O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

SVĚT ROZDĚLENÝ NA ŽENSKÝ A ZBYTEK? PDF Tisk E-mail
Úterý, 28 duben 2015
No, nemyslím to tak doslova, ale když se tak toulám okolím - díky mému Kayovi - všímám si najednou tolika věcí... Nedávno jsem například hledala jednu známou,  a tak jsem prohlížela jmenovky na domech - věděla jsem ulici, nevěděla dům. A co jsem nezjistila: ve většině domů jsou na vizitkách jména končící -ová... Když jsem pak na toto téma (na další prochajdě) diskutovala s jednou zdejší známou, ukázala mi - jen v naší ulici - dva domy, kde není ani jeden chlap. Co to má znamenat?

 

 

 

 

 

 

     Rozhodně je jisté jedno - chlapi nic nevydržej. Nevydržej manželství a nevydržej dlouho žít. Takže své partnerky opouštějí buď po svých, nebo odneseni. Ale co s tím? Tak jsem se koukla a vyzpovídala chytrého strejčka googla...

 

 

 

  • V českých městech rychle přibývá lidí starších 65 let, kteří žijí sami. V roce 2000 jich registrovali 13,9 % a v současnosti už dosahuje jejich podíl na celkové populaci cca 16 procent. Z toho je převážně ženy … Za pět let, v roce 2020, dosáhne podíl této věkové skupiny na celkové populaci více než 20 procent, to je přes dva milióny osob.

 

 

  • V Česku se nejen ženy, ale i muži stále více obávají každého přibývajícího roku. A neděsí je jen propad životní úrovně spojený s penzí, který je nevyhnutelný, protože průměrný důchod 10,5 tisíce bere pouze třetina penzistů, ostatní mají důchod nižší. Mj. minimální se pohybuje kolem 5,5 tisíc...

 

 

  • A navíc za staré a neperspektivní začínají být považováni na trhu práce už i lidé po čtyřicítce. Doba, kdy začneme být považováni za staré, neperspektivní, nikdo už nás nepřihlašuje na rekvalifikační kurzy, nezve nás na kariérní pohovory v Česku, totiž skutečně začíná dlouho před důchodem. Práci například nemá 42 procent generace ve věku 50+. Důvodem je často právě věk.

 

 

  • To je naprostý unikát, který udivuje sociology, experty na stárnutí v Evropě. (Stejně tak udivující jsou pro evropské a světové manažery i čeští třicetiletí generální ředitelé.) Přitom skutečné stáří, kdy člověk pociťuje věk, a tedy výrazně se snižuje jeho schopnost práce, se pohybuje kolem 75 let. Pro zajímavost: pro Švýcary začíná být člověk starý poté, co jeho věk překročí 84 let. Pro Novozélanďany začíná stáří po 80, pro Kanaďany po dosažení 79 let.

 

 

      Ale to jsem zabrousila kousek dál od tématu - od toho, proč jsou ti naši samečci tak nestálí...Každopádně - máte-li k oběma nadhozeným tématům co říci, napište.

 

 

 

Docela by mne (a věřím, že i ostatní)

váš názor zajímal.

 

 

d@niela

 

 

 

Komentáře (4)add feed
mají bohužel pravdu, : Lana
sama jsem to poznala na vlastní kůži, nejen po padesátce už neseženeš práci, ale začíná to už po čtyřicítce. Je mi padesát a po čtyřicítce jsem musela začít pracovat na živnostenský list, půl roku jsem sháněla práci a to jsem štíhlá dobře vyhlížející žena, mluvím třemi jazyky, umím na počítači, jezdím dobře autem. Bylo mi hanba nastoupit na pracovní úřad. Podnikám stále, je to lepší než si nechat srazit sebevědomí tím, že Tě nikdo nechce zaměstnat.

Stejně tak žiji sama, jsem svobodná a jsem velmi spokojená. Neměnila bych.
duben 28, 2015 15:35
Je velmi nerozumný, dávat si na zvonek a kastlik jmého ....- ová : Pepan
Když už, tak - ovi. Nemusí každý na první pohled vidět, že v bytě je pravděpodobně jen samotná žena.
duben 28, 2015 16:10
Lano, : Petronila
a to je špatně, že děláš sama na sebe?

Jsi svou paní, co vyděláš, to máš, nemusíš se prudit s nějakým šéfem... co bys chtěla víc?
duben 28, 2015 16:54
pro mě není, : Lana
já jsem celkově spokojená, ale kolem mě jsou ženské v mám věku, zdeptané stálým hledáním práce, vedené na pracovním úřadě, většinou i rozvedené sami a jsou na tom docela špatně, jak fyzicky, tak psychicky.
duben 29, 2015 20:20
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]