O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VZPOMÍNKA NA PUNTÍKATOU PDF Tisk E-mail
Neděle, 03 květen 2015

Utíká to utíká, Alenka, co brala na chlapy hadici od vysavače a Strejdovi neustále připomínala kopírku, která rozdávala recepty na dobrá a jednoduchá jídla - stejně jako koťata, Alenka, která byla nejdřív plná humoru a později, když už ji život pěkně přišlápl, tak občas vrčela na všechno a všechny, Alenka by si zase prvního května připsala o rok víc. 

 

 
 
 
 
 
 
      No, ono jí zas až tak moc nebylo, ale jak říkám, měla toho, holka, za sebou hodně. A ne jen samé hezké a příjemné věci. Sice už je někde na svém obláčku, ale věřím, že si ji rádi se mnou připomenete. Alenko, happy birthday!!!
 
X X X
 
      "Když jsem se před lety vdala a přestěhovala jsem se z centra Prahy ke koruně Slapské přehrady - vůbec jsem netušila, kde to vlastně jsem. Nikdy jsem nebyla ani tramp, ani skaut, moje příroda se sestávala z petrželové nati v misce s vodou a andulky, která sice nemluvila, ale zvonila jako tramvaj.
 
      Jo, tohle je trampský kraj, je zde slavná osada Ztracenka, kde žil a působil kdekdo slavný - jako třeba Jarda Mottl, Jarda Štercl atd. Chaty na Ztráce jsou dodnes bez vody a elektriky - sbité ze dřeva. Nicméně, kdybyste si takovou chaloupku chtěli zakoupit, tak se pěkně prohnete, přátelé...
 
     Ale život tady? Spojení do Prahy příšerný, jedinej krám a v něm astronomický ceny - neb není konkurence, Svatojánské proudy neexistují, možnost obživy žádná a tak se člověk musí denně harcat do Prahy - tři hodiny denně na cestě - zajímalo by mě, kolik romantiků tohle vydrží a jak dlouho. Třicet let jsem bydlela ve Vodičkový a vzpomínám na to, jak na ráj nebeskej..."

 

 

 

 

 

 

Básník ten má každý ráno

O zábavu postaráno.

V trávě září kapky rosy,

hopkují tam bosí kosi,

v květech růží

Po den celý,

šeptají si pilné včely.... 

 

 

Však my,

co jsme pesimisti,

Tak si ničím nejsme jisti.

My neznáme pocit štěstí,

život je jen rána pěstí,

Co nás ze sna probere

Hned nás všecko nase*e. 

 

 

Alena T.

 

 

 

 

 P.S. Neodolám, a dám jsem odkaz na jeden její zdejší článek, jeden z posledních. Jo, Ála byla super...

 

d@niela

 

Komentáře (10)add feed
Dík! : Aknela
Alence přeju všechno nejlepší k narozeninám, ať už je kde je. A básnička mi dneska přišla totálně do rány smilies/grin.gif
květen 04, 2015 05:00
Také : Iris
se připojuji ke gratulantům - však ona si to Alenka tam nahoře přebere.
Myslím, že tímhle občasným vzpomenutím se člověk stává jakoby nesmrtelným - Alena tu na Kudlance s námi pořád je a bude.
Přečetla jsem si její článek o příbuzenstvu a protože jsem ho předtím nějak prošvihla, přímně jsem ocenila typický Alenin humor, zvláště pak ve větě:
Ještě chvíli mě blbněte a budu sama sobě dědečkem.


Díky za připomínku Danielo smilies/smiley.gif


květen 04, 2015 10:26
... : mia I
díky za připomenutí Alenky.
květen 04, 2015 10:58
... : deeres
S Álou jsem naposledy byla na výletě v Kněževsi. A už je to nějaký pátek. Proč zrovna tam? Protože to byl vzpomínkový výlet na chmelovou brigádu. Ty, co se mohly zúčastnit, protože by jim to zdraví dovolilo, tak nepřišly, ale Ála, kolem sebe statečně mlátila franckama, kde to šlo, tak nás dojela kousek vlakem, nebo autobusem a pusu, tak tu celou dobu nezavřela a obveselovala nás svými šílenými historkami. Web Spolužáci mne každý rok upozorní na její narozky a tak jí s holkama věnujeme alespoň vzpomínku.
květen 04, 2015 11:20
My se sice : Michal
nepotkali, ale znám tě jako Člověka, teda s velkým Č.
Kéž by jednou ( a nemusí to být brzo smilies/wink.gif ) lidé vzpomínali takhle na mne.
květen 04, 2015 11:33
Chybí tady : babi
ona sama i její historky ,které by si zasloužily knižní vydání.
květen 04, 2015 12:29
Alena byla osobnost. : mamča
Občas zalovím v archivu, kde jsou její básničky, co psala čerstvě narozeným "kudlančím" miminkům.
A taky si občas připomenu její zemitý humor. Škoda, že jí nakonec život tak semlel, že ke konci už jí na humor nezbývaly síly.
Představuju si, jak tam nahoře sedí na obláčku, pozoruje naše pinožení a vtipně to komentuje. Pána Boha a svatého Petra nejspíš staví do haptáku... smilies/wink.gif
květen 04, 2015 15:01
Bolesti : Ivča
už ji přešly, takže nejspíš glosuje pánu bohu to lidské pinožení tady dole... A pánbů ani nepotřebuje antidepresiva smilies/grin.gif
květen 04, 2015 18:50
Danielko i ostatní co s láskou vzpomínají : -doktor-
Děkuju vám všem(hlavně něžné Danielce) za vzpomínání na Alenku,mou sestřenici,která mi vehnalo slzy do očí.Děkuju,protože vidím jak moc jsme všich měli Alenku rádi.Děkuji za vzpomínku na úžasnou holku a též věřím ,že v tom lepším světě ji objímají ,mají rádi jako my a ona oplátkou nás svým vtipem hladí z nebezké dálky.Děkuji -doktor-....Karel
květen 06, 2015 13:35
JJ... : saffron
občas slyším, že každý je nahraditelný, ale je vidět, že to není pravda...po některých prostě zůstává v tom našem životním prostoru díra. Danielko, díky za milou vzpomínku!
květen 07, 2015 18:25
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]