O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

TRESTAT "VRAŽDÍCÍ" LÉČITELE - 2 PDF Tisk E-mail
Středa, 15 duben 2015
Přejít na obsah
TRESTAT "VRAŽDÍCÍ" LÉČITELE - 2
Strana 2

 

 

 

 

 

 

 

     Fyzická bolest šla ruku v ruce s problémy psychickými. Sestra měla v té době desetiletou krásnou a chytrou holčičku z prvního manželství, která tím vším velice strádala. Ani tato dcerka nebyla dostatečným důvodem pro správné rozhodnutí v léčbě. Holčička se nakonec přestěhovala ke svému vlastnímu otci a jezdila k mamince již jen na návštěvy. I ty však byly pro obě strany obrovskou psychickou zátěží.

 

     Před Vánoci mé sestře vypadaly všechny vlasy. Její stav se nelepšil. Nemělo ani cenu ji dále nabádat k návštěvě nemocnice. Přesvědčit se nenechala a navíc jsem se obávala i toho, že když ji tam odvezu a ona zemře, budu z její smrti obviněna já. Celé období bylo velice těžké. Sestra byla doslova zfanatizovaná a zmínka o lékařích u ní mnohdy vyvolala i hysterické reakce a pláč. Spoustu informací mi zamlčela, někdy mi dokonce neříkala pravdu. Jméno léčitelky paní XXX znám od ní a jejího partnera, nejsem však nijak schopna dokázat, zda to byla skutečně ona, která léky pro koně sestře sehnala a „naordinovala“. Velice jsem se také obávala toho, že na základě nedůvěry k mé osobě proti mně sestra velmi razantně zakročí, pokud ji někam dovezu a ona to pak po čase jinak přehodnotí.

 

     Přesně před rokem sestra po dlouhém strádání zemřela. Byla v zuboženém stavu s tělem plným metastáz, praskajícími žebry a s krevními hodnotami, které se neslučovaly se životem. Byla psychicky naprosto vyčerpaná a rezignovaná. Její partner ji odvezl do nemocnice v den, kdy už si s ní údajně nevěděl rady. Tentýž den, po několika málo hodinách zde sestra zemřela.

 

     Nejsem ten typ člověka, který by byl ochoten s tímto příběhem veřejně vystoupit. Nechci rovněž házet do pytle všechny léčitele, i mezi nimi jsou lidé, kteří si lékařské pomoci velice váží a je-li potřeba, doporučí ji. Bohužel se mezi nimi objevují i šarlatáni, kteří se na lidském neštěstí záměrně obohacují a hazardují s lidskými životy.

 

     Partner mé zemřelé sestry, si v současné době zvyšuje svoji „kvalifikovanost“ v postgraduálním studiu Homeopatického institutu a v dalších různých kurzech. Nedávno si otevřel v Plzni svoji homeopatickou kancelář."


x x x
 

     Případy, kdy v Česku léčitelé zapříčinili smrt lidí, se stanou každý rok. Jen málo z nich se ovšem dostane na veřejnost. Tento příběh skončil v emailové poště ministra zdravotnictví.

(minulé příběhy zde)


LEOŠ KYŠA,

novinář, spisovatel a bořič mýtů,

první místopředseda klubu skeptiků Sisyfos

 

 

Komentáře (69)add feed
... : Sandra.
To je hodně smutný příběh. Taky znám holku, co zemřela, protože věřila, že se dá rakovina vyhladovět. Nechala po sobě 5 dětí...

Ale je to hodně o rodině- většina nemocných, kteří se spolehnou pouze na alternativní léčbu, má v blízké rodině někoho, kdo je aktivně podporuje v tom, že lékaři fuj, nemocnice fuj a prokládají to historkami o tom, jak někdo v péči lékařů zemřel, ačkoliv nemusel.
duben 15, 2015 21:53
také : Iris
mi to připadá, že sestra měla nějakou panickou hrůzu z klasické léčby, ať už z vlastní zkušenosti, nebo implantovanou partnerem.Ale co se dá dělat - byla svéprávná, dospělá, chytrá. Vybrala si tuhle cestu, myslím, že vždycky to byla ona, kdo mohl říct - ne, tohle nechci. I když do ní hučeli.S těmi parazity, to je teď takový nejmódnější trend, kterému spousta lidí naprosto nekriticky věří. Svádět rakovinu na parazity je...no paní Bláhová tedy moc dobře nezaléčila....
Ale nedá mi to - poprvé si sestra nahmatala už dvoucentimetrovou bulku? No to je ale velký nádor, zdá se, že zanedbávala i prevenci.Ona i okolí. Nebo se pletu? Zřejmě měla skutečný odpor k celé lékařské vědě a zajímalo by mne, co to způsobilo.
Jinak je to smutný příběh, sestra byla mladá.

duben 15, 2015 23:33
No to je síla! : Myška
Dělá to na mne dojem, že ji přivedl do hrobu její partner, který ji v průběhu nemoci přiměl k sňatku, aby mohl dědit. Ten neměl zájem na tom, aby se vyléčila...
duben 16, 2015 06:49
Myška, : Iris
Myško, na mne také, ale to jsou jen konspirační teorie.
duben 16, 2015 07:36
Ano, trestat, : Mikin
ale jak jen rozlisit mezi zhovadilosti, vydridusstvim a obycejnou pitomosti ?
duben 16, 2015 07:46
Konspirační teorii si představuji jinak. : Myška
Tohle akorát nelze jejímu manželovi dokázat. Takový dokonalý zločin... Chudák její dcera.
duben 16, 2015 08:02
Léčitelé, nebo lidská hloupost a důvěra? : Ňuňinka
Příběh je smutný a otřesný.
Ale jak konkrétně chcete postihovat ty "vraždící léčitele"?
Kdo to má jako oficiální živnost, nechá si podepsat doklad, že klientovi/pacientovi doporučil i návštěvu lékaře a kombinaci své terapie s klasickou léčbou a bude patrně krytý.
Kdo to dělá načerno, tak je už vůbec nepostižitelný. Těžko žalovat sousedku za to, že řekla "Hele, Božko, já ti takhle dám ruce a uvidíš, jak se ti uleví."
Plošně zakázat jakoukoliv alternativu je blbost (akorát se bude provozovat neoficiálně), zavést zákonnou povinnost dodržovat pokyny ošetřujícího lékaře asi taky.

Myslím, že daleko lepší by bylo klást při výchově v rodině i ve škole důraz na samostatné kritické myšlení, logiku, nezávislost, schopnost sehnat si a vyhodnotit informace. Pak by šarlatáni měli šanci velmi omezenou. Jenže pak by se z manipulovatelného stáda stala občanská společnost, a přátelé, kdo by o to stál?
duben 16, 2015 11:46
Iris, : Ňuňinka
myslím, že oba rodiče zemřeli na rakovinu při klasické léčbě, asi tedy sestra nabyla dojmu, že klasická léčba zabíjí... ach jo.
duben 16, 2015 11:50
Ňuninko, : Iris
nemusela by se ani tak bát nepříznivého výsledku, jako průběhu léčby samotné, chemoterapie nemá dobrou pověst a lidé se jí stále bojí. I já, která jsem ve zdravotnictví celý život! Alešova sestra se prostě mohla klasické terapie panicky bát a nebyla by jediná. Jinak si myslím, že je dobré zkombinovat klasickou léčbu s podpůrnou alternativní metodou k doléčení či rekonvalescenci po náročné onkologické terapii.Samozřejmě od kvalitních odborníků, ne rychlokvašek a podvodníků.
duben 16, 2015 12:10
Irisko : mia I
pokud se nepletu, slavíš dnes svátek - tak hlavně pevné zdraví, hodně spokojených okamžiků, ať máš (jako dosud) kolem sebe stále plno těch, kteří Tě mají rádi. Krásné jarní dny plné sluníčka.
duben 16, 2015 12:10
Mio, : Iris
moc děkuji, jsi úžasná. Mám tu dnes kolem sebe v práci zase smrt, je to bohužel velmi často, co se mi takhle připomíná.Ve sdělovacích prostředcích se zase píše o úmrtí bývalého politika, který umřel na můj vkus příliš mladý.Zrovna tahle debata také není moc veselá.

A tak si znovu uvědomuji krásu těch nejprostších věcí a okamžiků života. Je krásný, jarní, slunečný den - jak na přímluvu.smilies/wink.gif Užívám si ho a vážím si přízně těch, kteří mne mají rádi, jak píšeš.
I Tobě přeji hezké dny Mio, I. smilies/smiley.gif
duben 16, 2015 12:50
Tito "léčitelé" : babi
mají na razítku"Poradna pro zdravý životní styl"nebo něco podobného.Poslední skutečný léčitel byl farář Ferda a paní Kamenická zvaná bába radnická.
duben 16, 2015 17:42
Hrdinka smutnýho příběhu : Krakonoš
měla dostatek informací, byla sama léčitelkou a svobodně rozhodla vo svým vosudu. Je právo každýho člověka vodmítnout chemoterapii, vodmítnout tenhle způsob umírání a zkust to jinak. Nevíme, jestli by v případě klasický léčby přežila, a nikdy se to nedozvíme. Rozhodla se, nesla za svý rozhodnutí zodpovědnost a jistě s důsledkama počítala. Nevidím žádnej problém. Sám nevím, jakou cestou bych se v případě diagnozy "rakovina" vydal. Ale rozhodně bych nechtěl, aby moje rozhodnutí vedlo k nějaký kriminalizaci léčitele, pokud bych se rozhodl pro něj. Každej člověk má mít možnost svobodný volby. A to i v případě, že se prostě rozhodne umřít bez chemoterapie a hnusný "kvality" života s tím spojený. Můj názor.
duben 16, 2015 19:06
... : mia I
souhlasím s babi. Léčitelé jako páter Ferda nebo paní Kamenická ano. Ta paní co si říká léčitelka a nabízí předražený přístroj onkologicky nemocné ženě je v podstatě to samé co ti zmiňovaní šmejdi v dalším článku. Na morálku zákony nejsou. Ale byla to paní volba, jak naložila se svým životem.
duben 16, 2015 19:34
Krakonoši, : Iris
toto není problém, rozhodnout si o sobě, třeba blbě, ale po svém. Problém je, jak rozhodnout v případě dítěte...otřesná představa, vím. Tohle vždy byla moje noční můra...
duben 16, 2015 21:12
Krakonoši, : Petronila
myslíš, že chemoterapie rovná se neúčinné prodlužování trápení?

Spoustě lidí už zachránila život, nese to s sebou určité nepohodlí, ale to pomine, ty bys nevyměnil dejme tomu půl roku mírně zhoršený kvality života (těm lidem není blbě setrvale, ale jen pár dní po té chemo, a někomu ani to ne) za návrat do prakticky normálního života, nebo aspoň velkou šanci tohoto návratu?
duben 16, 2015 23:07
Krakonoši, : Petronila
ale houby.

Ten léčitel Tě uvede v omyl, protože se tváří, jako že tomu rozumí, ale ví o tom kulový. Kdybys šel k doktorovi, tak by Tě mohl třeba ješě zachránit, ale kvůli tomu léčitelil to zanedbáš a umřeš, i když bys vůbec nemusel.

Samozřejmě že tohle je trestný a je to tak dobře.
duben 16, 2015 23:15
Petronilo, : Krakonoš
myslím, že někdy ano. A někdy ne. A problém je, že dopředu to nikdy nevíš. Scénář, kterej popisuješ, je jenom jeden z x možnejch. Je to složitější. Ale jedno vím jistě - poslední dobou velmi sílí pokusy vo zákaz veškerý alternativy. A to mi teda vadí fakt hodně. Hezky se to líbivě zabalí do boje proti šarlatánům, ale ty motivy jsou jiný. Vomlouvám se, ale jsem v šíleným presu a nemám čas na delší diskuse a hledání argumentů, mám prostě na alternativní medicínu jinej názor než přátelé spolku Sisyfos, psal jsem vo tom na Kudlu už milionkrát a je to vo mně známý. smilies/wink.gif
duben 17, 2015 00:15
Krakonoši, : Petronila
tak to je snad jasný, že to dopředu nevíš.

Ale kdežto u klasický léčby tu šanci máš poměrně slušnou, tak u "alternativy" velmi mizivou až nulovou.

Jelikož jsem sympatizant spolku Sisyfos, tak v tom mám vcelku jasno.
duben 17, 2015 00:30
Alternativa by měla jít ruku v ruce s chemo nebo ozařováním jako pouze podpůrná léčba. : Myška
Na zmírnění vedlejších účinků. Ale ne jako hlavní a jediná léčba. Je mi líto lidí, co uvěří, že alternativa stačí, či že je lepší a účinnější než současná medicína. Lidí, co uvěří léčiteli bez jakéhokoliv lékařského vzdělání... A nejedná se jen o rakovinu, ale třeba i o cukrovku a další nemoci. Prostě alternativnímu léčitelství obecně nefandím, i když bylinky a "babské rady" využívám, ale to není ta "správná" alternativa.
duben 17, 2015 07:05
... : Sandra.
Já na alternativní medicínu nikdy moc nevěřila, oproti tomu moje máma by se mohla jmenovat Alternativa. Kdyby to tenkrát bylo možné, tak jsem se místo v porodnici narodila na palmovém listu obklopena klubem divoženek. Na druhou stranu teď se začala zabývat léčením zraku a mluvila jsem se spoustou lidí, kteří byli vyloženě nadšeni, že měli diagnózu se kterou už doktoři nevěděli co dělat, řekli že se to nezlepší, naopak se to bude horšit- a najednou cvičí a ono to zlepšit jde. Nebo že po letech odložili brýle. Takže to asi nějak funguje, byť jsme to ze začátku celá rodina brali tak jako že "hlavně že se mamka nenudí." Ale přijde mi, že přesně takhle by alternativa měla fungovat- buď jako prevence, nebo jako varianta v případech, kdy už si klasická medicína neví rady....
duben 17, 2015 09:21
... : mia I
osobně si myslím, že když je člověku hodně šoufl hledá naději všude. Hlavně, když má třeba nemocné dítě. Léčitelé jsou trochu záhadní tím, že mnohdy jejich schopnosti nelze vysvětlit. Ale kdo dokáže vysvětlit spolehlivě takové sny u běžné populace?? Kde se ve snech berou obrazy, které jsme neměli možnost nikde vidět?

Léčitelé využívají kapacitu mozku zřejmě na více procent než běžná populace. Ale takových lidí bude minimum. A ti opravdu dobří s tím co znají, nekupčí. Pomohou , ale neřeknou si o peníze, vezmou příp. co jim kdo dá. Zrovna tak nezrazují od klasické léčby.

Bohužel mne doslova dostávají do kolen ti vychcánkové co si založí na léčitelství byznys. Po revoluci se s nimi doslova roztrhl pytel. Zneužívají lidi nalomené, manipulovatelné, důvěřivé. Pod záminkou nějakého zdravého životního stylu si otevřou poradnu a vydělávají několikanásobně víc než jejich klienti, těm vytáhnou z peněženky pěkných pár tisíc mnohdy jen za to, že je vyslechnou. Na to musí být silná nátura. Paní XXX z článku též opravdu hnus.
duben 17, 2015 09:37
mio, : Iris
vůbec se nezastávám těch "vychcánků", co o nich píšeš. Jen bych ráda posloužila upřesněním - to jsou většinou absolventi těch kursů všelikajých alternativních metod, kteří si o sobě mnohdy zcela upřímně myslí, že mají mimořádné schopnosti. Na těch kursech se pozitivně naladí, získají pocit, že mají schopnost léčit a zcela - opakuji - upřímně vyrážejí do světa pomáhat každému a léčit všechno, třeba i rakovinu. Když jsem byla dlouho doma s klukem, absolvovala jsem pár takových kurzů. Nemůžu vůbec obviňovat tu mou konkrétní metodu, ta skutečně přínosem v určitých situacích být může, je vypracovaná a funguje. Ale sebevědomé rychlokvašky, které podobné kursy opouštějí s vědomím, že mají mimořádné schopnosti, nadělají spoustu škod - ale mnohdy z neznalosti, řekla bych přímo z blbosti.Znám pár takových, které (většinou ženy kolem 40..) si okamžitě po skončení kurzu pořizují jmenovky na dveře div ne ve zlatě a nabízí léčbu čehokoliv. Valná většina jich není vyčůraná, ale zblblá. Uvěří tomu, že zrovna ony to vytrhnou! Já mezi nimi byla ta protivná,nevěřící Tomáš, protože prací ve zdravotnictví jsem musela být holt víc nohama na zemi.Ale co funguje,to s opatrností používám u svých blízkých.Nikoliv na léčbu závažných nemocí.

Skoro bych za větší zlo ve jménu byznysu považovala ty, kteří tyhle rychlokurzy za nemalé peníze pořádají, aniž by je dále zajímala kvalita práce jejich žáků,které chrlí jak na běžícím pásu. Chybí dozor a něco jako standardy. V kurzech se točí děsné prachy.
Ale to ve farmacii také.

A razítko s takovým nicneříkajícím názvem mít musí, protože chtějí-li podnikat, nesmí za předmět podnikání uvést léčitelství apod. Musí se schovat za všelijaké masáže a poradenství, taková je legislativa.
duben 17, 2015 10:44
a ještě : Iris
bych ráda dodala, že i v klasické medicíně působí řada pitomců, kteří po skončení medicíny nastoupí s pocitem, že umí všechno a dělají chyby, o kterých se vám ani nezdá. Jo,jsou pod dozorem, to je naštěstí pravda. Ale sebevědomím se moc neliší od těch kursistů. Platí u nich, že se musí "naučit bát" a většinou se to po mnoha letech dřiny povede. Totéž jistě existuje i ve sféře alternativní pomoci.Pokud tedy ke znalostem a dejme tomu schopnostem, přidají pokoru, trpělivost empatii a dobré srdce, mohou se z nich stát i dobří léčitelé - Sysifos promine.

duben 17, 2015 10:51
Irisko : mia I
vůbec nezpochybňuji, že i v normální medicíně jsou kreténi. Viz. nedávno odsouzený lékař, který pacientovi s onemocněním konečníku ordinoval bokem (sám lékař vyzvedával léčiva v lékárně) silné opiáty za úplatu. Vydělal na pacientovi miliony, udělal z něho v podstatě narkomana a ten dotyčný chudák pak zemřel. Doslova si z něho udělal s prominutím dojnou krávu na peníze. Naštěstí záznamy z telefonátů na mobilním telefonu pacienta pak posloužily u soudu a ten lékař (mám problém slovo lékař u takového člověka vůbec použít), šel sedět.

Věřím, že spousty těch nesoudných absolventů rychlokurzů o kterých pášeš, má utkvělou představu, že vyléčit umí. Že to myslí i upřímně. Potud nemám námitek. Jestli jim to někdo uvěří, jeho věc.

Mně tam vadí něco jiného. Na této stránce píše třeba paní, že má noční můry. Dejme tomu, že po psychiatrovi navštíví nějakého terapeuta z řad alternativních léčitelů. Umím si představit, že dané problémy jedno sezení nespraví. A teď si vezmi, že ženě s takovým trápením si někdo řekne třeba 500 Kč na hodinu jen za to, že si s ní v podstatě pouze popovídá . Zrovna tak lidem, kteří mají třeba rakovinu nebo dítě nemocné , jdou z koruny do koruny, vždyť jen co stojí dnes benzín na jízdy k lékaři.. MHD zpravidla takoví nemocní nesnášejí. A takovým léčitel řekne třeba 5 tis. korun za jedno sezení, to mi přijde hrozné. A zatímco lékař musel vynaložit léta dřiny, učení, financí, tyhle rychlokvašky mají minimální náklady - jednu cimru zpravidla ve vlastním bytě a pár tisíc za školení. To je trochu nepoměr k tomu na kolik si pak ten i onen přijde.

Pokud mi ten dotyčný léčitel pomůže , ráda ho sama ocením, ale tohle co se děje, je ošklivý byznys. Pro někoho, kdo má silnou náturu a neštítí se, snadný zdroj obživy. Protože vždycky byli, jsou a budou ti, kdo nejsou dostatečně psychicky odolní, jsou důvěřiví a v neposlední řadě i těm odolným nemoc psychiku změní tak, že se nezmohou na odpor a vysází těm údajným léčitelům peníze na stůl. Tím větší respekt vůči hrstce těch nezištných.
duben 17, 2015 11:18
mio, : Iris
shodneme se, nemá cenu to nějak zvlášť rozvádět. Víš, to popovídání za 500 ještě pochopím - i to popovídání člověka někdy totiž dokáže vyssát smilies/wink.gif. Pět tisíc za sezení je přehnané. Problém je, že jim to někdo dá. Jestli mohu posuzovat, ať se na mne nezlobí pražáci, ale takhle nadsazené ceny se vyskytují právě v pražské klientele, u nás by nikdo za tohle tolik peněz nedal, tudíž by si nikdo o to ani říct nemohl.O úrovni psychiatrické péče oficiální medicíny se ani nechci vyjadřovat, oficiální psychlogická pomoc ne vždy a všude za něco stojí, nedivím se, když se někdo obrací jinam. O té noční můře jsem to nečetla, mrknu na to.Jo a mio - pár tisíce za školení....no stojí to o hodně víc, to je ta špína, mimochodem.
duben 17, 2015 12:11
Rozlišoval bych. : Krakonoš
Jedna věc je nenažranost a zneužití něčího zoufalství, druhá věc je rozumnej honorář pro někoho, kdo umí a léčení se věnuje na plnej úvazek. Je to pak práce jako každá jiná a za tu je nutno zaplatit, protože ten léčitel taky nežije ze vzduchu a taky platí složenky. 500 korun za hodinu je úplně normální a lidová cena. Von ten psychiatr bude stát nejmíň stejně, spíš víc. Nojo, ale to jde na pojišťovnu, tak je to "zadarmo", žejo. (Kdy už konečně lidi pochopěj, že žádný zadarmo neexistuje - a neexistovalo ani za bolševika?) Mě zase urážej honoráře právníků, tam to jsou i tisíce za hodinu a taky se nestaraj, kde na to klient vezme. Zubaře taky nezajímá, kde vezmu na zuby - a pojišťovna nehradí prakticky nic. Je snad zubař taky vychcánek a šarlatán? To samý brejle, je mi jasný, jaký na těch vobrubách a sklech jsou asi marže.... A tak dál, dalo by se psát do nekonečna. Jo - a dobrej léčitel či terapeut za sebou nemá jedno školení za pár tisíc, ale dlouhý léta praxe a vzdělávání, který stálo taky pěkný prachy. A to nemluvím vo tom, že spousta léčitelů jsou původně vystudovaný doktoři s diplomem, který ten oficiální systém vopustili.
duben 17, 2015 12:16
Krakonoši, : Iris
souhlas.Zuby a právní služby - kvůli nim se v pohodě dají zhuntovat celoživotní úspory. smilies/wink.gif
duben 17, 2015 12:22
a Krakonoši, : Iris
spousta léčitelů jsou původně vystudovaný doktoři s diplomem, který ten oficiální systém vopustili.


...to jsou pro mne ti nejlepší, k těm bych mohla mít důvěru v případě potřeby. Ale pro lékařskou komoru a Sysifovce jsou to ti nejhorší.. smilies/wink.gif
duben 17, 2015 12:30
pane Kyšo, : bb2
je to moc smutný příběh. Ale pokud jste tím chtěl doložit to, že není léčitel jako léčitel, tak jste nevybral dobře. V tomhle případě není na vině šarlatán, ale sama pacientka. Jednoznačně. Ona se rozhodla. Nebyla přece pouze pod vlivem šarlatána. Jak píše její sestra, několik léčitelů důrazně doporučilo klasickou medicínu, věřím, že by jí pomohli svými metodami zvládat nepříjemnosti s klasickou léčbou spojené. Ona na ně nedala.

Takových lidí je spousta, nejsou to tak rychlé a dramatické příběhy, ale je přece zcela běžné, že se lidi - navzdory varování lékařů, rodiny, přátel - zabíjejí. Chlastají, i když jsou nemocní, nedrží dietu, která by jejich obtíže zmírnila nebo vyléčila, nehýbou se.
Obviníme pivovary, lihovary, tabákový průmysl, výrobce uzenin? smilies/smiley.gif

Znám mladou paní, která, kvůli nemoci své dcery, zavedla postupně, pomalu, do rodiny zdravější stravu. Nejdřív pro dceru, ale nechtěla ji v tom nechat samotnou, tak se přidala, postupně to zavedla i mladšímu dítěti. Manželovi nic nevnucuje, jen nevaří tak, jak dřív. Manžel chápe, proč to paní dělá, tak když má chuť na guláš, uvaří si ho, když na sekanou a salát z kelímku, koupí si to. Jeho žena, aniž to bylo záměrem, zhubla nadbytečná kila, přestala mít akné, kterého se ani jako dospělá nezbavila, zmizel jí ekzém, drobné trávicí obtíže, nadýmání apod., má víc energie, cítí se lépe, takže jí nedělá problém se i víc hýbat, cvičit, běhat. On to vidí, tak se postupně přidává, snaží se, ale nedělá si násilí. Maminka té paní má cukrovku, užívala léky. Postupně přešla na stravování podle dcery, samozřejmě dál pod dozorem lékařů. Dopracovala se k takovým výsledkům, že léky neužívá, zhubla a je jí dobře.
A znám lidi, hlavně jde o chlapy, co takový postup považují za zbytečný, nesmyslný, dál jedí co jedí, včetně hrstí prášků na tlak, cholesterol, cukr, kyselinu močovou...

Chce to prostě rozum do hrsti. Něco se bylinkama a stravou vyléčit nedá, ale dá se tím buď zabránit zhoršení, nebo vůbec vzniku nemoci, a pak, pokud už je léčba, může alternativa pomoct s vedlejšími nepříznivými dopady léčby, nebo léčbu podpořit, zkrátit dobu léčení atd. Proto preferuju celostní medicínu.

duben 17, 2015 12:44
Iris, : bb2
pro mě jsou úplně nejlepší ti, co kombinují klasickou a alternativní medicínu :-)
duben 17, 2015 12:49
Krakonoši : mia I
ne nejde mi o zadarmo. I když nemusím, u zubařky pravidelně nechávám stovku na kávu, u zubaře co mi dělal můstek, jsem nechala tři stovky navíc. Nemusela jsem, ale byla jsem spokojená, proč ty dotyčné neocenit.

Srovnávat léčitele a třeba zubaře je ošidné. Studium zubařiny je jedno z nejnáročnějších na medicíně, vybavit ordinaci další dva miliony cca odhaduji. Kolik prosím stojí vybavit cimru léčiteli? Dále zubař je zodpovědný za svoji práci, žalovatelný, má vyvěšený ceník. Tohle u rychlokvašek léčitelů postrádám.

Obecně k léčitelům nemám výhrady, už jsem i vyhledala, jak s dítětem, tak se sebou. Ale rozhodně ti, kteří mají spoustu webových prezentací , považují se za nenahraditelné, zcela mimořádné , nebudou moje volba. Ale pokud někdo takovým věří a nelituje jim svěřit peníze za předražený honorář, je to zase jeho volba.

Jsou tací léčitelé, o kterých se ví málo, spíš si o nich lidé řeknou jen mezi sebou. Teď jsem zrovna vyslechla od příbuzného o jednom chlapíkovi, který působil někde na německé straně Velkého Javoru. Zajímavé povídání. U takových bych klidně sáhla dobrovolně do peněženky hlouběji, i když zrovna takoví o to moc nestojí.
duben 17, 2015 12:49
... : Sandra.
Musím se zastat právníků:-) Každej vidí jenom ty příjmy, nevidí ty výdaje. Těch 8 nebo 9 let, kdy žil za mrzký peníz, ten čas strávený nastudováváním různých nových pošahaných změn. Nebo měsíce studia v případě, že se změní občanský zákoník.... Ostatně pokud člověk má pocit, že poplatky právníkovi jsou neoprávněné, co mu brání tuto službu odmítnout a zákony si nastudovat sám a podle toho se zařídit, sepsat si smlouvy....
Nevím, nemám ráda tohle posuzování jako kdo bere víc, než zaslouží. Je to otázka nabídky a poptávky, až na pár výjimek mám možnost něčí služby nevyužít. Např. jsem si zabouchla dveře, přijel zámečník, co sídlí 5 minut odtud, dveře otevřel než jsem stihla dojít od branky ke dveřím a naúčtoval si 1300. Za celkem 10 minut práce i s cestou tam a zpátky. Je to moc? Tak mohla jsem třeba rozbít okno a nemusela jsem mu platit nic. Ovšem kolik by si naúčtoval sklenář....
Nebo jsem našla psovi na krku bouli, jela jsem na veterinu ji nechat zkontrolovat- veterinář na ni mrknul a řekl- je to strup. 200Kč. Taky nejdražší strup v mém životě, ale chápu, že ten veterinář má výdaje, živí rodinu, platí nájem, nebo splácí ordinaci, atd.
duben 17, 2015 12:51
... : bb2
Jo, Sandro, přesně.
duben 17, 2015 12:53
bb, : Iris
myslím, že právě tito lékaři "odpadlíci" už navždy celostní budo používat, podle mne už ani jinak nemohou, když mají znalosti z obou oblastí. Tak jako já jsem se na kurzech kineziologie nikdy nedokázala zbavit svých odborných vědomostí,jen jsem si je poskládala s tím novým do jednoho celku. Nemůže existovat celostní lékař zabývající se alternativními postupy, který by doporučil ženě s dvoucentimetrovou bulkou v prsu výhradně homeopatika.Ty to víš, ale píšu pro Sysifovce smilies/wink.gif
duben 17, 2015 12:58
... : Iris
...celostní postup budou používat...jsem brepta smilies/wink.gif
duben 17, 2015 12:59
Sandra. 12:51 : mamča
Kdysi dávno, když ještě televize byly plné elektronek, kondenzátorů a odporů se vyprávěl takový vtip :
Opravář si za opravu řekl 200,20 Kčs
Zákazníkovi se to zdálo drahé a ještě se divil těm 20ti haléřům.
A opravář povídá : "Těch 20 halířů je za ten odpor, co jsem vám vyměnil. A těch 200 Kč je za to, že jsem věděl kterej..." smilies/wink.gif
duben 17, 2015 13:45
naprosto souhlasím s komentáři BB a Krakonoše : Inka kuk
vím, že se smrt blízkého člověka přijímá velmi těžce, zvlášť když je mladý a má děti. Ale jsme zodpovědní za svá rozhodnutí a máme právo si sami rozhodnout co a jak uděláme a nikdo z nás neví zda by to jinou metodou nedopadlo jinak. Alternativní metody jsou dobré, sama je využívám, ale asi bych je v případě vážnosti situace zkombinovala ...

Irituje mě tu takové to hledání viníků, hony na čarodějnice, neumět přijmout zodpovědnost za své vlastní rozhodnutí ... je toho mnohem více a také a tom vychováváme i své děti do 30ti, 40ti, 50ti, platíme za ně dluhy, taháme je z průšvihů ... chráníme je ... zavádíme sem do Evropy americké nablblé způsoby ... místo toho abychom děti pomalu začali připravovat na to, že nám jednou budou vyměňovat plíny ... ale nebudou když se neumějí ani postarat sami o sebe, budou si pouze chodit do LDN pro náš důchod ...
duben 18, 2015 07:49
Irisko, vše nejlepší k svátku ... zdravíčko, štěštíčko a lásku ... : Inka kuk
smilies/wink.gif
duben 18, 2015 07:50
Inečko, : Iris
děkuji, velmi Tě zdravím, často na Tebe myslím (ujíždím teď na Branu.. smilies/wink.gif), no a také souhlasím s tím, cos tu teď napsala.
duben 18, 2015 08:06
Ne, naše děti nám nebudou vyměňovat plíny, : Myška
protože když budeme ve věku, kdy to budeme potřebovat, budou oni muset hákovat, aby se uživili a vydělali na svoje důchody. Nebudou moci se vzdát své práce a stát se našimi ošetřovateli 24/7. Stejně jako bych si to nemohla dovolit já, kdyby takovou péči potřebovala moje maminka. A není to o tom, že bych to pro ni nechtěla dělat.

Ještě k tomu úvodnímu příběhu - ta žena se nerozhodovala jen sama za sebe, ale i za své dítě. Kdyby přišla na onkologii včas tak mohla mít šanci když už ne na plné uzdravení, tak na zpomalení nemoci a prodloužení života.

Vím o čem píšu. Před mnoha lety se takto dobrovolně zabila moje teta. Jen s tím rozdílem, že ona nikdy nevěřila žádné alternativní léčbě, stejně jako naše celá širší rodina. Teta byla bezdětná a sama. Měla takový strach z chema a ozařování, že ji nikdo z jejích sourozenců nepřiměl k návštěvě lékaře. Až v terminálním stadiu, kdy měla obrovské bolesti a obtíže, se nechala zavézt do nemocnice. Z ní se už nevrátila. Umřela v pětapadesáti... A přitom kdyby se její onemocnění podchytilo včas, mohla se vyléčit.
duben 18, 2015 09:12
Myško, : Petronila
přesně.

Rakovina prsu je, když se zachytí včas, ve většině případů léčitelná a vyléčitelná.

Tuto paní uvedli neznalí léčitelé v omyl, a ona kvůli tomu tuhle šanci propásla. Umřela za velkých bolestí dost ošklivým způsobem.

Řeči o tom, že je to přece každýho věc, mě zrovna v tomhle případě moc nedojímají. JEJÍ věc je, jestli si zvolí tuhle možnost, je to její život a když se někomu chce dlouho a nepříjemně umírat mladej a nechat tu malý dítě, místo aby absolvoval nepříjemnou léčbu a žil pak třeba další desítky let, tak jo, proti gustu žádnej dišputát.

Ale ti dva haj.zlové, co jí řekli, že to žádná rakovina není, i když věděli, že o tom věděj kulový, a věděli, že ona jim věří, měli na její smrti lví podíl a měli by jít sedět, až by zčernali, aby jim nemohl naletět už žádnej takovej chudák.
duben 18, 2015 09:29
promiň Petronilo, : Iris
ale když se příčetná dospělá ženská s pozitivní onkologickou rodinnou anamnezou nechá "ujistit" dvěma léčiteli, že má neškodnou dvoucentimetrovou bulku v prsu, tak to není vina těch dvou, ale její. Ona to chtěla slyšet a ona tomu chtěla věřit. Nepochybuji, že mnohonásobně vyšší počet lidí jí doporučoval přinejmenším vyšetření ultrazvukem, MMG nebo biopsií. Nechtěla to slyšet, bála se diagnozy, chtěla se nechat šidit!
duben 18, 2015 09:38
Já bych se šmejdů, kteří se vydávají za léčitele, : Myška
aniž by měli nějaké odborné lékařské znalosti, a kteří jen tak z plezíru uvádějí lidi v omyl, nezastávala. Jasně, že měla dotyčná přemýšlet hlavou, že byla svéprávná. Ale oni v podstatě zneužili její stav, určitě věděli o jejím strachu z léčby, a řekli jí to, co chtěla slyšet.
duben 18, 2015 10:08
Myško : mia I
jenže na morálku zákony nejsou. Když někdo prodává předražené hrnce je šmejd, tam snad nějaký zákon může být, který na tohle pamatuje. Ale stejně je to vina těch lidí, že zase jdou, uvěří. Když po povodních v roce 2002 prodávali překupníci ubožákům, kterým voda vzala všechno bochník chleba za dvojnásobek ceny, už se na to paragraf hledá těžko. Když někdo jde k léčiteli a přes zhoršující zdravotní stav věří bludům, tak bohužel taky na toho člověka co ho rádobyléčí těžko hledáš paragraf. Přitom princip těch šmejdů je podobný , těží z něčí tísně.

Krakonoš řekne, že cena 500 Kč za hodinu u léčitele je lidová. Můj názor je, že není. Je to nepoměr k tomu co vydělá běžná populace. Nepoměr k tomu, co musí vynaložit na své vzdělání, provoz ordinace příp. kanceláře zubař, právník, optik. Nevím nic o tom, že by tihle léčitelé vydávali nějaký pokladní doklad. Když nepomohou , řeknou , že to chce další návštěvu , další výdaje z peněženky těch psychicky méně odolných lidí, chytajících se naděje jak tonoucí stébla. Ale já to vidím spíše jako morální problém.
duben 18, 2015 10:20
Jo, mio, není to jednoduché. : Myška
Proto jsou všichni tihle šmejdi tak těžce postižitelní. I když jednoznačně škodí, tak ti poškození do toho jdou dobrovolně...

Mně se pětistovka taky nejeví jako lidová cena. Pro mě je ale jakákoliv částka, zaplacená léčiteli, vyhozenými penězi.
duben 18, 2015 10:28
mio, : Krakonoš
až bude léčitelství legální, budou viset ceníky, bude zodpovědnost za výkon a bude daňovej doklad. Snad se na mě páni a paní léčitelský teď nenaštvou, ale dovolím si je přirovnat k prostitutkám: Jejich služby byly, jsou a budou žádaný, dokud tady bude žít člověk. Nikdo s tím nic nenadělá, veškerý pokusy prostituci vymýtit jsou směšný a neúčinný (a to samý platí i vo drogách všeho druhu, ale to už bych vodbočil moc). Takže buď se "systém" s jejich existencí smíří a dovolí svejm svéprávnejm a dospělejm vobčanům, aby se sami rozhodovali, jakou službu využijou a jakou ne - a pak z toho může mít i nějaký ty daně a vobčan může mít jasný pravidla hry, a nebo bude systém zběsile bojovat a honit čarodejnice. Mně vosobně vyhovuje víc přístup za a). smilies/wink.gif
Jinak mio, právník vynaložil na svý vzdělání úplně stejný náklady, jako já. Vynaložili je teda nejspíš hlavně jeho rodiče. A určitě ho jeho sw a hw vybavení kanceláře nestálo půl milionu, jako mě. Takže pro mě je šarlatánka především paní notářka, která si za sepsání kupní smlouvy mojí první nemovitosti (když jsem byl ještě mladej a nezkušenej) řekla 6500 Kč za asi hodinu práce. Přitom to byl ten nejprimitivnější právní případ, bez jakejchkoli složitostí, věcnejch břemen atd. Kolik to práce je, vím přesně, všechny vostatní převody nemovitostí a taky rozvod už jsem si pak dělal sám a bez právníků. Jo, ale dostal jsem daňovej doklad, to je fakt, vrchnost zkrátka nepřišla. smilies/wink.gif
duben 18, 2015 11:13
Krakonoši : mia I
ale ti léčitelé legální živnost provozují. Oni přece mají živnosťáky na pořádání akcí o zdravém životním stylu, zdravé výživě, ekologickém způsobu života a poradenství různého druhu. Jen ten daňový doklad tam nějak postrádám.

smilies/wink.gif
duben 18, 2015 11:32
... : mia I
dobře opusťme právníka. Vraťme se k těm co se zabývají zdravím. Léčiteli, terapeuty a zubaři plus optiky, které jsi vyjmenoval v příspěvku výše.

Zubař - studium, zařízení ordinace (RTG, křeslo, vrtačky,..), odměna zubní asistence, ortodontistovi, materiály. Odvádí daně. Plus fyzická dřina, zničená záda, zápěstí na rukou,.. Plus ZODPOVĚDNOST za pacienta.

Optik - podobné.

Léčitel - léčí v bytě, odpadá nájemné, odpadá zodpovědnost za pacienta, příjem de facto načerno. Náklady na kurzy se při částce 500 Kč/hodinu od klienta rychle vrátí. Ale vůbec jim nezávidím. Já bych se k ničemu takovému nepropůjčila. Pokud bych nějaké schopnosti měla, určitě bych za dvě hodiny povídání nestáhla takovou pokladní o její celodenní výdělek.
duben 18, 2015 11:39
... : mia I
ještě jedna věc, na kterou se možná zapomíná - osobně si neumím představit, že bych svěřila nějaké osobní problémy člověku typu těhle léčitelských rychlokvašek , který není vázán lékařským tajemstvím. Myslím, že pak ti lidé jsou snadno zranitelní, vypočítavý léčitel, který dobře ovládá psychologii lehce odhalí jejich slabá místa a může jimi manipulovat.
duben 18, 2015 12:18
Však tě k tomu : Krakonoš
nikdo nenutí. Já bych zase nikdy nešel ke klasickýmu psychologovi, ale jedině k terapeutovi, kterej vo duši člověka skutečně něco ví (na filosofický fakultě se to bohužel neučí). Dodržování lékařskýho tajemství je votázkou etiky konkrétního jednotlivce.
A jak říkám, chci mít tu svobodu volby a vlastní zodpovědnost za tu volbu, nic víc. Chci mít možnost sám si vybrat, kdo mi s jakým problémem bude pomáhat, a nechci, aby byl za můj výběr ten člověk kriminalizovanej. Doktoři nechť se snažej dělat svoji práci tak, aby pro mě byli první volbou - zatím tu maj vopravdu veliký rezervy.
duben 18, 2015 19:40
Jenže by tě nikdo, Krakonoši, neměl uvádět v omyl... : Myška
To platí jak pro klasické lékaře, tak pro léčitele. U lékaře máš jistotu, že tě vyšetří podle předepsaných postupů a určí diagnózu na základě těchto vyšetření. U léčitele takovou jistotu nemáš, nemůžeš mít, ten tě tak jako lékař vyšetřit nemůže, nemá na to prostředky.

Prosím tě, jak poznáš terapeuta, který vo duši člověka skutečně něco ví? A co je to za terapeuta, když to nemůže být psycholog?
duben 18, 2015 20:09
Krakonoši : mia I
no pokud by se po návštěvě takovýho terapeuta rozjela třeba psychoza, jako mi o přápadu vykládala příbuzná co dělala celý život na psychiatrii, tak to by asi postihnutelný bejt mělo. Jinak je to, jak už jsem psala výše, každého volba, koho navštíví.
duben 18, 2015 20:35
Myško : mia I
Krakonoš zřejmě myslí terapie jako kineziologie, řízená imaginace a tak. To dělají i lidé , kteří psychologové nejsou.
duben 18, 2015 20:40
mio, : Krakonoš
pokud se ti po terapii rozjede psychoza, byl to rychlokvašenej nedouk. V tomhle voboru jsou důležitý reference a historie toho člověka.
Myško:
Prosím tě, jak poznáš terapeuta, který vo duši člověka skutečně něco ví?

Poznám. Po půlhodinovým rozhovoru budu mít jasno. Jak? Nevím. Nepotřebuju to umět vysvětlit, potřebuju to jen umět používat. smilies/wink.gif Psycholog to bejt může, ale psycholog, kterej se pak ještě dovzdělal a nečerpá jenom z toho, co mu dala zmíněná fakulta. Je jich takovejch naštěstí dost a přibejvaj.
duben 19, 2015 00:25
Dík za vysvětlení, : Myška
stejně pořád nevím, jak to poznáš. smilies/smiley.gif Já jsem v této oblasti extrémně nedůvěřivá. Nebudu to dál rozebírat, ale svěřovat se se svými nejnitěrnějšími pocity komukoliv cizímu, aniž bych mu důvěřovala (proto, že ho neznám), bych nemohla. Naštěstí jsem psychologickou pomoc nepotřebovala. Kdyby jo, stejně nevsadím na "šarlatána", tedy člověka bez patřičného vzdělání, i když vím, že samotné vzdělání kvalitu nezaručuje.
duben 19, 2015 08:06
... : mia I
mne spíš zaráží, jak Krakonoš píše, že tihle lidi přibejvaj.

Můj názor je ten, že chápu léčitele jako člověka, který má nějaké schopnosti vrozené, někdo řekne dané od Boha, já říkám, že prostě umí využít kapacitu mozku více jak běžná populace. Což pro nás běžné smrtelníky je asi těžké pochopit. Takových lidí je jako šafránu. Jsou to lidé typu páter Ferda, bába Kamenická, různí chiropraktici (doufám, že to měkké i po chá je správně). Ti lidé tu schopnost dostali nějakou vyšší mocí a nekupčí s ní.

Co se týče pomoci čistě psychologické, psychické. Ano, je tu spousta nových lidí, co se učí za pomoci různých školení ty zmíněné praktiky typu kineziologie apod. Pokud se tomu pak nadále věnují a někdo k nim dobrovolně jde, o. k. každého volba. Na nich mi osobně ale vadí právě jejich nehorázné honoráře. Těží z lidského neštěstí. Přijde mi nemravné , pokud berou od lidí 500 Kč na hodinu. Vždyť, jak už jsem psala, náklady na své vzdělání a zodpovědnost v porovnání s jinými obory jsou minimální, odměna vysoká. Takové lidi já rozhodně podporovat nebudu. Jsou to často outsideři, kteří by se jinde neuchytili. Navíc to co řeknou je často pouze berlička nebo říkají těm dotyčným, co oni chtějí slyšet. Stejně se musím ve finále popasovat s osudem sama, vůdce životem nepotřebuji, takový slaboch nejsem. Upřednostnila bych člověka, který by bral tělo jako celek, nekrmil mne dvojsmyslnými řečmi a pohádkami, neříkal si o horentní sumu, aby si pak z cizího neštěstí dobře žil. Takoví lidé jsou, ale člověk je musí dlouze hledat (rozhodně se neprezentují na internetu, nepořádají semináře apod.). To vše za předpokladu že člověk má pocit, že je k jejich praktikám vnímavý a věří v dané věci.
duben 19, 2015 08:36
Mio, : Iris
myslím, že Krakonoš měl na mysli naštěstí přibývající dovzdělané psychology.

Já osobně jsem péči klasického psychologa využila a poznala jsem hned, že mi to je k ničemu. Už na prvním sezení. Jelikož jsem to měla "zadarmo" (tedy na doporučení lékaře a tudíž z pojištění..smilies/wink.gif), využila jsem vše tak, jak je zvykem - paní magistra se přeci musí také nějak učit a někde získávat praxi.Ale bylo to naprd a zůstali mi jen dva známí ze skupinové terapie, se kterými jsem si vyměnila telefon a občas si pokecáme.Zatímco kineziologické odblokování se mnou zamávalo neskutečně očišťujícím způsobem - tedy v rámci dávných kurzů.

Mio, několikrát jsem se ve svém počátečním nadšení nechala přemluvit k tomu, abych pomohla několika známým - peníze jsem si nevzala, ale byla jsem absolutně, totálně vyčerpaná jen tím povídáním, snahou zapojit se empaticky do jejich problému a různými praktikami je zbavit stresu - měla jsem pokaždé migrénu jak čepici, bylo mi na zvracení.Ta negace, která z nich lezla a moje neschopnost zaujmout k nim odtažitý přístup, mne skoro oddělala.To se mi koneckonců mnohdy stává i v nemocnici s běžnými pacienty, aby bylo jasno. Lidé, kterým je blbě, nejsou příjemní společníci,jsou to tak trochu vyssávači energie - to se přece ví a počítá se s tím.I já s tím počítám a nestěžuji si, jen chci, abyste si to uvědomili. Potkáš známého v nemocnici, zeptáš se - co je? A dokud to neutneš, posloucháš vyčerpávající, podrobné líčení detailů jejich nemoci,vzpomínají na minutu přesně co kdy a kde....Je jim špatně, tak se chytají každého zdroje energie pro sebe.

Jinak 500 byla taxa běžná před přibližně dvaceti lety, teď je to mnohem víc. Tedy v Praze a velkých městech. Já to udělala za čokoládu. smilies/smiley.gif
duben 19, 2015 12:52
Myško, : Iris
i když vím, že samotné vzdělání kvalitu nezaručuje.


...to tedy skutečně ne, a docela závidím lidem tu bezmeznou důvěru ve všechny lékaře jen proto, že prolezli medicínou.V ty, kteří měsíce strkají lidem prášky proti průjmům nebo na podporu kadění, pokud potíže nepřestávají, honí je k psychologům, protože podle jejich mínění, když nezaberou prášky, je to "v hlavě". Když pak lidé přijdou na vyšetření konečně s pořádně i pro blbce viditelným nádorem střeva velkým jako květák, ještě se dokážou divit, proč jde dotyčný tak pozdě. Celý systém není propojený, člověk může zároveň oblejzat několik lékařů a specialistů, každý se zaměří na to svoje,jednotliví lékaři o sobě nevědí, nemají ostatně na nějaké zkoumání čas a tak si vzájemně nepodají informace.Navíc už jen domluvit se s nimi česky může být pro zmateného pacienta velký problém. Když to skončí u mne na stole, chce se mi z toho zvracet. Včasný záchyt, prevence....jen kecy, velká ušlechtilá slova.. smilies/sad.gif Skvělá diagnostika a péče ve špičkových onkologických centrech - ano, to funguje.Ale jinak zbytek zdravotnictví je potápějící se Titanic.
duben 19, 2015 13:08
Mio, : Iris
chtěl jsem tím říct, že si někdo cení tu vydanou energii a čas na 500 Kč, někdo si řekně míň, někdo víc.Ale zadarmo ani kuře nehrabe.
duben 19, 2015 13:11
a mio, : Iris
ještě něco, nejsem dnes schopna se soustředit a napsat to najednou...Když bývají věci hodně levné, až zadarmo, spousta lidí si jich neváží.Už se tu někdo zmínil o vyhazování vyzvednutých léků rovnou do koše apod. Doporučení lékařů, dietní omezení apod. bývají lidem k smíchu,zadarmo si je vyslechnou a ....kašlou na ně. Nic je to nestojí.

Když zaplatí léčiteli a něco dostanou za ty velké prachy, myslím - a mám tu zkušenost - že se přinejmenším snaží řádně využít vše, co dostali a co jim kdo poradil.

Pokud jde o tu kinezku, tam se změna dejme tomu programu mozku rozvine až za několik týdnů, většinou se dává něco jako domácí úkol. Když se na něj lidé vykašlou, necvičí, nic se výrazně nezmění.Tedy změní, ale ne tak, aby si toho všimli. Pak remcají a opakovaná návštěva se jim nezdá.

Když za ty děsně vynaložené prachy dodržují, co mají dodržovat, myslím, že se potkají s úpěchem. Jenže - lidé jsou zvyklí dostávat něco, co účinkuje hned, bez námahy a napoprvé, kolikrát nemají trpělivost ani dobrat předepsaná antibiotika, když jim nezaberou hned. Tak jak by mohli dělat jemné cviky, které obnovují rovnováhu v těle a odstraňují stres jako původce somatických potíží...například? smilies/wink.gif
duben 19, 2015 13:44
Irisko : mia I
tak třeba kineziologii jsem nezkoušela, zrovna tu nezatracuji. Jednou říkal Petr Janda, jak moc mu pomohla. Zrovna tak fandím akupunktuře, ta je výborná, alespoň na mne funguje.

Co se týče té pětistovky. Dobře ať si tedy ti lidé o ni řeknou, třeba o víc, jistě se vždy najdou tací, co jim ji dají a je to každého věc , komu své peníze věnuje. Ale ať prosím netvrdí ti dotyční léčitelé, že jim jde o blaho druhých. To jim já osobně nevěřím.

Moje zkušenost s léčiteli. Páter od nás ze Šumavy, byly jsme tam kvůli dcery problémům. Věděla jsem o něm už z dob bolševika. Potřeboval pouze datum narození dcery. Nikdy ji neviděl, přesto přesně trefil, co jí škodí. Neodrazoval od operace. Dostali jsme byliny na čaje, po kterých rentgen potvrdil vymizení potíží.Za bylinky jsme platili stovku, pro sebe nevzal nic.

Léčitel - bývalý doktor . Hodinu si se mnou povídal, celkem o ničem. Byla jsem v dost špatným stavu. Když došlo na placení, manžel mu řekl kolik budeme platit. Pan doktor, že záleží na tom kolik si cení zdraví své ženy. Jelikož manžel neměl drobné, dal mu pětistovku a on už nic nevrátil. Zpětně jsem si uvědomila, že byl vyhozen z nemocnice. Nicméně, dar slova má, dal se na dráhu osvětového léčitele, vydává knihy, pořádá přednášky, semináře. Když uloví pár jedinců a to uloví, má vyděláno víc než míval ve špitále. Ségra na jedný přednášce byla a chválila si, přestože je to tvor ještě méně důvěřivý než já. Řekla bych, když ten pán nepomůže, neublíží. Jeho klientela budou takoví ti lidé, kteří potřebují nad sebou autoritu . U mě efekt 0-0-0.

Další léčitel byl zajímavý a efekt na mě měl, byť krátkodobý. A vím, že mnoho lidí se po návštěvách u něho cítí dobře. Pět stovek rozhodně nechtěl

Další byla léčitelka. U mne efekt nula. Podotýkám, že na všechny jsem se obracela s problémy fyzického rázu.
duben 19, 2015 13:58
Mio, : Iris
rozumím, prostě lidé jsou různí, jsou špatní i dobří lékaři, jsou špatní i dobří alternativci.A také co pomůže jednomu, nemusí pomoct druhému.I v oficiální medicíně. Jen nastavit vhodnou léčbu hypertenze nebo dobrou hormonální léčbu je věc velkého zkoušení metodou pokusů a omylů.Pravda - tzv. zadarmo (samozřejmě, že to platí systém...). Vždycky si říkám, jak to, že lidé jdou za kartářkou,nechají si vyvěštit budoucnost a bez mrknutí oka zaplatí?

Léčitel může mít snahu druhému pomoci, ale také, pokud je to jeho zdroj obživy, nenechá zničit sebe, ne? Nebo jo? Má jen tak šířit dobro a uzdravovat jako Ježíš? Tak to by také mohl pojít hladem a nikomu by tím neprospěl.Když jsem měla problém s těmi penězi, tak mi říkali - i čas a energie jsou peníze. Kdybys sis neřekla, nebudou tě brát vážně. Tak jsem si tu čokoládu nechala vnutit, ale pak jsem už zůstala jen u své rodiny.
Kineziologie není o žádných mimořádných schopnostech. Dá se naučit, dokonce existuje oficiální medicínská forma, která se normálně učí (RHB pracovníci). Dá se naučit tak, jako se učí třeba Vojtova metoda, nebo třeba metoda paní Mojžíšové, reflexologie a jiné metody. Trochu zkracuji a zjednodušuji, protože spěchám na zahradu smilies/wink.gif Nikdo nepochybuje o tom, že mozek ovládá každičký svalík v těle. A působí to právě i opačně - přes nejposlednější svaly do centra všeho - tedy mozku.. Při stresu člověk někdy zdřevění, zablokne se mu nějaká dráha, podvědomě nechce zapojovat určité svaly, které mu připomínají (zase podvědomě) stres - třeba po automobilové nehodě. A léty se ten blok prohlubuje. Vhodnými metodami se dá situace ovlivnit s tím, že se postupně všechno uvolní, zmizí i to, co se na původní stres a blok za léta nabalilo.A funguje to. Ale musí se cvičit a nesmí se čekat zázrak na první sezení. Je to někdy dřina a myslím, že zaplatit za to není nic špatného.Lidé dají stovku za první, někdy dost obtížné sezení, mají doma cvičit a přijít se ukázat na druhé, jednodušší a pokročilejší odblokování. Většinou. A většinou už hned doma brblají, že dali pětistovku za nic a kdesi cosi a nikam už podruhé nepujdou ani za nic.....Ale účinek programové má přijít později - léta si zakládali na problém a vyřešit by ho chtěli za hodinu...to jim nikdo slíbit nemůže a ani to myslím nedělá. A jestli jo, je to špatně. smilies/wink.gif
duben 19, 2015 14:29
.... : Iris
chtěla jsem napsat pětistovku smilies/wink.gif
duben 19, 2015 14:30
Irisko : mia I
já si tedy myslím, že opravdový léčitel nikdy nedělá tzv. na celý úvazek. Už jsem to psala výše - tu svoji schopnost bere jako něco co dostal do vínku. Pomůže třeba méně lidem, ale účinněji.
duben 19, 2015 14:40
mio, : Iris
chápu, jak to myslíš.Ale dobrý léčitel má přede dveřmi fronty lidí, kteří by chtěli pomáhat ve dne v noci, táhnou se za ním třeba z celé republiky. A on to má dělat poté, co se vrátí z práce - já nevím, ze šichty nebo po nějaké noční službě? No protože z něčeho živ být musí. navíc, dnes je situace jiná, lidé se stávejí nezaměstnanými, než bys řekla švec. Pak si třeba takový stárnoucí a už unavený léčitel řekne - tak já se holt budu věnovat výhradně tomu, co lidé po mně chtějí. Zadarmo? To je ale utopie. Rozumím - myslíš všelijaké ty Ferdy a jiné známe špičkové a úžasné pány, znám všechny ty proslulé léčitele, četla jsem jejich knihy a články o nich.To byli takoví mesiášové, ale asi měli zázračnou dávku energie na rozdávání. Každá to tak nemá - a mio, poptávka je velká, převelká. Ještě dnes, po asi dvaceti letech, kdy jsem to naposledy dělala, za mnou chodí lidé a doslova škemrají, jestli bych nemohla....protože studená lékařská péče nestačí, lidé chtějí víc...
duben 19, 2015 15:04
Irisko : mia I
to není o tom, že by to člověk těm lidem nepřál. Však jsem psala, že u zubaře dávám peníze navíc, jakési spropitné, protože si práce toho dotyčného vážím a chci ho ocenit.

Ale mohu Ti říct, že jsem se cítila velmi mizerně v životě dvakrát. Poprvé, když si lékař na klinice řekl o úplatek v řádu čtyř, pětinásobku mého tehdejšího platu za operaci dcery a podruhé po návštěvě u tohohle lékaře-léčitele co si vzal tu pětistovku za nic. Mně tedy ta návštěva tohoto léčitele udělala podstatně hůř než jak mi bylo předtím. V obou případech jsem se cítila ponížená, zneužitá, cítil jsem velmi negativní pocity vůči těm dvěma, hnusili se mi. To nemělo ani nic tak společného se sumou, člověk přijde v životě o víc. Tam šlo o princip. Někdo se neštítil využít mé tíživé situace.
duben 19, 2015 15:29
mio, : Iris
zlato moje, úplatek doktorovi? Tak to je teprve hnus, to tedy nějaká potrhlá kursistka s pětistovkou se mi jeví daleko míň odporná.Tohle já vůbec neznám a nechápu - v našich malých poměrech to není. Pokud to tedy nebyla nějaká operace, kterou byste musely platit jako samoplátkyně - čili s tím vědomím, že ji pojišťovna nehradí atd..

A ten lékař - léčitel? Nevím Mio, musely bychom si asi promluvit privátně, ale ví se, že pokud se chronická potíž pohne směrtem k uzdravení, pacientovi se mnohdy přitíží, chronická obtíž se jakoby "probudí" a je to pozitivní jev pro další postup léčby. Znamená to, že něco funguje, nejhorší je zakonzervovaná dlouhodobá potíž. Pokud obdržíš léčbu, která s Tebou ani nehne, je to špatně. Nemluvím teď o běžných lécích.Ale nechci zpochybňovat Tvůj úsudek, nejspíš víš kolem toho víc podrobností a o tomhle jevu jsi byla předem informována.
duben 19, 2015 19:40
Irisko : mia I
už jsem to asi dvakrát zmínila na kudle okrajově o tom lékaři. Nebyli jsme rozhodně jediní. Na serveru známý lékař ho lidi nešetří, o úplatcích píše víc lidí. Navíc jsem jednou v Praze ležela na Karláku se zdravotní sestřičkou, která pod ním na klinice dělala. Říkala, že jednou viděla, jak mu koukají bankovky z ponožky , poté co od něho odešel pacient. Co naděláš, po odborné stránce je to špičkový odborník na specializovaném pracovišti a když jde o dítě.. Musím končit, ráno vstávám ve čtyři.
duben 19, 2015 20:36
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]