se chystá do kroužku? Nebo nemáš možnost mu zavolat v určitý čas z prácě domů?
říjen 25, 2007 07:54
no, my jsme meli ten klic na krku : sasas
a taky jsme ho parkrat ztratili, coz me vytacelo do besnosti.
mimino (=nejmladsi syn) bojkotovalo druzinu uz od prvni tridy, takze od pololeti uz byval doma, sam. ale ne cele odpoledne, casem domu postupne dorazili starsi sourozenci. a je fakt, ze on je pomerne staticke dite.

nefunguje u vas ve skole neco jako klub? leckde ho mivaji, prave pro starsi deti, uz jim tam nevymysleji program, deti se zabavi samy, ale je tam dozor a teplo :-)

nebo si strihni dalsi materskou :-)
říjen 25, 2007 07:56
díky! : Kamila
On bude za rok určitě o trošku vyspělejší. Přežili to jiní, přežijem to taky. Udám ho v nějakém klubu, dobrý nápad. On nemá problém být doma sám, ale prostě ho to nebaví. A já zas nechci, aby proseděl odpoledne u PC nebo TV, pochopitelně. Klub dětí je trošku z ruky, ale myslím, že by to taky šlo. Sašo, i ty jedna! Mateřskou si fakt už střihnout nechci
smilies/grin.gif smilies/grin.gif
říjen 25, 2007 09:27
Kamarádi : Gréta
Já mám dvě menší a jedno větší dítě, takže se odpoledne většinou vyskytuju doma. Ale napadlo mě, že větší dcera ráda trávila čas s kámoškama - nevím jak je to u kluků - asi bych se domluvila s některým spolužákem, resp. jeho rodiči, jestli by kluci nechtěli být jedno odpoledne v týdnu spolu u nás nebo u nich.
Jinak si prostuduj nabídku DDM, u nás je spousta kroužků různých zaměření, i typu deskové hry, nebo příprava programů pro rozhlas, nebo i centrum pro děti, kde se baví samy (Brno cvč Lužánky).
říjen 25, 2007 11:13
Kamilo, : Ája
u nás ve škole předpokládám bude fungovat klub, je tam též knihovna - to jsou místa, kde se dá počkat (příští rok budu řešit totéž - jen s holkou :-)) Ale - když píšeš - v centru Prahy - ve Slezské 21 (bývalá Raisovka) je mj. DDM a tam funguje tzv. volnočasový klub, je dokonce myslím zdarma - vypadá to tam jak v družině, jsou tam i počítače s internetem (aspoň myslím) - tohle by také mohla být varianta... A neboj, třeba jim přibydou odpoledky :-)))
říjen 25, 2007 12:12
Kamčo, klid, : Vodoměrka
za rok bude páťák a to už opravdu nebude tak nesamostatný tvor, bude to něco jiného než dosud. Až se sama podivíš, co ti během práznin vyroste z toho malého dítka. A navíc si myslím, že on sám už by taky nechtěl, abys ho dávala do družiny, kdyby nějaká fungovala pro tyhle odrostlíky.
Taky jsem měla takového chlapečka mazlíčka, ale od té páté třídy se začal pasovat na velkého chlapa... no a to se mu povedlo, takže teď ve svých 14 letech má 188 cm a nohu č. 45
říjen 25, 2007 12:21
Kami, : Inka
moje děti do družiny nikdy nechodily, bydleli jsme na vesnici 20 km za Prahou a syn od začátku druhé třídy jezdil do školy do Prahy a přes celou Prahu a 4x přestupoval, meziměstským na letiště, z letiště městským k metru, metrem na Mírák a z Míráku ještě kousek tramvají. Jela jsem tam s ním jen jednou, první den a pak mě odmítl, že trefí sám, 14 dní jsem doma po ránu hrůzou umírala, leč vzala jsem si telefon paní učitelky a denně jsem jí po celých 14 dní po ránu volala a sama jsem tomu nevěřila, kluk tam dojížděl pravidelně sám a odproti všem předpokladům včas a dokonce trefil. A tak jsem si prostě zvykla, z práce jsem volala domů, zdali jsou už doma a zadala úkoly, aby neměly roupy. Dcera též dojížděla denně od první třídy a klíče měla v batůžku a družina se u nás nikdy nekonala, zvládala to též dobře. Domů jezdily oba sami, měly klíče a důvěru. Jsou z nich fakt velice samostatní lidičkové.
říjen 25, 2007 13:02
... : Eraser
V 5. třídě už je dítě dost staré na to, aby došlo do školy a ze školy samotné. Když já byl v 1. tříde (je mi 27), tak spolužáci hcodili do školy a ze školy od začátku sami a mě děsně štvalo, že mě tam vodil oa chodila pro mě máma a až v 3. třídě jsem si prosadil, abych mohl chodit do školy a ze školy sám.
říjen 25, 2007 13:22
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]